Laʻau

Aubriete po o le tauvaga: mea uma e uiga i le laau, totoina ma tausi

O Aubresia o se fale e leai se mea e maua mai ai le eleele e avea ma se falaoa ola, vave ona tupu, o le mea lea e fiafia tele ai faifaatoaga. E oʻo atu i le 20 cm le maualuga ma laʻau laʻau laʻitiiti e tuʻuina i lalo i le pito i lalo. E fuga mai seia oʻo i le taumalulu.

Faʻatasiga ma ona faʻafia faalua i le tausaga - mai le tautotogo o le tautotogo i le ogatotonu o Iulai muamua ma Setema mo le taimi lona lua. O lanu lanumoana e fa, lilac, fulufulu paʻepaʻe ma le lanu violū, e tusa ma le 10 mm le taamilosaga, o nisi taimi e natia uma i le laʻau. Pogisa lanu enaena e pei o fatu uliuli e mama i totonu o le pulu. O loʻo tupu i le vaomatua i mauga ma vaitafe i le itu i saute Farani, Italia, Asia Itiiti, Amerika i Saute.

Ituaiga ma ituaiga o tauvaga

I le aotelega e tusa ma le 12 ituaiga.

Meaola ma ituaigaFeʻauLeaFugalaau / Pulu
Deltoid (Aubrieta deltoidea)E pei o se lilac bush, e oʻo i le 15 cm.Grey-green, deltoid, lua denticles mai le pito lua.Fufulu pe faʻapipiʻi le lanumoana, 10 mm le lautele.
Graceful
(Aubrieta gracilis) Kittie Blue.
E fai se kapeta mafiafia o fugalaau. E oʻo i le 10 cm.Pale lanumeamata.Bright blue, 2 cm ma se nofoaga tutotonu samasama.

Kolumka

Guss.

E oʻo atu i le 12 cm, o le fatu e punou punou, faʻapipiʻi, ufiufi i le faaputuga.Uumi le vane.E oo i le 4.5 cm le lautele, pale lilac ma le piniki.
CroatianLea o se tino e le tutusa ma isi ituaiga.Vailaʻau lanu meamata, lapopoa, foliga matagofie pe taimane.Blue lanu ma se totonugalemu pogisa - lilac poʻo le lilac.

Vaʻaiga faʻaleaganuʻu poʻo le Vaʻalele

Aubrieta cultorum. E talia toleniga le taumalulu i lalo o le kiona. E ola e oʻo i le 20 cm. E mafai ona tupu lenei ituaiga i totonu o ipu e tipi. O laulaau e lautele, maʻe. Taatele, faalua ma lua-faalua fugalaau

VasegaFaʻamatalagaFugalaau
FaʻailogaTaua. O laulaau e lanu-lanumeamata, o le lanu e le suia i le tausaga atoa.Lanu mumu po o le lanumoana ma se mata samasama.
Atamamai MoroccoVaʻaia tele.E tusa ma le 1.5 cm, mai le lanumoana i le mumu ma le piniki.
Dr. MulesI le maualuga e le silia le 15 cm.Blue violet.
Borschiz WhiteSe eseesega eseese.Paʻepaʻe.
Cote d'AzurE fuga mai ia Iuni-Iulai, ona toe faia lea ia Setema ao le i amata le kiona.Sami talo.
Vaʻaia teleTauvaga faigata o taumalulu. 15 cm le maualuga.Vaifiti, lanu piniki, mumu, lanu viole, ma le maualuga o le 1 cm.
Tupu ulaulaE oo i le 10 cmE oʻo atu i le 5 cm, fugalaau susulu.
Sea RaspberryE susulu lemu mo le 2 masina.Fugalaau

E faʻapefea ona tupu le vavao mai fatu i le fale

E sili ona lelei le faʻaleleia e fatu, e totoina ai fatu.

Laasaga i lea laasaga:

  • Taofia i le faaiuga o le taumalulu, e sili ia Fepuari, i totonu o peat-humus pots or peat tablets. E leai se mea e tatau ona totoina ai laau; e vave ona totoina i fanua tatala i le faaiuga o Me, pe a leai ni fulufulu i le po.
  • Faʻamamalalo le palapala ma salalau 2-3 fatu, fufuluina i le oneone, ona sosoloina lea i se moli.
  • O vao e ufiufi i se fagu tioata, cellophane poʻo se fagu palasitika, faʻalauiloa faʻalauiloa mo le lele.
  • Alu i totonu o le potu ma le malulu o le ea + 18 ... +21 ° C. O le taimi lava e aliaʻe ai pupu, ua aveese le fale.
  • Suavai ma le faaeteete, ina ia le faaleagaina ai fualaau aina.
  • Aʻo leʻi totoina i le laufanua, e fafagaina i latou faʻamaʻi ma mea faʻamalolo, aemaise lava pe a le ola lelei le laau.

E faʻapefea ona tupu le fugaina mai fatu ile laufanua

O le tele o fai togalaau e totō fatu i le nofoaga tatala i le faaiuga o Aperila poʻo le ogatotonu o Setema. Muamua, latou te eliina se fasi fanua, e le sili atu ma le 15 cm le loloto, ona faaopoopo ai lea o paluga ma paluga o mineral, ma ua uma ona faamamaina le fanua o vao ma nai maa laiti.

O le eleele ua filifilia le le faaituau, mata. E le fiafia le Aubrieta i le peaty ma eleele papa.

Taʻu fatu i luga o le moega, fufuluina i le oneone poʻo le humus, faʻamamaina ma le faʻaeteete. E sili atu le totoina i nofoaga lafulemu, ona i ai lea o le lanu lanu o fugalaau ma lau lauusiusi. A maeʻa aso e 20, o le a aliaʻe mai ni toto fou, o le a mitiia, matauina le mamao i le va o le totoina o le 7 cm.

Tofiga

Aubration e mafai ona faʻaleleia e ala i le tipi poʻo le vaevaeina o le vao.

Laʻau

A uma ona teuteu le laau i le tautotogo o le ai ai le tele o meaʻai. E tatau ona e filifilia le mea sili ona malosi, tuu i totonu o ipu mama, e ufiufi i se ata tifaga po o se fagu, e tatala foi i lea taimi ma lea taimi mo le ea.

A maeʻa le mafanafana o le vevela, e mafai ona aveese atoatoa le fale.

E oo atu i le faaiuga o le taumafanafana, o le a faamalosia ma totogo le laau, o le a tupu lona aʻa, ma o le a mafai ona totoina i luga o le eleele. Afai o le taumalulu e faamoemoe e aunoa ma le kiona, e sili ona lelei le toso i totonu o se kiona.

Bush division

O lenei metotia e seasea faʻaaogaina, ma fefefe e faʻaleagaina le aʻa. Sili atu ona faʻaleleia e fatuga po o le tipi.

E manaʻomia lou eliina o se vao mai le eleele ma vaevaeina i ni vaega, taumafai e aua le faʻaleagaina aʻa ma aʻa, ona totoina lea i ni pu sauni i se mamao e 10 cm mai le tasi.

Tuʻu

Talu ai o le laau o se kapeta olaola, o pulupulu e salalau i luga o le eleele e mafai ona fufuluina i le eleele poo le oneone, ma o le a mauaʻa. O le ai ai se fafie fou.

Togalaau Faasaina Tausi

Latou te totoina i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, pe a le faʻaitiitia le tau o le po i le leai. I eleele malulu i luga o nofoaga lafulemu, faia ni pu nai lo le aʻa o se laau, ma tuu ai se mamao e 10 cm.

Afai e te manaʻo e ola se kapeta ola, e mafai ona e totoina vavalalata vavalalata pe masani i nofoaga eseese i le togalaau.

Faʻamalieina na o tamai laau laiti, faʻamalo le palapala ma aveese vao. E le masani ona susu, ma na o le tulaga o taumafanafana mamago. O le tele o vai e fesoasoani i le tuputupu ae o laʻau, ae taofi le fuga.

Ua maeʻa le mulimulitaʻi, faʻafefete oneone i luga o le eleele e tusa ma le tolu taimi i le vaitau.

O lenei laʻau e le fiafia i le 'eleʻele o loʻo i ai le' eleʻele ma fugalaisa, e manaʻomia ai le meaʻai (efuefu), lea e tatau ona faʻaopoopo aʻo leʻi fuga ma pe a uma le teuteuina o le autumn. O le mea e tupu mai nei e faatoa tupu lava pe a uma le totogo. O le gaʻo e toetoe lava aʻafia i le aʻa, i le tautoulu latou te le vavaeina, ina ia tumau ai le malulu malulu o se kapeta ola. O le isi o le a na o le isi tautotogo e sosoo ai.

O lenei laʻau faʻapitoa e mafai ona toleniina le taumalulu kiona, ae afai e malulu e aunoa ma le kiona, e lelei tele le ufiufi o le vavalalata i lala laʻau, faʻasusu i peat or lutrasil.

Maʻi ma faʻamaʻi

Faʻasalaga lelei, e toetoe lava a le maʻi le osofaʻiga.

Mafuaʻaga / PeseFaailoga i lau ma isi vaega ole laauAuala toe faaleleia
Tele le inu ma le le lelei.E leai, leai se ola. O le aʻa e paʻu.Taofi le faʻamalosia, faʻavasegaina ma toe faʻaopoopo i se isi nofoaga.
AphidsFaʻapipiʻi paʻu paʻepaʻe, e aofia ai i luga o atigi. A maeʻa lau lanu, e pei o le fuga, e ufiufi i iniseti.Fufulu le laau i aso uma ma le vai mafanafana. Afai e le vave iloa le aphid, e sili atu le togafitia i le vaiaso faatasi ma Fitoverm poo Intavir, e mafai ona e togafitia i se fasimoli solution.
Fola faʻatauFaʻaalia i le tautotogo, fai ni pupu i laulaʻau, e mafai ona 'aʻafia e aʻaʻo aʻa.E le fiafia i le vai, e taua le aveeseina o vao, o fualaau ia o lenei meaola. Vaʻalo lata ane gaosi, tamato, pateta, calendula, caraway fatu, coriander, marigolds, nasturtium, o le manogi o nei laau o le a fefefe mai le iniseti. Fafagaina ma faʻamaʻi faʻasusu ma meaʻai.
Malosiaga malosiPaʻu paepae.Togafitiga ma le fungicide poʻo le sulfur sulfur. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, faʻaumatia.

Fai mai Mr. Summer Resitala: o le auburn i le mamanu o le laufanua

E manaia tele i luga o mauga, i togalaau, rockeries, moli puipui ma masini, o le mea lea o se mea mataʻina o fugalaau, aemaise lava pe a faʻapipiʻi ituaiga eseese.

Vaʻaia le phlox, irises ma le masalomia ma isi.