Faatoaga faatoaga

E mafai ona 'ai fuamoa o turuki

O fua o Turkey o se mea e seasea ma e le masani ai i luga oa tatou laulau, aua o le tele lava o turkeys ua tupu mo aano o manu. Ioe, ma i faleoloa masani e le mafai ona maua. Ae ui i lea, o nei manulele manuʻa e le itiiti ifo i le taua ma le tofo o moa, ma le isi, o meaʻai ma aoga. I le kuka, e mafai ona faʻaaogaina i soo se auala, e pei o isi fuamoa o manulele. Afai o le ae aofia ai lenei oloa i au mea taumafa, faanatinati e aoao e uiga i meatotino aoga, foliga o le faʻaogaina, filifilia ma le teuina o lenei meaʻai.

O le a le mea e foliga i ai fuamoa o turuki

O uiga autu i fafo o le oloa:

  1. Pauna: 70-80 g (fuafuaina e le matua o le manulele).
  2. Toa: maualuga e 5-7 cm, lautele e oʻo atu i le 4-5 cm.
  3. Shell: o loʻo i ai se mea eleelea, ae o se mea e le mautonu ma faʻapitoa.
  4. Lanu: paʻepaʻe po o le beige, o nisi taimi e mafai ona malulu, faʻafeiloaʻi ma se paolo eseese.

Ona o le mea moni o le gaosiga o turuki maualalo (mo se vaitau o le 10-25 vaega), ma le gaosia o fuamoa e vave ona tuai, o le tausiga o moa mo le mauaina o fuamoa o oloa gaosia e le o se tamaoaiga aoga ma e le fagua ai le fiafia i tagata fai pisinisi. O le mea lea, i supermarkets ma faleoloa e le mafai ona faʻatauina lenei oloa. Mo le tele o tagata, o fuamoa o le turuki o se mea fiafia, faigata ma le taugofie. E mafai ona e maua i na o faatoaga faapitoa, i faleoloa faatoʻaga, pe tuusaʻo mai tagata e aafia i le fausiaina o manulele.

E te iloa? "Moapanio faaSipaniolo" - o se ituaiga turkey igoa tau i Europa. Amerika o le mea na fanau ai manulele, ma faafetai i le mauaina o Columbus na o mai manulele i Europa ma maua ai le lauiloa i le lalolagi atoa. O Sepania na fausia ai uluai malae vaomatua, o le mafuaʻaga lea na maua ai e le manulele a latou igoa fou.

Mea aoga o le oloa

O le oloa e aofia ai le tele o vailaau o le vailaʻau-minerale, gaʻo gaʻo, e leai se mea e maua ai le tino. Faʻaaogaina aoga o le oloa:

  1. Cholesterol i fuamoa o le kulumu o le "lelei" (lipoproteins maualuga), o le mea lea e maua ai le aoga i le tulaga o le fatu ma toto toto.
  2. Talu ai ona o le televavega, o le a mafai ona faʻatagaina oloa o le vaomatua e tusa lava mo tamaiti ei lalo ifo o le tasi tausaga le matua ma e nofouta tagata i mea e mamaʻi ai.
  3. O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le aʻafiaga o le faʻaogaina o metabolic process, o le mea lea, o le gaosiga o le pisapisao e aoga mo tagata o loʻo tauivi ma le manua.
  4. Tulaga masani o le gastrointestinal tract (aemaise lava le aoga mo tagata e maualuga maualuga le manava ma gastritis).
  5. Faʻaosoina o le tino puipuia.
  6. Tulaga masani o le faʻaogaina o le tino, le faʻamaloloina o le le mautonu ma le vaivai.
  7. Faamalosia o ponaivi.
  8. Faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma le lauulu ao faʻaaogaina fafo.

Ona o le maualuga o le digestibility ma le hypoallergenicity, ua fautuaina le oloa i le taumafa a tagata ua faʻavaivaia i se gasegase umi, pe matua.

Aoao atili e uiga i fuamoa moa: o le a le aoga, e mafai ona 'ai faʻatau; igoa fou fou; aisea e maua ai fuamoa i ni yolks se lua, lanumeamata lanumeamata, toto; auala e faʻafefe ai fuamoa moa; mea aoga mo fuamoa fuamoa ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina i le fafaga mo le togalaau ma fualaau faisua.

Turkey ma moa moa: o le a le eseesega, e sili atu ona maloloina

I le tulaga lautele, o fuamoa o le turuki ma moa moa e tutusa lelei lava i le tofo ma meatotino. O le mea tonu lava, muamua o lapopoa ma le mamafa, lea e faʻamatalaina e le tele o le manulele lava ia. E ese foi i lanu ma le malosi o le atigi. O fua o Turki ua manatu o se oloa sili atu ona lelei ona o le lelei o le cholesterol.

Auala e faʻaaoga ai i le kuka

E mafai ona e faʻaaogaina le oloa i le auala tutusa e pei o isi fuamoa mumu. E kukaina oloa a Turkey fuamoa fuʻa ma omelets, faʻapipiʻi i pusa ma salakeke, 'ai le kuka, tao ma falai. Mafaufau i la latou lapopoa, o fuamoa e faʻaaoga mo le kuka. meaʻai, sau sau.

Faitau foi e uiga i meatotino ma le faʻaaogaina o fuamoa: fualaʻau, kusi, caesarea, ostrich.

E toatele eo mai e tofo i fuamoa na masini ma salima. O oloa a Turkey e leai se tofo patino poo se manogi e le masani ai mo fuamoa manu. I le taimi o le vevela o togafitiga, o le polotini e matua paʻepaʻe ma tutusa, ma o le kulimi o loʻo tumau pea le lanu samasama.

O a mea e tunu i atunuu eseese o le lalolagi?

I totonu o le umukuka o atunuu eseese o le lalolagi, o fuamoa o le vaomatua o se mea lauiloa ma lauiloa.

Mo se faʻataʻitaʻiga Tagata Spaniards alofa e suamalie mai le sasaina i le fulufula, lea e faaopoopoina ai fualaau mamago ma mea manogi.

Potukale teuteu fuamoa moa ua fafagaina ma moa.

I totonu Nouei O uʻamea e masani ona faʻaaogaina e fai ai paluga lanu ma manaia.

I totonu Mai Egelani O fua o Victorian anamua na faʻaaogaina e fai ai se saumalie saula. Ma mo se taimi umi na talitonuina ai o oloa gaosi e sili ona lelei e avea o se faavae mo sau sau.

E mafai ona 'ai faʻatau

O le mea e leʻi saunia e maua ai le aafiaga o le mucosa gastric, ma o le alkali e maua ai le maualuga o le eletise. O le taumafaina o fuamoa oona e mafai ona aumaia le toomaga ma faaititia ai le tiga i taimi o gastritis.

Ae ui i lea, o tagata atamamai latou te le fautuaina e faʻaaogaina lenei oloa ona o le le lelei o le digestibility o le protein ma le gafatia e "tataʻi le manava", lea e mafai ona taʻitaʻia ai le galala. E faʻasaina pepe e 'ai fuamoa mataʻutia!

E taua! Aʻo faʻamalosi faʻasalalau, o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻamaʻi pipisi i le salmonellosis. O aʻafiaga o le faʻamaʻi e sili ona lamatia mo tamaiti, o tagata matutua ma tagata ua faʻavaivaia le tino ona o faʻamaʻi.

E faʻafefea ona kuka

O le umi o le kuka e faalagolago i le tele o le oloa ma le tikeri manaʻomia o sauniuniga. Mo fuamoa feololo laiti, e 3-4 minute e lava e maua ai le faʻalelei ma le manava ma le 8 minute e kuka ai le vevela. O faʻataʻitaʻiga sili atu e manaʻomia le kuka mo le 5-6 minute ma le 12 minute, mulimuli ane. Faʻaaoga tekonolosi talafeagai:

  1. Aʻo lei togafiti le vevela, e tatau ona fufulu lelei le oloa i lalo o le vai tafe ma se pulumu.
  2. O le mea e sosoo ai e tatau ona e tuʻu fuamoa i totonu o se fagu, sasaa vai malulu, faʻavevela le vevela.
  3. Suavai suamalie e puipuia ai tafe i totonu o le atigi (1 tsp. Mo le 1 lita).
  4. Cook mo le 5-12 minute e fuafua i le tikeri manaomia o le kuka.
  5. A maeʻa, tuʻu i le vai malulu mo le 3-5 minute e sili atu ona mama le atigi.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le tuufaatasiga, taua ma le faʻaaogaina o aano o manu ma le ateki.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

Talu ai o fuamoa o le kulumu e taugata ma seasea, e tatau ona e filifili ma le faaeteete se oloa ina ia le faʻaaluina tupe i luga o mea vevela.

  1. E tatau ona mamā le atigi, e aunoa ma ni mea e faʻaaogaina, fulufulu ma isi mea afaina.
  2. I luga o le atigi e le tatau ona faʻaleagaina ma faʻaleagaina.
  3. Smell le oloa - e le tatau ona i ai se manogi ese pe leai foi.
  4. Faatasi ai ma sina luluina, e le tatau ona popo le isu.
  5. Aʻo leʻi kuka, siaki le fou. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le oloa i totonu o le vai: faletua fou, ma o le a tuai luga i luga pe i le ogatotonu o le vaa.

E taua! Manatua i le faaiuga o le tautoulu ma le amataga po o le ogatotonu o le taumalulu e toetoe lava a le mafai ona faʻatau le maualuga, o fuamoa fou o le vaomatua ona o le gaosiga masani o le manulele.

Auala e teu ai

Talu ai ona o le lafoaʻi ma le palu o le atigi, o loʻo i ai i se tasi mea se mea e tasi - ia vave ona 'alofia manogi o isi oloa ma vailaʻau. O le mea lea, i le taimi e teu ai, faʻafesoʻotaʻi ma isi oloa faʻatasi ai ma se manogi faʻapitoa (iʻa, citrus, mea manogi ma mea manogi, oloa ulaula, aniani, ma isi mea) e le tatau ona faatagaina. I tulaga o le fou, o oloa ua vaevaeina i ni vaega autu se lua:

  • fualaau oona, o ia oloa ua valaauina i se olaga ola e oo atu i le 10 aso;
  • potu 'ai. E mafai ona teuina i le silia ma le 25-30 aso.

O oloa gaosia e talafeagai mo meaai mo le 12 aso. I tulaga uma lava, e le tatau ona sili atu le maualuga o le vevela e teu ai le +7 ° C, e tatau ona i ai i le lautele le 60-80%. E mafai ona e teu oloa i totonu o le pusaaisa poʻo le pulou. Afai a maeʻa ona e faʻaaogaina, o loʻo iai pea lau kulimi, e mafai ona tuʻu i totonu o se fagu vai ma teuina i totonu o se pusaaisa mo le 2-3 aso.

Saili pe fia le fua o le fuamoa ma pe faapefea ona siaki le fua fou o fuamoa i le fale (ile vai).

O le taua tele le siitia o le ola o oloa e mafai ona fai pe a uma ona gaosia le atigi faʻatasi ma paranaiso, gaʻo fualaʻau po o paila. O nei vailaʻau e pati i pusa ma puipuia ai le manogi o le manogi. I lenei pepa, o oloa e aoga mo le 90 aso. Ae ui i lea, o togafitiga e tatau ona faia i le sili atu i le 1-3 aso mai le taimi o le talepeina. E mafai foi ona e faasao oloa i le saline. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻasaoina o ni fualaʻau sefululua o le a manaʻomia ai le 1 lita o le vai, 1 lepp. masima ma le 50 g vave. I lenei fofo, e mafai ona teu oloa mo le 4-5 masina i totonu o se fagu fagu po o se tioata. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le atigi faʻatasi ma lenei metotia e faasolosolo malie, ma o le tofo e sili atu ona maoti.

E te iloa? O le eggshell ua ufitia i le tele o pores - e sili atu i le 7,500. E talafeagai mo le vavalalataina o le manava ma le kesi o le moa a le lumanai.

O ai ma faʻapefea ona faʻaleaga

E le fautuaina le faʻaaogaina o le oloa mo nei faʻamaʻi:

  • afaina tele o le ate, fatuga, loto;
  • solia o le digesti;
  • tasi le le faapalepale.

E taua foi le manatuaina, e ui lava i meaʻai ma mea aoga, e le tatau ona sili atu le fiafia o oloa i le mamafa o le mamafa. Ona o le maualuga o le paleni o le paleni ma le taua o le caloric o le tasi le aso i le aso, o le a lava lea e maua ai le maualuga o le aoga mai le oloa. E pei ona matou taʻua muamua, ao le i ai fuamoa, e tatau ona e fufuluina ma vevela togafitiga mo le lelei o le absorption ma faʻaitiitia le aʻafia o salmonellosis. I Amerika, o fuamoa o turuki na faʻaumatia e le tele o ituaiga Initia. I le lalolagi faʻaonaponei, o lenei oloa na aʻafia e fuamoa e maua ai fuamoa, ma faigofie ma mauagofie. Ae ui i lea, o fua o le pisuka e sili atu ona aoga mo o tatou tino. Afai e te maua le avanoa e faataitai ai lenei meaʻai, aua e te faatali mo se minute!