Laʻau

Tausaga o le tuputupu ae muamua laulau fualaau fiafia Fun

Vaʻaina - o se aganuu masani, e ola i le toetoe lava o fanua uma i le itu i saute. I tausaga talu ai nei, o le faatupulaia o le vaega o lenei laau ua mamao atu i matu, e aofia ai le faafetai i le fatuina o ituaiga fou. O le fiafia o se tasi lea o nei faʻafouga fou, o loʻo manuia i le ola i vaega o togavao faʻale-aganuʻu, ma e faʻalagolago i nisi tulaga, ma i nisi itu i matu.

Fiafia Fun - o se mea fiafia fiafia

Fiafia o se ituaiga o vine vine fou e maua mai e le fomaʻi amateur Ukrainian V.V. Zagorulko i le itulagi o Zaporozhye i le taimi o le tuufaatasiga o Flora ma Kodryanka. E le o se ituaiga o le zoned aloaia aloaia, o vine vine a Zabava e matua fiafia tele i le au faifaatoaga.

E iloa foi le ituaiga i lalo o le isi igoa Lauren Black.

Fualaau Faʻatoʻa - o se laulau e faʻateleina i le 100-110 aso

Faailoga o le vasega

O le amataga lenei o le fualaau aina vine ua maeʻa i le 100-110 aso. Busi e malosi. O vine e foliga lelei, o le mamafa e oo atu i le 10 g, o le paʻu o le lanumoana uliuli ma se mea e sili ona manaia. O fuifui vine e lapopoa, lalelei, felaʻuaʻiga, ma lelei le faʻaaliga. O le paluga e pala, o le manaia e sili ona lelei.

Ma le faʻaeteete lelei, e fiafia le Fiafia i se seleselega tele

E le o matauina le manatu o le fufuluina o fua i le Fun Fun. O fugalaau e faʻapitoa, e leai se mea e manaʻomia e toto ai ituaiga eletise faaopoopo. O le vaʻaia (o le faʻavaeina o fualaʻau laiti) e seasea lava, na o timuga timuga i le taimi o le fuga. Faʻailogaina o faʻamaʻi i le tulaga maualuga. Le maualuga o le taofiofi o le tipi o le maualuga. O fualaau vevela e lelei lelei. O le vevela o le taumalulu e maualalo, e aunoa ma le malu puipuia o le malu -20 ° C.

Vitio: Fualaau suamalie

Vaega o le totoina ma le tausiga

Toto vine E tupu lelei tele le alofa i luga o eleele uma sei vagana ai eleele eleele ma masima masima. Pe a fuafua se vine i le lumanai, o mea nei e taua tele:

  • malamalama lelei i le aso atoa;
  • puipuiga mai matagi malolosi;
  • faigofie o le tausiga.

I le itu i matu, e sili ona lelei le totōina o vine i puipui i saute.

Pe a faʻapipiʻi se tovine, ia vave fuafua le faʻaputuina o le taumafanafana i luga o se vaʻa ma se nofoaga mo le malulu mo le taumalulu

A aunoa ma se malutaga, o Zabava e masani ona manumalo i na o vaega eleele o le Crimea ma le Caucasus. I isi isi itulagi, e manaʻomia le aveeseina mai le sulu ma faʻapipiʻi ma le faaeteete mo le taumalulu. O le mea lea, o le lagolago e le tatau ona maualuga tele, ma i lona vae e tatau ona lava avanoa avanoa mo le nofoaga o le tau malulu.

Fiafia o se ituaiga malosi tele. Mo le atinae masani ma le fuaina, o le mamao i le va o vao e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 m.

O mea malie e manaʻomia mo le fuaina lelei

Taimi faʻaleleia

E mafai ona totō vine i le tautotogo i na o le itu i saute ma ni mafanafana mafanafana. O fualaau mo le totoina o le autumn e tatau ona matua, ma o lanu lanumeamata-lanu enaena-lanumeamata (lanumeamata lanumoana o le a malolo). Ia mautinoa ia siaki le tulaga o aʻa, i luga o le oti e tatau ona sinasina.

I le tautotogo, e fautuaina le totoina o vine i se taimi vave lava, i le taimi lava e faamaluina ai le eleele i le + 10 ° C. O le faʻatupulaʻia ma le faʻamalosia o fatu ma se aʻa ua maeʻaeʻa e mafai ona toto i le amataga o le taumafanafana.

Ua toto vine i le tautotogo

Nuances o le totoina o se vine vine

O pits for grapes are dug in such a way that the root system is located at a depth of about 0.5 m. I luga o ni paʻu mamafa, latou te totōina laiti, ma pe a uma ona totōina, e sasaa aʻe i luga se mauga o le fanua lafulemu. I lalo o togavao taʻitasi, pe a totoina, latou te faia 1-2 pakete o le humus, faʻafefiloi ma le palapala. O fualaau e afaina ma toetoe lava a ufitia atoa i le eleele, ma e na o le 1 le fugalaau i luga.

E le tatau ona faʻaaogaina fua fou mo vine.

I le itu i matu, o vine ua totōina i vaomatua.

I le itu i mātū, e masani ona faʻaaogaina le totoina o fualaau vine, lea e maua ai le fale sili ona malupuipuia mo le taumalulu. O fagu e oʻo atu i le 1 mita le lautele i le pito i luga, o loʻo tafe i lalo, faʻatasi ai ma puipui faʻasagaina o loʻo tuʻuina atu i le paʻu poʻo laupapa. O le loloto o lenei vaega taua e oʻo atu i le 0.5 mita, o iinei o le a tuu ai vine mo le taumalulu. I le pito i lalo o le lua eli lua mo le totoina, ina ia maua ai aʻa i le loloto o le 30 cm mai le pito i lalo ole lua.

Mo le taumalulu, ua aveeseina vine mai le taʻavale ma ufiufi i vaʻa.

I nofoaga laugatasi, faatasi ai ma le totoina o laau, o se faiga mo le loloto o le fausiaina ua faatulagaina foi. O se vaega o paipa vaʻaia o le alavai eliina le 1 m mai fatuga taʻitasi ina ia laʻititi lona pito i lalo e tusa ma le 0.5 mita, pe a. i le tulaga o le nofoaga o aʻa autu o vine. I lalo o le faavae o nei paipa, tuʻuina pe paʻu piliki ina ia faʻamalo le vai. I le lumanaʻi, faʻaputuina na o nei paipa.

I le taimi lava e tasi ma le totoina o laau toto, latou teliina ni paipa paipa mo le fausiaina

Vinevine Care Board

E matua leaga lava le afaina o fua o vine. Faʻamafanafana i le lamala, a itiiti ifo ma le 4 pakete vai mo laau taʻitasi, ma na o taimi faapitoa:

  • muamua faʻasusu - aʻo lei tupu aʻe;
  • le lona lua - pe a uma ona fuga;
  • le tolu - i le taimi o le tuputupu ae o vine;
  • le lona fa - ua tuai i le tautoulu aʻo lei malulu mo le taumalulu.

E le mafai ona e suaina vine i le taimi o fugālaau (o le a le tupu lelei fualaʻau, o le ai ai se mea e taua o le "tatu") ma i le taimi o le matua (e mafai ona fufulu fua).

Faʻamama fua o vine i le tautotogo ma i totonu o ni fua talafeagai, e le sili atu i le 30-40 g nitroammophoski i le 1 m2. O le faʻateleina o le fuālaʻau e vevela ai le tofo o vine ma faʻamalosia ai le taumalulu mo laau totō.

E sili ona lelei le mulumulu atoa o le eleele i le tovine ma se ata tifaga faapitoa. O lenei mea e faʻaaogaina ai le veleina o le tino ma fesoasoani e tausia le susu ile palapala.

O le faʻavaeina o vine e faalagolago i le filifilia o togavao ma le fausaga lagolago. Puluʻu mamafa mamafa Malie e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o fualaau aina i pine.

Fuga uʻu mama O le alofaga e manaʻomia ai le fusifusia o pana i le lagolago

O le faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi pipisi o le avefeʻau I vaipanoa o togavao masani, o loʻo i ai pea faʻamaʻi faʻamaʻi o ituaiga tuai, o togafitiga puipuia e manaʻomia.

  1. O le togafitiga muamua o le amataga lea o le tuputupu aʻe o le vaitau ma le Kurzat (faasaga i le paʻu, anthracnose ma le lanu uliuli) ma Talendo (faasaga i le oidium).
  2. O le togafitiga lona lua o le totoina aʻo lei tupu aʻe ma Talendo (faasaga i le oidium) ma Thanos (faasaga i le pala).
  3. O le togafitiga lona tolu e foliga tutusa ma le lona lua - vave pe a uma ona tupu.

Afai e leʻi tupu muamua vine, e mafai ona fai sina taimi e aunoa ma togafitiga faʻamaʻi, talu ai e leai se faʻamaʻi pipisi.

Nofoaga mo le taumalulu

Fiafia mo le taumalulu e tatau ona puipuia ma le faʻaeteete toetoe lava o mea uma seʻi vagana ai vaega laiti. Sauniuniga mo le fale e amata i le maeʻa ai o faafitauli muamua. I le taimi nei, o laulaau o vine e mafai ona mumu, felelei solo pe tumau pea lanumeamata, o nei mea uma e masani ma faʻalagolago lava i le tau ma le palapala. A o leʻi malulu, ua teuteuina le togavao. O le teuteuina o le tautotogo e matautia ona o le "tagi" malosi o le vine i le taimi o le tafe o le suavai.

Mo le malutaga, e mafai ona e faʻaaogaina laupapa, paʻu, ata tifaga, fofuga polystyrene, lala faʻasili. Straw, hay, lau paʻu e le fetaui - latou te tosina mai maʻi ma faigofie ona pala mai le pala. I le taumalulu, o le mimiti ma le pala e le itiiti ifo le lamatia nai lo le kiona.

Taualumaga

  1. Ufiufi le eleele i lalo o le vavao faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi poʻo se ata tifaga e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o le vine ma le eleele.

    Ina ia taofia le fesoʻotaʻiga ma le eleele, o se vaega o mea puipui e tuʻuina i lalo o vine

  2. Ave ese le vine mai le taʻavale.
  3. Tetele tele tili, faʻapuupuu laulaʻau lanu meamata. Ia mautinoa e vavae ese laulaʻau pe afai latou te le faʻaumatia.
  4. Taʻu uma laʻau i luga o se fusi e le fusi, faʻapipiʻi i luga o le mea ua sauniuni, faʻasalaga i le eleele i le arcs poʻo matau. Faʻamauina arcs mo le fale pito i luga.

    Vine ua saisaitia i se fusi ma faapipii i le eleele

  5. E mafai ona e togiina ni lala laau laʻau i luga o vine, pe a mafai.
  6. O le taimi lava e teu ai le vevela i lalo ole 0e uiga iC, toso ese le polyethylene ile lua laulau ile pito i luga, ia lolomiina pito i luga o le eleele, faʻamautu i piliki ma fufulu i le eleele.
  7. I le tulaga o le solo faaumiumi, e tatau ona suaina vine, e laitiiti lava le faʻaalia o le pito i saute o le ata tifaga.

O vine ua totōina i vaeluaga mo le taumalulu e lilofia i le vevela

O le auala pito sili ona faigofie e ufiufi ai vine ua totōina i totonu o vaʻai. O le pito i lalo o le vaʻai o loʻo faʻapipiʻiina i se ata tifaga, o se vine ua teuteuina mai le laulaau ua tuʻuina, ua ufiufiina i luga o se apa o le vailaʻau o coniferous. Luga pito i luga e tapunia ma laupapa poʻo paʻu.

Vitio: auala e ufiufi ai vine mo le taumalulu

Tausiga o le Suavai

I le tautotogo, e aveeseina le fale pe a maeʻa le kiona. O le vine ua totosoina ua totoina i luga o taʻavale ma ua fusifusia. O lau laina vine e fefefe i le malulu, o lea e taua ai le tuʻuina o le uaea pito i lalo ifo i lalo o le eleele ina ia mafai ai ona togi se ata i luga o vine ua uma ona vaʻaia pe a iai se taufaamatau o le kiona. O le lafoaʻiina o vao e faʻasalaina e le manaʻomia - pe'ā fafaguina le pupuʻu, o le a ola vave lava le vaovao, faʻafefiloi le tasi ma le isi ma e le maalofia le malepe pe a faʻamalosia maualuga i le lagolago.

Faʻamatalaga

E le o aʻu o se tagata fiafia tele i vine vine, ou te le fiafia i laumei paʻu i loʻu tofo, ma o le Fiafia e sili atu le paʻepaʻe o le pogisa. Ma le isi, o fuifui e teuteuina i taimi uma, ou te leʻi vaai lava i se tasi o faʻaalia se paʻu po o se faʻasalaga faʻafefete i Fun. Toto vine.

konctantin

//lozavrn.ru/index.php?topic=263.0

Faʻamalieina i le malie, fuaina, palasi lapoa, ou te leʻi vaʻai i ni suros, na faʻapea foi o le mai. Sa i ai le malulu i le tau malulu i -35 tikeri (fale i lalo o le ata).

Peter

//vinforum.ru/index.php?topic=258.0

Tatou Fati fiafia i luga o le "4", o loʻo i ai sina mea itiiti. I se tulaga lautele, e le o le taufaʻatau poʻo le vivii atu i le taimi nei e leai lava ...

Elena Petrovna

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=898&page=9

O le tausaga lona lua o le fualaau aina. O le isi faʻamatalaga - o le a le faʻapupulaina ni fualaʻau, tumau pea ma laʻitiiti, o lea latou te le afaina ai le lelei o le fusi, e faigofie lava ona tipi.

Ivanov Victor

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=898&page=9

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o fualaau suamalie fiafia e maua ai le seleselega lelei o fua matagofie o le tofo lelei. Nofoaga saogalemu mo le taumalulu e mafai ai ona e tupuina lenei ituaiga i le itu i matu, e ui lava ile maualalo o le taumalulu. Afai o nisi mafuaʻaga e leai se avanoa poʻo se manaʻoga e teu i totonu o fale puipui i tausaga taʻitasi, e tatau ona sili atu ona e manaʻo e sili atu le faʻasao i ituaiga o kulimi.