Laʻau

Acacia vao - faʻamatalaga o le acacia samasama ma le paʻepaʻe

O le laau mai le legume aiga e silia ma le 1300 ituaiga, e le gata o laau, ae o laau foi. Laʻau lanu meamata ma matagofie mea manogi matagofie o le a teuteu ai soʻo se nofoaga.

Acacia - shrub mo le togalaau: faʻamatalaga

O le tele o ituaiga o acacia e tutusa lava le ituaiga, ua faaigoaina i le Latina "Acacia". Peitai, i totonu o togalaau, o laau e masani lava ona tupu, e foliga tutusa ma le acacia, ae o le ituaiga o meaola eseese uma, mo se faataitaiga, i le ituaiga o Robinia. O le tutusa lelei o fugalaau ma fualaau aina, laʻau ua taʻitaʻia ai tagata ina ia faʻaaogaina le igoa o vao ma laau ile igoa sese, o nisi taimi e mafua ai le fenumiaʻi matuiā.

O le fugalaau Acacia

Acacia o se laau poʻo se laau e mafai ona oʻo i le maualuga 12 m pe sili atu. E masani lava ona totōina i totonu o le togalaau mea e teuteu ai: laau faʻanoanoa (1-3 m), faaauupegaina (e oo i le 3 m), laau-pei (4 m), matagofie (1.5-4 m), ma isi ituaiga eseese eseese i le paolo ma le fugalaau, taimi e ola ai, fugalaau ma mea e manaʻomia.

Le amataga ma le foliga mai o le laau

I le siosiomaga masani, o le tele o ituaiga o acacia e tupu i Aferika, Ausetalia ma Asia. E tusa ma le 50 ituaiga o vaomatua teuteu ua ola aʻe i aganuu. O se togalaau e filifilia e tusa ai ma faailoilo: o le tetee atu i le maualalo o le vevela, faʻamaoni i le palapala, faʻavaveina manaoga. O ituaiga eseese e manaomia ai se auala ese.

O le tele o ituaiga o acacia o loʻo faʻasalalauina laau totō poʻo laau laiti. E tofu uma la latou lanu lanumeamata, ma o latou fugalaau e manogi lelei. O laulaau i luga o lālā e tupu faʻatasi. I luga o se uumi umi e tele lau laulaau e oʻo ile 1 cm le umi. O le tele o ituaiga o meaola e afaina i ni manogi uumi, o nisi taimi e tuʻufaʻatasia i vaega ma maua ai foliga faʻafefeteina. O le tele o taimi latou te ola ai i nofoaga mafolafola. O laupapa e faigata ma faʻafetaui.

Faʻataʻitaʻiina o Fugalaau Toto

Fugalaau mo tamaʻitaʻi ma alii e aoina i mea faʻapitoa i luga o le fusi poʻo le panicle. O eseesega eseese: paʻepaʻe, kulimi, samasama. O le ipu e talitutusa lava ma se logo ma e aofia ai petala e lima, ma o le nimbus tubular e aofia ai le 4-5 vele. I le ogatotonu o le fugalaau e tele laʻau faʻapitoa.

Mo faʻamatalaga! Fugalaau acacia vao e taua mo le matagofie o le fuga ma le manogi tulaga ese. I le po, e sili atu le malosi o fugalaau, e tosina mai ai iniseti elemene e palota.

O fua e fua mai ai o se mea umi, saʻo poʻo le faʻafefeteina, lea, pe a oʻo mai, e mafai ona tatala ma faʻasalalau fatu pe leai. O fatu e eseese, ae tele lava ina laiti.

Meaola ma ituaiga

Viburnum mumu o se laau laʻau poʻo se laau, - faʻamatalaga

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o laau toto laau i togalaau, o mea nei e fiafia i ai faifaatoaga.

Acacia Farnesiana (Acacia Farnesiana)

Shrub eli mo le talafatai o le Black Sea o le Caucasus i le 30s. XX senituri O le maualuga o le maualuga e 2-4 mita, ae e mafai ona oʻo atu i le 6 m. O le paʻu e sinasina-enaena i lanu, o pupule e vaeluaina ma e le mafai ona lauiloa. O laʻau tuʻuina ua vaevaeina i le 2-8 lala, e ufiufi i le 6-20 lauulu-lanu meamata e 2.5-5 mm le umi. Stipules ei ai ni manoa mafiafia ma ni mea lanu enaena.

Acacia farnesiana

O le ituaiga e lauiloa mo lona fugalaau manogi. Lanu samasama po o le lanu samasama uliuli ile diamita 1 cm. O le fua o se pini uʻamea, e le faʻalauteleina, i totonu o le kulupu paʻu lanu uliuli mafiafia. E masani ona fuga mai ia Oketopa-Tesema, ae i totonu o se togalaau faʻatoʻaga latou te ola ai se foliga e fuga faalua i le tausaga.

Acacia podalyrile (Acacia Podalyriifolia)

E mafai ona ola e pei o se laau e oo i le 5 mita le maualuga, ae masani ona avea ma vao vao e sili ona maualalo e oo atu i le 3 m. O le laʻau e matagofie lona lanu-siliva. E fuga mai i le tele o manogi samasama mumu mai ia Ianuari ia Aperila.

Acacia podalyriifolia

Faʻalogo lelei! E mafai ona ola i le itu i saute o loʻo i le itu i saute, pe a oʻo i le taumafanafana e leai se maualuga o le vevela i le 25 ° C, ma i le taumalulu e le pa'ū i lalo o le 10 ° C. O le laau e talafeagai lelei mo le faʻatoʻaga i totonu o le fale i le tulaga o se talo.

Tele Acacia (Acacia Spectabilis)

Laʻau vao e 1.5-4 mita le maualuga. Fua mai ia Iulai ia Novema. Cirrus o lau laau e lanu enaena-lanumoana. O fua o ni popo lapoa e oʻo i le 17 cm le umi ma e oʻo i le 19 mm lautele.

Acacia spectabilis

O fugalaau e malosi tele le lanu samasama ma o se manogi matagofie. Tulaga faʻatupulaia - o le le maua o le malulu. O le ituaiga e manaʻo e faʻaitiitia le vevela i le vaitau o le taumalulu ia le itiiti ifo ma le 8 ° C, ma i le taumafanafana e tumau ai le vevela i le 35 ° C ma le umi o le lāmala.

Acacia ulaula (Acacia Oxycedrus)

O le vao na maua lona igoa mo le matagofie, ae le o se paolo o fugalaau. Busi e oʻo i le 2 mita le maualuga. O ulu o le fugalaau ei ai le lanu samasama po o le sili atu o le kulimi, faʻapotopoto i vaega e oo atu i le 3 pcs. Fugalaau e amata mai ia Iulai ia Oketopa.

Acacia oxycedrus

E pei o le tele o laau ocacia, e le gafatia foi ni fulufulu pupuu, ae e mafai ona faia e aunoa ma le timu ma le susu mo se taimi umi, ona o le aʻa o le tino malosi, e alu i loloto loloto.

Acacia samasama (vao)

O le igoa tonu lava o Caragána Arboréscens, o lona uiga, e le fesootai i le ituaiga o Acacia. I Rusia, o loo ia tauaveina foi le igoa lauiloa lona lua - pea. E iai le tele o ogalaau e oʻo i le 15 cm le maualuga o le ogalaau. E oʻo i le 6 mita le maualuga. E oʻo ile 5 mita le lautele.

Mo faʻamatalaga! I se tasi nofoaga e mafai ona ola e oʻo atu i le 60 tausaga.

Caragána arboréscens

Yellow acacia: faʻamatalaga, totoina ma tausi

E tupu tele vave. O le tuputupu ae faaletausaga e maualuga lona 50 cm, ma i le lautele - e oʻo atu ile 30 cm. Laʻau lanumeamata e lanumeamata i le tautotogo ma le taumafanafana, ma samasama samasama i le autumn. Fualaau aina - toto i le 5 cm le umi. Fua o mai mai ia Me ia Iuni.

Iapani Quince shrub - faʻamatalaga o le laau ma fua

E mafai ona totōina vao vao ma le lamala i le tele o Rusia: i Urals, Siberia Sisifo, i Sasaʻe Sasaʻe, i Sayan Mountains, i Altai. Manaomia le tausiga i tausaga muamua o le olaga: faʻasusu, laʻei pito i luga, ma le palealii e taua. I le lumanaʻi, e mafai ona ola e aunoa ma se aʻafiaga faaletagata. E le faʻasalaina i le palapala, ae le gafatia se mea maualuga o le vai. Totoina i se nofoaga tumau i le tautotogo po o le autumn.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

E le o le sili ona matagofie o aganuu o loʻo i ai nei, o lenei ogalaau e sili ona alofagia e le au fai togalaau ona o lo latou le lelei ma le malosi, matagofie matagofie o le fugalaau. Ua totoina i na tulimanu o le togalaau lea e le mafai ai e se isi laau ona tu i le lamala, ma o le taunuuga - o se lush bush - ua mautinoa. Matagi malolosi, vevela vevela, eleele salina Karagana leai se mea.

Mo faʻamatalaga! E masani ona faʻaaogaina pasi e fausia ai puipui. O le a avea i latou o se nofoaga e sili ona lelei ma faʻamoemoeina mo nisi fualaau faʻamalosi.

E mafai ona e toto fatu ma tipi. O le ola ola e sili ona lelei, e lagona le lelei i le tele o laina laau. O le aafiaga i luga o le eleele o le mea pito sili ona lelei: faʻamaoaigaina i le eletise, e puipuia le tafia.

White acacia (vao laʻau), poʻo le sese-gapia

Tamarix vao - faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga

O se laau e vave ona ola ma ola i le vaomatua lea e mafai ona faia e se togavao. Ua leva ona totoina e avea o se mea teuteu, faapea foi ma le malosi ina ia faamalosia ai eleele oneone ma fausia ai ni matagi.

Robínia Pseudoacácia

O fugalaau papaʻe manogi matagofie e aoina i fuifui o le 3-5 pcs. E tupu tele vave, aemaise i le 10 tausaga muamua o le olaga. I le tausaga, e maua ai le maualuga e oʻo atu i le 80 cm le maualuga, ma i le lautele - e oo atu i le 30 cm. O se aʻa malosi e fesoasoani e ola ai i soo se lamala. O se laau e tipi i se aʻau e maua ai se pu malosi ma se aʻa. O le fuga muamua e tupu i le ono tausaga le matua. Manaomia le susulu malamalama. E toetoe lava o soo se mea e tu ai, e oo lava i le eleele lelei, ae e sili atu le lelei ma manava.

Laʻau faʻatoʻa

Acacia ua totoina i le tautotogo. E mafai ona e faʻaaogaina fatu poʻo tipi. E sili atu le lelei o le ola, e tusa lava po o fea le nofoaga na filifilia.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

E taua le faʻatau i luga o le totoina o faʻatau. Afai tatou te talanoa e uiga i fatu, ona latou taofia pea lea o le germination mo na o le 2-3 tausaga, pe a uma ona leai ni fatu laau mai ia i latou. O lapisi e sili atu ona faʻatau i totonu o pusa. I lenei tulaga, o le manuia e 100% mautinoa.

Filifiliga nofoa

O ituaiga uma o le acacia e matuā telefoni lava, o lea la o soʻo se nofoaga lafulemu e talafeagai mo i latou. E le afaina le tuaoi e le afaina pe a le faia se tele o le malulu. Ae o le acacia e sili ona lagona le sili i luga o le maualuga, ae le o le taofiofia e isi laau po o laau.

Faʻamasinoga

Laasaga i lea laasaga taʻitasi:

  1. O le faʻaleleia o le lua e saunia i lalo o le vaʻa. Luga 50-80 cm, lautele 50 cm.
  2. O le 10 cm o le oneone ua faaopoopo i le pito i lalo o le alavai.
  3. Faʻavae se lagolagosua o le a faʻapipiʻiina ai le ogalaau i le tausaga muamua seia oʻo i le faʻatoʻaga mulimuli.
  4. Faʻamaulalo aʻa i totonu o le totoina o le lua, faʻasaʻo ma momoe ile eleele lafulemu.
  5. Faʻamamaina.

Taua! E le mafai ona faʻapipiʻiina le eleele faʻatalanoaga fou acacia, aua e fiafia i le eleele manava.

Tofiga

O ituaiga eseese o le acacia e mafai ona faateleina e le gata i fatu ma seleselega, ae faapena foʻi aʻa. O le taimi sili mo le totōina o le tautotogo, ae i itulagi ma se malūlū, o le faʻaleleiina ia Setema e matua talia. O se togavao e vave ona ola e faʻamalosi e maua aʻa ao leʻi oʻo i le taumalulu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E mafai ona aʻafia aʻa ma aʻa. E seleseleina le afu i le tautotogo mai le ogatotonu o tipu ma se umi o le 10 cm pe sili atu. O le pito o le aʻa e togafitia ma se aʻa e faaosofia ai. Toto i greenhouses ma tausia i le vevela o le 22 ° C. O le laau ua maeʻa ua totoina i le tautoulu i se nofoaga tumau.

Laʻau faʻatoʻa

O aʻa o le aʻa e maua mai laau matutua. I le tautotogo, latou te eliina i latou ma tipi le aʻa i totonu o le chubuki 15 cm le umi ma e i ai le diamita 5 mm pe sili atu foi. Lavea i oneone oneone i lalo ifo o se mauga. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona totoina se laau talavou i fanua matala i le tautoulu.

Taua! O le ua aʻa ua tuʻuina i luga o le eleele.

Tausiga

Acacia shrubbery o se tasi o laau e sili ona le lelei. E na o le tausaga muamua po o le lua o lona soifua e manaʻomia ai le tausiga, ma i le lumanaʻi o le a na ona taulai atu i le pale: teuteu ma fusi. Aʻo lata ane, aua nei totoina fugalaau, aemaise lava vaomatua. O aʻa malolosi o le acacia e le fiafia i vavalalata. E le tatau ona eli le palapala i totonu o le ogalaau, ae na o le lafoaʻi laitiiti ile luga, aveese vao.

Tulaga faʻatau

O fualaau matutua matutua e faʻasūlūina pe a oʻo ina umi le lāmala (2-3 masina). I le taimi atoa, o le togavao ua lava timuga masani. I le tausaga muamua, o vai laiti e faʻamaʻaina aʻo faʻapala le palapala e faʻavave le faagasologa o aʻa. Afai i lenei nofoaga o timuga e masani ona fai (ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso), ona latou teena atoa lea o le suavai.

Laʻei pito sili

I le taimi lava e uma ai ona totō, e fautuaina e faʻafeiloaʻi le nitroammophoska ile eleele. 60 -80 g o le faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i vaalele taʻitasi. O le isi taimi o le fafagaina o le a manaʻomia pe a uma le 3 tausaga. Ina ia faia lenei mea, ave ni mea faʻapitoa faʻapitoa. Kemira le taavaletoso e talafeagai. I lalo o laau taʻitasi ia faia 100-120 g o le faʻamaʻi.

Taua! I soo se taimi o le tausaga, e fautuaina e aumai le mulch ma le pefu i totonu o le poloka poloka.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

A o leʻi fugalaau fugalaau i totonu o le eleele o loo siomia ai le vao, e fautuaina e faʻalauiloa se mea faʻapitoa o mea tau minerale, mo se faʻataʻitaʻiga, nitroammophoska. Mo le faʻaleleia o fuālaʻau, ua tuʻuina le faamamafa i le faʻatamaoaigaina o le eleele ma le potassium. E masani ona i ai se aafiaga lelei o le vao i le vao.

Tausaga o le tausiga o tautotogo

Faatasi ai ma le oo mai o aso mafanafana, pe a lava le tele o fatuga e faamanino ai po o le a le ola ma ua mago, latou te teuteuina. E taua tele le fufulu ese uma o lala mago, maʻi, matagi. Afai tatou te talanoa e uiga i puipui, ona latou faia lea o le teuteuina, ma avatu ai le pale o le vao laau manaomia.

Saunia o le laau mo le taumalulu

Seia oʻo i le 3 tausaga, o fuʻa uma o laau talavou i totonu o le ogalaau e ufiufi i le 10-senitimita o le mulch. O lenei fuataga puipuia le aʻa mai le maalili. Afai ei ai se faʻalavelave o fulufulu malulu, ona afifiina lea o ogalaau (shtamb) i le tele o laumei ma le afifi, ma o le pale e ufiufi i mea e le o ni mea e lalagaina. Faʻaalu nei mea i le taimi lava e paʻu ai lau.

O le lacacia poʻo le vao laʻau o se laʻau matagofie ma le le lelei. O taʻavale e tumu i lanu samasama poʻo fugalaau paʻepaʻe o se mea teuteu lelei lea o le togalaau, e tosina atu ai tagata taua i ai - bees. E le o se mea faʻafuaseʻi le alolofa o faifaatoaga ia te ia i le lalolagi atoa.