Puleaina o pest

Faʻafefea ona taulima le talipupuni i luga o le paʻu

O le talita o se iniseti laitiiti ma o se manuʻa tele lava. E mafai foʻi e ia ona faʻatautaia se togalaau faʻapitoa ma lona faʻaogaina o tomai. O se faʻamatalaga o se fua (e aofia ai le fua faʻatagata) ma auala e faʻafetaui ai, o se ata o laasaga o le atinaʻe - o nei mea uma e mafai ona maua i le tusiga.

Faʻafefea ona iloa se meaola

Shchitovok e tele tele ituaiga meaola. I lo matou eria, o le mea sili ona taatele:

  • Californian shchitovka;
  • talipupuni fagu;
  • acacia spatula;
  • pulu uila puipui

O nei meaola uma o suʻeina iniseti e afaina ai laau latou te nonofo ai.

O le mea autu o ituaiga uma lava o le i ai o se talipupuni puipuia o toega o le fua o le larvae, faʻafesoʻotaʻi e faʻamaʻi iniseti. O lenei atigi e faigofie ona ave mo le le masani ai o le paʻu o se laau. O lea masking e faigata ai ona iloa mea lavelave.

E iai foi se afaina tele i le plum ua faia: aphid, vao-anufe, moapuni mite, cockchafer.

E ui e laʻititi lava lapopoa, latou te agai i luma ma le saoasaoa tele, ma e faigofie lava ona maua i latou i le taimi o asiasiga vaaia.

I taimi mulimuli ane, o le iniseti e sili atu ona iloa ona o le faateleina o lona atigi. E mafai ona vaaia i latou i foliga le lava - i le foliga e pei o laʻau papae i luga o laulaʻau ma i lalo o lala.

O le isi faailoga o le puleaina o parasite o le i ai lea o le vai toʻa i luga o laulaau. O lenei vai (po o le pad) foi o le punavai o se isi faʻataʻi - meaʻai. O iniseti e mafai ona osofaʻia toetoe o ituaiga uma o laau totō, aemaise lava i pulu, apples, hawthorn, cherries.

Taimi o le olaga

I le faitau aofaʻi, o fafine e masani ona puleaina. O le numera o tane e mafai ona 18-20% o le aofaiga atoa o iniseti. I le vaitau o le olaga, e tasi le fafine e lalaga pe tusa ma le 100 fuamoa.

I le autumn, o le fafine e gaosia fua ma vave ona mate. O lana talita e avea o se malutaga mo fuamoa mo le taumalulu. Pe a oʻo i le maualuga o le vevela i le +10 ° C, e tafe mai i fafo meaʻai ma tolotolo faataamilo i le laau.

O a latou gaioiga faʻavavevave faʻamalosi e mafua mai i se vaitau puupuu e aunoa ma se punavai eletise. I le mauaina o se nofoaga talafeagai, o le tootoo i le laau ma amata ona fafagaina tele. Latou te leiloa le malosi, amata ona ufitia i lalo.

I totonu o le lua vaiaso talu ona maeʻa, o le ogatotonu molt ma avea ma o latou talipupuni muamua. O le masina mulimuli ane, o se matua matua o loʻo faia mai le tele.

E te iloa? O fafine e mafua ai le tele o mea leaga i laau. I o latou gutu o mea ia e afaina ai laau.

Faailoga mai fafo o le faaleagaina

O le faailoga muamua o le faaleagaina o le laau ma talipupuni e mafai ona mafaufauina o foliga vaaia i luga o laulaau o laʻau paʻu mafiafia ma le tuputupu ae, lea e faigata ona vavaeese mai luga.

O laulaau e ufiufi i le padya (paʻu pipii), e leiloa lo latou susulu, o loʻo iai ni laʻau paʻu i luga o nofoaga ua faaleagaina, o lanu uliuli. Sa faia e Shchitovki ni kolone latalata i le fesoʻotaʻiga o paʻu ma le ogalaau ma luga ifo o lau.

O le isi faailoga o le tosoina o le paʻu laau. I le faʻaopoopoga, o nei vaʻavaʻa o ni fale e sili ona lelei mo le tele o vaʻa.

Aiaiga faʻasao ma faʻataunuʻu

Ina ia aloese mai iniseti i totonu o laau, e pei o uluai metotia o le pulea, puipuia le atinaeina o nei meaola faalafua.

Talu ai o iniseti o iniseti mūmū, o le tulafono muamua o le puipuia o le puipuiga. Aua nei totoina ni laau fou i le taimi lava lena. Aua e te totoina i tafatafa o isi laau. Maua siaki i totonu o nofoaga siaki, i fale tausi soifua lelei.

O le auala lona lua o le puipuia - toloina o le fanua i totonu o le togalaau ma le fufuluina o le vai. O le tipiina o lala mamago, o le paleni o palealii, e te faaitiitia ai le lamatiaga o siama o laau toto.

Aveese laau mamaʻi ma vaega laau ina ia aloese mai le faʻafeiloaʻiina o meaola faalafua i laau ola maloloina.

Taua lelei

Ae o nisi taimi o puipuiga e le aoga. O Shchitovka e sau i le togalaau, ma o le fesili e tulaʻi mai, auala e taulimaina ai.

Sauniuniga mai le shchitovki

A aunoa ma ni vailaʻau matautia e taulima ai le talipupuni e matua faigata. O le mea lea, o le mea muamua lava e tatau ona talanoa e uiga i le vailaʻau vailaʻau o laau.

E taua! E le aoga se togafitiga e tasi o laau ma vailaʻau. O talita puipui e puipuia lelei ai tagata matutua mai mea oona. Toe faia togafitiga pe a mavae le 7 aso. O le numera atoa o togafitiga e tatau ona silia ma le tolu.

"Aktara"Inisicide-contact contact insecticide (thiamethoxam 250 g / kg ma le 240 g / l) Laasaga sauniuni mo le susunuina o le 8 g / 10 l o le vai 0.8 g / 1 l o le vai E tatau ona faaaoga i le taimi o le faʻamaʻi.Uma taumafa - e oʻo i le 2 l / 100 sq. M.

O le vevela vevela i le fualaau faasaina "Aktara" e fesoasoani tele i le shchitovki i luga o laau laiti. O lenei iniseti e ulu i totonu o le laau ma ua afaina i iniseti. Talosaga Insecticide, inhibitor synthesis inhibitor (buprofezin 250 g / kg). Tulaga masani mo le susunuina: 10 g i le 10 lita o le vai (1 g i le 1 l) vai.

"Bankol" Faʻaaogaina-inisicideicide (bensultap, 500 g / kg). Fofo o le pulupulu: 0.5 i le 0.7 g i le lita.

"Biotlin" Faʻaogaina le iniseti o le tui-mea faʻafesoʻotaʻi (imidacloprid, 200 g / l). Saunia le fofo e tusa ai ma le masani: 5 ml i le 10 l le vai.

"Konfidor Extra" Faʻaogaina le iniseti o le faʻaogaina o mea e fai-intestinal (Imidacloprid 700 g / kg).

Laʻau totoina ma se vaifofo: 1 g o fualaau faasaina i le 10 lita o le vai, ma se liona malosi - 1 g i le 5 lita o le vai.

"Actellic" E le o se mea o le organophosphate insectoacaricide o le tui-fesoʻotaʻiga (pyrimiphos-methyl (organophosphate group) 500 g / l).

E taua! E le fautuaina mo le faʻaaogaina i se nofoaga e nonofo ai ona o le maualuga o aʻafiaga!
Lauina o laau: 2 ml i le 1 l le vai. Fofo faʻaaoga e oʻo i le 2 lita i le 10 sq. m

Lelei fesoasoani i le gaosiga "Vailaʻau 30 V", e tatau ona faia pe'ā uma ona faʻaali mai fatugaʻo i luga o le faavae e oʻo atu i le 400 g i le 10 lita o le vai

Fualaau faʻapitoa

I le faaopoopo atu i auala o loʻo ofoina mai e le vailaʻau kemisi, o le tauivi ma le talipupuni i le togalaau e mafai ona faia e metotia faa-anamua.

Faʻaleleia masini. Faatasi ai ma le fesoasoani o pulumu uʻamea na fufulu ese ai le paʻu mai nofoaga faaleagaina. O le mea lea e mafai ai ona e faʻaumatia talita ma iniseti.

Afai e mafai, vavae ese ma faʻaumatia vaega faaleagaina o le laau. O le auala sili lea ona faatuatuaina.

E tatau ona fufuluina tama laiti i le kerosene, soap-alcohol solution. Ua saunia mai le 15 g o le fasimoli vai, 10 ml o le ava malosi ma le 1 l o le vai mafanafana. O lenei paluga e faʻaaogaina i se pulumu i iniseti.

E fesoasoani lelei mai i le lapisi o loʻo faʻaleleia i le lanu meamata poʻo le fasimoli ile fale ma le faʻaopoopoga o le 20 g o le pusi soda i le 200 g o le fasimoli ma le 10 lita o le vai. Mai le saogalemu saogalemu, faʻaaoga infusions ma teuteuga o le siti, kalaka, tapaa, laumei, celandine, yarrow, ma le faʻasalaga.

Shchitovka - o se iniseti matautia. Latou te totogi mo a latou laʻititi laʻitiiti e ala i lo latou tele ma le fia 'ai. Puipui au togalaau ma taumafai e puipuia mai faʻamaʻi pipisi.