Vine

E faʻapefea ona fai se uaina paʻe papaʻe i le fale

O le uaina i totonu o le aiga o loʻo i ai pea i taimi masani. E toatele e talitonu o le lima na faia e sili atu nai lo le "faleoloa", ae o le faagasologa lava ia e taua i se tasi. Ma e tofu lava ma ana mealilo ma togafiti e fesoasoani e maua ai se meainu lelei. Sei o tatou taumafai e fai se aotelega o le poto masani i le faataitaiga o le uaina papago mama tatou te faia.

Fale uaina mama

Mo le gaosia o vine mamago na faʻaaogaina na o vine - e le faaopoopoina le suka. E tusa lava pe tulaʻi mai se manaʻoga, o lona anotusi i le oloa mulimuli e le sili atu i le 0.3%.

O le isi eseʻesega mai laina laʻau mama: faʻaopopo i le maualalo o le suka, o vine e tatau foi ona sili atu ona gaosia.

O le tausia o "tekinolosi a le fale" ua maua ai se vaiinu ma le maualuga o le ava malosi ile 11-12%. O lona tofo e ese mai le ituaiga o meaʻai e ala i lona manogi manogi ma le tofo faapelepele. E le gata i lea, o lenei oloa e sili atu ona faigofie ona gauaiina e le tino. E le fiafia tele tagata inu uaina i vai inu, e manatu e faigata ona maua. E ui o lenei tekinolosi e le nanaina ai ni togafiti faapitoa, e pei ona mafai ona e iloa mo oe lava ia.

O le mea sili ona lauiloa o le gaosia o vine o vine. Aoao pe faapefea ona fai vine i le fale.

Filifiliga o vine

O le uaina papaʻe ua gaosia e ala i le gaosia o vine mama o ituaiga eseese. Manatua o latou suālaʻau e 15-22%.

E taua tele le taua o vine. O le mea moni, o fualaau mama e maua ai le suka itiiti, ma o le fuga o le wort e tatau ona faaosofia e le tele o le suka. O le faagasologa o le a sili atu le vave, ae i le faaiuga, o le inu e lamatia ai le le maua o lona tofo. O lona uiga, o le uaina vevela o le a liua i se mea e pei o se mea suamalie.

E taua! O le ituaiga eleele e afaina ai le fua o le suka i fua: i vine ua totoina i luga o le maa, e sili atu ona maualuga nai lo laau totō ua totoina i le eleele uliuli.

O a ituaiga eseese e talafeagai

O le vai e fautuaina e sauniuni mai laina, ia o loʻo faʻaalia e se manogi manogi, faatasi ai ma le tofo le onosai. O nei manaʻoga e sili ona lelei ona faʻafeiloaʻi e ituaiga eseese e pei o:

  • Aligote;
  • Bianca;
  • Viognier;
  • Riesling;
  • Sauvignon

Ae i la matou eria o le White Masscat sili ona maualuga, ma o le tele o le au amateurs e galulue faatasi. E moni, o lona manogi manaia manaia e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa i le gasologa.

Siaki i ituaiga sili ona lelei: vave, nutmeg, laulau, paʻepaʻe, piniki, uliuli, malulu, faʻamaina ma faʻamalosi vine.

Berry manaomia

O vine lava ia e tatau ona atoatoa. Malu, faʻaleagaina masini ma faʻailoga o faʻamaʻi. E tutusa foi le faatatau i le "mesh" i le ituaiga o vevela vevela vevela i luga o le paʻu.

E tupu i luga o vine o vaʻaiga mafiafia o le upega tafailagi: o mea faʻapitoa e le talafeagai.

O tagata ua i ai le uaina ua gauai atu i le tele o fualaau aina - e le masani ai tele, e pei o le tele o laʻau e tuu ese. Atonu latou te matua pe matua inu.

Auala e kuka ai le uaina: kuka i le fale

I le maitauina pe faapefea ona ese le uaina papaʻe mai le inu o isi laina, matou te liliu atu i le faʻamatalaga o le faagasologa o sauniuniga. Tatou amata i le aoina.

Berry tapenaga

O fualaau talafeagai e aoina i le vevela o le tau. O le faʻanofoina o loʻo faia foi iinei - e vaʻavaʻavaʻi faʻamaʻi ma faʻaleagaina fua. E sili atu le faia i le taimi lava lena: i le aoina o se aofaiga tele o meafaitino mataʻutia, e le o se mea e ofo ai o ia fua e le manaomia mo le lumanaʻi.

Faitau pe faapefea ma le taimi e piki ai vine.

Faamolemole ia matau - pe a uma ona aoina mai fualaau e le fufulu (ina ia le fufuluina le fefete masani). O le o totoe o vaega o le pefu o loʻo tumau pea le vaʻaia ao faagasolo le gasologa.

Afai o timuga i fafo, e sili atu le aloese mai le aoina mai: o mataua o le a fufulu ese mea masani e fesoasoani i vine i le taimi o le faʻamaʻi mai le paʻu. Tesega ma le taʻavale - e mafai ona amata le faagasologa o le pala.

A maeʻa lenei mea, e amata le taimi muamua o le galuega, e pei o le valavala o vine mai le tumutumu. O fua ua latou vavae ese ma tuʻuina i totonu o se atigipusa talafeagai (ipu, pakete poʻo se pesini tetele). Vavaeina o vine mai le ogatotonu O lenei faiga e manaomia ai le taimi ma le tausiga - o toega o "vae" e le tatau ona ulu atu i le mea faigaluega.

O le pito i luga o le wort e faʻafefe ai le faʻamaʻiina: o le sua o le a faʻapouliuligia ma maua ai le vevela. O le gaioiga e le toe faʻagogo, ae o se uaina masani a le uaina, o lea ia mautinoa ia e ulu atu i totonu o le fagu.

E taua! Tipiina o fuifui vine, vaai pe i ai ni uiga o iniseti i luga o vine ma galu. O nei laumei e le maitauina e mafai ona avea ma taulaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E faʻafefea ona tuʻimomomoina vine

E toʻatele tagata e faʻasaga i lenei laasaga ma ata mai le fale tifaga, lea e alu aʻe ai le au faifaatoʻaga i totonu o se vate tele ma tuʻimomomo a latou vine ma o latou vae. E foliga mataʻina, ae le o se mea aoga, aemaise lava pe a tupu i totonu.

I le fale, e tele auala:

  • faʻailoga tusi. Faʻamamaina lima ma faʻaofuofu totigilima, faʻaauau le faagasologa. Faʻasaʻu lemu, uʻu lima i tafatafa o le tane i lalo o le vort. E ui lava i lona faigofie, o le metotia e aoga tele mo le galue i ni vaega laiti o meafaitino (e oʻo atu i le 15 kilokalama);
  • masini. E faʻaaogaina se lomitusi faigofie - o maʻa laupapa laupapa ma se au e faʻafesoʻotaʻi i se fata. O fua e momoe ai i totonu, ma o le oloa o loo lolomiina e ala i se avanoa faapitoa. I le faigofie ma le faʻalagolago, e le gata i lea, e le lele malosi le moli;
  • lauiloa ma tuʻimomomoina eletise eletise. E faigofie: faʻapipiʻi le putty (ioe, mama) i luga o le fofo ma faʻapipiʻi vine, faʻasolosolo solosolo lamolemole lalo ma liʻo mai le ogatotonu o le tane i autafa. I le taimi lava e tasi, faʻaavanoa se vaʻavaʻaiti laiti pe vave.

E mafai foi ona e tuʻimomomoina vine ma se mea e gaosia.

O nei metotia uma ei ai uma lelei ma faʻafitauli. Faatasi ai ma le metotia tusi, ua manino mea uma: o le maualuga o le pulupulu e ausia e ala i le faʻaeteeteina o le gaosiga.

O le fale faasalalau e televave mea, ae o le toʻatele e aloese mai ai, e tatau ona maitauina pe afai o se mea sese i le taumafaiga, o lenei masini e afaina ai le ponaivi (ma o le solia lea o tekonolosi).

I le isi itu, o le tagata e faʻafefiloi e manaʻomia se aofaiga talafeagai o le faʻaalia pe a galue ma voluma tetele - e vaivai lima.

E te iloa? I Roma anamua, o le uaina na manatu o se oloa o le tele o taumafa, e ui lava o le tulafono na faasaina tamaitai e inu.

E taua tele le faʻamafanafana

E tatau ona siaki le fou fou mo le leai o ni vine atoa. Afai latou te faaali mai, ua nutimomoia e o latou lima. Isi galuega e faia e tusa ai ma lenei algorithm:

  1. O le wort ua tuʻuina i totonu o se fagu e iai le lautele. (faʻamalieina se pakete faʻamafana poʻo le pani) ma faʻasolosolo aso i le vevela o + 18 ... +22. Tara o loʻo ufiufi i se lautele. I lenei laasaga, e toʻatele e sili atu ona faigofie, sasaa le wort i totonu o se pusa faʻapipiʻi.
  2. A maeʻa lenei vaitau, e vavae ese le sua mai le pulupulu e ala i le faʻaalia. Ina ia faia lenei mea, ave se mea mamafa tele.
  3. O le mea e mafua ai le suavai i totonu o se fagu ma se ua tele. (o le pīpī o loʻo totoe i totonu o se pusa eseese - mulimuli ane e oʻo lava i le 50% o le sua o le a alu ifo mai lona masini).
  4. A maeʻa lenei, ona tapunia lea o pusa faʻamau i se loka faʻaleleia.. E faʻaaogaina i le taimi o le faʻamalosi malosi, ma pe a oʻo ina faʻaitiitia le faʻalavelave, o totigilima masani e ofuina i le ua. Ina ia taofia le aʻafia o le okesene i totonu, ia ufiufi le tapuni i le lipine tape.
  5. E tuʻuina i luga i se nofoaga mafanafana ia pepa. O le faʻamalosi faʻamalosi e ave 30-35 aso.

E taua! O tane faʻamamafa ua tumu i le sua i le 2/3 o le aofaiga atoa.

A maeʻa ona faʻatali mo le vaʻa atofa, ona aveeseina lea o le uaina uamea mai le palapala. E faia lea mea e ala ile sosoʻo malie mai o le sua.

Afai e iai le tele o pipi o loʻo totoe, o loʻo faʻaaogaina se puʻupuʻu manino - tasi le pito e tuʻu i totonu o le sua, vavaeina se laulau o vine mamago, ma le lona lua e ave i se pusa mama.

A o latou gaogao, o le fagu muamua (e maualuga maualuga i taimi uma) e faʻapipiʻi lemu. Ona mautinoa lea e siaki le sua e tofo ai. O le taimi tonu lea o le mea moni: afai o le faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia le maualuga o le eletise, ona le lelei lea o vine mo le faia o se vai papaʻe paʻepaʻe.

E le gata i lea, e mafai ona saunia le uaina i totonu o le fale mai le: chokeberry, gooseberry, plums, apples, raspberries, currants curves ma rose petals.

Ae le o se mafuaaga lea i le atuatuvale - e mafai ona e aluese mai le tulaga i ni auala se lua:

  • mataʻutia (faʻaopoopo 150 grams o le suka i le 3 lita o le uaina). E ui lava o le vai inu ua faia i lenei auala ua le toe taua o se uaina mama "mama";
  • e faʻaaoga ai le suka. Mo le 1 kilokalama o le suka e ave le 0.5 lita o le vai. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le 90 tikeri, ona faʻatūina lea o le 3-4 g o le citric acid. O nei mea uma ua kuka mo le itula, ma pe a uma le mafanafana ua faaopoopo i le sua i ni vaega laiti (aua neʻi galo e tofo).

Pe a uma ona fetuunai le tofo, ona ufiufi lea o pusa i se totini lima poʻo se vai inu lelei (faʻapipiʻiina le pulou i totonu o le paʻu, o le isi pito e tuʻu i totonu o le fagu vai e 1-lita - o le auala lea e tafe atu ai le tele o le ea). Na auina atu e Tara ia matua. O nofoaga talafeagai o se pu (nofoaga e ave ai le masina ile + 12 ... +15 i le masina) poʻo se tulimanu ma le + 16 ... +18, lea e ono faʻaaogaina ai le aso pe lua foi.

E te iloa? Siamani uaina ua faateleina le gaosiga o le ua taʻua o le uaina o le uaina - o se mea inu suamalie na faia mai vine ua maalili i luga o se vine.

Aua nei galo e asiasia le uaina ma tasi i le 1.5-2 vaiaso e aveese ai le suavai e ala i le masani ona tafe i se pusa mama. I le taimi lava e tasi, o le tofo o le siaki. E oʻo atu i le faaiuga o le masina e oʻo mai se isi mea taua e tatau ai se faʻamatalaga ese.

Totogi

Tartar o se vailaʻau e faʻapipiʻi ma lafo i luga ma puipui o le pusa. O ia mea e faʻamalosi ai e pei o kulimi o le suka poʻo le tioata momomo. E le afaina ma e le afaina ai le tofo. E masani lava ona fefefe le uaina o Novice, ae leai se aoga - o le mea lea e taʻu mai ai le lelei o le ava.

Ina ia faʻamalosia le leiloloa o le otaota, o loʻo faʻapipiʻi atu pusa i le uaina i le pito i lalo, muamua fai se totini lima i le ua. A maeʻa le 20-30 aso o le a faʻavaeina le taunuʻu mulimuli. O le mea moni, i le taimi lea e tatau ona e siakiina le vai i taimi taʻitasi, iloilo lona lanu. Tartar i foliga o suauʻu A maeʻa ona faʻamautinoa ua paʻu'ū le tioata ma e leʻi mulimulitaʻi fou laupepa fou, e mafai ona e faʻaumatia mulimuli le palapala ma amata ona sasaa le uaina.

E te iloa? O le uaina tuai sa faguina i le 1300 TLM. i Saina. O le taimi lea na latou maua ai ni fagu e lua e tagata suʻesuʻe i tala o fanua na latou faia taʻavale i Saina Saina.

Faʻapa ma faʻapipiʻi

Le tele ma le ituaiga o fagu mo le inu ua maeʻa e le afaina. E mafai ona i ai ni fagu poʻo ni atigi fagu eseese. E ui lava o loʻo i ai se faʻaaliga itiiti e uiga i meafaitino. Mo se uaina ua sasaaina i totonu o fagu, o le malamalama malamalama e sili. Faʻalelei, lea ua lauiloa, e lelei tele, ae o mea uma e faʻatatau i le lelei - o le fagu na faʻatau faʻatau atonu e ono faʻalavelave ai le tofo o le meainu (o mea gaosi meafaigaluega e faʻaaogaina i le gaosia o koneteina e le faʻaaogaina i taimi uma). Ua tumu le polo i se pulou masani (i le tulaga o se fagu) poo le faʻaaogaina o ufi laupapa e talafeagai mo le lautele.

E taua! Pe a sasaa i totonu o fagu tioata, faʻaaogaina vailaau vine ma vailaau faʻamaʻi pipisi.

O le a le mea e fai pe a fai o le uaina e leaga: ala e faʻamalamalama ai

O le lanu muamua o le uaina fou e leai se eseesega mamalu. Peitai e mafai ona toe faʻatulagaina - i ia mataupu e fesoasoani i le faʻamalamalamaina.

Soʻo se uaina ua fai mai o le auala masani e sili. O le gaioiga e umi: o loʻo fausiaina le fagu i le fogafale lalo ifo i le 2 tausaga aʻo lumanaʻi le inu ava.

E ui lava i lenei taimi, e fautuaina e faʻaaoga lenei metotia - o lea auala e oʻo lava i le sili ona leaga o le vai ua liua. O loʻo i ai isi, sili atu faʻalauiloa ma faʻavave auala. E faatatau i le faʻaaogaina o mea faaopoopo.

Bentonite

Bentonite (faʻapea foi le mama) - malosi malosi. I faʻatau faleoloa faʻatau e pei o le paʻu paʻu. O le tekinolosi o le faamaninoga e faapenei:

  1. E sasaa le pentonite mumū i le vai malulu (1:10) ma faʻaputu mo le 12 itula. O le galue ma le 1 lita o le uaina e ave le 3 kalama o le ele.
  2. I le taimi lea, o le a avea le paʻu ma lime. E faʻaleagaina i le faʻaopopoina o ni vai.
  3. O le faʻafefiloi ua sasaaina i totonu o le fagu vine i totonu o se vaitafe lanu.
  4. Ua tapunia le koneteina tapuni mo le 5-7 aso, ma ua maeʻa ona inu le vai mai le palapala. O le mea lena, ua sauni e 'ai.

Vitio: pe faʻapefea ona faʻamalamalamaina e le pentonite le uaina

Fuga papa

E masani foi ona faia e tagata mama ni mea lelei.:

  1. O le afa o le porotini i le faʻafefiloi ma se vaega itiiti o le vai ua sasaina i totonu o se pulu.
  2. O le fofo ua faaopoopo i le uaina.
  3. Fufulu lelei le pusa, tuu se vai ma faamau i lalo ile 2-3 vaiaso.
  4. A maeʻa le 2-3 vaiaso e tatau ona faʻaitiitia mai le palapala (o le auala lea e faʻaaogaina ai oloa o le protein).

Vitio: Egg Protein Bleaching Wine

E te iloa? Fai mai tagata 'aina meaʻai o le suamalie o le uaina, o le sili atu lea o le ola maloloina.

Ole fua (1/2 protein) ua mamanuina e tago ai 10-15 lita o le uaina. O le 50 lita o le a manaʻomia ai fuamoa atoa fuamoa.

Gelatin

Se auala e sili atu ona le mautonu lea e itiiti ai le afaina o le ava.. O le polokalame o le gaioiga i le 10 lita:

  1. Gelatin (e oo atu i le 2 g) ua uma ona susulu i le vai malulu. O le fuataga e faalagolago i le lanu - ona o se uaina sili ona pogisa latou te ave 1:10, aʻo le moli mama e 1: 5. Le taimi e faʻamautu ai - 3 itula.
  2. Ona faaopoopo lea o le aofaʻi tutusa, ae faʻatasi ai ma le auai o le vai inu. A maeʻa ona faʻafefiloi, e te mauaina se vaifofo mafanafana e aunoa ma ni tui.
  3. O le ave o le pusa "mea vavalalata" i le uaina, ua sasaa atu le mea faigaluega i totonu o vaitafe lanu, ma faʻaosooso pea.
  4. Ona sasaa ai lea o le uaina i totonu o le fagu, lea o le a mama ai. I lalo o se pusa tele ma i totonu o le fogafale lalo ifo e 14-20 aso.
  5. I le mea mulimuli, o mea uma e fusia faatasi ma le pala.

Vitio: gelatin faamaninoina o le uaina O i latou e lei faia na ituaiga manua i le amataga ua fautuaina e ave ni fagu - faaopoopo le 1 g o gelatin i le tasi, 1.5 i le isi, ma le 2. i le lona tolu. sili ona talafeagai.

E te iloa? O le mea e ofo ai, o le tele o phobias o le fefe i le uaina. E taʻua o le oenophobia.

Tulafono o le teuina o le teuina o fale

O le nofoaga lelei mo le teuina o meainu o vine o se potu malulu ma le faʻafefe faʻafefe ma le malulu malulu. Afai tatou te talanoa e uiga i tulaga patino, o latou nei:

  • vevela i + 10 ... +12 e aunoa ma ni lamala umi;
  • susu o le poloaiga o le 60-70%, e le sili atu;
  • maualuluga o le ea i le va o fagu;
  • uaina paʻepaʻe ua tuʻuina i se nofoaga faʻalilolilo (ese mai atigipusa o fualaʻau ma fata ma le faʻasaoina). O le puipuiga lea o se mea e ono tutupu mai, lea e masani ona aliali mai i oloa;
  • mo le uaina e taua tele le faʻaitiitia o faʻaaliga i le ultraviolet radiation (ma le moli eletise).

E taua! E le mafai e le uaina ona faʻalogo i faʻavavega i taimi o teuina. Ma le isi, e le tatau ona teuina i le umukuka mo se taimi umi.

I ia tulaga, e mafai ona teuina le vai mo le 5 tausaga.

I totonu o le fale, o le uaina e teuina lelei i totonu o pusa tioata e pei ona taua i lalo o le faamalama - ua le toe i totonu o le puipui. I totonu o fale o le faatulagaga fou e leai se ituaiga filifiliga, ma o le fagu e masani lava ona tuu i totonu o se mea mai le pito i luga o le la. O nisi e faʻatau ni ogaumu faapitoa.

O le mea autu o le faatupuina o le maualuga o le filemu o le nofosala. E le tatau ona e soona alu ma luluina. Afai e mulimulitaʻia nei tulafono, e 2-3 tausaga le ola ile ola.

Tulafono mo le inu vine mamago mama

O lenei uaina e le gata ina faʻamaeʻaina le lisi autu, ae e aoga foi i le tino (ioe, i lalo ifo o le taliaina talafeagai). O le faʻatagaina i aso taitasi o le paʻe papaʻe mo se tagata matua e 150 g. O lenei ituaiga o uaina o se faaopoopoga matagofie i aano o manu ma iʻa. O lona manogi e faapitoa lava le tuufaatasia ma:

  • aano manu;
  • o le schnitzel ma le paluga moa;
  • squid, mussels ma oysters;
  • salakeke malamalama ma iʻa.

O le inuina o vine mamago e fesoʻotaʻi foʻi ma nisi o gastronomic taboos. O lea la, papaʻe e le ogatasi ma iʻa gaʻo, puaa ma soʻo se ipu e tele mea manogi vevela. E tutusa foi lea mea i fualaau suamalie - o lemoni po o fasi fualaau o le a fasiotia ai le tofo o le uaina.

Matou te fautuaina e iloa mea aoga: vine mama, fatu vine ma le vine, ma faitau pe faapefea ona kuka - sua, vine ma le vine mo le taumalulu.

O le taimi nei ua e iloa mea o mea e faʻaaogaina e faʻamalosi ai uaina i le fale, ma o le a le tekonolosi o lona gaosiga. E faʻamoemoe, o le malamalama i nei mea faʻapitoa o le a fesoasoani e maua ai se mea lelei ma le maloloina. Manuia i lenei pisinisi faigata, ae fatufatuga!

Vitio: kukaina le uaina ua maeʻa i le fale ile 3 vaega

Vitio: vaega 1

Vitio: vaega 2

Vitio: vaega 3