Faatoaga faatoaga

Vaʻaiga ma le tausia o moa i le fale mo amataga

O le tausia o moa io latou lava tuafale o se galuega faigofie ma lelei, aua o le faʻafetai i se aiga itiiti o le ai ai i taimi uma le maualuga ma le lelei o le aano o manu ma fuamoa i le fale. Peitai e ui lava i le faigofie, e ono tele ni fesili e mafai e le faifaatoaga o manufelelei e leai se poto masani e uiga i le faʻatulagaga o le faʻaleleia o manulele. O le filifiliga o fatuga ma tuusao o meaola laiti, meafaigaluega a le fale moa, o togafiti o tausiga mo tamai moa ma tagata matutua, tapenaga o se taumafa - o nei mea taua ma isi vaega taua o mea o manu felelei.

O fea e faʻatau ai moa

E mafai ona mafai ona gaosia ia moa pe a maeʻa le faatauina o moa. O tagata o le lumanaʻi o loʻo i ai se fesili pe o fea e sili atu ona lelei e faʻatau ai moa. E masani lava o le tele o filifiliga:

  1. Faʻateleina. O lenei filifiliga o le mea aupito sili lea, e pei o le moa o le moa e ola maloloina, malosi, masani ona tui. I le faaopoopo atu, e mafai ona e mautinoa o manu felelei e le o tauaveina le faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le pusa e le o faʻatau atu ia moa i le faʻatau atu i le tagata faʻatau, aemaise lava i ni vaega laiti. Mai le moa fefaʻatauaʻiga faʻatau mai faʻatau oloa.
  2. Faatoaga faatoaga. O lenei filifiliga e le o le mea aupito sili ona lelei, talu ai i totonu o faatoaga moa o loʻo i ai masani masani le faatauina atu o poula maualalo, o lona uiga, toega pe a uma ona teena. O le le iloa, e maua e tagata sea oloa, e faaopoopo atu i se tau maualalo. Ae ui i lea, o le taunuuga o ia teugatupe e mafai ona faʻalavelave - e mafai ona vaivai le lafumanu, e le mafai ona faʻamaonia pe sili atu ona leaga, aʻafia i faʻamaʻi pipisi.
  3. Faʻatau oloa. O lenei filifiliga o le mea e sili ona saogalemu ma sili ona manaʻoina. O le au faʻatau e faʻatau i moa i mea taufaaleaga e mafai ona faʻaolaina le mumu, tui, ma le maualuga o moa ia te oe i se taimi vave e mafai ai.
  4. Faailoga O le faatauina o moa i luga o le maketi e tutusa ma le taʻavale taʻavale - e te le iloa pe o le a le uiga o le a pau i lalo le oloa. O kili mai faatoaga, alalaʻau moa, faʻasalaga e mafai ona faʻatusalia iinei, o tau ma uiga lelei e mafai ona eseese tele. O le faatauina mai o moa i luga o le maketi e le mafai ona mautinoa le tulaga saʻo mo le tausiga ma le tausiga o manu felelei. Ae o le mea moni lava i se matua laʻititi o le solia o le tausiga e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina o manufelelei.

O le mea lea, o oloa faʻatau oloa ma mea faʻatauvaʻa o le filifiliga sili lea mo le faʻatauina o chicks.

E taua! O se fua faatatau masani o le ola e 92-96%, o lona uiga, mai le fia selau tagata na faatauina mai moa, e le tatau ona maliliu nai lo le valu tagata.
O le tausaga sili ona lelei mo le faʻatauga e 1-10 aso mai le fanau mai. O le matua o le moa, le maualuga o le tau ma avanoa o le ola. Faatasi ai ma le filifilia saʻo o moa e manaʻomia ona iloiloina i luga o le tele o taʻiala. O lea, muamua lava, o moa e tatau ona foliga maloloina. O lenei mea o loʻo faʻaalia i la latou gaioiga, taʻavale, fiailoa ma le sogasoga. O pou i totonu o se atigipusa e tatau ona fai sina mea itiiti, tali lelei i leo ma isi mea e faʻaleagaina.

O le isi mea e tatau ona e asiasia manufelelei:

  • e tatau ona i ai ni moli malu;
  • e le tatau ona i ai ni uiga o le uamea i le toto;
  • faʻapitoa matala e tatau ona tausia mama;
  • fuga - faʻamalo ese ma e oʻo lava;
  • E tatau ona pipiʻi mama i totonu o le tino, e le faʻaitiitia.

E mafai ona i ai ni ituaiga paʻu o le paʻu, o se fulufulu vavalalata ma se manava e sili atu ona lelei.

VITIO: FAAPEFEA ONA FILIFILIA SE TAMAITI PE A FUAFUAINA A maeʻa le faʻatau o le auala sili e feaveai ai moa o se atigipusa pusa ma pusa mo le ea. Afai e sili atu ma le 3 itula le auala, e manaʻomia ona fafagaina ma fafagaina pepe.

O a moa e talafeagai mo le fausiaina o fale

E taua foi le saʻo le fuafuaina o le ituaiga ma le fausiaina o manulele, ma e tatau ona amata mai sini o le fausiaina:

  1. Toa. O lenei vaega o manulele e faʻaaogaina e fua mai ai fuamoa. O le gaosiga o oloa e mafai ona oʻo atu i le 270 fuamoa i le tausaga, ma i ona po nei-e tusa ma le 300 pe sili atu. O ituaiga autu o le: leggorn, laʻititi, Rusia lanu, paʻu enaena, maualuga, ma e enaena.
  2. Meat. O lenei kulupu e sili atu le lapoʻa ma le mamafa, totoa ma malosi malosi, vae vavae. O ituaiga e sili ona lauiloa o aano o aano o manu i le itu: Brahma, Plymouth, ituaiga faʻatoʻaga.
  3. Meat-egg. O manulele o lenei vaega o loʻo i ai se tulaga vavalalata, o la latou fuamoa o manuʻa e sili atu ona leaga nai lo ituaiga fuamoa, ae maualuga atu nai lo sui o le aano o manufasi. O fua o le mamafa ma le fua faatatau o le mamafa o le mamafa e mafai ai ona faʻaaogaina e maua mai ai meaʻai. O lenei vaega o manulele e sili ona lauiloa mo le tausia i ni numera laʻitiiti i nofoaga tumaoti, talu ai e le aoga le faʻatoʻaina oi latou i luga o se tulaga tau alamanuia mai fua o fua faʻatatau o gaosiga. O ituaiga autu o Moscow White, Kyrgy Gray, Galan, Kotlyarevskaya, Zagorskaya salmon, May Day, Yurlovskaya vociferous, Orpington, ma isi.
  4. Teuga. Mai le igoa e manino lava o manulele o lenei vaega e fafagaina mo le matagofie o le fiafia, auai i faaaliga ma tauva, e ui lava e mafai foi ona latou tuuina atu ni faailo lelei o fua o fuamoa (e oo atu i le 100 fuamoa i le tausaga). Ma e tatau foi ona manatuaina o papa teuteu e sili atu ona taufaaleaga ma e manaomia le tausiga. O ituaiga autu o le: bentams, Dutch white-crested, shabo, milfleur, paduan, ayam Chemni, poumaila Pavlovian, phoenixes, o le afi, ma isi.

Tina tausi

A maeʻa le faʻatauina o se faʻataʻotoga laiti, e manaʻomia ona latou tuʻuina atu ia te ia tulaga talafeagai ma se taumafataga, aua i aso muamua o lona soifuaga, o moa e sili atu ona vaivai, ma o avanoa o le oti e sili ona maualuga. Tausiga e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le ituaiga, matou te tuʻuina atu foi le fua o manaʻoga e moni mo le tele o ituaiga o moa manufelelei.

E te iloa? O le umi o le vaʻavaʻaina o le moa o se moa e 13 sekone.

Tuutuuga o le taofia

Mo le faʻaleleia lelei o le fale, e tatau i nofoaga ma fale ona ausia tulaga nei:

  • ia mago ma mafanafana;
  • leai ni pili;
  • ma le maualuga o le lele;
  • faatasi ai ma le tulaga manaomia o le susūlūina ma le faʻamalamalamaina o taimi;
  • mama.

Aʻo leʻi faʻamautuina moa, e tatau ona faʻamaʻi le fale o le moa i ni mea faʻapitoa, fufuluina, faʻamamaina o meaʻai faaletino, ma faʻamaeʻa puipui. O le moega o vaovao po o le vao o loʻo taatia i luga o le fola ma se laulau o le 5 cm. I totonu o le fale, e tatau ona e faʻapalapalaina mea inu ma fafaga, e te manaʻomia foi se vevela, vevela, moli ma se hygrometer. I le masina muamua, e ui e leʻi lelei le atinaʻe o pepe ile tulaga ole siosiomaga, latou te manaʻomia se vevela maualuga. E mafai ona fuafua le faʻamalosi ile fale: 25-30 faʻataʻitaʻiga i aso taitasi i le sikuea 1. m (fuamoa maa), masina mulimuli ane, ua faaitiitia le maualuga i le 16 sini i le sikuea 1. m

Afai na e faatauina tamaiti i aso taitasi, e tatau ona i ai le faailoga o le thermometer i le 35 ° C (e tutusa lava lona faatatau i le vevela o le fale). Mo 2-3 aso e mafai ona tuʻu ifo le vevela i le 30 ... 32 ° С. O vaiaso taʻitasi, e mafai ona tuʻu ifo le vevela i ni nai tikeri, ma o le tausaga o le tasi masina e ola ai manulele i +21 ° C.

Afai e tatau ona ave lau moa, matou te fautuaina oe ia iloa po o a tulaga e tatau ona faia mo moa ina ia mafai ai ona latou toleni lelei le malaga.

O le susu o le fale i le vaiaso muamua e tatau ona iai i le va o le 60-70%. E tusa ai ma le malamalama: i aso muamua talu ona fanau mai, o le moli o loʻo i luga o le uati. Mai le vaiaso lona lua, ua moli moli, amata mai le 15 minute ma faateleina lenei avanoa ina ia le sili atu le aofaʻi o le malamalama i le 15 tausaga. I le amataga o le vaiaso lona tolu, o le malamalama e tatau ona sili atu nai lo le 9 itula. E masani lava i luga o faatoaga tumaoti, o le umi o le malamalama ua fuafuaina e le umi o le aso masani, talu ai o le tele lava o moa e leai se totogi pe a uma le lua vaiaso.

Aoao pe faapefea ona togafitia ma puipuia mai faʻamaʻi moa.

Meaʻai

O le 12-24 itula muamua o le moa e aunoa ma le faʻaleagaina o le soifua maloloina e mafai ona aunoa ma se meaʻai faafetai i toega o le taga toso. O moa maloloina e masani lava ona fiafia tele i meaai. Vaega o le taumafa o tamaiti:

  1. Uluai vaiaso A oʻo i le fale, e manaʻomia e pepe ona inu se vaifofo o le kulukose (1 tsp. I le 1 lita o le vai) e fesoasoani e faʻamavae mea totoe o le isu. I le isi itu, o le moa ua fafagaina fuamoa ua afaina (2-3 aso). Ona aveeseina lea o le fuamoa mai le meaai, ae le o totonu o le fagu e faaopoopo i ai le sisi kesi e leai ni gaʻo, masini tipi, sana ma fatu o saito, fualaau aina. Le numera o feedings - 8.
  2. Lua vaiaso O le taumafataga o totoe e tumau pea lava, ae ua tumu i aano o manu ma ponaivi ma meaʻai fafaga. O le pasene o fatu i le taumafataga e faateleina. Le numera o feedings - 6.
  3. Tolu vaiaso. O le pasene o le saito e faateleina i le 50-60%, o loʻo kuka ai pateta. Le numera o feedings - 4.
  4. Masina O le meaai e tumau pea, o mea e tutupu, o le numera o feedings - 4.

VITIO: VAEGA O MEA E MAUA AI

E taua! Amata i le aso lona 4 o le olaga ma le atoaga o mea uma o le manulele, e tatau ona i ai se atigipusa ma sina iliili (2-3 mm) i autafa o le fafagaina o fagu. O moa e folo maa, ma o latou, i totonu o le manava, e fesoasoani i le masani ai o le fesuiaiga o mea taumafa, puipuia ai le tele o maʻi o meaʻai.

Tuutuuga o le taofia

A oʻo ina oʻo atu le fanau laiti i le tafaoga, e manaʻomia foi ona latou faʻaauau pea le tausiga ina ia maua ai se tupe maua lelei i le tulaga maualuga o le gaosiga o fuamoa.

Coop Manaoga

Vaega autu o le anotusi:

  1. Faʻasologa. Mo le tausia o se microclimate sili ona lelei, e le tatau ona e faia le potu i luga atu o le 180 cm. O fuainumera o le fale ua fuafuaina e pei ona taua i lalo: 1 sikuea mita. m 5-6 tagata taitoatasi.
  2. Lulu I le tau mafanafana, e 21 ... 25 ° i luga aʻe o le zero, i le taumalulu - e le o lalo ifo o le 15 ° C mo le lelei o gaosia o fuamoa.
  3. Totogi I le maualuga o le 50-60%.
  4. Faʻaleagaina. E sili atu le lelei pe afai o le fale e faʻapipiʻiina i totonu o pulou ma pulou o loʻo faʻasalalau i le ea, ae le fatuina ni ata. Afai e le mafai, e tatau ona faʻamalosi le potu faʻatasi ai ma le fesoasoani a le ea, ae na o le taimi lava e maua ai moa.
  5. E aoga le iloa le auala e faʻapipiʻi ai le faʻaleleia o le ea ma faʻamalama i le falemoa.

  6. Malamalama I totonu o le moa moa e tatau ona avea ma faamalama (mai le 10% o le fola o le fola). Mo le gaosiga masani o fuamoa, o itula o le ao e tatau ona le itiiti ifo ma le 13 itula. O le mea lea, i le taumalulu, e manaʻomia le faʻamalamalamaina o moli (moli mumu).
  7. Loto ma le fola. O le fola e tatau ona faia i laupapa poʻo palapala palapala, ae leai se mea e faʻamaonia. O se vaega o vaovao, vao, vao, mutia o loʻo taatia i le pito i luga o se mea e oʻo i le 10 cm
  8. Nest. O loʻo i totonu o tulimanu o le fale moa i le fua faatatau o le 1 nest mo 5-6 cl. E masani ona faia ni foga o atigipusa laupapa, o le pito i lalo e ufiufi i vaovao po o vaomago. O faʻamoega e tatau ona tulaʻi i luga ifo o le 30 cm i luga aʻe o le fola.
  9. Aoao pe faʻapefea ona fausia se faamoega mo le tuʻuina atu o nins.

  10. Faʻasili Uiga talafeagai o le fale. O Perches e tatau ona faia i pou laupapa (4-6 cm le lautele). O le maualuga pito i luga o le fola e 80 cm, o le mamao i le va o pou e 35-60 cm.
  11. Mama ma faʻamaʻi. O le tausisia o manaoga mama e taua i le tausia lelei o le ola maloloina ma le gaosia o manulele. Vaiaso e te manaʻomia e fufulu le palapala ma, talu ai ua eleelea, suia le taotoga o manulele. E tasi i le masina e tatau ona togafitia le fale ma fomaʻi faʻapitoa ("Yodoklin", "Brovadez", "Virotz", ma isi).

E te iloa? I Hong Kong, o loʻo i ai se fagaga moa, Chung Hing Musical Farm, lea e faʻalogo ai le hens i aso uma i le masani, jazz, rap ma pop music e fuafua i tausaga. E tusa ai ma le tagata e ona le faatoaga, e faapena foi i manulele, faateleina le gaosiga o oloa, faaitiitia le soifua maloloina ma le mamafa. O se taunuuga, o fuamoa musika e 9 taimi sili atu ona taugata nai lo le masani! O le eseesega o mea tau musika e mafai ona i luga o le igoa i luga o fuamoa, lea e faʻaalia ai se fuʻa lanumoana.

Savalivali laufanua

Afai e mafai, o le laufanua savali e tatau ona tu i le itu i saute o le fale. O lona vaega e tatau ona sili atu i le vaega o le potu e 2-3 taimi. O le teritori e tatau ona puipuia i se faasologa, maualuga - 2-2.5 m. A lelei, pe a faʻalauteleina le faʻavaa mai le luga (mo se faʻataʻitaʻiga, o le ufiufi mo laau totō) poʻo le teritori o le lotoa e faʻafeoloolo e laau.

Ash baths mo manulele e tatau ona i luga o le laufanua savali, aua e matua manaomia lava le taʻele. Malosiaga e mafai ona faia mai laupapa, lapisi o le baths: 120x70x20 cm. Faʻatumu mea tutusa, efuefu, oneone ma oneone. O le faʻafefiloi e le tatau ona susu! E tatau ona manatua i le mafaufau e faapea, o le suamalie ma aano o manu e maua mai ai le manaomia o le savali, e itiiti pe le o atoa foi, ae o ituaiga o fuamoa o le pope o loʻo manaomia tele se lelei. A le o lea, o la latou fuamoa fuamoa ua faaitiitia, o lo latou soifua maloloina ma le soifua maloloina ua faasolo ina leaga.

Fafaga ma tagata inu

E tatau ona tuʻuina ile fafaga ile totonu ole fale. E faigofie ona faʻaogaina i latou mai laupapa laupapa, faʻapitoa ma vaʻaia. O le numera o feeders e mafai ona fuafua e pei ona taua i lalo: 1 tagata taitoatasi e manaʻomia le oʻo atu i le 15-20 cm le avanoa (mo moa - 2 taimi e itiiti ifo). Ia mautinoa ia mautinoa e leai se avanoa e maua ai moa i le fafagaina, o le taua ma le fafagaina o feteenaiga o le a tulai mai ma se tulaga maualuga, o le a lelea ma manua ia tagata vaivai, e tusa lava pe o le gaoi e mafai. Nippelny inu pusa Tulaga manaomia mo fafaga:

  • faigofie ona faamama. O meafaitino, fuataga ma le mamanu o le fafagaina lava ia e tatau ona faʻatagaina ia faigofie ona faʻatulaga, tausia;
  • pito sili ona lelei mo laʻau ma moa matutua;
  • taumafa fafaga fua. I manulele, e le tatau ona mafai ona aʻe i totonu o le mea e faʻafefe ai, tuʻu ai feʻai iina, fafaga meaai. Faʻasaoina o meaʻai e mafai ona tuʻuina atu ai pumpers ma laumei.

Aoao pe faʻapefea ona fausia ni fafaga ma meainu mo moa ma o latou lava lima.

O a mea e tatau ona tausia i le taumalulu

O iinei e tatau ona tatou amata mai uiga o le ituaiga filifilia. O ituaiga eseese o moa e mafatia i le malulu malulu i auala eseese. O nisi o le a manaʻomia le faʻamafanafanaga poʻo le faʻamafanafanaina o le fale. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaoga fofo ma le faʻamago (mo puipui), faʻapea foʻi ma ata uʻamea faʻapipiʻi, o se vaʻaiga malulu o vaomatua poo peat (luga o le fola). O laʻau e le talafeagai mo tau malulu e le mafai ona tuʻuina atu i totonu o le lotoā i le sous-zero temperatures, ma e oʻo lava i se vaitau malulu mo auala pupuu, o le nofoaga mo le savali e tatau ona ufiufi i se fola o fola.

E tatau ona manatuaina e toetoe o ituaiga uma lava, o le maualalo o le gaosiga o le tau i le taumalulu, ma i le taimi o le taumalulu i le taumalulu, e mafai ona taofia le gaosia o fuamoa mo le masina. I le taimi o le malulu, pe a faʻaalu e le manulele le tele o taimi i totonu o le fale, o le a sili atu le taulai atu i le faʻamamaina, faʻapalaina ma le faʻaleleia.

E taua! Mo le tausia o le fuamoa, e taua tele le faʻatulagaina o moli faaopoopo ina ia oʻo i le 14 itula le aofaʻi o le ao ole ao.

Nati

O le taumafa a tagata matutua o le a laʻititi ese i le taimi malulu ma mafanafana. O le mea lea, i le taumafanafana, pe a tamoe manufelelei, latou te maua le avanoa e maua ai le vao. I le taumalulu, e tatau ona e tausia le faʻamalosia o le meaai. Ae ui i lea, o le faiga tonu o le fafagaina o le Klish e faʻamoemoe i uiga o le faʻatoʻaga.

I le taumafanafana

I le taimi mafanafana, o le faavae o le taumafataga o le saito, o le tele o laʻau ma lanu, o fualaau fou suamalie fou, o meaʻai protein, aano o manu ma le ponaivi ua faaopoopoina. E manaʻomia foi meaʻai ma masima. Ole fua o aso taitasi o meaai taitasi e 140 g. I le taumafanafana ma le taumalulu, e tatau ona fafagaina moa i le aso i taimi masani. O le uluai fafagaina e tatau ona vave tulaʻi, ma o le mea mulimuli e tatau ona tuai ona mafai. I le taumafanafana foi, e tatau ona gauai atu i le seleseleina o lanu mo le taumalulu (alfalfa, upega, pusa ma uati).

Faitau le fua mo le saunia o fafaga mo moa i le fale.

Le faʻatusatusaga o le mash i le taumafanafana:

  • 50 g o paluga o le cereal;
  • 50 g falaoamata falaoamata;
  • 30-50 g fualaau faisua fou ua gaosia;
  • 10 g o laau lanumeamata;
  • 10-15 g porotini;
  • 5 g o mea faaopoopo o meainu, masima.

O meaai paleni e tatau ona i ai i mea totino ma meaola. I le mea muamua, o le taumafataga o le sole, meaai palu, pulus ma soya. O le puna o meaola mai manu mai iʻa ma meaʻai mai manu mai le laulau, aano o manu ma ponaivi ma iʻa falaoa, meaʻai susu (cheese cheese, yogurt, whey), masilo ma moa, anufe ma anufe.

I le taumalulu

I le taumalulu, o le fagu e faʻasuina i le masamu susu, kuka pateta, oloa susu ma meaai. E tatau ona tumu i le susu susu, yogurt po o le uila ma fafaga loa i le manulele aʻo leʻi manava le meaai. O le fua faatatau o le fafagaina i aso taitasi e 120 g.

Le tuufaatasiga o le mash i le taumalulu:

  • 50 g o paluga o le cereal;
  • 100 g o pateta ua kuka;
  • 10 g sauniuniga o laʻau;
  • 100 g o oloa susu;
  • 7 g falaoa;
  • 5.5 kalama o mea faʻaopopo minerale ma masima.

I le taimi o le moliaga

I lenei vaitau, e tatau ona faʻaitiitia le umi o le ao ma le susulu o le malamalama. O le tele o faifaatoaga moa e fiafia e faʻaali atu manulele i luga o le vai mo le tele o aso i luma tonu o le molt, ma le amataga o le molt e toe amata ai le fafaga. A o faagasolo lenei vaitaimi, e tatau ona sili atu le faigofie o le taumafataga, sili atu le eseese ma itiiti ifo le kalori.

E taua! При нормальном кормлении и пищеварении помёт птицы будет хорошо оформленным, тёмного цвета со светлым налётом. При отклонении от этой нормы нужно проанализировать рацион и внести коррективы.

Признаки болезни

O faʻamaʻi manu feʻaveaʻi e vaevaeina, e leai se afaina, helminth faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafua mai i iniseti. I faʻamaʻi pipisi e masani ona matauina ai faailoga nei:

  • ulavale, leai se popole, inertia o se manulele;
  • faanoanoaga, manao e lafi i se tulimanu;
  • leai se fia 'ai, fia inu;
  • manava manava (masani ona felanulanuaʻi i lanu le lelei pe maua ai ni le mama);
  • tuu i lalo apaau;
  • lanumoana lanumoana, tautaliga;
  • siitia le vevela;
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi;
  • i taimi ogaoga, faʻaleagaina o le afi, faʻavevesi, faʻavevesi ma le maʻi pipili.

E mafai ona masalomia Helminthiasis i se faʻaitiitia poʻo le leai o se manaʻo ma manava.

Faitau e uiga ile auala e aveese ai anufe i moa.

O faʻamaʻi e le mafai ona fesoʻotaʻi e aofia ai le avitaminosis ma le hypervitaminosis, meaʻai ma faʻamaʻi pipisi e mafua mai i manuʻa ma manua. Faʻatasi ai ma le le paleni o mea taumafa ma le le atoatoa o vitamini ma mineral substances i totonu o moa, faʻaitiitia le gaosiga o oloa, foliga (fugafu fugafu), paʻu le mamafa, vaivai vaivai, ma le lanu ma le tutusa o feces foi e sui. Faailoga o le fiafia i moa Pe a afaina, o foliga e talitutusa lava ma faʻamaʻi pipisi, ae le o lafumanu uma e ono mafatia, ma nisi o tagata e maua ni mea e maualalo i meaʻai po o mea oona.

O faʻamaʻi pipisi o le paʻu o loʻo i ai le ata o le falemaʻi:

  • faʻauʻuina pea (manulele i taimi uma);
  • popolega, le fiafia, ma le popole;
  • polisi;
  • totoga toto i luga o le paʻu.

E te iloa? O tausaga taʻitasi i le lalolagi e sili atu i le 560 piliona fuamoa.

Mo le puipuia o faʻamaʻi, e tatau ai ona faʻatau mai le tele o moa mai faʻataʻitaʻiga ma faʻatau oloa. E taua foi le mataituina o tulaga mama, le lelei o le fafaga. Tausia o moa ua tumu, maoona, mafanafana ma mago, ma o masani masani e fesoasoani e puipuia le tele o faamai.

Fautuaga mo amataga

I le faaiuga, tatou te tuuina atu ni nai fautuaga:

  1. Filifili le faamoemoega o le taofia o manulele: mo aano o manufasi, mo le mauaina o fuamoa, po o mea uma e lua.
  2. Ina ia amata, faʻatau se fasi vaega o moa. O le mea lea, i le tulaga o mea sese i le tausiga, o mea e leiloa ma mea e faaleagaina o le a itiiti.
  3. Afai e leai sou poto masani i moa feʻaveaʻi, aua e te maua ni faʻamaualuga e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa o le taofiga ma le tausiga.
  4. Afai e te fuafua e tuʻufaʻatasia le lua pe sili atu ituaiga o moa, fesili atu i le au faifaatoʻaga e uiga i uiga o manulele ma o latou manaoga.
  5. O manu laiti, moa ma tagata matutua e tatau ona vavaeese.

Tausia o moa i le fale e mafai ona faia e soo se tasi. O nei meaola fulufulu e masani ona iloa e le soifua maloloina lelei, ola, e le o ni meaʻai, o le a latou fiafia e toe faʻaaogaina meaʻai mai laulau. O faʻataʻitaʻiga lelei o faʻatinoga e mafai ona maua e tusa lava pe itiiti ni tulaga ma tau.

Faʻamatalaga

Ioe, afai e te totoina lau fafaga i le faatoaga, ma faʻaaoga foʻi otaota - o loʻo i ai se faʻamanuiaga, ae afai e te fafagaina i le fafagaina ma le saito, o le a leai se aoga - o lona uiga o le a fafagaina fuamoa, ae o loʻo i ai se lagona tutusa uma lava, o ana fuamoa, aano o manufasi, mea e faʻaleleia i le faʻaleleia o mea faʻalenologia, ma isi mea, e pei o se oloa-fua mai moa, tatou te maua lelei le fugalaʻau faʻapitoa - moa moa.
tagata faʻatupu
//farmerforum.ru/viewtopic.php?t=344#p5004

Atonu o lau faatoaga e fetaui lelei ma tagata o loʻo i ai se fale, togalaau fualaau aina po oa latou lava fanua. Mo le fausiaina o manulele e le manaʻomia ni tupe teu faʻafaigaluega, ae o le ae manaʻomia se tele o taimi avanoa. Ou te fautua atu ia e faia se fagafaʻu mo le fausiaina o moa ma le gaosia o fuamoa. Mo se faifaatoaga faifaatoaga, o le ae manaomia se aviary mo moa, o se vao e te savali ai i se manulele, faapea foi ma se falesa po o se faleʻai. O fea e amata ai? E tatau ona e amata i sauniuniga ma faatulagaga o le faatoaga. E tatau ona e filifilia le nofoaga o le a tu ai le pa puipui, o le teritori o le a e avatua i manulele, faapea foi le nofoaga mo le fale o manu po o le fale. O le aviary e tatau ona mafanafana, i le leai o se mea e leai se pili. Sili atu le talafeagai o fausaga e faia i laupapa. E le gata i lea, e le tatau i le avia ona tu i lalo o le eleele, i le va o le eleele ma o le fola e tatau ona avea ma vaalele, o le a maua ai le vevela faaopoopo i lau moa. I totonu o le moa moa e sili atu le sasaa o vaomago, poʻo le vaimasi, o le a fiafia tele moa. Teritori mo le savali o se manulele poʻo se meaʻai e tatau ona lava lona lautele ina ia le maua ai e ou moa ni faʻafitauli. E tatau ona e faʻaeteete e iai ni maʻa laʻititi i le teritori, o nei maʻa e 'aia e moa ma faʻaaogaina e teu meaai. E tatau ona puipui le nofoaga o le savali faʻatasi ai ma se pa, poʻo le faʻalauteleina o le upega, o le a laveaʻiina oe mai i malo e leʻi valaʻau, ma e fesoasoani foi i lena mea e le sola ese ai moa. E tatau ona faʻatagogo le falefaʻaiga po o le faleoloa, ou te manatu ua manino mea uma. A maea uma sauniuniga, faʻapipiʻi fale uma, faʻaauau le faʻatau o moa. Lenei, e tatau ona e filifili pe o le a avea ma moa broiler, pe e te manaʻomia ni moa. E faʻamaonia e le au faila i le mea moni e sili atu le mamafa o le tino, e sili atu a latou meaʻai ma o a latou meaʻai e sili atu le sogasogo ma sili atu ona lelei. Ole vao e le o ni mea tino, ae latou te ave fuamoa. O se fautuaga itiiti, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o moa moa, e sili atu le taugata, ae o le a sili atu ona taufetuli, ma o le a televave le televave. E sili atu le faʻatau mai o moa, latalata i le taumafanafana, i le amataga o le malulu o le tau, o le a latou malolosi ma sili atu ona saunia mo le taumalulu.
Lalolagi
//apkforum.com/showthread.php/800-s=e7c908e0d00efbe52dd45d97ded52796&p=24829&viewfull=1#post24829