Laʻau

Totoina o suauu i totonu o se lauʻeleʻele: saunia o eleele ma fatu, tausia o laau toto

O le talipolo o se taumafanafana, o le pele pele lea e fiafia i ai tamaiti uma ma tagata matutua. I aso nei, e le gata i le faʻaleleia o eleele, ae faʻapea foi i totonu o le laufanua. O le manuia o le mea na tupu, e faʻalagolago i mea taua e pei o le filifiliga sao ma le sauniuniga o palapala ma fatu, faʻapea foʻi ma le totoina vave o laau i le eleele.

Filifiliga ma le sauniuniga o se fale koli mo le suamalie

Aʻo leʻi amata ona ola le suavai i totonu o le eleele puipuia, e tatau ona fausia se fausaga puipuia, e pei o se lauʻeleʻele poʻo se fale kiona. O le telē o le fanua ma le lumanaʻi o le a faʻalagolago i luga o mea e fiafia i ai le tagata lava ia ma le gafatia o le faʻatoʻaga. Talu ai e manaʻomia e le silotilo ni vaega tetele i le taimi o le galueaina, o le tele o le lauʻeleʻele e tatau ona talafeagai, ia le itiiti ifo ma le 2 mita le lautele ma le 5 mita le umi.

O se fale siʻomaga tele e manaʻomia mo le totoina o le suamalie, lea e mafua mai i uiga o le aganuu

Mo vaimelons, faʻapea foʻi ma kukama, e manaʻomia le soʻo. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mamanu o le fatuina o laau toto. Mo lenei, e tatau ona i ai le greenhouse e tusa ma le 2 mita le maualuga, lea o le a maua ai ni tulaga lelei mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le aganuu. I lenei tulaga, o le a le mafai e laau ona tupu ni faʻalavelave tuputupu aʻe. Ina ia filifilia se mamanu mo le toto ma le totoina o le silo, muamua e tatau ona e mafaufau i uiga o ia fausaga:

  1. O se falemalama i lalo o le ata tifaga o le filifiliga sili ona faigofie ma taugofie. O lona faʻafitauli o le le fuafuaina e faʻapipiʻi le faʻavelaina o le mafanafana, o se taunuuga e le mafai ai ona pulea le vevela i totonu. E mafai ona faʻaaoga le fale kuka mo le totoina o le suamalie, ae na o le mafanafana o le tau, o le, i le masina o Me.
  2. Glasshouse greenhouse. O sea ituaiga o galuega o le a mamafa, o le mea lea, mo lona fausiaina, o le a manaʻomia le fausiaina o se faavae. I le taimi lava e tasi, afai o loʻo e fausiaina se fausaga o lenei ituaiga, o le a faʻaalia i le faʻamaoni ma se olaga uumi. E le gata i lea, o le a mafai ona faʻapipiʻiina se masini faʻavevela.
  3. O se fale kosi moli tioata ua manatu i ai o le filifiliga e sili ona lelei. Naʻo le toe foʻi mai o le tau o le mea. O lenei mamanu e faigofie ona fausiaina, umi le umi, e mafai ai ona e faʻaopoopoina le mafanafana. E mafai ona e totoina lauulo laau ia Aperila.

O se tasi o ata sili ona lelei mo le totoina o le suka i totonu o le falemalati polycarbonate

Ae ui i lea, o le filifiliga o le greenhouse design ma lona fausia mulimuli ane e le na o le pau lea o le mea e tatau ona tausia. O le fausiaina e tatau foi ona saunia mo le totoina, faʻapipiʻi mea uma e tatau ai:

  1. O le potu ua faʻapipiʻiina ma se punaoa mafanafana. I le avea ai o ia meafaigaluega, e mafai ona faʻaaogaina se kesi, paʻu uʻamea poʻo le afi eletise. E mafai ona faia se mea e fai ai le ogaumu, ae o sea mamanu e faʻaalia ai nisi faʻafitauli, talu ai e tatau ona faʻatautaia pea le vevela. I le tulaga o le vaomatua, o le a tatau ona tuʻuina paipa paipa mo vai e vevela ai le eleele.
  2. Le tuʻuina atu o le suavai i aso o le ao o le taimi e manaʻomia (pe a ma le 10 itula), o isi faʻalauiloa o faʻamalamalamaga i le ituaiga o lamepa mumusu o le a manaʻomia.
  3. O talotini ma isi melons e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi faʻamaʻi. O lenei mea e taʻu mai ai le manaʻoga e togafitia le faʻavaa ma le mea o loʻo i totonu o le greenhouse ma se vaifofo o le paʻu sulfate (100 g mo le 10 l).

Afai e le fou le mamanu kesi, ona muamua lea o le totoina o se siloti ua siakiina mo le faaleagaina, ma afai e maua, ona toe faaleleia lea. O le mea moni, o meaʻai e matua maʻaleʻale i le maualalo o le vevela ma pe a ulu atu le malulu i totonu o le fale lauʻeleʻele, e mafai lava e nai laau laiti ona oti.

O le tapenaina o le greenhouse mo le vaitau fou e aofia ai le fufuluina ma le faʻaaogaina o le copper sulphate poʻo le mea faapena

Filifiliga ma le sauniuniga o le palapala mo le totipolo

O se tasi o tulaga taua mo le manuia o le galueaina o suamalie i totonu o le eleele tatala ma tulaga o le lauinaula ua saunia lelei eleele. O se filifiliga lelei o le amata sauniuni mai le pau. O le palapala e faʻamaʻaina e ala i le faʻaaogaina o le muti vao mo le eliina (20 kg i le 1 mita), o le mutia e faʻaaoga foi, mo se faataitaiga, fualaʻau lanumeamata.

O le tele o togalaau po o le pito i tua o laau ia ua tupu mo le faamoemoe o le tuufaatasia mulimuli ane i le eleele, lea e mafai ai ona faʻaleleia le fausaga o le palapala, faʻatamaoaigaina i elemene ma eletise.

I le faaopoopo atu i fugalaʻau, o le ae manaomia le faaopoopo o le oneone (1 pakete i le 1 mita), faapea foi ma vaega o minerale e pei o le nitrophoska ma le superphosphate 10 g ia, e faavae i luga o le vaega lava e tasi. I le tulaga masani, e manaʻomia e suauu suamalie le la, oneone palapala lea e le aofia ai le faʻavaivai.

Vitio: saunia le eleele mo le vaitau fou

Aʻo sauniuni le eleele mo le meloni, aua nei galo se mea iloga taua o le elemene. Mo le tilo, e tatau ona i ai i le vateatea o le pH 6-7. E mafai ona e fuafuaina nei tulaga faatauaina e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa po o ni suʻega suʻega. Afai o le faailoga e sola ese mai le masani, ona tatau ai lea ona faʻaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, le laumei i le fua faatatau 0.7 kilokalama i le 1 mita. Afai o le palapala, i se isi itu, e faasolosolo, ona faateleina ai lea o le eletise i le 1 ph, faaopoopo le 3 kilokalama o le moli po o le 9 kilokalama o le faapalaga mo le 1 mita.

Filifiliga ma sauniuniga o le totoina o mea

Pe a filifilia se ituaiga lauulu mo le totoina o le lanu meamata, e tatau ona tuʻuina atu i na ituaiga o fualaau aina e fua tele. O se vaega tāua i le filifilia o mea totō o loʻo totoina e le itulagi lea na gaosia ai le fatu. E tatau ona e faʻatauina na fatu o loʻo faʻafeiloaʻi i lau vaʻalele.

A filifilia se ituaiga mo le galueaina i totonu o fale, e tatau ona tuʻuina atu i ituaiga faʻatasi ma se vaitau vave

O le taulaʻi atu i aso masani o le tilotilo, e tatau ona e iloa e faʻapea, mo eleele puipuia, e sili atu ona lelei le filifilia o ituaiga meaʻai e mautinoa ai le masani lelei o le seleselega. O ituaiga umi e faʻasalalau e mafai ona tuʻuina oe e aunoa ma se mea. O ia suauʻu e mafai ona faʻaleleia e aunoa ma le popole i na o le itu i saute. Faatasi ai ma le vave ona totoina ituaiga eseese, e mafai ona fautuaina mea nei: Spark, Sibiryak, Cinderella, Meaalofa i North F1, Krimstar F1, Siberian Lights, Pink Champagne F1.

I le faaopoopo atu i le filifilia o fatu, e manaʻomia pea ona saunia lelei mo le totoina. Muamua lava, o fatu e tatau ona teena. Mo lenei mea, ua sasaa atu i totonu o se fagu vai ma o na fatu na susulu e le talafeagai mo le totoina. Ona togafitia lea o mea totō i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le 10 minute, lea e manaʻomia mo le faʻapalapalaina.

O le le faʻaaogaina o le totoina o meaʻai i le popo o le gasegase e mafai ai ona e faʻateʻa ese siama ma fatuga eleele i luga o fatu

E tatau ona amanaia e faapea, o le silotila fatu e faʻaalia i le vaivai o le germination. O lenei mea e taʻu mai ai le manaʻomia ona faia ni fua faʻatatau i le faʻavaveina o le germination. Mo le faʻaleleia atili o le germination, o le fatu ua maeʻa i le vevela o le 55 ° C mo le tolu itula poʻo le tuʻuina i se nofoaga lamolemole mo le vaiaso. I le avea ai ma tapenapenaga sauniuni, o loʻo faʻapalapalaina foi le suavai i le vai i le vevela o le potu mo le aso. E mafai ona e faʻamasinoina o fatu ua saunia mo le aʻafia e ala i foliga vaaia - pe afai o le fulafula ma le faateleina o le lapoa e mafai ona iloagofie, ua oʻo i le taimi e amata ai ona tupu.

Mo le faʻaleleia o aʻafiaga, o loʻo faʻapalapalaina fatulaʻau i totonu o se vaifofo paleni poʻo vai

E mafai ona faia faʻamaʻi fatu fatu i totonu o se taga susu poʻo le muaʻi togafitiga faʻatasi ai ma mea e faʻaleleia ai meaola ma fugalaʻau (Zircon, Epin, Faʻavae sauniuniga). Ona fufuluina lea o fatu i totonu o le vai, afifi i se uʻu susu ma tuu i se nofoaga mafanafana, siakiina taimi ma sufuluina le tino pe a talafeagai ai, faapea foi le siakiina o fatu mo le faapipii. I le faaopoopo atu i mea uma, e mafai ona ufiufi fatu i se ata tifaga, lea o le a maua ai tulaga lelei mo le germination.

Ina ia totogo vave fatu, ua afifiina i se mea susu ma tuu i se nofoaga mafanafana

Faʻapitoa o le totoina o le siloti i totonu o eleele puipui

O le tuputupu ae o se siloti i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele o le a le o se galuega faigata pe afai e te totoina lelei ma tuʻuina atu le tausiga lelei.

O le a le mea e mafai ma e le mafai ona totōina i talone lata ane

Faatasi ai ma le laitiiti o le fasi fanua ma le le mafai ona fai ni nai greenhouses, o le a tulai mai se fesili saʻo - o le a le mea e mafai ona totoina i le suamalie? Muamua, e mafai ona e totoina se isi melonini - fualaʻau. E mafai lava ona toto le suamalie ma tamato, pepa logo, eggelu.

E mafai ona ola faʻasusu i totonu o le isalaʻelu, tamato, meloni, pepa talo

Aua e te totoina fua o le suamalie ma suamalie. Talu ai ona o le maualuga o le suavai ma faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaalia mai i le tele o faʻamaʻi pipisi.

Afai tatou te avea ma faʻataʻitaʻiga kukama tutusa, ona totogo lea o nei laau toto i le susu ma e manaʻomia ai le faʻaleleia masani o le kiona. E le o lona uiga e le mafai ona totoina i le suamalie. E mafai, ae mo se suʻe suamalie e tatau ona tuʻuina se nofoaga e pulapula ma le moli, ma kukama e maua ai le faʻamalosia ma le faʻaleleia talafeagai. Seia oʻo i le taimi e totoina ai se silotila i totonu o se kiona, e mafai ona e totoina se fualaau aina lanumeamata poʻo se radisa. O nei laau toto e le afaina ai.

Vitio: totō toto i totonu o se fale kati ma tamato

Le taimi e totō ai

O le talipolo o se fualaʻau vevela ma e le taliaina le malulu pe a tupu. O le mea lea, e le aoga tele le totoina i totonu o le kiona, a itiiti mai seia oʻo i le leai o se mea o le aisa. Afai o le mamanu o loʻo faʻapipiʻiina i se mea faʻavevela, ona e le fefe ai lea i le malulu. Ae o aso atofaina, i le ogatotonu tutotonu o le taulaga e mafai ona amata mai le vaiaso lona lua o Me, i le itu i saute - e oʻo i le faaiuga o le masina. I le itu i saute, o le fausiaina o aganuu e mafai ona faia i le faaiuga o Aperila.

O aso e faʻaalia e fetaui, e pei o le tau e ono fesuiaʻi mai lea tausaga i lea tausaga. Afai o le tautotogo e faasolosolo mai, o le a totoina aso o le faatoaga i le vaiaso, ae i le amataga o le tautotogo, i se isi itu, ua faaitiitia. E tatau ona maitauina, ao lei totoina le suamalie, e tatau ona mafanafana le eleele i se mea maualalo ifo ile 14 ° C. A leai, o fatu atonu e le totogo pe o le a faʻagesegese le latou germination.

Faʻamasinoga faʻalelei

E mafai ona e totoina ni suamalie i auala eseese, ae o le filifiliga pito sili ona lelei o le laina-tasi. Ina ia faia lenei mea, e sasaa le selu i luga o le moega 90 cm lautele ma 20 cm le maualuga (50 cm lautele ma 20 cm le maualuga). Pe a totoina laau i le laina i le va o vaieli, o le mamao o le 40-50 cm o loʻo totoe. O lenei togalaau toto e sili ona fetaui lelei mo sina tamai laufanua.

O se fuafuaga mo togafitiga e tasi mo laʻau o le a avea ma filifiliga aupito sili mo se tamai lanu meamata

Faatasi ai ma se togalaau e lua laina, ua totō laau i se mamanu siaki, lea e lua laina ua faatulagaina i se mamao e 50 cm mai le tasi ma le 70 cm i le va o laau totō.

I totonu o le eleele tapunia, e masani ona totoina le suamalie i se laina lua laina

I totonu o le eleele tapunia, e masani ona totoina le suamalie e tusa ai ma se laina lua laina.

E faʻapefea ona totoina ni fualaau suamalie i totonu o se kati

O le totōina o fatu e amata i le maeʻa o le faʻaleleia o le tau, lea e tuusaʻo tonu i le itulagi. I le ao, e le tatau ona pa'ū i lalo ifo le 25 ° C i le po - i lalo ifo o le 5 ° C. Ina ia mautinoa le vave faʻavevelaina o le palapala, e mafai ona faʻamaligiina moega ile vai vevela ma ufiufi i se ata uliuli. O le aso e sosoo ai e mafai ona e faʻaauau le tau. I lalo o laʻau e fai ni pu laiti, e faʻamaligiina i vai mafanafana, vevela i le la.

Laʻau tilati ua totōina i totonu o le fale kiona pe a maeʻa le tau

2 laau totō o loʻo tuʻu i totonu o le tasi pu, ma se lūlū vine 1 cm luga aʻe o le eleele, lea o le a puipuia ai laau mai le pala. O fualaau e aveeseina ma le faaeteete mai le tane toto, e aloese ai mai le faaleagaina o aʻa ma aʻa. E talafeagai le totōina pe afai e ola i luga o fagu. Aʻo tutupu aʻe vao, o loʻo faʻapipiʻi le sasa i itu eseese.

Vitio: totoina o fatu o suamalie i totonu o le eleele puipuia

Greenhouse Watermelon Care

O le talimalo o le lalagaina o laau toto, o lea e tatau ona nonoa i totonu o se lau. O le aʻa o se siloti, e le pei o se kukama, e le mafai ona pipii atu i se maea. I lenei tulaga, o le ae manaʻomia le asiasia o moega i aso uma ma faʻaaogaina le tipu o laau totō aʻo latou atinaʻe i luga o le taʻavale. E taua foi le manatu i totonu o le eleele tapuni ua tapunia, e pei o se tulafono, i se tasi mea, o lona uiga o fua o lo o nonoa i luga o le pusa autu, ma o laasaga lalata e tatau ona ave ese. E le sili atu ma le fa fua o totoe o loʻo totoe i luga o le laʻau autu, lea e faʻalagolago i le tuputupu aʻe o le eria ma le siloni eseese. Faʻasolo le 'auʻau autu, lea e 5 laʻau e sola ese mai fua o luga.

I totonu o le eleele tapunia, o le siloti e masani lava ona fausia i se mea e tasi, o lona uiga. pe a fua mai ni fua i luga o le paʻu autu

O fugalaau e fuga mai pe a ma le 60 aso talu ona totō ile eleele. Muamua, faʻaalia fugalaau tane, ona fugalaau fugalaau. O se tasi o vaega tāua i lenei vaitau o le faiga o le palota, lea e fautuaina ina ia faia i le lima. Ina ia faia lenei mea, latou te lafoaʻi le fuga o le tama ma faalagolago i le fafine. O le mea muamua na i ai se fualaau itiiti. Faatasi ai ma le manuia o le palotaina, o le a amata ona tupu vave le ovary, a leai o le a tupu le fugalaau.

A fua le fua i le laʻau, e 7 laʻau e sola ese mai ia i latou taʻitasi ma vavae ese le pale o le au. Faatasi ai ma le faateleina o le suamalie i le tele o se apu laʻitiiti, ua tuu i totonu o ato manoa ma ua nonoa i se solo. Afai e le o fusia fua o fua i se taimi tatau, ona latou toso ese lea o lapalapa i lalo o latou lava mamafa. Talu ai ona o le foliga mai o laʻau fou ua tuai ai le fua o le seleselega, o nei faiga e masani ona tauina. E le gata i lea, o vao e tatau ona aveeseina i se taimi tatau, lea e taʻu mai ai le manaʻomia ona tausia le tumama i totonu o le kiona.

Ina ia aloese mai le fufuluina o laulaʻau, e tatau ona tuu fualaau aina i ato manoa ma nonoa i se solo

E ui lava i le tele o manatu o tagata fai togalaau o loʻo faʻafeiloaʻi e le sukalaʻau le suavai, o lenei aganuu e matuā puipuia lava i le lāmala. O lenei mea e taʻu mai ai e tatau ona e faʻafefe lelei le eleele. O le mea sili lava, e manaomia e le laau le susu aʻo leʻi oʻo i le taimi o le fuga, i le taimi o le faʻavae ma i le amataga o le atinaʻe o ovaries. Mo le vai e faʻaaoga vai mafanafana, faʻaalu le 7 lita i le 1 vao.

E faʻamauina le taʻavale pe a oʻo i le fua o le fua tele le tele o uiga o se ituaiga tauvaga.

I le faaopoopo i le faʻaleleia o vai, e taulai atu le mafaufau i luga o laei. Ina ia saunia se vaifofo lelei, faʻafefiloi 1 tbsp. l azofoski ma superphosphate, ma le 1pp. potassium sulfate ma faʻaititia i totonu o le vai, pe a uma ona faʻaaogaina le faʻaaogaina i le aʻa aʻa o laau, pe a uma ona faʻamamaina le palapala. I le taimi atoa o le tuputupu aʻe, e 4 nofoa pito i luga o loʻo faia. E le gata i lea, latou te gauai atu i taimi uma i foliga vaaia ma tulaga o laau totino, ina ia mafai ai ona tali atu i se taimi tatau i le tulaga o le mauaina o meaola faalafua po o le atinae o faamaʻi.

Vitio: tausiga o le siloti ma faʻapipiʻi i totonu o se lau

Talu ai o le silotilo o se agaifanua i saute, e le o fai togalaau uma i le vaeluagalemu poʻo le itu i mātū e filifili e totōina i luga o lona saite. Aepeitaʻi, afai ei ai se fale koli, e le faigata tele ona fai lenei mea. O le mea autu o le saunia tatau lea o le fausaga o le ufiufi ma le fatu, ia faʻaleleia i le taimi tatau ma ia mautinoa le tausiga talafeagai.