Faatoaga faatoaga

O le matagofie, lelei o aano o manufasi ma fualaʻau sukalati, o nei mea uma - moa Maran

E tele ituaiga eseese o moa: aano o manufasi, fuamoa, fuamoa ma aano o manufasi, teuteu, fesuiaiga, taua, ma isi. O ituaiga taitasi ei ai ona lava uiga ma eseesega, tuutuuga o le taofia ma lona faamoemoega. Afai ei ai a oe lava faatoaga pe o loʻo e mafaufau i lenei mea, ona e mafaufau lea i le a le mea e tupu mai ai moa e fai. O se tasi o fuamoa aupito sili ona lelei ma aano o aano o manufasi, lea e iloagofie e le matagofie o le tino ma fuamoa filifilia, o moa Maran.

Faʻasologaina o hens Maran, poʻo isi igoa Marans, iloga i lona le masani ona o le matagofie i fafo, uiga lelei o manu ma le mea moni o loʻo i ai ni fualaʻau lanu koko lapopoa. I Rusia, o nei moa e le masani ai. E ui lava o le taimi nei o le tele o faatoaga e mananao e fanauina Maranov. O lenei ituaiga na fafagaina i Farani i le aai o Marans.

O loʻo iai le taulaga i le vaipanoa ma le susu, e mafua mai i le soifua maloloina lelei o moa ma le mafai ona faʻafetaui i tulaga leaga. O le uluai faʻataʻitaʻiga na faia i le 1914 i le faaaliga La Rochelle, o le manulele na faʻatonu muamua. I le 1921, na filifilia ai le igoa Maran mo nei moa, i le na o le aai o le igoa e tasi, Marans. I le 1931, na faʻatagaina ai le tulaga masani o moa Maran ma faamauina i le faʻasologa o le SCAF.

Faʻamatalaga faʻamatalaga Maran

Latou te aʻafia i le fuamoa ma aano o manufasi. E maua e poula ni lanu susulu, fugalaau e le masani ai. O le manulele lava ia e telē tele, atonu e taua e se tagata taua, matagofie ma matagofie.

O lenei ituaiga o le tupu, o le moa e ofoina atu ia lava ma le mamalu, mitamita ma taua. Tuuina atu le lagona o se manu malosi. Gaioiga, telefoni feaveaʻi, ao le toʻa o lona ita. O le manulele o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma faigata tele ma malosi.

Laʻau vavalalata faʻafesoʻotaʻi ma le tino. O le moa ua i ai ni taliga tetele, i luga o le ua o loo i ai se "koluma" matagofie. O le tino ua faʻaloloa. O le ulu e le telē tele, o loʻo i ai se peʻa pe a ma le ono nifo, e masani lava ona tautau i le itu. Mata - lanu-moli-lanu. O le siʻusiʻu e puupuu, e taoto i le maualuga o le 45 tikeri.

I le ogavae mai le pito i fafo o se moli malamalama. I le taimi lava lea i luga o le uʻamea o le ua matua mauoa ma mafiafia. O laumei e masani lava o le aano o manu. E fufusi vae, e 4 tamatamailima e vavae ese, o le tamatamailima pito i luga e na o sina mea itiiti. Ae ui i lea, i se tulaga lautele, e le tatau ona tele naua ma faʻailoaina le fulufulu o vae.

Lanu

E eseese lanu lanu.

Copper Black

O le lanu sili ona taatele o le lanu. O le moa o loʻo iai le susu o le fatafata i ni fasi lanu mumu. O fulufulu i tua ma le ua e mumu-mumu, o le siʻusiʻu e lanumoana-uliuli. Ae o le moa uma e uliuli uma, o loʻo i ai se 'ie lanu mumu. I luga o le fatafata - mea vaivai o se tamai lanu mumu. O le moa e iloagofie ma sili atu ona matagofie nai lo o se moa.

Laumei

O le isi igoa mo lenei lanu o se mea e gaosia. E lua ituaiga:

  • auro cuckoo, i lenei tulaga o le manulele o manulele e lanu auro, ma o le hens ei ai se faʻalauiloaina o mamanu mamanu, manino ma manino;
  • silver cuckoo, i lenei faatinoga, o le fulufulu manulele o le siliva-paʻepaʻe, ma se mamanu sili atu ona manino ma manino i luga o le taʻavale.

Wheat

I lenei ituaiga o manu, o le moa ma le ua e manaia auro. Lanu uliuli. O fulufulumanu fomaʻi e mumu-lanu enaena, ma o le fulu o siʻusiʻu e uliuli. O moa lanu mumu e toetoe lava o fualaau uma o se moli, lanumoana auro, na o le ulu ma le ua e sili atu le pogisa, o le lanu enaena i lanu. Paʻu ma le manava o le manava.

O le matagofie o moa Legbar e le o se mea e le lelei, ae ei ai se isi mea, e pei o se mea malie i luga o le ulu.

Afai e te manaʻo e matamata i le ata i le ata, ona tatau lea ona e alu iinei: //selo.guru/rastenievodstvo/timjan/lechebnue-svojstva.html.

Black

E pei o le igoa o lona uiga, o moa e matua uliuli e leai ni lanu lanu.

Blacktail

I paʻu uliuli e lanu mūmū mūmū mūmū ma se vela auro, ae o le siʻusiʻu e manino lava le eseese, o loʻo i ai se lanu uliuli ma lanu enaena.

Kolomupia

O moa manaia i le uliuli ma le paepae. O le tino ua paʻepaʻe, i luga o le ua - o se tau uliuli.

Paʻepaʻe

O pou e matua sinasina e aunoa ma ni lanu lanu.

Silver lanu

E tusa ai ma le ata, o ia moa e fetaui lelei ma pou masi-paʻu, e pau lava le mea e ese ai le lanu o fulufulu, o le siliva-uliuli.

Ata

I lenei vaega e te maua ai le avanoa e te tilotilo ai i ata o sui lelei o le ituaiga o moa Maran. I le ata muamua e te vaʻai i manulele lanu moana-lanu moana:

O le moa lanu enaena sili ona taatele i le tino lelei e aunoa ma se faʻamaʻi. Na o le savali i totonu o lona potu:

Moa manaia e peiseai o loo tu i luma o le mea pueata. O le fana na faia i totonu o le fale sili ona masani ai:

I lenei ata, e mafai ona e iloa le sili atu o se moa e mafai ona sili atu nai lo se moa masani:

Ia, o iinei e tu saʻo le fale i luga o le mutia lanu meamata. O lenei mea mo moa:

O iinei e te vaʻaia ai le faʻafeagai. Chickens e nonofo i totonu o se olo puipui e leai se mea e tupu:

Uiga

Ole mamafa o le moa e masani ile 3.5-4 kilokalama. I lenei tulaga, o le moa e sili atu lona laʻititi, e na o le 2.5 ma oʻo i le 3.2 kilokalama. O le tamaʻi tausaga e tasi le tausaga e masani ona mamafa le 3 kilokalama pe sili atu foi, e oo atu i le maualuga ole 3.5 kg, o le mamafa ole pullets e sili atu nai lo le 2 kilokalama ma oʻo atu i le maualuga ole 2.5 kilokalama.

Mo le gaosiga o fuamoa: O moa Maran e tusa ma le 150 fuamoa i le tausaga. Mai fuatini o pullets e tusa ma le 65 g, mai i matua moa - e tusa ma le 80 g, ma e mafai ona sili atu le mamafa. O le fuamoa oona o se mea e sili ona mamafa, mafiafia nai lo isi ituaiga. Telefoni tuai mo roosters - 22 mm, lapisi lapoa mo moa - 20 mm.

Tele ituaiga

O ia manulele e laiti tele nai lo Marani masani. O le moa o le anufe e sili atu nai lo le 1 kilokalama, ma sina tamai moa - 0.9 kg. E na o le 40 g le lapisi. Ringi mo le roosters e 16 mm, o le mama lapoa mo moa e 14 mm.

Faʻapitoa

  1. E matagofie laumei, lanu sukalati. O se vaega o le fatu o lo latou aveina fuamoa lapoa o se lanu matagofie, lanu uliuli ma se vela auro. O le taele o le sulu e tupu i le oviduct. Le lanu o fuamoa e mafai ona eseese mai le enaena i le enaena uliuli, lanu sukalati. E talitonuina o le pogisa o lanu o fuamoa, o le sili atu lea ma sili atu ona lelei.

    O faifaatoaga e fatuina faapitoa le tulaga sili ona lelei mo moa, e taumafai e toe faʻaaogaina se paolo pogisa. O loʻo i ai faʻaaliga lea na totoina ai e faifaatoaʻaga fuamoa mai a latou moa, ma tauva i latou o latou laumei ua faʻapouliuli fua. I le natura, e leai ni manulele seʻi vagana ai Maranov, lea o le a latou tauaveina fua tutusa lanu mumu-enaena.

    E le gata i lea, o le tofo o fuamoa e naʻo le manaia, oi latou na taumafai i ai, latou te fai mai latou te le 'ai fua i fuamoa. E talitonuina foi o fuamoa moa e le afaina ai le salmonella, talu ai o le atigi pupuʻu e matua manaia ma malosi, ma e le mafai e le siama ona ulu i totonu.
  2. Pusa le lelei. E le gata i lea, e aofia ai ata matagofie matagofie o manulele. E le gata i lea, o le matagofie o laumei e teuina i soo se taimi o le tausaga, e le pei o isi ituaiga. E tele ituaiga lanu o moa (copper-black, cuckoo, white, black and other variants), ae o manulele uma e matagofie, matagofie ma mamalu.
  3. Malosi ma le tumau. O manulele e le gata ina matagofie, ae o le malosi foi ma le tumau, latou te fetuutuunai lelei i tulaga le lelei ma e puipuia mai faamai.
  4. Lelei gaosia o fuamoa. Chuki e ave i luga o le 150 fuamoa tetele i le tausaga.
  5. Tofo o fuamoa. O le tofo o fuamoa e matua ofoofogia lava, o fuamoa lava ia e tele ma e le faigofie i le salmonellosis ona o le atigi malosi malosi.
  6. Aano o aano o manufasi. E maua e poula ni meaʻai suamalie ma suamalie, lea e viia e tagata uma na faʻataʻitaʻiina.

O mea le lelei e aofia ai le mea moni e mafua ona o se pupuʻu mafiafia, e faigata mo moa ona tuia le atigi ma alu ese. O lenei fesili e foia i le auala lenei: a oʻo i le taimi mo moa e togi, e aoga le faateleina o le humidification o le ea i totonu o le falemoa ma ia latalata i le fesoasoani i tulaga o tulaga le maalofia.

Initaneti ma faʻatoʻaga

O pou e matua le mautonu ma faʻasaʻo i faʻamaʻi, ae o nisi tulaga e sili atu ona mataʻituina:

  1. Vaeatea ma le leai se totogi.
  2. Le maualuga le maualuga o le susu i totonu o le moa moa.
  3. I le taumalulu, e manaomia le 10-11 itula masina e manaʻomia.
  4. Uumi savali i le taumafanafana.
  5. Meaʻai lelei: penisina, iʻa faʻanoʻa, papa maʻa, iʻa ma ponaivi ma le ivi o le ponaivi, fualaau faisuaina: kapisi, kāloti, pateta, zucini, ma isi.

O le mea lautele, o le galueaiina o moa Maran e leʻo iai ni faʻafitauli faapitoa, o ia manulele e fetaui ma le malulu, e faigata ma e le aʻafia i faʻamaʻi. Latou te 'aina ma lelei meaʻai, ma meaʻai fualaau. O loʻo ola malosi ia pou, vave maua le mamafa. O lenei ituaiga e le mafai ona taʻua o le atuatuvale ma vaivai. O nei manulele e malosi, malolosi ma matagofie.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga o moa e le o masani ai i Rusia, ae o nisi meaola moa e faapitoa i le fausiaina o Maran hens. Matou te lisiina nisi oi latou.

  • Itumalo Orlovsky. Lauga: Mytishchi, Pogranichny Dead End St., Fale 4. Telefoni: +7 (915) 009-20-08.
  • "Fale nofo tutoatasi o Marina Mikhailovna". Lauga: Orekhovo-Zuyevo, ul. Krasin. Phones: +7 (929) 648-89-41.
  • LPH SIMBIREVYH. Lauga: Itumalo Shakhovskoy i le eria a Moscou, i. Ivashkovo, New ul, d 8, k 2. Telefoni: +7 (967) 072-72-07.
  • Fugalaau auro. Tuatusi: Moscow, 20 km mai le Moscow Ring Road i luga o le alatele o Nosovihinskoe. Phones: +7 (910) 478-39-85.
  • "Faʻatasi a Chekhov". Lauga: Chekhov i le itumalo Moscow, Art. Stolbovaya. Phones: +7 (926) 226-94-51.
Ua uma ona matou taʻuina atu ia te oe le talofa Zagoria e tupuga mai moa. Mo faʻatusatusaga, e mafai lava ona e toe foʻi atu i se tusitusiga ua uma ona tusia.

Aisea e talafeagai ai le laʻau o le laʻau mo Moscow? Faitau le tali iinei.

Analogs

E i ai le isi ituaiga, lea e taua o le Eseta. O ituaiga ituaiga o hens ua taʻua - Ameraukana. I nisi itu, o lenei ituaiga e talitutusa ma le ituaiga o moa Maran. O loʻo i ai se laʻau matagofie, matagofie, e sili ona lanu auro. Ituaiga ituaiga: fuamoa ma aano o manufasi. O lona uiga pito sili ona taua, o Ameraukana e amoina fuamoa o lanu eseese: enaena, piniki, lanumoana lanumoana, ma olive, ma khaki.

Ona o lea mea, ua taua ai o le moa a le Eseta. Ameraukana e lelei le gaosiga o fuamoa. O pou e faigata ma malolosi, e faʻafetaui i soʻo se tau, e le afaina i nisi faʻamaʻi. Lelei lelei le aano o manu, suamalie ma agavaivai.

O isi moa manaia - Araucana. E pei foi o moa Maran, latou te tauaveina fuamoa lanu. Araucana e fagogota fua e le masani lelei, e pei o le lanu-lanumeamata. O ia fuamoa e matagofie tele ma e le masani ai. O le moa lava ia e lelei foi, ma e ese mai le faigata ma e lelei lona soifua maloloina. E lelei le gaosiga o le gaosiga.

Afai e te manaʻo e fafaga moa, e tatau lava ona e faʻalatalata atu ma le faʻaeteete i lenei lomiga, mafaufau i faʻaaliga uma pe a filifilia se ituaiga o moa. Ole vaeluaga o moa e tele lava, e faigata ona iloa vave poo le a le mea e tatau ona fai. Ae ui i lea, o se tasi o mea sili ona lelei i fuafuaga uma o le ituaiga o meaola o loʻo i luga o Maran.

O le susulu, lanu felanulanuaʻi o moa o le a le tuua ai se tasi e le fiafia, tutumau ma le soifua maloloina lelei o le a fiafia i tagata e ona le faatoaga, ma o lanu auro lanu enaena e le masani ai ma lelei e te ofo ai. O le mea autu o le faia lea o le filifiliga sao, ia amanaʻiaina uma mea taufaasese ma uiga o se ituaiga faapitoa.