Laʻau

Elsant strawberries - o le tulaga o le gaosia ma le tofo

O taumafanafana taʻitasi e nofo ai po o le fai togalaau e taumafai e tuʻu le nofoaga sili i lana fuafuaga mo le totoina o le strawberries (fuālaʻau), ona o loʻo faatalitali ma le naunautai tamaiti uma ma tagata matutua i foliga o lenei fale. I le uma, o mea manogi ma suamalie o le strawberries e le mafaatusalia ma mea e mafai ona e faʻatau mai i le maketi poʻo le faleoloa. A o le totoina togalaau faʻatoʻaga mo le totoina, e sili atu i le faʻatoʻaga togafiti faʻatoʻaga meaʻai ma le lelei o le tofo ma le vave oʻo. O se tasi o filifiliga aupito sili i totonu o loʻo iai nei o le ituaiga Elsanta. E le o se mea e leai se aoga talu mai lona amataga na manatu i ai o se ituaiga tulaga o le gaosia ma le tofo, o se faailoga o le lelei.

Le tala e uiga i le galueaiina o le ituaiga o fualaʻau Elsanta

O le ituaiga o togalaau o Elsanta na totoina i le 1981 i Holani. Na foliga mai o se taunuuga o le laasia o ituaiga Gorella ma Holiday. O le eseesega ua faamaonia lelei lava ia o lea o se tasi lea o ituaiga o fale gaosi oloa i le tele o atunuu Europa, o loo nofoia se tasi o nofoaga taua i tulaga o le galueaiina ma le maketi.

O le au faifaatoaga o Europa e fiafia e ola i luga o le laumei

I le 2007, o le ituaiga o Elsanta na aofia i totonu o le Setete o le Resitara o Vavega o le Fausiaina o le Rusia, ma fautuaina mo le galueaina i Volga-Vyatka, North Caucasus ma Sisifo Siberia o Rusia.

Faʻamatalaga o le ituaiga, o ona lelei ma faʻafitauli

I tulaga o le vevela, o le eseese o le vave vave. O ona uiga taua nei:

  • faʻatuina togavao, lauolaola tele, o le maualuga ma le salalau;
  • fugalaau fugalaau e mafiafia, o loʻo i luga o le laulau e tasi ma lau, o le numera i luga o le vao e oʻo atu i le 5 vaega;
  • faʻapipiʻi faʻasalalau, faʻafeololo;
  • vine o le saʻo lanu, o le lanu mumu lanu ma le lanu samasama ma le susulu matagofie; o fua muamua e mafai ona i ai ni faʻamalamalamaga lelei;
  • o le tele o vine o le tele o le auala ma tele, o le mamafa e mafai ona oʻo i le 45 g;
  • o le ulaula paʻu, mea manogi, mafiafia, ei ai lona suamalie suamalie ma se tamaʻi mataʻitusi laʻitiiti;
  • taʻuina manogi manogi suamalie;
  • maualuga le gaioiga - mai se tasi vine vaovao e mafai ona e aoina i le 1.5 kilokalama o vine i le vaitau ma e oo atu i le 74 kilokalama mo le 1 ha o laau totō vine.

    Elsanta ituaiga fualaau aina na maua ai lona lauiloa tele ona o lona matagofie tele, foliga matagofie o fua ma fua maualuga

O le lelei o le ituaiga, ona o tagata e teu togalaau ma taumafanafana ua filifilia Elsante:

  • o gaosiga masani o le galueaina - ua fesuisuiai le ituaiga e tatala ai tulaga o eleele, faapea foi ma ata tifaga ma greenhouses;
  • le faʻavaeina o se numera laʻititi o laupepa ma musika;
  • meaʻai, ae le o le tino - e mafai ai ona e teu vine mo se taimi umi pe a faatusatusa i isi ituaiga, e aunoa ma le felauaiga o le fua e aunoa ma se faigata;
  • tofo suamalie o vine;
  • faigofie le vaʻaia o le aʻa;
  • maualuga le tetee atu i faʻamaʻi viral, faʻafefeteina, fasi pala;
  • lelei faigata taumalulu;
  • leai se lelei i le tuua.

O se suiga taua o le eseese o lona maualuga maualuga lea mo le eleʻele palapala.

Vitio: Elsanta - fualaau suamalie suamalie

Faʻamatalaga faʻatoʻaga

E matua faamalieina lava Elsanta. Matou te le faia ni "siva ma ni tafaoga" faʻataʻaliʻoliʻo ia te ia - e le lava le taimi (o le taimi autu o le tausia o le tovine). Totoina, fafaga, galue, seleselega. I le feau muamua, o se faatusatusaga sa faia "i le itu" o Elsanta ma Arcadia, ou te fai atu lava ia: "Elsanta e pei o Arcadia i vine." E matua fua tele, e masani lava ona mamafa tele ina ia foliga mai o le a le faʻalauteleina mea uma, ae ui i lea, o le fatu e matua ma maua ai se manogi lelei ma le manogi. O se tasi o mea sili ona fiafia i ai.

Gagina Iulia

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4055

Sa matua fiafia lava Elsanta i lona tofo. Na totoina ia Oketopa i le tausaga talu ai mo le toetoe lava o le faʻamoemoega tasi - ia i ai se tulaga faʻapitoa mo faʻatusatusaga. Ou te le i faalagolago i le tofo. Pei faʻatusatusa i Darselect (na maua mai i se paʻu e tagata uma na taumafai mai ia te aʻu), Elsanta e sili atu ona lelei i le tofo ma manogi. E tele mea aoga, ae o aʻu (ma e le gata) e fiafia i ai.

Yarina Ruten

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4055

Ia te aʻu, e faaali mai Elsanta mai le itu sili ona lelei. Selesele lelei, o le berry e manaia, suamalie! Ou te leʻi faanoanoa lava i loʻu tuʻuina o ia i luga o le saite.

Julia26

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4055

Le afiafi lelei Sei ou faamanatu atu ia te oe loʻu Elsant. I le tautoulu sa ia faaalia ai ata o Elsanta, saunia mo le taumalulu. O loʻo i ai i luga o se moega ua luga, i le ogatotonu o se mataua i luga o se lanu uliuli, mai itu e mulimulitaia e nila ma faaopoopo i luga o le galu. Aʻo leʻi oʻo i le kiona, na faʻafefeteina ai i luga o le arcs se pupuʻu ma aveeseina na o le tautotogo ao le i fuga. O fualaʻau na ola malosi ma le malosi tele o gafa. Sa ou matua teteʻi i le aso 30 o Me, na amata ai ona mumu le fua tele o vine vao. O se mea le fiafia e le o faʻamatalaina mai e le ata le matagofie uma o nei vine. Ou te leʻi vaʻaia lava se fualaau o vine! Ae o le vevela ma le matagi malulu e agi, e le mafai ona fofo le otaota, e ui lava na tafe 2 taimi i le aso e ala i le masini. E tatau ona ou faaopoopoina le vai 2 taimi ma le 1 le taimi o sina meaʻai fafaga, vaai pe o le a le fua o vine o loo sasaa. A uma, i le tautotogo, e le fafagaina togafitiga ma e le o gaosia i se mea. Ona toe togi atu lea e ia o le manu i luga o le arcs, ma na malepelepe le eleele mai le vevela ma le mutia na mago. O le uluai faapotopotoina na o se mea manaia tele, o se fiafiaga le filifilia o se fale tele telē. Ae na malulu, na amata timuga. O le lua collection na matagofie foi, e ui lava o susu na susu, ae sa malolosi ma leai ni maʻi. Ma o le vaega lona tolu (o le mea mulimuli) o loʻo i ai pe a ma le 15-20% o fualaau vevela. Ae ou te matua fiafia lava ia Elsanta, o foliga matagofie ma le tofo i le maualuga, o le manogi e lelei, e le faia i le taimi o felauaiga. Ua na o se vavega! Ou te moomoo ia te oe uma. E tusa ai ma Kalinovka.

Kalinovka

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4055&page=3

O vaega o le totoina ma le totoina o laau o le vine Elsanta

E taua le filifilia o le nofoaga sao mo le totoina o le strawberries.

Filifiliga o le nofoaga ma sauniuniga

Filifili se la, ia malulu mai le matagi ma lau paʻu. O le eleele e tatau ona mama, e faʻafefe le vai, manava. O le filifiliga pito sili ona lelei o le a le faaituau pe o sina pulu fua. E sili atu le totoina o togalaau faʻasalalau i lalo o kāloti, pasesa, pi, letisi, beets, radishes, peas, aniani, tulip, marigolds, daffodils. Fertilizers e latalata i lalo o aganuu muamua. Afai o loʻo i lalo o le vaʻa le saite, ona faʻaaogaina lea o le fomaʻi pe a ma le lua masina ao leʻi totoina le seleselega.

Elsanta ituaiga o togalaau fuālaʻau e sili atu ona faʻatau i faleoloa faapitoa mo tagata fai togalaau

Faʻamasinoga

E fautuaina e le au fai togalaau le totōina o le autumn mo le ituaiga o Elsanta, ma fai mai pe a totōina i le tautotogo, e seleseleina fualaau aina. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu o Setema poʻo le amataga o Oketopa. O le taimi aupito sili o se afiafi i se ao puaoa.

  1. A o lei totoina, e fautuaina ia laau toto e taofi mo le 10 minute i se vaifofo o le paluga pati, ona fufulu ai lea o aʻa i le vai tafe.
  2. Mo le totoina o lenei ituaiga, e sili ai le filifilia o se laina e tasi-laina ma mamao i le va o laina o le 60-80 cm, ma le va o laau toto i se laina - a itiiti ifo ma le 25 cm. I lenei tulaga, e tatau ona e pipii i le 80 × 40 × 25 fuafuaga.

    Mo le totoina o le strawberries Elsant, e mafai ona e faʻaaogaina se laina e tasi-laina poʻo le lua-laina

  3. E tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete vaipuna.
  4. Pe a totō, e tatau ona faʻatulagaina le vaomatua ina ia mafai ai ona tupu le pala i le eleele.
  5. O le eleele e faʻataʻamilo i le laau totō e tatau ona faʻafefe ma toe faʻafeinu.

Afai e mataituina le gaosiga o agronomic, ona amataina lea o le fua o le vao i le tausaga na sosoo ai ina ua totoina.

Laei ma le tausiga

Ua faʻamaonia le faʻamaonia o lenei ituaiga e le manaʻomia ai le faʻaofuofu luga. Afai e te le faʻamafanafanaina i le vaitau muamua, ona tuputupu aʻe lea o le fatu ma tumau i teteʻe tau ma isi faafitauli. E fautuaina le faʻaaogaina o fomaʻi i na o le tautotogo i le tausaga lona tolu o le ola o le laau, pe a faʻaaoga mulimuli laau ma o le a aveesea i le tautoulu.

O le vailaʻau o loʻo i ai se faʻafitauli le lelei i le faʻaaoga tatau o le faʻaaogaina.

I le gasologa o le vaitau, o le ituaiga e manaʻomia ai sina gauai. O le faasologa o faasologa o taualumaga e taua:

  1. Faʻalūlū le tatalaina o le eleele (i le 2 vaiaso).

    Sili mo le tatalaina o strawberries o le taimi lea ua timu, faapea foi ma le tele o vao e aliali mai

  2. Aveesea o musta (i le lua vaiaso). E sili atu nai lo aso atofaina, e le fautuaina e aveese le musele, aua o lenei tulaga o le a faaosofia ai le laau e fausia ai ni fou fou. O le mustache e tatau ona aveʻesea ma se meafaigaluega mataʻutia.

    E tatau ona aveese le mustava pe a talafeagai i le vaitau tuputupu ae

  3. Aveesea o vaega o laulaau tuai. E faia i le tautotogo, faapea foi ma le faaiuga o le vaitaimi o fualaau aina.

    O fualaau e masani lava ona seleseleina i le amataga o Aokuso ina ia mafai ai e le laau ona ola ma lau lautusi fou aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

  4. Faʻasa. O Elsanta o se ituaiga o mea manogi, o lea e tatau ai ona tausia susu. O le aʻa o le laau o loʻo i le loloto o le 25-30 cm mai luga. O le faʻamamaina mai le pito i luga o le palapala e leaga lona aʻafiaga i le gaosiga o le laau, o lona tuputupu aʻe ma le atinaʻeina: faʻapenaina le fua o vine, o vine e le lelei le sasaaina, o fualaau aina o fua o le lumanai e le totoina.

    I le itu i saute, faapea foi i taimi o le afu ma le maualuga o le vevela, o le filifiliga aupito sili mo le fausiaina o lenei ituaiga o le suavai

  5. Lauina o togalaau ma le faapalaga, mutia vao, peʻa poʻo humus.

    Lauina o togalaau (togalaau togalaau) - o se auala mautinoa e puipuia ai le seleselega o suamalie suamalie mai faamaʻi, meaola faalafua, palapala ma vao

  6. Nofoaga mo le taumalulu. O le vailaau e taua o le taumalulu faigata. I le i ai o le ufiufi o le kiona, o laau e faigofie ona faʻafefiloi le paʻu o le vevela--35 ° C. A aunoa ma le kiona, o le vaega eleni o le laau ma le aʻa e mafai ona pagatia i -10 ° C. O togafitiga faʻasao e fautuaina pe a uma le kiona muamua. O lenei mea e mafai ai e le fale ona faʻamalosi.

    O vao mutia o se nofoaga lelei mo le puipuiga.

Afai e te toe faʻaleleia le totoina i le tai 3-4 tausaga, ona sili lea o le fua o le suka.

Elsant's disease strawberries ma lo latou puipuiga

O le vaega sili ona vaivai o le laau o le aʻa lea, lea e mafai ona aʻafia e le pala ma fatu faʻamaʻi. O le mafuaaga lena:

  • O aʻafiaga o le totoina o loʻo totoina aʻo leʻi totoina,
  • latou te taumafai e aua le faʻamaluina le eleele i luga o mauga,
  • aua le faʻamaʻaina mea totō, ina ia le faʻaosofia le toe gaosia o meaʻai.

O le eletise o le laau e mafai ona aʻafia i le paʻu palapala, e le o se mea e sili atu nai lo isi ituaiga masani o togalaau aina. Ina ia puipuia le tupu mai o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e tatau ona faia ni faʻataʻitaʻiga faigofie:

  • ia aveese e le aunoa laulaau tuai;
  • i le tulaga o le siakiina o laau mamai, faʻaumatia i latou vave;
  • tausisia tulafono laiti o suiga o laau toto;
  • e masani ona vela, totoina o mulch.

Afai oe feagai ma le fesili o le filifilia o togalaau togalaau, ona tatau lea ona e mafaufau i le ituaiga o Elsanta. Le manaia, manogi, fua matagofie, lelei tele le gaosiga, le lelei i le tuua - toetoe lava a leai se pona o le fua o togalaau vao!