Laʻau

Hetela Helix - o le a le mea e foliga i ai le laau ova

Helika Helix, poʻo le ivy green, o se vine e sili ona fesuisuiaʻi o le aiga o Araliev. O le laau e mafai ona vaaia i totonu o le natura natura, lea e teuina ai ogalaau, faapea foi i aai ma taulaga i luga o puipui o fale tumaoti. O sea pa puipui e mafai ona teuteu ai foliga o le fale, suia i tua atu o le amanaiaina.

Homeland o le laau

O nofoaga na maua mai ai le ivy i la tatou latituga o vaega eleele laugatasi vaivai o Asia i Saute, o le Metitirani ma Europa Tutotonu. O lenei laʻau fetolofi i aso nei e le gata i le vao. Sa nofo o ia ma avea ma mea teuteu mo soʻo se togalaau ma teritori lata ane o fale tumaoti. O le laau e pipii atu i ogalaau ma aʻa faapitoa o loo i luga o au. Ivy ua fesuisuiai i tulaga fesuiaʻi fou ma e matua puipuia lava i le malulu malulu o le vaeluagalemu.

O aso nei e masani ona faʻaaoga le laau i le teuteuga.

Fiafia! O loʻo i ai se manatu e sau le aganuʻu mai Amerika Latina. O tagata faimalaga i luga oa latou vaa na feaveai fualaau lanumeamata lanumeamata. Na vave ona ia teuteuina puipui uumi o oloo Sipaniolo, ma avea ai ma ituaiga o faatusa o le atunuu.

O le a se mea e foliga foliga mai i le lanumeamata lanumeamata?

Helika Helix mix pe ivy - tausiga ile

O le Hedera o se vine vine, e mafai ona gaogao mea uma, e oo lava i ni fausaga. E le iloga le aganuu i se pusa malosi. O loʻo aʻafia le aʻa. Vavaeese vaega eletise o aʻa e faʻaaogaina e faʻalagolago malosi ai ivy luga o puipui, laau ma isi mea faitino.

Toto i totonu o teutusi vao

O laupepa o le tele o ituaiga e iai lanu lanu meamata. O nisi e ese i le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le fusi. E mafai ona lapoa, ma oʻo atu i le umi 20 cm, poʻo le laʻititi, lea e masani ai mo totonu o ituaiga. O nei mea uma e masani ona faʻaogaina ma faʻataʻitaʻiga i se mea matagofie, e ese mai i foliga e faʻalagolago i le ituaiga.

E mafai ona fuga o le Hedera. Peitai e le mafaamatalaina ia mea sese. O fugalaau e laiti. E lanu enaena. A maeʻa fualaau laiti. E mafai foi ona latou galulue o se fatu mo le toe gaosia i le vao.

Taua! Afai e faʻafuaseʻi ona fuga mai le lili i totonu, o fualaau e aliali mai, e tatau ona vaʻaia lelei ma faʻaumatia. O i latou ia o mea oona. E taua le faʻaofuina o totigilima ma puipuia lou paʻu mai le mea suamalie leaga. E mafai foʻi ona e lafoina se ofutele. Faatasi ai ma fesoʻotaʻiga tuusaʻo, mumu, pala, ma e oʻo lava i mumu e ono oʻo mai i luga o le tino. O le malosi tele e mafai ona mafua ai se tale.

Amelia Ampelnaya

O se faʻatoʻaga fale e mafai ona ola filemu i le fale. O lona aoga autu o le alofa lea o nofoaga malulu. E le fiafia o ia i le maualuluga maualuga ma masani ona susu. E fautuaina e fufulu laulaau i taimi uma, aloese mai le pefu. E naʻo latou foliga mamā e mafai ona latou faʻamamaina lelei le ea i totonu o le potu.

E faʻapefea ona faʻalauteleina le ivy poʻo le heder

Pe a uma ona sii le faailoga i luga o le vevela i luga atu o le +20 tikeri Celsius, e fautuaina e faʻaleleia pea le vai i totonu o le vai, ma faʻaleleia ai le maualuga o le ea.

E mafai ona faia le toe gaosia i soo se taimi o le tausaga e faʻaaoga ai le pito i luga o le tipi o le laau. O le taʻavale ua faia i le vai. A uma ona totō le aʻa, e fautuaina e tuiina mo le sili atu ona lelei.

O le toe totoina o se laau iti e fautuaina i tausaga taʻitasi mo le tolu tausaga sosoo. Ona mafai lea ona faʻaititia le numera o faʻaleleia eleele i le taimi i tausaga uma. O le aʻa e sili ona mamana. O le mea lea, o le ipu e filifilia lautele ina ia fetaui lelei. Ia mautinoa ia faʻaaoga alavai. O le eleele e sili ona lelei.

Faʻalogo lelei! Ina ia tuʻuina atu i le laau se foliga vaaia matagofie, e fautuaina e tipi le vao i lea taimi ma lea taimi.

O le a le vave o le tuputupu aʻe o le Ivy

Monsterra fugalaau - o le a le mea e foliga mai ai le laau ma le lau

O le tele o lafoga e vave ona tupu. Afai o tulaga mo le tuputupu ae o aganuu e talafeagai, mo se taimi puupuu e mafai ona puʻeina uma le puipui o se fale o le atunuu, e tusa lava pe o le a tumau pea se kilia laiti. O nisi vailaʻau i le tasi vaitau e mafai ona faaopoopo i le fa mita le maualuga.

Etera ma ona ituaiga

E sili atu ma le 15 ituaiga ituaiga ovy fetolofi e lauiloa. O le laau o loʻo maua i totonu o togavao o loʻo i Europa, Asia, Aferika ma Amerika. Laʻau e fiafia i vaomatua vao. O le ola i luga o laau tetele ma a latou pupu, e mafai ona ausia ni maualuga taua ona o latou. Iloa:

Ua suia le Amara

E manatu o se ituaiga o fale e fiafia e teu ai luga o le tulaga faʻapitoa. O le vao o le lianiform, ei ai laʻau laititi ma se lanu eseese. E faigofie ona tupu le lili feeseeseaʻi ma tausi le laau. E fiafia i potu susulu mo le tuputupu aʻe ola, ae aunoa ma le susulu o le la i luga o lau. O le palapala i totonu o le ulo e tatau ona susu, a leai o le a amata ona paʻu laulaau.

Ivy Canary

E iloga i le malosi ma le mana o le ogalaau ma lau. O le pepa e mafai ona oʻo i le 20 cm le uumi. Paʻu paʻepaʻe i luga o le fogaeleele o uiga ia. E maua i le natura i Potukale ma Aferika i Matu. O le lauiloa tele o Variegata. O le aʻa o loʻo i ai sina kiona mūmū mūmū. O lapoa e lapoa, ma se lanu papaʻe-lanumeamata. O le fugalaau o le Canary Hedera ei ai lanu lanu samasama-lanu samasama. O fugalaau laiti e aoina i mea e le lelei, e foliga mai e pei o faamalu. E faatatau Ivy i fualaau oona.

O laupepa canaria e matagofie tele lanu

Ivy irish

O le eseese o loʻo faʻaalia i le tuputupu vave vave. O lona uiga, e oʻo atu i le maualuga o le 12-15 mita. Faataʻitaʻiga o tagata taʻitasi - 20 m. O se uiga iloga o le ulutala o laupepa lanumeamata ma nofoaga mattele e iai lona uiga e punou. O le aganuʻu e mafai ona matagofie le salalau i luga o puipui o fale ma le eleele, ma i se taimi puupuu lava e mafai ona natia i ona laʻau se fasi eleele e oo i le iva i le sefulu sikuea mita. O faʻalavelave faʻapitoa i le amataga o le tautoulu. O moli eletise ma se lanu mumu mumu e teuteuina.

Heder Ivy Helix Vander

Se vaaiga i le potu e mafai ona teuteu ai totonu o totonu. E mafai ona e faia se puipui ola. O le mea autu o le tuʻuina atu o se lagolago faʻalagolago. O laupepa e eseese i lanu lanu meamata ma foliga o fetu. O veins e mama, turquoise. E mafai ona e totoina se laau i totonu o ipu pipi. O le eleele e talafeagai mo ituaiga uma o laau.

Faʻalogo lelei! E le manaʻomia e Helix Vander le laei pito i luga; Aloese mai le susulu o le la.

Ivy Pastukhov

O le laau e puipuia i le tele o fanua faʻapitoa i le Caucasus. Na lisiina i totonu o le Tusi Ulaula a le Soviet Union. O laʻau e manifinifi, lanu enaena i lanu. O lanu lanu meamata lanu meamata ma laulava i lalo e mafai ona oʻo i le 10 cm le umi. E i ai o latou foliga faʻafiafia. I le vaomatua i aso nei, o le lologa o Pastukhov e seasea lava. Loto i luga ma fiafia, aʻe i luga o laau tetele.

Ivy Variegate

E manatu o se vaega o le fanua, e lauiloa i fugalaau ma tagata mamanu. E matagofie i totonu totonu le faafetai i lau lanumeamata ma se lanu paʻepaʻe. O laʻau e pei o se tafatolu i foliga. O lona telē e laʻititi, e le pei o laʻau o le Ivy e ola i luga o le puipui o se fale. E faigofie tele le tausia o le va o Variegate.

Ivy Caucasian

O le Caucasus ua taʻua o le natura masani o le vao, o lona uiga o le igoa lona lua o le laau. O le Liana e iloga i le malosi ma le malosi. E mafai ona tulaʻi i se lagolago maualuga e oʻo i le 30 m. O laulaʻau e lapopoʻa ma sili atu i taimi uma. O le umi e 18-25 cm, lautele e 15-20 cm. O lanu e lanu meamata. E ui lava o loʻo i ai foʻi ituaiga eseese e felafolafoaʻi ma ni mea laiti.

O le tagata o le Caucasian heder o loo i ai ni vine leaga e foliga mai pe a uma ona fuga

Ivy greenhart

Evergreen aralium laau, ausia le maualuga o le 3-6 m. Lea o lanu lanu meamata ma laumei susulu. O le faʻalagolagoina o le faʻapipiʻiina o luga o luga o le faʻavao o loʻo faʻaaoga e faʻaaogaina ai aʻa. Faʻaleagaina le aganuʻu faʻaaoga mo mea teuteu. O le totoina e tu i luga o le eleele mataga ma le lotomaualalo. O loʻo oʻo i le taumalulu masani.

Boston ivy

O le Liana e iloga i se ogalaau e pei o laau, matagofie ma le tele. E oʻo i le 20-30 mita. E masani ona faʻaaoga mo mea teuteu. E oʻo atu i le autumn, lau lau lanumeamata lanumeamata e mumu ma moli. O le laau e nofouta i le maualalo o le vevela. O le malamalama e tatau ona faʻasalalau, o le a mafatia le lulu mai le susulu o le la. I le vaitau, o le liana e mafai ona tupu i le 3-4 m.

Fiafia! I totonu E le pei o le Igilisi, Field, Colchis ma Crimean, o Boston e le auai i le aiga Aralian. E sau o ia mai se aiga o vine. Mai le mea e taua tele le laau o le vine vine o le teine.

Heli Helix mix: mafai ona ou tausia i le fale

E mafai ona totoina se tagata masani i totonu o pusa faatautau ma ola i le fale. I lenei tulaga, e maua ai fua tele. Ae afai e tupu lenei mea, latou te manaʻomia vave ona vavae, ma e mafai ona e faʻaauau ona e fiafia i le laau.

O le tausiga o le Ivy e faigofie. E le lelei lona mafaufau ma e le manaʻomia se togafiti faʻapitoa. Taimi e inu ai ma fufulu laulaau mai le efuefu, aveese mai le vevela o se laititi i totonu o le paolo - ma o le a fiafia i le laʻau ma lau lauusiusi i totonu o le potu.

E faʻafefea ona faʻaumatia le ivy

E masani ona feagai le fai togalaau ma le faafitauli o le faatumuina o le teritori ma se ulutala. E tupu tele vave, ma mafai ona ufiufi atoa le togalaau ma fualaau faisua. Ina ia aloese mai lenei mea, e fautuaina e tipi le vine i le pito i lalo, ia eli atoa le aʻa. E taua le fufuluina o pupuu ina ia mafai ai ona taofia aʻa. A oʻo mai pine, e aoga le faʻaaogaina o vaovao. Na o le pau lava le auala e alu ese ai.

Faʻalogo! Aganuu e tele ituaiga, o nisi o ia mea oona. Ae e le o le fugalaau lava ia ma ona lau e matautia. O le lamatiaga o mea e tutupu mai ma fua.

E mafai ona ola lelei i totonu o le fale poʻo le togalaau se fale laau. E mafai ona e fatuina se vavega teuteu teuteu. O faʻatoʻaga faʻatoʻaga e ofoofogia lava. E naʻo lou manaʻomia o musumusuga ma se tausiga laitiiti.