Fale

E faʻapefea ona fausia se pyramid i totonu o ou lava lima: o fea e amata ai, lapoa ma mea e faʻaaoga

Greenhouses i aso nei mafai ona iloa toetoe i luga o fanua tumaoti uma.

I o tatou taimi, o nei fale atonu e le gata i tulaga masanisikuea poʻo le taʻitoʻatasi fomuae sili atu foi ma mamanu mamanu.

I le tele o tulaga, o le foliga mai o le uluai kopi i totonu o le togalaau e mafua mai i le mea moni e faapea o le o loʻo taumafai e tu ese mai isie ala i le faʻafiafiaina o le lauʻeleʻele. O le mea sili ona lauiloa o laupepa na faia i foliga o ni tamai pyramid.

Faʻatau ma faʻasoa

Greenhouses i foliga pyramid, fai ma faatusa o le foliga o le geometric faaaogaina i le fausiaina ua lava lava umi se taimi. E tele manatu e faʻamatalaina ai lo latou lauiloa ma le lautele lautele.

Ae peitai leai tasi le tele tonu le finaugamafai ona faamalamalama aisea e tutusa ai fausaga tetele Ua avea i latou ma vaega o le tele o fanua o loʻo faʻamoemoeina mo le totoina o lauolaola eseese, faapea foʻi ma fualaʻau, strawberries, ma fugalaau teuteu.

Lenei mamanu e tele taua tele manuia. O autu autu o mea nei:

  1. O le fausaga e maualuga lona lelei. talafeagai mo gaioiga faifai pea vevela vevela i aso vevela ma vevela.
  2. Ona o lenei foliga eleele, o se mamafa itiiti o le atoaga o le fausaga, ua mafua mai, e ui i le mea moni o loo faamatalaina i se maualuga maualuga.
  3. Pyramidal greenhouses mafai ona tetee lelei aʻafiaga o mea uma faalenaturao le mea lea, e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o eria o loʻo mataʻituina ai le mamafa o timuga e pei o le kiona, faʻapea foʻi ma le malosi o le matagi.
  4. I aso o le la nisi susulu tuusao ia atagia mai atoa mai le itu o le fausaga, ma i le taeao ma le afiafi e mafai e le malamalama ona ulu atu i totonu o le kiona. O le mea lea, e le faʻasalaina ma sili atu le lelei o le faʻamalamalamaina i se auala masani.
  5. O le foliga muamua o le fale koli avanoa pe a talafeagai fatuina ni vaega se teleao vaeluaina ia laau ina ia mafai ai ona susulu le la i la latou laulaau i le aofaiga lava e tasi, ma tufatufaina tutusa i itu uma, o lea o le a le mafai ai e nisi laau toto ona faapaolo isi.
  6. Faʻasalaga faapitoa o le tele o puipui o le fale lauolata e le mafai ona maua ai le paololea e foia ai le faʻafitauli o le mea o loʻo i ai koneteina ma laau eseese.
  7. E matua televave lava lana mealea e mafai ai ona suia lona tulaga.
  8. Afai e faia ni tulaga i totonu o se kativa lea e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le ea, e tatau lava ona tuʻu se atigipusa ma se tele o vai masani i totonu o le fale koli ina ia mafai ai ona foia lenei faafitauli.
  9. Ina ia fatuina se fale kesi i le foliga o se pyramid, o le a manaʻomia tele itiiti mea e fau ai falenai lo luga o le faavae lava e tasi i foliga o se sikuea, lea e mafai ai ona faʻaititia tupe teu i tau.

E leai ni aʻafiaga i totonu o ia greenhouses..

Faitau i luga o la matou upega tafaʻilagi e uiga i isi fale gaosi meaola: mai paipa faʻamaufaʻailoga, laupapa ma polycarbonate, alumini ma tioata, faʻatautaia o talafaamaumau, pipili palasitino, faamalama o le faamalama, ma le taualuga o le taualuga, fausaga lua, paʻu, afifi, Dutch, greenhouse along the Mitlayder, mini greenhouses, o le faʻamalosi, ituaiga o le vaitafe, mo laau toto, domed, mo sill ma le taualuga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le taumalulu.

I le avea ai ma mea e fai mo le fausiaina o le faʻavae o le greenhouse i ou lava lima, faʻamau laupapa e mafai ona faʻaaogaina, palasitika, polycarbonate ma e oʻo lava i elemene metallic.

E masani ona faʻaaoga le polyethylene film mo le ufiufi o le greenhouse. Ae e mafai ona e faia se pyramid greenhouse o le polycarbonate, o lona uiga, o le pito i fafo o le fausaga. Ae peitai nisi tagata e ona fanua faʻapitoa ufiufi ona greenhouses pusa tioata.

Ata

Photo greenhouse pyramid faʻatasi ai ma le polycarbonate fai oe lava ia:




Sauniuniga o le poloketi ma le tusi ata

Ae e te leʻi sauniuni le ata tusi, e tatau ona e filifili i le tele fausiaina o le lumanai. Ina ia mafai ona faia se fale kesi i le foliga o se pyramid e tulaga uma, e tatau ona fua saʻo le vaega "auro" o le fausaga.

O le falemalama "pyramid", o le tele e mafai ona i ai mea nei: sili le filifiliga sili o 3.2 mita maualuga fale mai le fogaeleele. I lenei tulaga, o le faavae e tatau ona i ai vaega nei - 1.42 x 1.42 m ma se sikuea o le 2 mita. O le taunuuga, o le "vaega auro" o le a tutusa le 0.62 m.

Faʻataʻitaʻitusi o le greenhouse pyramid-o-oe lava:

Galuega sauniuni

E faʻapefea ona fausia se pyramid i totonu o ou lava lima? Afai e te manaʻo ile greenhouse-pyramid, e tatau ona e manatua lena mea o le fausaga e tatau ona faʻaaogaina na o le itu i matu ma saute. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i ai le natura faʻa-natura o loʻo i ai le itu tutusa.

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamaonia fualaau faisua i totonu o ia greenhouses fua i ni nai vaiaso na muamua atu masani. E le gata i lea, e iloga i latou i le fiaai, sili atu le fiafia ma le tele tele. E le gata i lea, e oʻo lava i gutu malulu ma faʻamaʻi eseese ma iniseti e le paʻi atu i laau totō o loʻo tupu i totonu o lenei fale koli.

O le nofoaga mo le nofoaga o le fale e tatau ona i ai i le avanoa atoa, ma ia le latalata i laau. O le o le a maua ai le sili atu le puipuiga o le falemalama mai itu taʻitasi i le aso atoa.

E masani lava ona faia se faavae i lalo o le kiona e faaleleia ai le tumau o le faavaa. I aso nei e tele ituaiga o ituaiga ia faavae:

  1. Mavae puipui.
  2. O le faavae, na faia mai laupapa.
  3. Faʻaauau pea le faʻavaeina o alavai.
  4. Tusi o le Ribbon.
  5. O le faavae o piliki, fausia i luga o le faavae o le sima.

Faavae o le pa ua manatu e sili ona faigofie luga o tekinolosi o le fausiaina. O lona aoga sili lava e faigofie ona faʻapotopoto ona faʻapotopoto lea.

O le faavae o le poloka e le gata ina maua ai le malosi, ae faapea foi i le lelei o le suavai. O Ia lelei mo greenhousesfaia mai i le polyethylene film po o pepa polycarbonate.

O faavae o piliki ua manatu e sili ona faatuatuaina. Ae mo i latou E manaʻomia se isi faʻalautelega o le faʻamamainatuu i le va o le faavae o le faavae ma le faavaa.

O le faʻavaeina o le faavae e fausia mai i poloka poloka pipiʻi e fesoʻotaʻi tonu i le tasi poʻo le sili atu vaipuna.

Greenhouse mai i mea tuai

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga fale gaosi oloa gaosi i le foliga o se pa:

  1. Muamua, e tatau Faʻasese saʻo ia papa tuai. Ina ia faia lenei mea, muamua aveese muamua le ipu tioata ma le taulimaina ma fusi ma lima. Ona vaʻaia lelei lea o vaʻavaʻa uma e ala i le fesoasoani a se pulu faʻapitoa. E le gata i lea, e tatau ona faamama atoatoa o latou foliga ile vailaau vailaau ma togafitia i se vaifofo o le antisepic, lea e matua faateleina ai le taimi e galue ai laupapa.
  2. O faʻamalama matala o se ituaiga faʻavaa.o le mea lea, mo le fausiaina o se faʻatuatuaina ma le lava le fausia, e na o le tatau ona faʻapipiʻi saʻo ia vaega i luga o le faavae na saunia talu ai, ona faʻapipiʻi faʻatasi lea e ala i le faʻaaogaina o sikulima poʻo sikulima, faʻapea foʻi ma paʻu uʻamea.

    Ina ia faateleina le malosi o le fale koli masani ona fai ni meaʻaiae peitai, e le o se laasaga manaʻomia.

  3. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e aʻoaʻoina i luga o la matou 'upega tafaʻilagi le auala e fausia ai se fale lauʻeleʻele ma ou lava lima: o le faʻavae, o le faʻavaa o mea o loʻo maua, o le faʻamaufaʻailoga faʻanatura, auala e ufiufi ai le fale koli, pe faapefea ona filifili le polycarbonate, pe o le a le lanu, , tausia i le taumalulu, sauniuni mo le vaitau ma le auala e filifili ai se falemalama saunia.
  4. O pito i lalo o loʻo tuʻuina i itu taumatau i le fogaeleele.
  5. I luga o le pito i luga o le fausaga o le faavaa ua faapipiiina i se mea itiiti, ma faia le pito i luga i foliga o se pyramid, e fa vaega eseese o loo faapipii i luga, iuga lea e tatau ona liua i le tasi itu.
  6. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le faʻavaa, ona faʻapipiʻi lea o faitotoa mai se isi faʻavasegaga faʻapitoa ma se mea faʻapitoa;
  7. Le pito i tua o le pito i fafo. mai polyethylene film poo polycarbonate. O le ata tifaga o loʻo faʻapipiʻiina i le fausaga ma fao fao, ma ua faʻaaogaina sikula mo le polycarbonate.
  8. Afai e manaʻomia, e mafai ona valiina le faʻavaa i le vali o soo se lanu. O le a le gata o le a maua ai le fale koli ma se mea matagofie ma foliga lelei, ae faʻalauteleina ai foi le ola o le greenhouse-pyramid.

Greenhouses na faʻapipiʻiina i foliga o ni tamai pyramid, ia tosina atu i ai o latou mafaufauga. E mafai ona avea ma se teuteuga matagofie o se fanua tumaoti. O ia greenhouses e fuafuaina mo le totoina o fualaau faisua, otaota, strawberries poʻo fugalaau, o lea la o se filifiliga sili lea mo toetoe lava o taimi uma.

Faʻamatalaga aoga e uiga i le pusa tioamata i le vitio o loʻo i lalo: