Laʻau

Aisea e tuua ai e le menera lanu samasama - faamai ma meaola faalafua

Faatasi ai ma le le lelei o le tausiga o le monster, o ona lau e le maua ai le lalelei ma suia lanu mai le lanumeamata i le samasama. O le mea lea o loʻo taumafai le laau e lapatai atu i lē e ona faafitauli ma aʻa, meaʻai poʻo le moli.

O mafuaʻaga autū o le lanu samasama

E tele mea e aʻafia ai suiga o le lanu o laʻau. Ina ia foia le faafitauli o le samasama o lau, e tatau ona e sailia le mafuaaga o lona tupu.

Le malamalama le saʻo

O se tagatanuu o Amerika i Saute e le fiafia i le la susulu. I lalo o le malosi o ona uila, o laulaau o le monstera e amata vave ona liu samasama ma vaivai. Afai e maua se mafuaaga, e tatau loa ona faia loa se tagi. E tatau ona aveese le fugalaau mai le faamalama ma tuʻuina atu i ai le malamalama e faʻasalalauina. Afai e le mafai ona faia, ona tautau lea o le faamalama i se pupuni.

O le faʻaaoga lelei o vai e faʻaolaina ai oe mai le tele o faafitauli

O le faʻafeagai faʻafeagai (leai se malamalama) e taʻitaʻia ai foi i le samasama o le laʻau. E ala i le tuʻuina o le fagu i le laau i se tulimanu pogisa, e mafai ona e faʻaumatia. Monsterea e onosaia le leai o se malamalama, ae e le fiafia le ata.

Vaivaʻa le vai

Ina ia iloa le mafuaaga e mafua ai ona lanu samasama, e tatau ona e gauai atu i le susū o le palapala ile palapala. Mo se soifuaga atoa ma ola tuputupu ae, e manaomia e le fale le tele o le susu. Laʻau lapoa e manaʻomia se lava vai.

E taua le taulaʻi atu i le natura o samasama: o laina miti faatapulaa o le a aliali mai i luga o le laʻau tuai, lea i le lumanaʻi e mafai ona puʻeina le pepa atoa. O le tamaititi laititi na te le faʻatagaina ma vave maliu vave.

Faatasi ai ma lanu samasama, e masani ona aliali mai ai enaena. Aisea e suia ai lau lanu uliuli, o le a le mea e fai i lenei tulaga? O le manatu iinei o le leai foi o le susu. E talafeagai le tuʻuina atu o le fale ma le fafagaina masani ma le tele o vai. Mo le faʻavaveina o le faʻaleleia, e faʻaaogaina laulaʻau laʻau.

Taua! I le maualalo o le vevela, e faʻaitiitia ai le vai inu o Monstera nai lo se taimi vevela. I le taumalulu, o lona tuputupu aʻe lemu ma toe amata i le amataga o masina o le tautotogo.

O le faʻateleina o suāvai e taʻitaʻia ai faʻafitauli faapena. O le faʻatumu tele o le laau, e mafai ona e faʻaumatia ona aʻa. Afai o le monstera e lafoaia le lanu samasama, ona e manaʻomia lea ona fai: faʻagogo le eleele i le vave e mafai ai, aveese aʻa ua pala, faʻaopopo i luga le laʻei ma faʻamautu le faiga faʻavainu.

Tulaga o le vevela

Afai o nisi mafuaʻaga, e faʻamago le lau o le lau i le taumalulu, e mafua mai i le amataga o le taimi vevela ma, o se taunuuga, e vevela ma vevela. O lenei faiga o se popolega tele mo le laau. E fautuaina e aua le tuʻuina se atigipusa e iai se fugalaau e lata ane i pitonuu faʻamafanafana tutotonu.

Afai e vevela i totonu o le potu, e tatau ona faʻafeinu le moa, i le taimi o le paʻu e taofi le ita i lenei vevela o le a le pa'ū lava. I le tulaga o le vave faʻamagoina o le palapala, faʻafeinuina o loʻo faia i aso uma. O le faailoga aupito sili ona vevela o le vevela o le fale vevela o le lau o le lau lau.

Taua! Afai o le laau e feliu samasama, ma o se vaega o laʻau ua maeʻa, ona afaina lea o le liona mai le ea vevela. E mafai ona tupu lenei mea i soo se taimi o le tausaga. Afai e te le suia tulaga, e vave ona mate vave le laau.

I le tau malulu, i totonu o le potu o loʻo tu ai le monstera, o le vevela e tatau ona tusa ma le 17 ° C. Faatasi ai ma le vevela o le ea, o le a tuputupu ae malosi le laau, e aloese mai le vaega malolo, lea o le a vaivai ai le fugalaau.

Tau le lelei

O le isi mafuaaga mo le samasama o laulaau o le monstera e le lelei le filifilia o le eleele mo le gaosiga. Amataina o faifaatoaga masani e masani ona tuua le fugalaau i le mana lava lea e tasi ma le eleele lea e faʻatauina ai le fugalaau. E sese lenei mea. E masani lava, o le tele o mea e faʻamalosi ai ma inisinia eletise e faʻaopoopoina i se palapala. O lo latou faʻalauteleina o le faʻafeiloaʻi i se fale e faʻaumatia lona tulaga. A mavae le vaiaso o fetuunaiga i se nofoaga fou, e tatau ona totoina le vine i le suia o eleele.

O le auala pito sili ona faigofie e faʻatau ai se paluga ua saunia mo se monstera, ae mafai ona e faia ia oe lava. E tatau ona faʻafefiloi eleele, oneone lelei, peʻa ma humus i tutusa tutusa. O Monstera o le a faafetai mo le eleele eleelea, ma o le a maua ai le lagona lelei i sina mea itiiti.

Faʻatoʻa meaʻai

Afai e leai se meaai a le monster, e liua samasama ma vavae ese lau lau. Ina ia maua le mafuaaga, e tatau ona e matauina le tuputupu ae o aʻa. Afai ei ai le tele oi latou, ma o le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe ua mataituina, o lona uiga e leai ni meaʻai i le palapala, ma e manaʻomia le faʻamalosi vave. O sauniuniga mo faleoloa faʻapitoa mo monstera o le a fesoasoani. E taua le matauina o le tele ma le taimi e faʻaaogaina ai le vailaʻau (faʻaalia i luga o le afifi). E mafai e oe lava ona saunia se paluga paleni ole suauʻu ma le faʻamalolo.

Taua! O laulaau o le monstera e masani ona lanu samasama, e le o le mea atoa, ae naʻo le pito. E tupu lenei mea i le matelaina masani o se fugalaau poʻo se pusa faʻapipiʻi. O le faafitauli e fofoina e ala i le totoina o se laau i totonu o se atigi vailaau ma le faaopoopoina poʻo le suia o palapala. Fertilizing fugalaau mo fugalaau o le a aafia lelei ai le vine samasama.

O le le lava o elemene e aafia ai le tulaga o lau o monstera

Monster Pests

Faamai o le nasturtium - aisea e lanu ai laulaau

E taua tele le suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi o laulaau, o le aʻa o le laau mo le samasama, ma le eleele - e iloa ai meaola faalafua. E masani lava, meaʻai e ulu atu i le fale ma se fuga ua faʻatau. Ina ia aloese mai lenei mea, ua fautuaina se fale fou e tatau ona taofia mo se vaiaso. E tutusa lava le tala e uiga i le faatauina o eleele. Afai e le togafitia muamua aʻo leʻi totoina fugalaau, e ono tupu mai ni meaola faalafua mai le paluga. O taunuuga e mafai ona oso.

Spider mite

O le iniseti e fiafia e nofo i lalo o le lau. O le togi na maua ai se upega tafaʻilagi, lea e teu ai le laupepa, faʻagogo. O le i ai o se apogaleveleve e mafai ona tuʻuina atu le malamalama-lanumeamata lanumeamata i luga o le pepa, lea i le maeʻa ai o se taimi e fusia i se tasi se tasi. O le leaf leaflet e mama, ona pau ai lea. E faʻaaogaina Fitoverm e faʻafefe ai le apogaleveleve.

E sili atu le faigofie ma sili atu le lelei e puipuia ai lona tupu. Ina ia puipuia ia laulaau o le laau e tatau ona masani ona sasaina, e aofia ai le pito i lalo o le ipu, ma aloese mai le ea i le potu. Latou te tauina le parasite e ala i le felafolafoaʻi ma infusions o lapisi aisi ma keleni. Faʻaleleia lelei le fofo o le tagamea.

Aphids

O le iniseti e fiafia e faʻalelei i luga o lālā talavou, o lona paʻu e leʻi faʻapipiʻiina.

Eseesega i le va o paʻepaʻe, paʻepaʻe ma le lanumeamata. O ituaiga uma e tutusa le lamatiaga i le laau. O le afaina o loʻo taoto i le suʻiina o le sua mai le pupu, ma o le a mafua ai ona lanu samasama lauulu, paʻu ma pauu. Afai o le aphid e lanu uliuli - o le mafuaaga foi lea e alu ese ai le monstera i le lanu uliuli. A aunoa ma se fesoasoani, o le a mate le laau.

Afai e iloa se meaola, o se manaoga faanatinati e faʻagasolo le lau

Faatasi ai ma sina faaputuputuina o aphids, e faamamaina e le lima, solo le nofoaga na afaina i se solo solo ua tuu i totonu o se fofo malosi malosi. Afai ei ai le tele o aphids, ona faʻaaogaina lea o iniseti i totonu o le ea. E le gata ina togafitia laau totō, ae faʻapea foi i tuaoi, e foliga mai o le soifua mālōlōina. O le lalolagi e togafitia i fofo tutusa.

Shield

O lenei mea e matua vave vave ona gaosia. E ola le paʻu i luga o laʻau, aʻa aisa ma lau o le monstera. I fafo, e foliga mai o se mea enaena enaena o loʻo oomiina i le pepa.

O le laau e aʻafia i le fua, foliga faʻaleagaina, o laulaau e lanu samasama ma fula. Ina ia faʻaumatia le iniseti, ua soloia le laʻau i se vaifofo mataʻutia. A maeʻa le faʻaaogaina o le parasite, e tatau ona tuʻu le laau i se potu malulu ma faʻaleleia le eleele.

Faʻalogo lelei! Afai e ogaoga le aʻafia o le laau i le fua, o le tau mo le mea e leai se aoga.

Mealybug

O le tele o taimi, o se mealybug o loʻo aliali mai i luga o le moa. O le liona e mafai ona maua e fuga o le fulu poʻo le pito i luga o le aʻa ma lau o le laau. Afai e tele na itu, o le a amata ona lanu samasama, ona pau ai lea. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e fufuluina vaega o loʻo iloa ai le pest, faʻatasi ai ma se iniseti. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia i vaiaso taitasi seia maeʻa toe faʻaleleia.

O le siakiina e le aunoa o laau toto o le a fesoasoani e matau le faafitauli i le taimi.

<

Toto togafitiga

Petunia faʻamaʻi - aisea e lanu samasama ai laulaau?
<

Afai e maua se manufeʻai, e tatau ona e taumafai e faʻaumatiaina e ala i togafitiga faʻatoʻaga (faʻafefeteina o fasi o aniani, tapaa poʻo calendula, galati gaosi, o se vaifofo o le tar poo le sapalai tagamea). Latou te le faʻamalosia ma afaina uma i le fugalaau lava ia ma tagata o loʻo nofo i totonu o le fale. O le fuataga e tauamiotonuina pe a itiiti ni iniseti, ma o le laau e leai se taimi e mafatia tele ai. A leai, e sili atu le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina.

O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le tausia o le moa

<

Ina ia mafai e le monstera ona faʻamalieina lē e ona le faʻaaliga, e tatau ona faʻavae tausiga lelei. Muamua lava, e aveesea mai le ata ma puipuia mai faalavelave faʻafuaseʻi. E tatau ona filifili ma le faʻaeteete eleele fou mo le suia o vine. O le le lelei o mea e afaina ai le fugalaau. E manaomia e le laau le fafagaina masani ma fafagaina, faʻasalalauina moli ma faʻaleleia lau.