Laʻau

Faʻaleleina o fugalaau ma ona ituaiga: auala e le faia ai se mea sese i le filifiliga

I le toetoe o fale uma, o loʻo maua ai vao vao. E alofaina e tagata matutua ma tamaiti mo lona tofo suamalie, manogi le mafaamatalaina, faʻamalologa o meatotino. Ina ia faaumiumi le fuaina o le laau, ia faia le fua tele, ia maua ai le avanoa e fiafia ai i tala lelei ao leʻi oʻo i le taimi o le tautotogo e mafai pe afai e te totoina ni fugalaau o le toe faaleleia o ituaiga.

O le a le fugalaau toe faaleleia

O le kulupu o se laau e fiafia i ai tagata fai togalaau o lo tatou atunuu. O le vao ma le laufanua o le rhizome ma le faʻalauteleina o laʻau. O le eseesega tele i le va o togalaau o le toe faaleleia o ituaiga mai ituaiga masani o le avanoa lea e maua mai ai ni meaʻai se lua i le tausaga. O fua o le vine na tupu uma i luga o le mama o le tausaga lona lua o le ola (lea e masani ai mo raspberries masani), ma i luga o laau o le tausaga nei.

O le upu "remontant" na oʻo mai i le gagana Rusia mai Farani (toe faʻafetaia-toe toe fuga mai, toe tulaʻi). O le toe foʻi mai e le gata i fugalaau, ae faapena foi i isi togalaau aina: strawberries, strawberries, nisi o vao ma laau teuteu-fuga laau.

Vaega o le toe faaleleia o ituaiga vine

O le au faifaatoaga ua fafagaina le tele o ituaiga o aganuu, ae o i latou uma ua tuufaatasia i vaega nei:

  1. O le avanoa e fua mai i le tausaga muamua talu ona totoina. E mafua lenei mea i le televave o le atinaʻeina o tipu lea e iai le taimi e faʻamaʻi ai, ona faʻamaonia ai lea. I le lona lua o tausaga o le ola o le laau, o le fua o laau toto e tupu uma i luga o lālā talavou ma luga o vine o le tausaga talu ai.
  2. O aso mama o vine i luga o pine o vaitausaga eseese e le fetaui lelei. O le mea lea, i se vaitau o le taumafanafana, e mafai e le fai togalaau ona maua ni togalaau se lua. Ae mo lenei mea, e tatau ona iloa ma mataituina faiga faʻapisinisi e talafeagai mo le galueaina o se ituaiga tausiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, 'aua neʻi galo e teu i luga o fua o vine i luga o le taimi ma i le taimi, a leai o le faʻaaogaina o le laau e mafai.
  3. Faʻasolo malie. Ua iloa lelei e le au fai togalaau le vave vave ona tutupu o ratofi masani e aunoa ma le tausiga lelei e mafai ona liua i totonu o le vao. Pe a totoina se ituaiga o mea e fesuiaʻi, o le a faʻalauteleina lenei faagasologa ile taimi mo le tele o tausaga.

Semi-remontant (faʻafeiloaʻi, faʻatasi ai ma faʻailoga o le toe tulaʻi mai) fugalaau

E pei ona taʻu mai e le igoa, o sea fusi e faʻapotopotoina meatotino o se faʻalauiloa ma se ituaiga e le masani ai. O lenei tulaga o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, o pupu o le tausaga oi ai nei ituaiga o laau e fua tele, ae le o le atoa, ae na o luga (pe tusa o le tolu). O le vaega maualalo o le a maua fua i le tausaga na sosoo ai. I luga o le faʻataʻitaʻiga, o le pito i luga o le vaomatua o loʻo ola pea, o le pito i lalo e masani lava.

Pe a filifilia fugalaau o se ituaiga e tumau-tumau, e tatau ona e mafaufau i uiga o le tuputupu aʻe o le eria. I le itu i mātū o le atunuʻu, o le pale pale o le fana atonu e leai se taimi e fuga ai i se vaitau puupuu. Ona amata lea ona fua mai fualaau aina i le tausaga na sosoo ai, o se ituaiga e le toe faaleleia.

Afai ua fuga le pupu, ae o le a leai se taimi e fua ai fua, ona tatau loa lea ona aveese lenei vaega o le laau, aua o le a leai se fua ma fua i le tausaga e sosoo ai.

I le itu i saute, e mafai ona amio lelei se ituaiga o mea e faʻaleleia e pei o se fesuiaiga o mea totino, o lona uiga, ia maua se taimi e faʻaleleia ai fuaʻaga uma i luga o le eletise o le tausaga oi ai nei ma le tausaga ua tea.

O se ituaiga o mea lelei e faʻaleleia ai le alofa ma le faʻatuatuaina o le faʻatoʻaga a le Rusia, o le fugalaau lanu samasama. I le faʻaopoopoga i faʻamaufaʻailoga o le toe faʻafoʻisia, e iloga i se lanu e le masani ai ma lelei le tofo o vine.

O fua tetele o se lanu e le masani ai o le a teuteuina ai soʻo se fuafuaga patino

O ituaiga sili ona lelei o fualaau oona

Faatasi ai ma ituaiga eseese o loʻo ofoina atu e le au faʻatau oloa, o le filifilia o le mea sao i itu uma e le o se galuega faigofie. E tatau ona amanaʻia itu lelei o le totoina o le eria ma le eleele, faapea foi ma tulafono o le tekinolosi tau faatoʻaga ma uiga o le ituaiga filifilia.

Tuai ituaiga ituaiga o vine

O le toe fuaina o fugalaau e mafai ona faʻatupulaia ma le faʻamoemoe o le mauaina o le lua pe tasi le seleselega i le vaitau. I le tulaga muamua (sili atu ona talafeagai mo le itu i saute o le atunuʻu, pe a fai o se taumafanafana umi e maua ai le laau pe a mafai ona maua fua atoatoa) i le maeʻa o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, ua teuteuina le vaega o fualaau aina. E mafai ona sua mai vine i le vaega atoa o le popo i le isi tausaga e oʻo atu i le ogatotonu o Iuni. Ma o le lona lua o le galu o le seleselega o le ai luga o laʻau na tutupu i lenei tausaga.

Pe a tutupu mai fualaau aina mo le tasi o fualaau aina i le tautoulu, o lona togavao ua uma ona teuteuina i le aʻa. O le seleselega e faia i luga o vine laiti o le tausaga o loʻo i ai nei, ae o le fualaau aina e amata mai i le taimi mulimuli ane (i le faaiuga o Iuni - i le ogatotonu o Iulai, e fuafua i le vaega o le faʻatoʻaga).

Augustine

O Aukuso e eseese ituaiga vine na suaina e le au failele lauiloa I.V. Kazakov ma S.N. Evdokimenko. E iloga ona o lona vavao o se vaomatua laʻitiiti (1.2 - 1.6 m), lea e masani ona aofia ai ni laau se fitu. I le Central Central Central Central Region o le atunuʻu, o le a muamua le galu muamua o fualaau aina pe a uma le aso 10 o Iuni, o le lona lua - a maeʻa le aso 15 o Aukuso, faʻaauau pea seia oʻo i le amataga o le kiona muamua. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi ma iniseti leaga. 'Ia faʻamalieina uiga lelei o laʻau manogi e fua i le 4 i luga o le lima sikuea. O le talosaga e faʻavaomalo: mai le faʻatagaga fou e faʻamago.

O fualaau o Augustine e lapotopoto, palu, mago

Ou te fiafia i lenei ituaiga ona o le tele o pamu e maualalo ma e leai se mea e manaomia mo le solo. Ma o vine o lenei ituaiga e maua ai le suamalie suamalie, ma, e tusa lava pe o le tele o fua o vine, o le aotelega o fua o le eletise e matua maualuga, e pei o le tele o lala laau ua faia. Ou te maitauina foi o le ituaiga o mea e tele e tupu ai le tele o le tuputupu ae ma o le mea lea e tatau ai ona faatulaga le fuainumera o tipu o le tausaga oi ai nei ina ia sili atu le tele o vine.

Nikolay

//club.wcb.ru/index.php?showtopic=2929

Hercules

Eseesega o le lautele, faamoemoeina i le maualuga o le gaosiga (maua mai i le 2.5 i le 4 kilokalama mai le tasi vao). O le vao e maualuga (1.6 - 2.0 m), ae i le taimi lava e tasi, e faʻamalosi, ae le o le tosoina. O pupu vine o le fugalaau Hercules e malosi, e le mafai ona faʻafefeteina, saʻo; o latou fuainumera e le sili atu i le 3-4 i le vao. Ona o lenei mea, e mafai e vao ona faia e aunoa ma le puipuia. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i lona le mautonu i tulaga faʻalauteleina, o lona uiga, o le tuufaatasiga o le eleele ma le faʻafia ona faʻavaivai. I le faʻaopoopoga i lenei mea, fualaau fugalaau Hercules e alofagia e faifaatoaga mo lo latou tetee atu i faʻamaʻi ma iniseti leaga.

O le kulupu Hercules e ola i lona igoa ma le maualuga o le vao ma le tele o vine

O vine e lapoa, e mamafa le 6 kalama. I le tofo, ua fuaina i le 4 points i luga o le 5, ae o loo i ai se foliga fiafia. O le mea lea, o fugalaau o lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga o fale (faʻasao, jams, compotes), pe a le lagona le acid o le vine ona o le faaopoopoina o le suka, ma o lo latou manogi ua faaalia atoa.

Hercules ituaiga iloilo - vitio

Brusviana

O le kulupu Brusvyana e ese mai isi ituaiga. O vavalo o le vaovao i luga o laʻau o loʻo faʻaalia manino, lea e sili ona faʻatautaia le seleseleina. O taʻavale e malosi, mautu, e oʻo i le 2 mita le maualuga, sili ona faʻalauteleina. Laititi e tetee i le tuʻuina atu. E i ai le tele o lapisi basal. O le manaʻoga e faʻafeinu, i se vevela, vevela, taumafa ma laʻau e mafai ona faʻamago. O le maualuga o le susu e mafai foi ona afaina ai le laau.

Fruiting, e pei o le tele o ituaiga fuamoa muamua, e mafai ona amata i le vave o le ogatotonu o Iuni. Tele (oʻo atu i le 11 kalama) fua e mau i luga o pupu, aua nei faʻapalapala i matagi malolosi. I le faʻaopoopoga i luga, na manumalo Brusvyana i le alofa o le au faifaatoaga ona o le malosi o le malulu. Tetee i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O vine e lapoa, ma o latou tino.

Pe a faʻaleleia togafiti Brusvyana e tatau ona amanaʻia le manogi patino mai le vao. O nisi punaoa e manatu o le sosogi e le lelei ma e taua i uiga le lelei o le ituaiga.

O fua o le vailaʻau o loʻo faʻaalia mai i le maualuga o le tino, e mafua ai ona latou faʻamauauina o latou foliga e tusa lava pe maeʻa le kukaina umi, o le mea lea e manatu ai Brusviana o se tasi o ituaiga sili ona lelei mo siamu. O uiga lelei o fua o vine e lelei: suamalie, malie, ma se uiga le lelei.

Toe iloiloga o Brusvyana cultivar - vitio

Laʻau e maualuga le fua mai o vine

Soʻo se faʻatoʻaga taʻitasi e fia maua le fua tele o vine. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia na ituaiga e faailogaina "maualuga-gaosia."

Bryansk divo

O se ituaiga talavou laʻitiiti e maua mai e le au faipisinisi i le 2001. O le vao e lautele, e oʻo atu i le 1.3 - 1.8 mita le maualuga, e tusa ma le 6-8 aisa. E manaʻomia e Bryansk diva se laʻau puipui. O le fugalaau e manaʻomia foi i luga o le palapala: e fiafia e ola i oneone oneone ma oneone papaʻe ma le susulu lelei o le lā. O eleele mamafa ma le latalata ane o le vai o le eleele e le talafeagai mo le galueaina o lenei ituaiga. E maua maualuga, ae o le fualaau aina e amata i sina taimi mulimuli ane nai lo ituaiga eseese o loʻo taʻua i luga (e masani ona selesele mai vine mai le faaiuga o Iuni-amataga o Iulai seia oʻo i le muamua kiona). I le malulu, timuga vevela, o le maofa a Bryansk atonu e ono afaina ai maʻi; E le fiafia o ia i le lāmala, pe a tupu aʻe i le itu i saute, faʻavaivai le timu i le tau vevela e manaʻomia.

O Bryansk diva e aofia ai le tele o vine vine

O le fua o lenei ituaiga fusi vine e maualuga, faatasi ai ma le tekonolosi lelei o le faatoaga e 3 - 3.5 kg o vine mai le vao. O vine o le Bryansk diva e lapoa (pe tusa ma le 6 kalama, maualuga le mamafa - 11 kalama), o le eleni-cone-shaped (up to 4 cm le umi), suamalie suamalie ma sina manogi ma le manogi manaia.

O se tulaga ese mai totonu o fugalaau o le ituaiga Bryansk divo o le tuputupu ae lea o fualaau aina, lua mai fusi taitasi fana.

Penguin

Vaʻaia e le masani ai fualaʻau o le toega, e maua mai i le maualuga o le gaosiga. O le vao e maualalo, e na o le 1.5 m le maualuga le maualuga, e maua ai le malosi o laau ma faʻapuupuu galuega. O fualaau o lenei ituaiga e teuteuina faʻapitoa ona o le maualuga ma le faʻamalosi o fua. O pipi e laʻititi lona tele (4 i le 5 kalama).

O le laʻititi o le penisini penisini ua faʻaleagaina e lo latou numera

O le fua o le fua o fua e fua - 3.7 vaega o le 5. Faʻatoʻa iloa e le Faatoaga le le lava o le tofo. O le mea le lelei o le eseese o le tulaga maualalo ole teteʻe.

Penguin Variety Review - Vitio

O le fea ituaiga e mafai ona taʻua o le suamalie

O le suamalie o vine o loʻo aʻafia i le tele o mea: o le eleele, susu o aso i le taimi o le matua, faʻatoʻaga faʻatauga lelei ma le tausiga. Ae o le tofo e faalagolago foi i le ituaiga filifilia.

Polka

O le ituaiga ua lauiloa talu mai le 1993. Talu mai lena taimi, o le toʻatele o fai togalaau a Rusia ua mafai ona latou talisapaia lona taua. O le fugalaau Polka ua taʻua o se tasi o ituaiga o ituaiga o fualaau o le toe fua mai. O se laʻau tele (e oʻo i le 1.8 mita le maualuga) vao, e masani ona aofia ai le 7-10 pine malolosi e faʻamalosia e leai se mea e manaʻomia. E le manino le faʻaaligaina o vaʻai. O le gaosi oloa e 2.5-4 kilokalama o vine mai le vao. E le mafai ona taʻua Polka o se uluaʻi fua, e masani lava, o le fua o le fua e amata i le ogatotonu o Iulai ma faʻaauau seia oʻo i le mafanafana. Polka vine o se lanu pupula matagofie matagofie, o se mea manaia foliga tutusa: faatasi ai ma le mafiafia i le faavae ma vaapiapi i le isu. O le togi o le maualuga o le maualuga lea: 5 faʻailoga mai le 5. O togalaau e puipuia i le felauaiga, lelei mo le taumafa fou, mo sauniuniga fale ma le malulu.

Faʻamatalaga o vasega o fugalaau teuteu - Polka

Fugalaau Polka vine e puipuia mai le hani: o fualaau aina e le o fua o le a maua ai se matāua o le vevela i -2 tikeri, mulimuli ane o le a faaauau pea lo latou matutua.

Pe a tuputupu aʻe lenei ituaiga, e tatau ona manatua e le mafai e nei fugalaau ona toleni i le maualalo ma le maualuga o le vevela. O le malosi o le malulu o Polka e maualuga - e manaʻomia e ia le malutaga mo le taumalulu. Ma i vevela vevela, vevela, vevela e manaʻomia le faʻavaivai ma le ufiufi.

Iloiloga eseese a Polka - ata vitio

Fugalaau kulupu e talafeagai mo le galueaina i totonu o itulagi

Ina ia mafai ona maua mai le fualaau aina e le au faifaatoʻaga, e taua tele le filifilia o le ituaiga laau talafeagai e talafeagai mo le galueaina i se vaega faapitoa ma nisi tulaga o le tau, ma le mautu o le eleele ma le maualuga o le sulu. O tulaga o le totoina o le a filifilia i le filifiliga o ituaiga.

Moscow vaega

O le tau o Moscou, o le Moscow ma eria lata ane o loʻo faʻaalia i se malulu malulu malulu ma se mafanafana mafanafana. O fulu malulu e masani lava. O le mea lea, mo le totoina o fanua i tua, e tatau ona puipuia le fugalaau i paʻu o le vevela faafuasei i le tautotogo ma le autumn.

Eseesega o fugalaau e ola lelei ai mo le totoina i le Moscow Region - ata pue

O le mea moni, o le filifilia o fugalaau, o le a aoga tele le faʻalogo i manatu oi latou oe ua uma ona totoina le ituaiga o mea e manaʻomia i totonu o latou falemafanafana.

Ou te fiafia i Diamond. E matua maeʻa le seleselega. O fua muamua o tuai o Iulai ma amataga o Aukuso. O le musumusu, e oo atu i le 1.5 mita le lautele. O le tofo e faalagolago i le tau, o le mafanafana o Setema talu ai e leʻi ese mai le taumafanafana. O le tofo e faalagolago i le tau, lelei, i le vevela ma le mafanafana o le tau e sili ona lelei, ma o le manogi o le fusi. E lelei le fua, e lelei i le fafagaina (latou te aumaia le meaʻai, salu, nitrophos i le tautotogo) ma paʻu lala. E toe gaosia i le masani, e ui e le tele le tuputupu ae. E pei foi o lena mea.
Ou te le faʻamaopoopoina aʻa, ou te tuʻuina mea uma ua tupu, o nisi e amata ona fuga vave, o isi mulimuli ane. O le mea lea, e faʻateleina le fualaau. E oʻo atu ia Oketopa, o mea uma ua matua lelei ia te au.

anina (Tula eria)

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=28&t=5645&sid=9271a314506d810192dd50e913f7b138&start=345

Fugalaau "Hussar" O le muamua togi na amata i le aso 3 o Iuni 3. O fatu o Berries na amataina mo se taimi umi (1 - 2 vaiaso) ma le isi itu. Seiloga e liliu le mumu, o le a le tupu aʻe le isi ma e le suia le lanu. Mo au, o se mea e le masani ai, ona o lau vaomatua vao, lea na ou mauaina talu mai taimi o Soviet, faʻateleina pei o le vale. E i ai loʻu taimi e iloa ai pe faapefea ona sasaa suamalie i le sua. Ae ... ou te fiafia tele i laʻu fugalaau suamalie. E suamalie o ia e pei o le meli, ae o lenei ... E leai. Le manogi, lapoa ma matagofie (e ui lava e tofu le pusa ma foliga le lelei), ae leai. Ou te fiafia i fua suamalie, ae maise lava o fua matutua. O le tasi lenei e le tutusa ma au. Ma o se tasi e alofa i lenei tasi atonu e fiafia i ai. Mo lenei mea na ou tuʻu ai le 4.

izhoga

//otzovik.com/review_2235753.html

Ural ma Urals

O le mea tonu e filifili ai i le filifilia o se ituaiga i lenei itulagi o le a avea ma ona aʻafiaga o le kiona. E le o ituaiga uma e mafai ona talia toleniga malulu ma timuga taumalulu e faʻaalia i lenei eria.

Vaaia o fugalaau e toe ola mai e talafeagai mo le ola i Urals ma le Urals - ata pue

Siberia

O lenei itulagi e lauiloa e le gata mo afa malulu malulu, ae mo vevela vevela foi. O le kulupu vine mo le totoina e tatau ona filifilia ma le faaeteete, ma ia mafaufau i lona tetee e le gata i le malulu, ae faapena foi i le vevela vevela. O se mea taua o le a avea ma vaitau puupuu e tuputupu aʻe. O ituaiga uma o loʻo tuʻuina atu i lalo e puipuia i le malulu, lea e talafeagai ai mo le totoina i le vevela o Siberia.

Eseesega o fugalaau e ola lelei i Siberia - photo gallery

I le 5 tausaga ua mavae, na ou totoina ai laau e 2 o laulaau o le eletise o le CHIF. I le taimi nei, e tele vaomatua o loo i ai se vaega e tusa ma le 3 sikuea mita. O le lapisi e tele, o le tofo e manaia, ae tele. Ua faʻalauteleina le taumafa ma e le mafai ona aoina se aofaiga faitino o vine, e pei o ituaiga masani. O le fua o le seleselega e le sili atu i le 60%.

ANI (Novosibirsk eria)

//sad54.0pk.ru/viewtopic.php?id=35&p=2

Central ma itu i saute o Rusia

O malulu malulu malulu ma vaitau umi i nei vaipanoa e maua ai e le au fai togalaau le tele o avanoa e totoina ai le tele o ituaiga o laau totō, e aofia ai fualaau aina. Ae aua nei galo o nisi ituaiga e le taliaina le vevela vevela o le itu i saute o Rusia.

Vaaia o fugalaau e ola mai i le itu i saute o Rusia - photo gallery

Ou te fiafia i le apricot. Tele o vao ma seia oʻo i gutu. Le tofo - leai se mea faapitoa, ae le leaga, i le 4+. Aʻo mafanafana - sa suamalie ma manaia, ona suamalie ma le manava, ae ou te manatu e toetoe lava o fugalaau uma e faia i lenei auala. E lelei ona toe gaosia e ala i tili. E manaʻomia ai faʻamalosi faʻamalosi, mai le tele o vine - e pau i luga (sa ou nonoa i se totō tōmato, sa ou lofituina se totoa ma lofituina aʻu lava). Faatasi ai ma le masani ai susu, sa sili atu le tele o vine. I le tausaga ua tuanaʻi, na ou tipiina le vaega atoa o le vaalele mo le taumalulu, o le mafuaʻaga lea na amata ai ona tafe le vine i le tausaga nei, i le amataga o Aukuso, (atonu na ou le tusiaina vave, ae o lenei ou te le o manatua tonu). O lenei tausaga ou te leʻi tipiina ai luga - O le a ou vaʻavaʻai pe faapefea ona ou amio i le tausaga a sau.

furika (Rostov-on-Don)

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3777

Ua faamaonia e ala i aafiaga faaletagata lava ia, e taua e le gata ina filifili se ituaiga, ae ia faʻatau saʻo foi. Mo le faʻatau, filifili faleoloa faatuatuaina ma fale tausi. E leai se faʻasalaga e le faʻatau mai ni fatu mai tagata faʻatau oloa e faʻatau saʻo mai taavale. A leai, e te lamatia le maua o se fale e le o iloa.

O le faia o le filifiliga sao pe a faʻatau se fusi teuteu mo lou fale mafanafana e faigofie lava. E na o oe lava e manaʻomia le iloa o foliga o ituaiga o mea e fesuisuiaʻi ma ia amanaʻia mea tau le siosiomaga e aʻafia ai le galueaina o fualaau aina (e aofia ai fugalaau) i lau eria.