Fua o le gaosiga

Faamatalaga ma ata o ituaiga lapisi

Masalo, i totonu o la tatou latina o se laau lauiloa e pei o le lemoni e le o iloa e tagata uma, ae atonu e masani ona iloa e le au faifaatoaga laau ma ona faamatalaga ma ona lelei uma. Ae ui i lea, e tele lava ituaiga faʻatoʻaga o loʻo iai i aso nei, ma afai e te faʻafuaseʻi filifili e ola lau laʻau i lau eria, ona sili atu lea ona e iloa o latou uiga. I le sili ona lauiloa oi latou ma o le a talanoaina atili.

"Lima o Buddha"

O le ituaiga "Buddha Hand" e aofia ai le vaega o palmar citrons ma e sili ona lauiloa e le gata i Sisifo, ae faapea foi i Iapani ma Saina, lea e masani ona masani ai o ia i meatotino faavavega. Mo se faʻataʻitaʻiga, e toʻatele e talitonu faʻamaoni o se tagata na ola i lenei laau o le a mafai ona ola fiafia mulimuli ane.

Ae mo le faʻamatalaga faapitoa o le botanical, e tatau ona maitauina o lenei lemoni o se tasi o sui sili ona tele o fualaau suamalie ma ola e oʻo i le 40 cm le umi. O fua o loʻo i ai se foliga lautele ma e foliga mai e pei o se pulupulu o faʻi po o faʻailoga, o le mafuaaga lea na aliali mai ai le igoa uiga ese o le fua. I totonu o le laʻau "Buddha's Hand" o loʻo i ai fatu e foliga mai o fatukena fatu, ma le pito i luga e ufiufi i paʻu.

I le averesi, o le mamafa o fualaau aina e oʻo atu i le 400 g, ma oi latou, e pei o isi vaega o le laau, o loʻo faamatalaina e le manogi lelei. E toatele tagata e mafaufau i le "Buddha's Hand" e avea ma citrus masani, e pei o le lemoni lava e tasi.

E taua! Aua le faʻafefeteina le lemoni ma le lemon, aua e ese mai le tutusa o igoa o laau i gagana eseese, e eseese uma lava ma e ese mai le tasi i le isi e le gata i foliga vaaia, ae faapena foi i le tofo o meatotino.

"Pavlovsky"

O se tagata matua o le paʻu Pavlovsky e le tupu aʻei luga aʻe o le 2 m le maualuga, aʻo ia i ai ni lala uumi i prickles. O lau e susulu ma lapoa, lanu uliuli lanu meamata.

O le tele lava ma fugalaau, e masani lava papaʻe, ae i fafo o se paolo piniki. O i latou uma e aoina i pulumu o le 3-5 tumutumu, e ui lava o faʻataʻitaʻiga e tasi e le masani ai.

O le mamafa o le fua o le fua o lemoni le masani - Pavlovsky lemoni e tusa ma le 300 grams, ma ona o le uiga o le skinrous skin, o lona igoa lona lua - "shishkan". I lalo o le samasama lanu samasama ei ai se tamaititi, mama ma le mumu, ma sina oona. O le tele o laʻau o le a faʻaleleia e le tagata lava ia, ae a maeʻa ona fugalaau, e sili atu le faʻaaogaina o le pollen i luga o pistils ma se pulumu mumu, ma e le manaʻomia le faʻamautuina o tumutumu: o le faʻaaogaina o le tino o le citrus laau o le a faia mea uma lava, e mafua ai le sili atu o ovasia sili ona lelei i lālā.

E taua! A maeʻa faʻalautele taitasi, e tatau ona faia le faʻavaeina o le pale.
I taimi o le taumalulu, o le parolovsky lemoni e sili atu le toʻa nai lo le ituaiga o lemoni tutusa: e le gata ina atiina ae lelei, ae e maua ai foi fua lelei. Ae peitaʻi, afai e te le mafai ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga, e ono maʻi le fale.

"Tina"

Pe a faatusatusa i isi fualaau suamalie, o le lapisi o lapisi tele (pe pei foi o le Pomelo) e sili ona tele, aua o le maualuga o se tagata matua e masani ona oʻo i le 15 m.

O le mea moni, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e maua ni fesuiaiga e le faʻaogaina o lenei ituaiga, e masani lava i lala paʻu. Ona o lea mea, e mafai ai ona tuputupu aʻe Tinamatua e pei o se sipuni potu, mo se faataitaiga, mai se maa. O lona fua e oʻo atu i le mamafa o le 1 kilokalama, aʻo iai se tofo fiafia ma tutusa uma le manogi. E fetaui lelei i totonu o le vao, o vaega o le laau o le a tele lava, aemaise lava, o le mamafa o le fua e masani ona 8-10 kg.

E tofu i latou uma ma se foliga e pei o le paʻu foliga ma e iloga i le lanu samasama o le paʻu mafiafia ma le moli moli. Fugalaau i le vaomatua "Grandis" paʻepaʻe, ma luga o lālā o loʻo iai vao tuitui.

E te iloa? I Asia i Sasae, o le lemono o se faailoga o le fiafia, tamaoaiga ma le umi o le ola.

"Prettto"

E tele ituaiga o "Piretto" o se laau laitiiti, o loʻo tuputupu ae lemu (poʻo le vao), e oʻo i le 4 mita le maualuga. O le tuputupu ae o lala e ese mai i le eseesega o le malosi, ma i tua o laulaau o laau talatala ma pupuvao.

O laulaau e lanu, e iai le uiga o le "lemon" ma e tele lava le ovateva po o le ovate-motu, e oʻo atu i le 20 cm. O fugalaau e mafai ona faʻaletapoipo pe na o le tane poʻo le fafine, e tele lava i le lanu, ae ese lava.

E oʻo atu i le 20-30 cm le umi ma e ese mai i le vevela ma le paʻu o le paʻu, lea pe a oʻo i le pula, e i ai sona lanu samasama samasama. O lenei ituaiga o lapisi e sili ona fiafia i le vevela ma le mafanafana o le tau, e sili atu nai lo isi ituaiga o lapisi o loʻo malamalama lelei i le malulu ma e mafai ona lafoaia a latou laulaau i le 0 ° C.

O le faigamalo sili ona lelei mo le vevela mo le tuputupu ae masani o laau ma le toe gaosia o le sipuni mai i le + 23 ... +25 ° C, ae o le faaitiitia o lenei tau i le + 4 ° C e masani ona oo atu ai le faaleagaina o vao.

"Uraltau"

O le ituaiga o loʻo tuʻuina mai i le foliga o se laau e ola ai, e oʻo atu i le maualuga o le 3.5 mita. Crohn e faʻaalia i le vavalalata ma paʻu lala. Pipi - olive-gutu, o le a leai ni afifi - felafolafoaʻi, enaena.

O lau o loʻo i ai le lautele o foliga o le oval ma e lapoa tele, lamolemole i le paʻi. O le peleti laulau lava ia e lamolemole, ae i le pito pito i tua o laʻititi laiti. Ole fua o le fugalaau fugalaau eseese e eseese i totonu o le 2-3 cm, ae o le tele o le ovoid ma fualaau suamalie e oʻo i le 150x120 mm.

O latou pito i lalo e sili atu ona faʻaloloa, ma o le pito i luga o loʻo tu i fafo ma le vaivai. O le laʻau o le fualaau aina suamalie e ese ai Uraltau ma le lumpy, faapea foi ma le mafiafia ma le susulu. O le lanu sili e lanu samasama. O le aano o le fua e suamalie, malie-suamalie i le tofo ma fufulu ai se manogi manogi. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 260 g, e ui lava i lalo o tulaga alualu i luma lelei, ae masani ona oʻo ile 500 g.

Faatasi ai ma uiga lelei o le galueaina o le tetee malosi lea o le eseese i faamai ma meaola faalafua.

Aoao atili e uiga i fualaau suamalie e pei o le mandarin ma le calamondin.

"Bicolor"

Ua manatu o se ituaiga Italia faaonapo nei lea e iloga i ona fualaau suamalie. Na maua i le afa lona lua o le seneturi lona lua i Tuscany ma o le igoa muamua e pei o le "Cedrato di Lucca".

O le foliga o fua o le lapotopoto ma o loʻo i ai se faʻamau i le equator. A o latou matutua, o latou lanu e maua mai se lanu mumu-enaena, e ui o le vaega pito i lalo e tumau pea le lanumeamata.

O le mea e masani ai, o lala laau e ola i luga o le vao, ma o lala uma lava e ufiufi i nai laau laiti. O foliga o laʻau e pei o lemoni ma vali i le lanumeamata. O tumutumu uma e aoina i se pulumu, ma lanu lanu violē poʻo le piniki māfiafia.

Canarone

O le isi ituaiga o lapisi, lea i le tele o itu e pei o le lemoni. Na muai faamatalaina i le seneturi lona 17, ae o le seneturi 20 na manatu ua leiloa, seia oo ina maua e Paolo Galeotti laau ola i le taimi o le toe fuataiina o fualaau suamalie i le teritori o Cannero Riviera i Piedmont.

O le ituaiga o Canarone o loʻo tuʻuina mai i le foliga o se pupuvao malosi ma lala faʻamalosi e matua tele lava e tupu aʻe i luga.

Lea laʻau - peʻe, laʻititi i le telē. Laʻau laiti - lanu violē ma e masani lava ona faʻapotopoto i vaega, e ui e masani ona ola tasi i le taimi. Buds e aoina i se pulumu ma maua ai le lanu viole.

O fua e samasama ma lapoa, ma se papila lelei i le pito ma se lio faataamilo i ai.

Pompeia

O ituaiga anufe "Pompeia" ua tuuina mai i se ituaiga o fualaau aina ma se lanu samasama ma le mimiti, ae sili atu ona faigata i le vaega (o lona mafiafia e masani ona oʻo i le 1 cm).

E leai se tigā i totonu ma o loʻo iai se mea e le masani ai le lemoni. I totonu o le fualaau aina e na o ni nai lua, ma o le aano e manaia ma malulu, faatasi ai ma le manogi o le manogi manogi suamalie i le tipi. Pompey e tosoina mata i lona foliga le masani ma oso ese mai pompa, ona o lona suamalie lea ua i ai lona igoa.

O le Pompeia e faia i fualaau aina suamalie, Sa Pompia dessert ma le liqueur ma se manogi tulaga ese.

E te iloa? O fualaau laʻau e mafai ona faʻaitiitia le faʻaalia o le gataifale, ma i aso anamua na faʻaaogaina ai le faʻavasegaina o vaifofo eseese.

"Etrog"

O lenei ituaiga o lapisi o loʻo faʻatusalia e laau talatala ma laau laiti ma se aga masani o le tuputupu ae. O le laau e matua vevela lava, o le mea lea e matua mataʻutia lava i gutu.

O le fua i le tele o auala e toe faamanatu mai ai se lemoni maualuga, e ui lava pe a e vaʻavaʻai lelei i lona foliga, e sili atu le pei o se moligao. I le oʻo ai i le matua matua, o le a sili atu nai lo le masani a lemoni. O le aano e manaia ma pale samasama.

O loʻo i ai se uʻamea mafiafia ma le lumanaʻi ma se fausaga matagofie ma se mea manaia tele, ma o loʻo iloa ai le violet. O fualaau aina uma e matua puipuia lelei i luga o le laau ma e tele fatu. O le mea moni, o le Etrog citron varieties e tupu tele lava mo le faʻaaogaina e tagata Iutaia i le latou tausamiga masani o le seleselega "Sukkot", lea e faia ia Setema poʻo Oketopa. O sui o lenei malo latou te talitonu o lenei fua o loo taʻua i le tusi a Levitiko (23:40).

A maeʻa ona faitau ituaiga eseese o le laʻau, e faigofie lava ona e malamalama pe o le a le mea, ae afai o le ae totoina se laau i luga o lau togafiti, ona e filifilia lea o se fatu, suʻesuʻe ma le totoa ona foliga uma, talu ai e le manuia uma i tatou i le tatou latitudes.