Laʻau

Jupiter - pe faʻapefea ona tupu le vine vine uliuli i se tau le tumau

E taumafai pea le au vine vine e toto ni ituaiga fou. I luga o le vaʻaia lelei, e manaʻomia ai le maualuga o le malulu o vine. O lenei uiga lelei o loʻo i ai le ituaiga Amerika o Jupiter, faʻatasi ai ma gutu e oʻo i -27 tikeri.

Talafaasolopito o vine vine vine vine

O vine vine e leai ni fua vine na maua mai e American breeder D. Clark mai le Iunivesite o Arkansas i le 1998. Na maua e le tusitala se pateni mo lenei ituaiga, ae na te leʻi maua lona manuia i le tufatufa atu i isi atunuu o le lalolagi. E tusa ai ma fautuaga a le tusitala, o Jupiter ua faamoemoe mo le galue i totonu o le Iunaite Setete. Ae peitai, i le amataga o le 2000, na aumai ai Jupiter i Rusia ma Iukureini ma maua ai le lauiloa i le va o vine vine ona o lona tofo, le lelei ma le tetee atu i faamaʻi ma le malulu.

Faʻamatalaga puupuu o vine vine a Jupiter - vitio

Faailoga o le vasega

O le vine vine e aofia ai vine i le va o vine (fualaau suamalie ua maeʻa pe a mavae le 115-125 aso mai le amataga o le vaitau tuputupu ae). Mo le vevela, o vine e manaomia ai le malosi tele o le 2400-2600˚С. Bushes e oʻo atu i le tele o laʻau. O vine ei ai le malosi gafatia e fua ai (e oʻo i le tau o le autumn latou te fua mai i le 90-95%).

O fugalaau vine vine o le fuaina o le tagata lava ia, bisexual.

O fugalaau a Jupiter e faʻapitoa ma e le manaʻomia ai isi pollinators

O le fuainumera o pula, o fua e tusa ma le 75%. O pamu na sui, o pupu vine e masani ona fausia. O fualaau mai le sui o masini e tele lava ina fua. O laulaau e le tele tele, lanumeamata lanumeamata, ma se lamolemole lamolemole (e aunoa ma le pubescence).

O laulava e le tele, maua se lanu lamolemole lamolemole

I luga o fualaau faʻamaʻi taitasi 1-2 vaʻapuʻi ua faia, e maua ai le puʻu ma le laʻititi (mamafa 200-250 g).

E oʻo atu i le amataga o Iuni, e amata ona faʻatumu e ovaries o Jupiter

O pulumu cylindroconic o loʻo i ai se fausaga laugatasi, e fua mai i le tele (4-5 g) fua ova. O le lanu o vine o le a suia i le taimi o le vevela mai le lanu mumu i le lanumoana. I le vevela o le tau, o le pipiʻi o laʻau e mafai ona tupu ao lei oʻo le tino.

A fua le vine, o le paʻu o le paʻu e lanu moana lanu moana

O se paʻu vevela ae malosi e ufiufi ai se aano o le aano o manu ma se manogi manaia ma se manogi manogi o le nutmig. Musika leo e sili atu ona susulu pe afai e te faʻaaogaina vine i luga o le vao. E ui lava i le maualuga o le leai o se fatu o le ituaiga, e mafai ona maua i totonu o fualaau suamalie elemene vaivai o fatu. O le suamalie o le tofo o loʻo faʻamatalaina e le maualuga o le suka (e tusa ma le 2.1 g mo le 100 g) ma le maualuga maualuga o le faʻasaina (5-7 g / l).

Tuputupu vine vine Jupiter i le vaega o Poltava - vitio

Uiga o le Jupiter

O le lauiloa o Jupiter i totonu o vine vine e mafua mai i tulaga lelei o lenei ituaiga e pei o:

  • maualuga le gaosiga (5-6 kg mai le 1 vao);
  • faʻalauteleina o faʻataʻitaʻiga o le faʻaliliuina o le kiona (-25 ... -27 e uiga iC)
  • lelei le teteʻe atu i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • tetee o vine i le tafe i le maualuga o le suavai;
  • o loʻo i ai pea vine i luga o vine mo se taimi umi e aunoa ma le faaleagaina ma le toilalo o le tofo (pe a oʻo i le afa muamua o Aukuso, e mafai ona e tuʻuina fua i luga o le vao seia oʻo i le faaiuga o Setema).

O le toe foi mai o nisi vine e mafaufau i le maualuga o le vao.

Tulafono o le tulaueleele ma le tausiga

Ina ia maua mai le seleselega maualuga o fualaau vine a Jupiter, e tatau ona e mulimuli i tulafono o le totoina ma le tuputupu ae.

Faʻamasinoga

Talu ai e le tele le lapoa o Jupiter, pe a totoina, e fautuaina ia matauina le mamao i le va o vao o le 1.5 m, ma le laina laina 3 m.

Mo le totoina o lenei ituaiga, o le faapipiiina o laau ma le totoina o laau toto e talafeagai lelei. E sili atu ona lelei le faʻatinoga o nei gaioiga i le tautotogo ina ia mafai ai ona tuʻuina atu le fatu laau poʻo le faʻapipiʻiina o le taimi e faʻamalosi atili ai i luma o le malulu.

E tatau ona faapipiiina selesele i se vaeluaina o le Berlandieri x Riparia stock. E tusa ai ma le mea na tupu i nisi o tagata fiafia, na maua ai e Jupiter o le aʻafiaga o aʻafiaga o le faʻalavelave lavelave o le Rapture. Jupiter na faapipiiina i luga o lenei vine e maua ai gaʻo maualuga ma e matua tetee lava i faʻamaʻi.

Mo le lelei o le saogalemu o le tipi, o a latou vaega e tatau ona aʻafia i parana

Mo se tui puipui lelei, e tatau ona saunia ni mea e sili ona lelei. E seleseleina i le tautoulu mai le ogatotonu o se vine matua ma laulaau ma aveesea le pito i luga o le pana. I luga o le 'au e tatau ona tumau 2-3 mata. Mo le taumalulu, e teuina ni mea mo le teuina i totonu o se pulou po o se pusaaisa, i le muai soloina o fasi pepa ma afifi afifi o seleselega ma se pepa palasitika. I le tautotogo, aʻo le i faapipiiina, o le a tosoina le vai i le vai mo le aso atoa (e mafai ona e faaopoopoina se mea e faaosofia ai le tuputupu ae i le vai), e pei o le tipi ese le pito i lalo ma tuu i totonu o se fasi fanua. O le nofoaga o tui e tatau ona fusifusia lelei i se ie ma ufiufi i le omea.

Vaʻaia o vine i shtamb - vitio

O fualaau mo le totoina e mafai ona faʻatau pe tupu faʻatasi. Mo lenei mea, e tatau ona sili atu le umi o le seleni nai lo le faapipii (4-5 eyes). O le tipi ua tuʻuina i totonu o se fagu vai poʻo totonu o le oneone malulu ua faʻafefiloi ma le oneone. E faia lenei mea i le afa lona lua o Fepuari, ina ia oʻo i le taimi o le totoina (i le amataga o Aperila - amataga o Me), o le fatuga na lava lona aʻafiaina.

O fualaau vine e fai lelei aʻa i totonu o pusa laititi ma eleele susu

O se nofoaga mo le totoina o vine e te manaʻomia e filifili ai se la, ia malulu mai le savili malulu. Peitai, o vine e le tatau ona totōina latalata i pa puipui poʻo laau.

Manatua - o vine e fiafia i eleele lafulemu faʻasaina ma faʻafefe le susu ma le le lelei.

E tatau ona eli le lua i le le itiiti ifo i le 2 vaiaso aʻo leʻi totoina ma faʻavasegaina i le paluga o le kulimi (eleele ma le faapalaga ma le phosphorus-potassium fertilizers) i le tusa ma le afa o le loloto. I le loloto o le loloto o le 80 cm i le maea ai o le faʻaleleia, o lona loloto e tatau ona 40-45 cm.

Pe a totoina se fatu laau, e tatau ona faʻatumu le lua i meaʻai ma tuʻuina atu le laau i le lagolago

E tuʻuina le fatu i le lua ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina aʻa papaʻe paʻepaʻe. O le aʻa o loʻo faʻafefeteina i le eleele, lea e faʻatulagaina, faʻafeinu ma mulimulitaʻi i vaomago.

Totoina vine i le tautotogo - vitio

O tulafono faavae o le tuputupu ae

A uma ona totoina vine, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faʻavae. O fautuaga e uiga i foliga sili ona lelei mo le vupii Jupiter e le mafaamatalaina: o nisi o tagata atamamai e talitonu o le uaea e lua-tauʻau o le ituaiga sili ona lelei o le vao, ma o isi o le tagata e fa-lima.

Faʻapipiʻi lua-uʻamea - ata vitio

O se uili e lua-faaauupegaina e fausiaina i luga o ni ogaumu se lua umi, lea e faʻapipiʻi i itu faʻafeagai i luga o se auala taʻavale.

Mo le foliga foliga foliga, o laumua autu e muamua ona fausia, e le o toe vavaeina ni pu laau se lua, ae o le a tuu ai "lima" e lua. O lanu o loʻo faʻaali i luga o lima e tufatufa i le vaalele lava e tasi i luga o taʻavale.

O le faʻavaeina o le tagata faʻalelei e faia i ni vaega

O foliga filifilia o le vao e tausia e ala i le teuteuina masani. E fautuaina e tuu le 5-8 i luga o le fualaau aina, ma talepe ai lala mama.

Faʻasalaina tele o vine e le tatau ona i ai. E lava le 2-3 vai vai i taimi taʻitasi (i le tau vevela - tele taimi). O taimi e sili ona manaomia ai le suavai mo vine, o le timuga, o le taimi e sasaa ai le ovata, ma le taimi e selesele ai. E le tatau ona faʻatagaina le faʻamamaina o le eleele.

Faʻafefea ona fafaga vine - vitio

Laʻei pito sili ona aoga mo le lelei ma le tele o le seleselega. O fugalaau faʻasusu (fuga vao, palu) e sili ona faigofie ona faʻaaogaina i le tulaga o le mulumalu (3-4 cm). O le a le gata ina satuina ai le laau i meaʻai, ae taofia ai foi le susu ile eleele. I le faaopoopo atu i organics, e tatau ona e fafagaina le vao 2-3 taimi i le taumafanafana faatasi ai ma fugalaʻau-fugalaau faʻasamaʻi e faʻapipii faʻatasi ma vai inu. Aua le sili atu le tuʻuina atu o faʻatauga fautuaina ina ia aua neʻi afaina ai nai lo le manuia.

E ufiufi i vine vaovao e tatau ona pipiʻi i luga ma se ituaiga o uta, mo se faʻataʻitaʻiga, laupepa o ondulin

I le maualuga o le malosi o le kiona, o ituaiga i nofoaga malulu e sili atu ona lelei le taʻalo lelei ma faʻaititia lalo o vine i le eleele mo le taumalulu ma faʻapipiʻi ai i latou i mea faʻavevela. Vaomago talafeagai, uʻamea, suauʻu uʻamea poʻo le gaosiga (i le mea e tasi i le tasi le papa).

E le o manaʻomia e Jupiter le puipuiga mai faʻamaʻi, talu ai o loʻo i ai le teteʻega lelei i le faʻaleagaina o milipo ma le oidium. Mo le puipuia, 1-2 vine e mafai ona togafitia i le colloidal sulfur po o isi tapenaga sauniuni.

E tatau ona sili atu lou fefe i vavae ma manulele. E mafai ona e puipuia le seleselega mai ia i latou i ato manoa o loʻo ofuina i pulumu taitasi.

Seleseleina ma le Seleseleina

O le seleselega a Jupiter e masani ona talafeagai mo le seleselega i le afa muamua o Aokuso.

Mo le seleseleina o vine, ia mautinoa e faʻaaoga se faʻapitoa, aua e te taumafai e momotu ese le pulumu.

Afai e leai se auala e vave aoina ai le fuataga atoa pe leai foi se mea e teu ai - leai se faafitauli. E mafai ona e tuʻuina ni fuifui vine i luga o vao, o le a latou faatumauina atoatoa le tofo ma isi uiga seia oʻo i le sefulu tausaga mulimuli o Setema.

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai Jupiter fou, ae mafai ona e kuka kuka, sua, siamu, uaina, ma vine sili ona lelei. Afai e tele tele le fua o le togalaau, e mafai ona e faia se meaʻai lelei ma lelei - faʻalagolago. O se vine sua suamalie na gaosia ma aveesea mo le 50-70% e aunoa ma le faaopoopo o le suka. O lenei oloa o se vaega o meaʻai eseese, e aoga mo le faʻaleleia o le gaʻoina ma le faʻamautuina o le metabolism.

O Beckmes e taua o le meli vine mo lona matagofie ma le manogi.

Faʻamatalaga

IESU KISMISH (USA) - ituaiga vine vine e leai ni fua, vave ona matua. O pasi e tele-siʻitia. O paʻu o le meaʻai e tusa ma le 200-250 kalama. O vine tetele e mamafa le 4-5 grams, lanu mai le lanumumu i le lanumoana-mumu pe a matua. O le pulupulu o se meaʻai-suamalie, o le tofo lelei o loʻo i ai se tofo o labrusca. O le paʻu e manifinifi, umi. O le leai o se ola e maualuga, o nisi taimi e maua ai ni mea taua. Siʻosiʻomaga suauu e oʻo i le 21%. O le gaosiga e maualuga, 200-250 kg / ha. O togalaau e puipuia mai le osooso. O le vine vine o le Jupiter e fai ma togafitiga faʻaleagaina i faʻamaʻi faʻaleagaina. O le faʻafefe o le kiona e faʻateleina, e le laʻititi ifo i le -25-27 ° С. I la matou eria, na ou gaogao lelei, matou te leʻi faapipiiina, 100% budomatua. I luga o pu taʻitasi 2-3 otaota. O le tasi o muamua na fuga.

Evdokimov Victor Irina, Crimea

//vinforum.ru/index.php?topic=410.0

Jupiter na maua i Ukraine i le 2010. I le 2012, o se vaega o le togavao (mo suʻega) na paʻu e aunoa ma se malutaga, e lua po na i ai le vevela--30.31. sa lava lava fatugaʻo mo le fausiaina. Ua toto nei le 60 laau toto. E lelei tele mo tagata uma, na o le itiiti ifo e laʻititi-umi. O le a ou tui (i Moldova). O le tofo e ofoofogia.

Stepan Petrovich, Belgorod Region

//vinforum.ru/index.php?topic=410.0

I aso nei, na faateia aʻu e Jupiter i se auala lelei, o se saga e tasi tausaga le matua na malepelepe e aunoa ma le taumalulu i le -30, e ui lava na ufitia i le kiona, e tele isi ituaiga na le mafai ona tu ai. Ma o le a le mea e sili ona manaia i le taimi nei, ua maeʻa ona matala ma lau o isi ituaiga lag i tua pe a ma le vaiaso.

Pavel Dorensky

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=903

E tasi le tausaga le matua o Jupiter na ou manumalo i -24 tikeri e aunoa ma se malutaga, e tusa lava po o le a le malulu, e lua mea leaga i luga o ata taitasi. Sa ou ola i se punavai o le tautotogo -3.5 tikeri e aunoa ma se mea e faaleagaina, ae mo se faataitaiga, i Venus, o le tele o tumutumu e pala.

bred_ik

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=903

Alii e, faʻafilemuina oe i lenei Jupiter! Na ou alu foi e faatau ma taumafai e faatulaga saʻo i Amerika, o le a le mea e mautinoa ai le mamā o le ituaiga. Ma na foliga mai o se ituaiga o ituaiga e leai ni meaʻai na gaosia ma na faamanuiaina Jupiter i le vasega C. E le o mautu, laitiiti, ma tofo e le o ese. E le taatele i Amerika, ae i Europa e leai se tasi na talosaga e faatau atu. Ae na te leʻi faatagaina ona e leai se tasi na fesili, aua faʻatagaga e faʻatau atu na maua mo le tele o vailaau agavaa mai le faasologa D. Clark, na aumai i Europa. Venus mo se faataitaiga. Ma sili atu ona mausali, ma sili atu le malosi, ma sili atu nai lo Jupiter. O le mea lenei na tali mai ai Clark: Irina: Na tuʻuina mai lau savali ia te au. Ou te galue i le fuaina o vine ma faʻasaʻo ai Jupiter i le 1999 mo le polokalame o le faʻaleleia fua o le Iunivesite o Arkansas. Ae paga lea e le avanoa Jupiter mo le auina atu i Europa. O ituaiga eseese e puipuia e le Iunivesite ma e na o le laiseneina mo le faʻalauteleina ma le faʻatau atu i totonu o le US. Ou te le iloa se tali mo lenei lomiga. Ae faafetai mo lou fiafia. Ioane R. Clark, Polofesa Polofesa Dept. o le Horticulture 316 Plant Science University o Arkansas Fayetteville, AR 72701

Irina, Stuttgart (Siamani)

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?t=3112

O fualaau suamalie vine e manaia le tofo ma fua lelei. Ae o le mea sili ona taua o le tele o tagata uaina ua manatu i le le mautonu. O lenei ituaiga e taua foi o "vine mo le paie." E le gata e le manaʻomia le tausiga faʻapitoa, ae toetoe lava a le manaʻomia togafitiga faʻaleagaina.