Duck breed

Faʻamatalaga o le uliuli pepe e tupu mai

Afai e te tosina atu i le pato o le lanu uliuli muamua ma e te manaʻo e mafaufau i le filifiliga o le fafagaina oi latou i le fale, ona matou fautuaina lea oe e gauai atu i se tasi o ituaiga sili ona lauiloa ma lauiloa, le Black White-breasted Duck.

Faatasi ai ma sui o le vao vao, o le lanu uliuli e iloga i se pu. Faitau e uiga i foliga o nei manulele taitasi i la tatou tusiga.

Coot

O le papa, po o le papa, o le aiga o le leoleo mamoe. I le natura, e 18 ituaiga. O le tele lea o ituaiga o vaifili ma se mea masani o le fiafia o tagata tulimanu.

E tatau i le faifaatoaga faifaatoaga ona mafaufau i mea taua o le tausia o taifau e pei o le Initia Initia, Temp, Kayuga, Bashkir, Mulard, Peking (Star-53) ma le fiafia lanu moana i le fale.

Faʻailoga tulaga

O le fata o se manu felelei. O le umi o lona tino e le sili atu i le 38 cm, mamafa - 1 kg. Fausia lelei. I luga o itu o le faamasinoga e faifaimea faʻapitoa. O fulufulu i luga o le ulu, ua ma le pito i luga o le tino o loo valiina i le uliuli po o le uliuli. O le fata ma le manava e sili atu le malamalama - i le lanu sinasina. O se vaega taua o le foliga mai o se papa o se papa paepae i luga o le muaulu ma se puʻu paʻepaʻe. Faʻasalaga, faʻapipiʻi i itu. O paʻu samasama po o le moli ma manulele uliuli uumi, e le o ni fagu, ae o loʻo faʻasaga i lobes ua tipi i pito. O tamaitai ma alii e masani lava e le eseese i foliga vaaia. Ae e ese la latou leo: i tamaitai e leo leotele ma leo malie, i alii e filemu ma tutuli.

O le tului o le ola e 18 tausaga.

E te iloa? O saienitisi Peretania mai le Iunivesite o Exeter, o lo o faapipiiina GPS i masini mumu lanu moana, na latou iloa e mafai ona latou felelei agai i le maualuga o le 6.8 afe mita i le taimi o le vaalele. O le maualuga lenei latou te manumalo ai i mauga o Everest. Manatua i le maualuga o le 13,000 mita o vaalele pasese lele, ma i luga o le maualuga pe a ma le 5 afe mita e amata ai ona mafatia le tagata i le maualuga o le hypoxia.

Faʻalautele ma ola

O le papa e masani lava ona maua i le mafanafana o le vaitau i le tele o vai fou ma mama i vai i Eurasia, Aferika i Matu, Ausetalia. E faimalaga i se ala faigata. O manulele lava ia i taimi eseese e mafai ona lele i itu eseese. I le tautotogo, latou te lele atu i se nofoaga fou i Mati-May, i le tautoulu - ia Setema-Novema. O loʻo i ai i totonu o le itu i saute. Nofoaga i totonu o vai papaʻu, i luga o le vai, i totonu o vaomatua o vao, otaota, vao. I na nofoaga e taofi ai manulele mo le taumalulu, latou te potopoto i ni vaega tele - e oo atu i le selau ma selau i le tasi vaituloto. O manu e faʻaalu le tele o latou taimi i luga o le vai.

E taua! Mo le puipuiga malosi, o le atinaʻe vave ma le talafeagai o le vaituʻau paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e manaʻomia. O le i ai o vai lata ane e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o taumafa.

O nei manulele e tasi - e fausia ai se paga tumau. O paaga uma e nafa ma le fausiaina o le faamoega ma le vela o fuamoa. I le tasi vaitau, e tuʻuina e tama 2-3 fuamoa e fuaina ai le 7-12 fuamoa taitasi. E foliga mai Chicks i le mavae ai o le 22 aso. E mafai ona latou amata taumafa i le va o le 1.5-2 masina, vaʻa - i le 65-80 aso. Faʻapipiʻi mai i le isi vaitau. Latou te fafagaina i luga o laumei ma greens ma fua o laau toto. E oʻo atu i le 10% oa latou meaʻai o meaʻai manu - moa, iʻa, fuamoa o manu felelei. Mo meaai, o pusi e mafai ona galu i le loloto o le 1-1.5 m.

O meaai lelei o le ki lea i le lelei o le ola manu. Faitau i luga pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei se mea taumafa mo pato i le fale, pe faʻafefea ona fafagaina tamaʻi pepe, ma pe faʻapefea foi ona saunia faʻatasi le fafagaina o fagafaʻau mo pepe.

Molting e tupu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu mai Iuni ia Oketopa. I le taimi nei, o potopoto e faapotopoto i lafu i totonu o vaituloto tetele. Seia vagana ua toe faʻaleleia le peni, e le mafai ona lele, o le mea lea latou te manaʻo ai e lafi i totonu o le togavao.

Vitio: Black Coot Duck

Paʻu papaʻe ma paʻepaʻe

O se pato paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe na gaosia e le au faifaatoaga a Ukrainian pe a pasia le tolu ituaiga: fuamoa Iukrainia, aano o manu mai Beijing ma aano o manu ma fuamoa Khaki-Campbell. O le taunuuga o se tagata tele e mamafa lona 3-4 kilokalama ma ni mea matagofie teuteu, fua o le fuamoa ma meaʻai lelei.

Faitau foi e uiga i ituaiga sili ona lauiloa o pato papae.

Faʻailoga tulaga

O le ulu ma le tua o nei paʻu e uliuli, o le pusa e papaʻe. O tamaʻitaʻi ma tane e mafai ona iloagofie mai le tasi ma le isi, talu ai o loʻo i ai i le pito i tua le fusi faataamilo i le ua ma le lanu violē.

O le ulu e laʻititi i le telē, e laʻititi faʻalelei ile itu, faʻaloloa. O le pili e pupuu, faʻapipiʻi, paʻu. Torso tulaga faʻapusa. O le pusa e lautele, lapoa. Ua umi le ua. E laʻititi le siʻusiʻu, e siʻisiʻi luga. Paʻu e pupuu, uliuli. O fafine e afaina mai le 110 i le 140 fuamoa e mamafa ile 85-90 g. O le gaosiga o le gaosiga ua maualuga i le tele o tausaga.

E te iloa? I le taimi o le feteenaiga faaauupegaina i le va o le Peretania ma le Irish i le 1916, i le taimi o taua i le paka tutotonu i Dublin (Aialani), na taofia e le autau a atunuu e lua le afi i se taimi, ma faatagaina ai le tagata o le paka e fafaga ia pusi, oe sa nonofo tele i se paka paka.

Faʻaolaina i le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e tupu i le 6 masina. I le 2 masina e mafai ona maua le mamafa 2 kilokalama. I le taimi lava e tasi ua latou saunia mo le fasiga.

O sui o le ituaiga ua faailogaina e ala i le puipuiga malosi. E seasea lava ona latou mamaʻi ma e tetee i vailaʻau. E mafai ona ola i soʻo se tulaga. O tamaitai o ni moa lelei ma ni tina. Le saogalemu o pepe pato - 90-92%, tagata matutua - 95-96%. Hatching umi - 28 aso.

E mautinoa lava, o le a aoga mo oe le sailia o le tele o aso e nofo ai le ponai i luga o fuamoa, pe o le a le ituaiga o pato, pe aisea e tafe ai se pato i luga o le vai, ma e masani foi i tulafono o le fausiaina o pato vao.

Tausiga ma le tausiga

Tulaga faʻapitoa o le taofiga e manaʻomia ai na o tagata talavou. Latou te manaʻomia le vevela. O le mea aupito sili mo i latou o le faʻamafanafanaina e oʻo i le 22-30 ° C. O sui matutua o le ituaiga e le fefe i le malulu. O se moega matutu, mafanafana lelei, leai ni pili e taua mo i latou i totonu o se taʻavale, e manaʻomia le fola laupapa. Afai o lau sini o le ausia lea o le maualuga o le gaosiga, ona i totonu o le potu e teu ai pato, e tatau ona e seti le vevela i + 18-25 ° C. O le maualuga fautuaina o le tamaʻi pepe e 5 tagata taitoatasi i le sikuea sikuea. m

Malilie, e taua tele le tuʻuina atu o le manulele i tulaga lelei mo le atinaʻe. Aoao pe faapefea ona fausiaina se pato pulepule, ia e iloa le auala e faia ai se faamoega mo se taifau fale.

O le Utyatnik ma le savaliga e tatau ona faʻapipiʻi i pusa pusa ma fafaga loloto, talu ai e le eseese aumei paʻepaʻe paʻepaʻe ma le saʻo ma pei o le faʻasalalauina o fafaga.

I tulaga tau pisinisi, o lenei ituaiga e fafagaina i meaʻai e fefiloi, o aiga e masani ona avea ma meaai mo le fatu, lala, mutia, meaai, fala o le ponaivi, meaʻai, ma mash susu. O ponaivi uliuli o ni mea ofoofogia ia o le natura ma le galuega a le tagata, lea e tosina atu i ai ma le matagofie o la latou fua. O tamaʻi laʻau manulele lauiloa e lua e sili ona taʻutaʻua, o le vao vao ma se pulu papaʻe ma le Black White-breasted. E ui lava i le lanu e tasi o le fulufulu, o nei manulele vai e eseese o latou olaga, mea e fiafia i ai ma uiga e uiga i tagata.