Lafumanu

Rabbits of breed Rizen

O Rabbits o le Rizen e tupuga mai i Flanders, oe, ona o le manuia o le faatoʻaga, na latou maua ai foliga vaaia faʻaonapo nei. O le ituaiga na gaosia i Siamani. Faʻaliliuga mai le Siamani Toetu o lona uiga o le tele, tele, ma le tele. Ma e saʻo lenei mea. O lo latou maualuga e fiafia i faifaatoaga poto faalelalolagi.

Faʻamatalaga

O nei mea lelei, malu ma sili ona atamamai. O Rabbits o le Tulai Rose e: lanu, paʻepaʻe, tagata Peleti. Vienna lapiti, Siamani lapoa lapiti.

O le papaʻe paʻepaʻe o le taunuuga o le sopoʻia o se chinchilla. O loʻo ia te ia se 'ofu sili ona lelei ma se meaʻai manogi lelei.

Grey giant baked i Rusia. O lona igoa o le lanu uliuli. O lona mamafa e matua tele (5 - 7 kg).

O le lapisi lapisi Belgian o le tupuaga o lapiti o le lapoa lapoa Rizen breed. E matua fiafia i meaʻai.

O le lapiti Viennese ei ai lona lanu uliuli po o le uliuli. O le laʻititi o le faʻasologa o le Tasi (3 - 5 kilokalama) ma le sili ona lelei. Faʻatau mo meaʻai maualuga.

O le lapisi lapisi lapoa Siamani - ona o le filifiliga ma le faaeteete, ua oʻo nei i le 12 kilokalama mamafa.

Faʻaaliga

O nei lapiti e sili ona tele i le lalolagi. O le mamafa o le mamafa e 6-10 kilokalama, ma i nisi kopi - e oo i le 14 kilokalama. O le tino e malosi, musika. Length 70 cm. Lagona uumi, ufiufi i fulufulu, tino (17-20 cm).

O le Rabbit Risen e faatatau i aano o manu ma manu. O le fulufulu e sili atu le soona, puupuu. E le manaʻomia se tausiga faapitoa. Lanu lanu enaena uliuli, samasama-hina, oneone, agouti, uliuli, lanumoana.

Gaioiga

O le faʻaumatia o le lapisi lapopoʻa ma le gaʻo lelei e 60-61%. O le peʻu o le paʻu e 2,500-2,700 square senetimita, ma faʻataʻitaʻiga tetele e oo atu i le 3,000 square senitimita.

Malosiaga ma vaivaiga

Uiga masaniTulai mai:

Soa manogi, suamalie ma le manaia;

Peʻu lapopoa maualuga ma le manogi mafiafia ma le manogi.

O aʻafiaga o le faʻatoʻaga e aofia ai:

Luga o le lapisi o lapiti;

Tuai le tupu;

Maualuga taumafa;

Vaega tetele mo le fausiaina.

Vaʻaiga, tausi

Ona o le telē lapopoa o lapiti, ua fafagaina ai Rose i avia. I totonu o le fale latou te le aoga le fausiaina. Aemaise lava pe afai o tamaiti laiti e nonofo ai. E mafai e le lapiti ona faʻasalaina i latou i lalo. O fola e ufiufi i mea masani (vaomago, sawdust). E tatau ona i ai pea le mama, tumau i le vai mama fou i le inu pusa.

Ona o le tele o lauulu o lapiti e manaʻomia ai le tausiga lelei. O le faifaatoʻaga na te fanauina Rizens i totonu o le pusa e tatau ona i ai ni pulumu mo le suʻeina o fagafao, seleulu mo le tipiina o manoa.

Rabbits faigofie ona faapaleni gutu, toetoe lava a le maʻi, maua se puipuiga malosi.

O tui puipui e faia i le amataga o le tautotogo. O tamaiti laiti e tui i le matua e 1,5 masina. E mafai ona tui le lapisi i soo se laasaga o le maʻitaga.

Ona o le leai o se aoga o le faʻatoʻaga (o le susunuina o le lapisi ma le lapisi o le lapiti), o lapiti ua toetoe lava a le toe faʻatutuina mo le faʻatau. E totoina e le au faifaatoʻaga i latou lava.

Mo le faʻaleleiaina e ave lapiti lapiti 10 masina le matua. E tatau ona filifili ni tagata filifilia mai ni meaola ese.

Fafagaina uiga

Tulai mai e le taua i le taumafataga, ae e tele mea latou te 'ai.

O le taumafanafana e aofia ai mutia, lala, aʻa, fualaau 'aina, fua, fatu, fafaga.

I le taumalulu, e fafagaina ai Rizena ma lala laau, vaovao vao, ma latou saunia foi masa susu e faia i fualaau faisua, fatu, aano o manufasi ma le ponaivi, vitamini, ma supplements mineral. Afai e talafeagai, ia faaopoopo atu fualaau faasaina i meaai.

Okrol

O lapisi o lenei ituaiga e matua lelei. Mo le tasi mea eleʻele e aumaia le 10-12 lapiti.

Vaʻaia ma le faaeteete tamaiti. E le faʻafefeteina ni paʻu.

I le taimi o le fafagaina ma le fafagaina e manaʻomia ai le faʻaleleia o meaʻai, tele vai.

h2] Tausi pepe

E pei foi o isi ituaiga lapiti, i le afiafi o le talafatai, e faia e Rizen se faamoega mo a latou pepe mai le lalo ma vaovao. Fafaga fafaga i le aso.

I totonu o le potu e nofo ai pepe e tatau lava ona mama. Vagana ua matua tatau lava, o tina ma pepe e le tatau ona faʻalavelaveina.

Rabbits, e le pei o pups o isi ituaiga, amata ona fafagaina tutoatasi i le matua pe a ma le masina. Tuputupu lemu, ao fafagaina se tele o fafaga. Ona o lenei mea, ua taua ai i latou e le o toe matutua.

E masani ona maliu pepe fou mai le afaina. Ina ia aloese mai lenei mea, latou te faaopoopoina le biomini i meaʻai. O le faʻafefiloi ma se masima ma aano o manu ma le ponaivi e tuʻuina atu i le susu. O le meaai ma le ponaivi e faʻamalosia ai le tino o lapiti ma le calcium, lea e talafeagai mo le tuputupu ae o ponaivi ma maso maso.

I masina muamua o le olaga, o le tele o pups e le itiiti ifo i le tele o lapiti matutua lapopoʻa o isi ituaiga. O le mea lea, o tagata taʻi 3-masina le matua o le a fasiotia. Latou te faʻaalia le matutua i feusuaʻiga i le 3 - 4 masina. Ae e talafeagai mo le faʻatoagaina i na o le 8 - 10 masina.

I le taimi nei, o loʻo galulue malosi le aufaifaiva e faʻaleleia le ituaiga. Aemaise lava - i luga o le saoasaoa o le tuputupu ae o le talavou.