Laʻau

Totoina o vine mai seleselega: togafiti ma nuances

Faʻatoʻaina e le Faatoaga fua o vine i le tele o auala, e le aofia ai le togafitia mai le fatu - i lenei tulaga, e le o puipuia ia meatotino a matua, o le tofo o le fua o le fua. O se tasi o metotia o le galueaiina o mea e seleseleina, lea e mafai ona saunia tutoatasi. O faʻatoʻaga faʻatoʻaga e faʻamautinoa le amataga - e le faigata lenei faiga.

Tuputupu vine mai vine

O se auala lelei o le faʻasiliina o vine o le vavaeeseina. O se auala faʻalagolago ma le taugofie e maua ai ni fatu. O afaina e maua mai laau e sili ona fiafia i ai o le a faasaoina ai le tofo o vine ma o le ae mauaina mea e te manaʻo ai.

Seʻi seleseleina

Seʻi seleseleina (chubuki) i le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i le kiona, i le taimi o le teuteuina. I le taimi lava e tasi, o laau sili ona lelei e matua, e maua ai se vine lelei.

Pe a selesele, e taua le matauina o le vine sili ona lelei - mulimuli ane o le a vavae ese mai ai

O seleni e sili ona seleseleina mai le ogatotonu o le pupu. I lenei tulaga, e tatau i se tasi ona gauai atu i le leai o faamaʻi ma faaleagaina ai le fafie. 'Oti le vine ma se naifi faʻamaʻi pipisi. E tatau ona i ai Chubuki ma le 6 mata i le 50 cm le umi.

O le umi o chubuki e sili atu ona puipuia i le taumalulu. O le taamilosaga maualuga o le vavao e 7-10 mm ma se faʻaitiiti e oʻo i le 6 mm.

Teuina o otaota i le taumalulu

Chubuki fufulu lau, mustaches, stepsons, lagging bark. I le aso muamua e faʻamaʻi ai. Mo lenei mea, e teuina le Chubuki i se vai piniki lanu piniki o le potassium mo le 12 itula pe faʻavasegaina i le 3-5% vaifofo o le sulfate uʻamea, ona faʻagogo lea i luga o se laupepa.

O le tipiina o le chubuki ua fusia faʻatasi, o le vaega pito i lalo ua afifiina i se ie susū ma tuʻu i totonu o se pusa paʻu po o se fagu palasitika. Teuina i totonu o se nofoaga malulu: pusaaisa, faʻaleʻeleʻele, pulou. I totonu o le laufanua vaʻaia, e mafai ona e faʻamalosiina lo latou lalolagi i se tulaga pepelo pe faʻapitoa.

Laʻau vine e teuina i se nofoaga malulu i le taumalulu

Fetalai

Ia Fepuari, e seleseleina seleselega e tatau ona amata ona tupu.

  1. Chubuki siaki, tipi i vaega talafeagai ma 2-3 fatugaʻo, lafo faʻamaʻi pe pala. E tatau i le vine ona taofi lona lanu muamua ma le "ola". O le pito maualalo lalo e faia loa i lalo o le pona pe ala mai i ai, ma le pito i luga e faia e tusa ai ma le internode.
  2. Saunia le Chubuki fufulu i le vai tafe ma faʻafefiloi mo le 2 aso e faʻamautu pe faʻafefe ai vai.
  3. Ona latou faia lea o le afu - latou te faʻaaogaina le 3-4 faʻasalaga papaʻu (o le a faaosofia ai le aʻafiaina o aʻa) mai le mulivae i luga o le au. Ua vavae ese le fatu fatugalalo.
  4. O le pito i luga o le auʻau e faʻaaogaina i le palafali poʻo le solo.
  5. Mai le pito i lalo, o loʻo vavaeina le vavaega i le aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa: Kornevin, Heteroauxin.
  6. O se vai itiiti e sasaa i totonu o le tane ma ua tuu i totonu le chubuki mo le germination. E tatau ona lava le vai ina ia naʻo le aʻafia o aʻa.
  7. O masaniga e masani lava ona muamua mai, ae le o le fefefe, o le a totogo aʻa. I le tulaga o le lua lona lua i le leai o aʻa, o le mea muamua e tatau ona vavae ese ma le totoa.
  8. O aʻa e tupu mai e masani ona amata i le 2-3 vaiaso pe a uma ona tupu mai pupu.

Metotia mo le totoina o vine

  1. Tuputupu i le vai. O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona lauiloa o le aʻafia. O ona lelei o le mafai lea ona vaaia ma faigofie. O le mea e le lelei ai, o aʻa e amata ona tupu muamua nai lo aʻa, ma i le taimi lava lea latou te taumafa ai meaʻai mai le laau, lea e faʻavaivaia le fatuina ma mafai ai ona oti.
  2. Tuputupu i pateta. I lenei metotia, o mata e aveese mai pateta, ma o loʻo i totonu o pateta. Laʻau tetele e mafai ona tipi i le afa. O 'otiʻaiga ma pateta e' aina i le eleele ma ufiufi i fagu poʻo fagu. E oʻo atu i le tautoulu, e faʻapena ona tupu faʻasolosolo ma vavao.
  3. Lauina. O le aʻafiaga o le auala o le fatuina o tulaga mafanafana mo le vaega pito i lalo o le vavao nai lo le pito i luga. Ua faia lenei mea ina ia faʻavaveina le faʻavaeina o aʻa. O loʻo tuʻuina i totonu o se masini faʻapitoa mo le germination - kilchevator ma faʻapipiʻi i totonu o se potu e maualalo le vevela. O le vaega pito i luga o le auʻau ma se fatugaʻo, o le mea lea na totoina ai pana, i le maualalo o le vevela. O le faagasologa o le tatalaina o le fatugaʻo ua vaivai, ma o le faʻavaeina o aʻa i le vevela o le kilchevator ua faʻavave. O le taunuuga o se fatu laau ma ni aʻa lelei.

    I le kilschator, o aʻa e maua mai i le maualuga o le vevela nai lo vaega eletise

Faʻamasinoga

A oʻo mai ni aʻa i le Chubuk, e tuʻuina i totonu o le eleele. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga soʻo se gafatia: pusa palasitika, ipu ma pusa paʻu umi. I lalo ifo e te manaʻomia le faʻaaogaina o alavai e faʻafefe ai le vai.

O se laulau o laʻau, faʻalautele le gaʻo po o isi mea o loʻo tuʻuina i le pito i lalo e faʻaleleia ai alavai masani. Ua saunia le eleele aʻo lei amataina. E sili ona lelei le faʻaogaina o le faʻafefiloi i tutusa tutusa:

  • turf land;
  • humus;
  • vaitafe o le vaitafe.

E mafai ona e faʻaaoga le eleele sauniuni mo fatuga mai le faleoloa.

Ua tumu le eleele i se gafatia e tusa ma le tolu, tuu le tipi i le ogatotonu ma faatumu lelei le paluga o totoe ina ia le faaleagaina ai aʻa maaleale ma aʻa.

O aʻa o le tipi e matua leaga lava, o lea e tatau ai ona e faʻatumu lelei i le eleele

E tumau pea le suavai i le laau ma vai inu mafanafana. Mulimuli ane, o le eleele e susu i aso uma e 2.

Maʻi faʻamaʻi vine ma togafitiga

E mafai ona aʻafia faʻamaʻi vine i faʻamaʻi e pei o le lanu paʻu, mea paʻu uliuli, siaki o le necrosis ma isi maʻi faʻaleaga. O le pipii lanu uliuli e sili ona matautia. E tau atu i le oti o le tino, e mate mata.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi o le tipi, e fautuaina ina ia togafitia i latou i se tasi o sauniuniga aʻo leʻi tuʻuina mo le teuina:

  • Fundazole;
  • Ronilan;
  • Topsin-M;
  • Rovral.

O le tuai e faia i se 0.1% fofo mo le 24 itula.

A aʻafia le vaʻaia o le vai, e tatau i se tasi ona amanaia e faapea o siama, fugala spores ma isi microorganisms e ulu atu i le vai. O le mea lea, tatou te manaʻomia se fesuiaiga o vai i aso uma i totonu o le tane. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi o le seleselega, o le malala po o le pefu (5 g i le 1 lita) e mafai ona faʻaopopo i le vai.

E taofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi i taimi masani, faʻa-tasi i le vaiaso, e ala i le pulupuluina o siaki ma le 0.1% Fundazole solution.

Vitio: totoina vine o vine mai Chubuk

E mafai ona faʻatau sau vine po o le totoina i luga o le maketi, ae o le taunuuga o le a le mafaamatalaina. E sili ona lelei le aveʻesea o se togavao faʻatuatuaina, fai se taumafaiga itiiti e totoina ai au oe lava fatu laau ma maua ai le mea e manaʻo ai.