Fua o le gaosiga

O le a le aoga ma le aʻafia o le sogi vae (Potesela goose)

Guila Silverweed (o le igoa o le atunuʻu o fusi nifo) ua leva ona lauiloa mo ona faʻamalolo. I le falemaʻi ma togafitiga faʻaleagafesa o loʻo faʻaaogaina uma vaega o lenei laau - mai rhizomes i fatu. E taua i le tele o vailaau aoga mo le tino, o lenei manaia o loo i ai se mea taulaʻi, diuretic, faʻamaʻi faʻamaʻi tino i le tino, fesoasoani i le paʻu o le manstrual and cramps. Na maua e Potentila Potentilla lo latou faʻaaoga i le kuka. Faafetai i le suka ma le maso o lo oi ai, ua faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i soupeti ma salati. Ma o le mauaina o vae le mautonu o vae e mafai ona toetoe o soo se mea.

Faamatalaga faʻamalosi

O lenei laʻau masani e fetolofi ma umi puʻu. O laina o le rhizomes mafiafia ua mamanuina mo le maua o aʻa. O laulaau o le laau o loʻo i le aʻa, ia i ai se paʻu mafiafia ma laʻau. O fugalaau Potentilla e samasama samasama, tasi, foliga masani, fualaau e tusa ma le lua senetimita. O loʻo i luga o le uumi, ia maua se laʻau e lima-petal ma se fagu lua, ia i ai se manogi manaia. O le laau toto e amata mai i le amataga o Me seia oo i le faaiuga o Aukuso. O fua e fua mai i fatu masani, e oʻo i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema. O lenei togafiti e taua foi o le mea sese, dubrovka poʻo le martynov lima.

E te iloa? O le tagata muamua na mafai ona faʻamaonia le faʻamaonia o le faʻaaogaina o fualaau o togafitiga o le "tama" o vailaau faasaienisi fou - Hippocrates (460-377 BC). I lana galuega, e 236 laau na faamatalaina. O le tele oi latou o loʻo faʻaaoga lelei i togafitiga faʻalaʻau i aso nei.

Nofoaga

O lenei laau o loʻo faʻaalia lautele i Europa atoa ma Amerika i Matu. E fiafia tele le aloaʻia o le palapala ma se mea maualuga. O le mutia sili ona taatele i le avanoa, e masani lava ona maua i laufanua, i le vai, i luga o le mutia.

Vaega o vailaau faʻasaina ma falemaʻi

Mea faʻaleagaina ma faʻalavelave faʻaleagaina pe a faʻaaogā le siʻi cinquefoil e mafua mai i ona vailaʻau. O aʻa o lenei laau e oʻo atu i le 30% tannins. O lo latou i ai o lena faʻailoa e tatau ona i ai lana gaoioiga e tetee ai i le ita. Tannins fatufatu se ata puipui puipuia o meaola e avea ma pa pupuni i soo se aafiaga ile tino.

Ia e faamasani foi oe i laau afu, paʻepaʻe, ma Norwegian.
O le laau lava ia e aofia ai le ele ma le malo. Choline, vitamini C, meaola gaʻo ma gaʻo - o mea taua aoga mo le tino, o mea o loʻo aofia ai i totonu o le laau e fesoasoani e tau ai le tele o faʻamaʻi. Faafetai i lenei seti o mea aoga, o le laau o loʻo i ai se aafiaga o le faʻamalolo ma le manua. Broths, teas ma tinctures ua saunia i luga o lona faavae, ei ai le faʻamalosia ma le faʻamalosia, faʻaitiitia le tiga.

Folafolaga masani o vailaau faʻaleaganuʻu

O o tatou augatuaa na aʻoaʻoina i se taimi ua leva e faaali mai ai mea faamalo o le mutia, vae o vae, faia o le la, deco deco ma infusions mai ai.

Tea

Fautuaina mo:

  • vavae o vae;
  • tiga o le tino i fafine;
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.
Ina ia faia lauti, e te manaʻomia 2 teaseti o laʻau tipi ma sasaa se ipu vai inu vai. A maeʻa le sefulu minute, faʻalavelave. E inu vevela, e aunoa ma le suka, lua ipu i le aso.
E taua! A faʻapipiʻi le mutia i le lauti, mint poo lemonimo e faʻamalolo lona aoga aoga e faʻatupulaʻia le tele.

Atagofie

Faʻaaoga i le togafitiga o:

  • manava manava;
  • palanaia;
  • gaʻo afaina ma le maʻi ulutala;
  • gastritis;
  • colitis;
  • cholecystitis.
O le gaʻo pito i tua e faʻaaogaina mo le faʻamau tiga, uluaʻi stomatitis ma gingivitis. Fualaau teuteu o rhizomes:

5-10 g o meaʻai faʻatoʻa faʻaaoga mo lua ipu vai inu, ona kuka ai lea mo le afa itula. Susu le susu ma ave uma i le lua itula. O le tasi mea e tasi e tasi le sipuni.

Aoao e uiga i mea aoga o avran, althea, sedge, woodruff ma primrose.

Laʻau faʻafeʻau:

Suauʻu 20 g o meaʻai i le 200 ml o vai. Faʻailoga mo le lua itula. Lui ma ave se kuata kuata 3-4 taimi i aso uma ao leʻi oʻo i taumafataga.

Fua mo le teuteuina o fatu:

5-10 g o meaʻai e faʻapipiʻi i le 200 ml o le susu mo le 5 minute. Faʻasogo le susu ma ave le 125ml faalua i le aso, taeao ma le afiafi.

Oona

O fua e aoga e pei o:

  • manuʻa faʻamaʻi;
  • pipiʻi mo le tootai ma faʻamalosia ai le gaogao;
  • fofo mo le gasegase ma le pulmonary tuberculosis;
  • vaifofo mo le vevela ma le faʻaleleia o le mea matua.
E taua! Goose vae - o se meafaigaluega taua i le togafitiga o faʻamaʻi "tama". O le maʻi prostate ma le vevela, lea e le lelei le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu, e sola ese pe a faʻaogaina lenei togafitiga faʻaleaganuʻu.
Fua Faʻatau: Ina ia saunia le sua, o le mutia e tatau ona selesele, selesele i le taimi o le fugalaau. Sa ia lue i le vai inu ma nutimomoia i totonu o se masini suasusu poo se mea e fai ai meaʻai. O le suamalie o le suavai e faʻamamaina e ala ile cheesecloth ma faatagaina ai e tu mo le 10-15 minute. Ona faaopoopo lea o le vai i le sua, e faavae i luga o le ratio 1: 2. Vaʻaia vai faʻasefa i le aso ao leʻi 'aʻai. O le tasi mea e tasi o le tasi vae tolu o se tioata.

Tincture

Faʻaaogaina o le laau e faʻaaoga mo:

  • faamai o le mucosa oral;
  • purulent tonsillitis ma le pharyngitis;
  • mataga mataga;
  • gastrointestinal disorders;
  • musele maso.
Fua mo le afaina:

E tatau ona ave se sipuni se tasi o meafaitino mata, tuʻu i totonu o se fagu ma sasaa 200 ml o vai inu. Tuu le faʻaaoga mo le 2 itula. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻamaʻosaʻoina le faʻafefete ma ave uma i le lua itula, lua sipuni. Faʻatauga o laʻau ma rhizomes:

20 g o vao ma rhizomes ua sasaaina i se lita o vai inu. Tuu mo se itula, ona fufulu lea. E faalua i le aso ona faʻafefeteina, 250 ml.

E te iloa? O laau ia e tatau ona maua e tagata le faʻaalia o uluai antiseptics ma antipyretic agents. Mo se faataitaiga, Willow bark, ua na o le pau lea o le punavai o le salicylic acid mo se taimi umi, ma o lea ua taaalo ai i le matafaioi a aspirin e masani ai i tatou.

Contraindications

E faʻasalaina le ave o tupe i luga o le faavae o silverweed ma faʻamaonia nei:

  • faateleina le faʻamaʻi toto;
  • colitis i le faʻamalosi faʻamalosi;
  • faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga faʻapitoa;
  • osofaʻiga maualuga.

O le faʻamatalaga a Potentilla Goose e tautala mo ia lava: o vailaʻau o loʻo iai i le tuufaatasiga o lenei laau e mafai ona togafitia ai le tele o ituaiga faʻamaʻi pipisi, toetoe lava a aunoa ma le popole e uiga i faʻamaʻiloga. E ui lava i lea, ao le i inu lauti, fagu, sua poo le susu o Potentila, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.