Laʻau

Fugalaau fugalaau DIY

O le togalaau o se nofoaga malolo. E le mafai ona mafaufau i ai e aunoa ma ni fugalaau. O fugalaau matagofie e matua fesuisuiai ma teuteu. Ae e mafai ona e faia ia oe lava, e aunoa ma le valaauliaina o se faʻailoga laufanua. Manatu o le tele. Luga o le fugalaau e mafai ona eseese tele i foliga. Faigaluega e fausia ni maualuga, laiti, tele-fusi. O a avanoa ma filifiliga mo lenei mea, o le a ou taʻuina atu i lenei tusiga. Punaoa: 7dach.ru

Mea e fai mo le gaosia o moega

A filifilia se maʻa e manaʻomia ona e mafaufau i se numera o nuances.

Nuʻu natura

I totonu o le togalaau, o le filifiliga lelei o le maʻa masani.

E foliga manaia ma e lelei tele i soʻo se laau ma laau. Ae o le nofo i luga o nisi mea, e tatau ona iloa lona aafiaga ile palapala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le atigi pupuʻu e faʻamalolo ai ma e le talafeagai mo nisi laau.

O a maʻa e sili ona lelei mo moega mo fugalaau:

  • Paʻu o le paʻu oona lea e faʻafefiloi lelei ma le galu. E sau i lanu eseese - mai kulimi, samasama i le piniki.
  • Tufa, e fetaui ma laau. E masani ona latou faia ni terraces poʻo ni nofoaga lata ane i vaituloto.
  • E matagofie tele le laumei, e tele lanu, ae e pupuu.

E mafai foi ona e faia se togalaau fugalaau mai:

  • Basalt. E ese lona manaia.
  • Gneiss - papa maʻa maa lanumeamata, lanu viole, lanu moana.
  • Quartz o se moli matagofie, manino o lanu eseese.
  • O Granite o se mea umi e mafai ona tatalia soʻo se vevela.

Mo faʻataʻitaʻiga alpine, o le mea sili ona lelei.

Lanu le fugalaau o moega mai papa laiti o iliili. E mafai ona teuteu vaega taʻitasi o le fugalaau.

Faʻailoga maʻa

Fugalaau i totonu o le atunuu e mafai ona totoina e le gata i fugalaau e fai i maa masani, ae faapena foi mea e fai. Faia e le tagata lava ia, e faʻataʻitaʻii natura masani.

O le lelei o nei oloa o le mafai lea ona faia maa i le lapoa ma le lanu. E faigofie foi ona galulue faatasi ma i latou, faia o le faʻaogaina i totonu o le fugalaau. Faʻatau - e vave ona latou faʻavave, e le pei o mea masani.

Eseesega o moega mo le faia o oe-ia-oe lava

O manatu sili ona taatele mo moega fugalaau o loʻo mulimuli mai.

Rocky

Ua faia i luga o se laufanua laugatasi. Latou te taoto laʻitiiti ma tetele maʻa taʻitasi i le taimi ma nisi mea taʻitasi. O se numera tele o maʻa laʻitiiti poʻo ni iliili e faʻapipiʻiina e pei o teuteu.

Vaʻa mamao

E pei o se laufanua mauga. E masani lava o le quartz chipped, granite, ma o le maʻa poʻo le limasone e faʻaaogaina. Mai mea e tau mai ai: matagi ma timuga - ua paʻu maa ma ua matagofie.

Iapani Iapani

Mo lea, o maa o ituaiga eseese e faʻaaogaina. I totonu o sea togalaau, tamai laau totō, moa ua totoina, ma ua teuteuina le pito i luga i maa. E mafai ona e puipui le togalaau Iapani ma se pa poʻo se pa.

Alpine hill

O le ituaiga sili ona lauiloa o fugalaau e faataitai i se mauga. I luga o lea mea, o maa e fausia i se tulaga le tumau se mauga ma e latalata i laau eseese.

Sei o tatou mafaufau i auiliiliga auiliiliga o le auala e fatuina ai sea ituaiga galuega taua:

  1. Muamua lava, tusi i luga le pepa pe o le a le foliga o le togalaau. Filifili po o fea e te manaʻo e tuʻu ai le fugalaau ma po o fea e totō ai.
  2. Afai e maualalo le moega fugalaau, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma le sima. Afai oi ai se manaʻoga e faia i luga o se faʻavae, faʻaaoga se faʻavae sima.
  3. Mo le tele o moega fugalaau, o le a manaʻomia le oneone ma le suavai. Ua sasaaina o ia i totonu o se pu i tafatafa o tuaoi o le fugalaau. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le tele o le vai e le mafai ona faʻavaivaia.

Tuaʻoi

O se togalaau fugalaau e foliga faigofie ma i le taimi e tasi e matagofie. Ua faataatia le maa i se foliga o se faasinoala, lio po o le oval i se tasi po o le sili atu laina. E mafai ona faʻapipiʻi faʻatasi ma sima pe na oomi i le eleele.

Afai e sasaa le fausaga i le sima, ona tatau lea ona faia ni pu i le eleele maualalo lea o le a tafe ai le tele o le vai.

Gabion

O se vaega o se fugalaau faapena o le faʻaogaina lea o se manoa e lua-laupepa mo se fausaga uʻamea. E tumu i maʻa poʻo isi mea. Punaoa: i0.wp.com

Fugalaau fugalaau: vasega matai

O se fugalaau fugalaau umi ma le manaia e mafai ona faʻaali i lenei auala.

  1. E tatau ona maka lona foliga, ia eli se pu i le nofoaga ma se loloto o le 20-25 cm.
  2. Liligi i luga se fasi maʻalaupapa poʻo se tamai piliki gau ile pito i lalo.
  3. Ona faia lea o se sima mafiafia ma sasaa i totonu o se lua.
  4. Faʻaofi le laina muamua o meafaitino, sasaa faʻasoa i luga o latou.
  5. Faʻamama laina nei ma le sima.
  6. Faʻamau ma le faʻaeteete maʻa.
  7. Tuu le fugalaau maeʻa mo ni nai aso seia oʻo ina faigata.

A timu, e mafai ona e totoina fugalaau.

Fausiaina o se togalaau fugalaau

O ia ituaiga fugalaau fugalaau e mafai ona fausia e tusa lava pe i luga o se sima mafolafola. I totonu e tuu ai le palapala lea e mafai ai ona e totoina fugalaau.

O le mataupu faavae o le foafoaga e talitutusa ma fuga masani fugalaau. Naʻo puipui e maualuga, e oʻo i le 1 mita. E tatau ona faʻamaʻaina. Punaoa: i0.wp.com

O le fugalaau fugalaau ua fausia i luga o se mea faʻapipiʻi, o loʻo tuʻuina se seevae i totonu. O maʻa, oneone ma le pito mulimuli o le eleele.

E taua le tuʻuina o va i le va o maʻa i nisi nofoaga ina ia lafoaʻi ai vai tele. E mafai ona e totoina fugalaau.

O a laau e filifilia

E mafai ona e filifilia so o se laau totō e teuteu ai lau moega fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aotelega lautele o faʻaupuga o laau (pine, spruce, thuja), willow, barberry, quince.

E mafai ona e filifili soʻo fugalaau. Vaʻavaʻai foliga puʻu, logo, laumeʻa, ma le laititi.

Manatu ma le tuʻuina o moega maa i le togalaau

  • O fugalaau o se foliga tutusa e foliga manaia. O maa malolosi e faʻaaoga mo latou, e fai ma faʻataʻitaʻiga, maʻa maʻa.
  • Mai le fugalaau fugalaau e latalata ane, e maua ai se togalaau matagofie Iapani. E lelei le totoina o ni moega fugalaau i fugalaau laiti, ma tuu se tupua, se vailaau po o se mea manaia i le ogatotonu.
  • O moega fugalaau ovale e foliga lelei i avanoa avanoa, ma semicircular - i fale. (Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tuʻu le gabion i tafatafa o se puipui poʻo se pa, ma se mauga maumaututu - i se nofoaga avanoa.)
  • O le tele o moega fugalaau i le tele o laina e mafai ona faia i foliga o paʻu, ato, vaieli.

I luga o mauga mauga, e faaopoopo atu i laau toto, e mafai ona tuu ai moli. O le manatu o le faatulagaina o se togalaau fugalaau i totonu o se maa lapoa e foliga manaia. I le lautele, e tele filifiliga mo le faʻaaogaina o moega i le laufanua. Filifili lau lava!