Faatoaga

O malosiaga ma vaivaiga o laau o le olive Lada

Aʻau Apple - o se tasi lea o fualaau aina aupito sili ona matutua na ola e le tagata.

O laau Apple e eseese i le taimi o le seleselega, o lona uiga o ituaiga taitasi ei ai ana lava uiga o le galueaiina ma le tausiga.

O le a le ituaiga?

O le ituaiga o Apple o loʻo taʻua i le Lada ituaiga taumalulu opu apu e eseese maualuga maualuga o le teteʻe i le kiona.

O le mea autu i le teuina o fualaau aina - e le faʻatagaina ai le oso i le vevela, pusa laupapa ma palasitika talafeagai.

Fua o fua e oʻo atu i le lima masina.

Faʻasalaga

O lenei ituaiga e talafeagai e palota ai ituaiga o le autumn.

E sili ona lelei le eletise o lenei ituaiga: Pepinchik Krasnoyarsk, Lulu, Zhivinka.

Faamatalaga eseese Lada

O lenei ituaiga o apu maualuga le maualuga, o le tuputupu ae maualuga e sili atu i se talavou.

O le ituaiga o loʻo i ai se lanu lapotopoto. paleni mafiafia e laʻititi le tele o laʻau ma lala laʻau.

E mafai ona oʻo i mea uma na o le tolu mita maualuga. O le paʻu i le tumutumu o le laau e lanu enaena, ma i le pito i lalo e maua ai se lanu lanumeamata.

O laʻau e lapotopoto, faʻapipiʻi faʻafefeteina i luga o le pito i lalo, maua ai le malosi o le pubescence. O lau o loʻo i ai se paʻu o le tino, lea e faʻamaʻaina i le pito i luga, o le pito e le o ufiufi, o le telē e tele.

Lanu - lanu meamata ma lanu. O pusi o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu piniki piniki, ma o fugalaau - papaʻe, lapoa tele, o lo oi ai pea le manogi malosi.

Fualaau aina - laiti laʻitiiti, ia lapotopoto, foliga laititi foliga, tusi i itu. O le mamafa e oʻo i le maualuga o le fasefulu futu.

I le vaitau o le aveeseina o lanu paʻepaʻe, o loʻo ufitia le pito i luga o lanu mumu mumu.

A uma ona taoto, apu loloto le mumu, toetoe lava a enaena, lanu.

O le pele o le fua o le laumei Lada e manifinifi, i lalo o le mea e mafai ona e vaʻavaʻai i mataʻupu o le lanu matamata matala.

Fualaau suamalie suamalie, suamalie. O le aano e manaia, e matua maualuga tele, crunchy, vaivai, paʻepaʻe.

Ata


Faʻasologa o talaʻaga

Faafetai i le galuega a tagata tomai faapitoa i le Krasnoyarsk Experimental Station for Fruit Growing Tikhonova N.N. ma Tolmacheva A.S.O lenei ituaiga na fafagaina e ala i le sopoia o ituaiga eseese o laau apu: Leletino ranetki ma Papirovka.

Tuputupuʻe tuputupu aʻe

Uiga o le tuputupu ae - Siberia Sasae. O le ituaiga e lauiloa i le itu i saute Krasnoyarsk eria.

Aoao e uiga i ituaiga e talafeagai mo le totoina o nei itulagi: Snowdrop, Pepin Saffron, Persianka, Meaalofa i le au fai togalaau, Paʻu omea, Sokolovskoye, Uralets, Phoenix Altai, Afafine Pepinchik, Lyubava.

Tuuina atu

Le mafai ona fuaina le laau pe a uma fa tausaga talu ona tulaʻi.

E le gata i lea, o le taimi e faigofie ai.

I le tausaga muamua i le amataga o le fualaau aina mai le tasi laau, o le seleselega lua kilokalama o fuai tausaga na sosoo ai - ono pauna.

O laau e fitu tausaga e mafai ona oʻo i luga i le sefulufa kilos, faatasi ai ma tulaga lelei mo le tuputupu ae ma le tausiga lelei, e mafai ona oʻo atu i le sefulutasi tausaga le matua o le sefulutasi tausaga le matutua 35 kilokalama, ma le tausaga na sosoo ai - 45.

O le mea totino o le fua - latou te pipii i luga o le laau mo se taimi umi.

Aveese fualaau aina mai le aso o Aukuso i le ogatotonu o Setema.

O le taimi e teu ai apu e oʻo atu ia Mati. Fualaau aina lelei le mafai ona feaveaia. O pi e aofia ai i le taumafa lautele.

Aoao e uiga i ituaiga o laau o le maualuga: gaosi, Antonovka dessert, Augusta, Winter pear, Lyubava, Apple Spas, Stroyevskoye, Sokolovskoye, White Filling, Lobo, le afafine o Pepinchik.

Toto ma tausi

Ina ia aua le fiafia i le seleseleina o le apu, e taua le totoina lelei ma le lelei o le laau.

E leai se maliega e uiga i le totoina o se apu.

O nisi e taofi le manatu ua saunia laau toto mo le totoina i totonu o le mafanafana mafanafana, isi - i le tautoulu, aʻo lei amataina le kiona.

E le o ni mea lelei poʻo ni faʻafitauli o nei manatu e lua.

O le mea lea, o le mea autu e manatua o lena mea laau e manaʻomia, seia oʻo pe ua uma ona mafanafana.

Amata amata mai le lua. Ua saunia pe tusa mo se masina ao le i amataina le tau faʻatulagaina. E tatau lenei mea mo le lalolagi ia maua se taimi. "lalo".

O lea, e tatau ona e eli se lua loloto 60-70 senitimita, ma le lautele - e tusa ma le mita.

O le pito i luga o le laʻau e lelei, ma o le pito i lalo e masani ona manino. O le mea lea, eli ai se pu, vavaeese ese nei laulau e lua - o le a taua i le lumanaʻi.

E fautuaina le tatalaina o le pito i lalo o le lua ma ufiufi ai i ni apa, moa po o maa. Pe a fufuluina se pu, na o le pito i luga o loʻo faʻafefiloi ma vailaʻau oona pe faʻasaina e tatau ona faʻaaogaina.

O lenei paluga e faʻatumu i le tolu i se pu, ona - naʻo le pito i luga. Fai se tamai faaputuga, e mafai ona e faʻapipiʻi vave se pine laau.

O le vaega pito i lalo o loʻo faʻasalalau solo i totonu o le nofoaga. Pe a totoina se apu, o le aʻa o le fatuina e tatau ona matua i le eleele.

O le laau e nonoa i sela faasee i le foliga o le valu. O le mea lea ia mautinoa o le ogalaau o le apu e le paʻu i le pi i le taimi o le matagi ina ia aloese mai le faaleagaina o le paʻu. Ia vave ona sasaa lua pe tolu pakete vai ma tatala le eleele.

O le tausia o le apu o se vaega taua ma taua o le tupuina o lenei laau fua ina ia faamalieina ai i le seleselega.

E matua manaomia e le apu uma le tausiga masani.

E tatau ona i ai pea le eleele fufulu ma tatala mo le puipuiga lelei o le susu.

I le tausaga muamua pe a uma ona totoina le apu e le manaʻomia se fafaga faaopoopo.

I le tausaga lona lua, ua tatau ona amata faʻamaʻi.lea e aofia ai le phosphorus, potassium, nitrogen poʻo na o le mulimuli.

I le taumalulu, e tatau ona puipuia le apu mai le malulu, faapea foi ma mailei ma maunu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona nonoa le paʻu i le paina poo pine pine.

E tatau ona faia lenei puipuiga. ao lei amataina le malulu. Ina ia puipuia aʻa mai le malulu, latou te mafaia ufiufi i se tamai laulau o manulele poʻo eleele.

E iai foi se elemene taua o le tausiga apu faʻamaʻa. E manaʻomia ona gaosia i le ono tausaga talu ona tulaʻi.

Ina ia pulea le ola maloloina ma le fua lelei, e manaomia le apu teuteuina. E manaʻomia lenei mea e faʻaleleia atili ai le lelei o fualaau aina ma sili atu le malamalama.

O paʻu tuai poʻo maʻi ma lala e tatau ona aveeseina ma susunuina. O lenei mea o le a maua ai le maualuga o le gaosiga ma le ola o le laau. O le taimi sili mo le teuteuina o le amataga o le tautotogo.

MUAMUA: O le teuteuina o le ai ai sona aafiaga na o le tuufaatasiga ma le lelei o le faasusu ma le apu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga Lada e maualuga le tikeri o le puipuiga: na o laulaau e aafia, ma o fua e tumau pea.

Scab - O se faʻamaʻi lea e mafua mai i le malie.

I le taimi muamua, e salalau solo i le malamalama, ona mafai ai lea ona ufiufi i le lanu enaena ma ola i luga o le eria.

O lenei maʻi le lelei e mafai ona togafitia, ae e tatau ona e iloa e uiga i togafitiga puipuia: mulimuli i le teuteuina, fufuluina (aua le faʻaaogaina i fugalaʻau o loʻo i ai le vailaʻau), taumafai e toto i luga o le teritori maualuga.

O le taimi lava e te matauina ai le amata ona paʻu o laʻau, latou te manaʻomia aveese ma faʻaumatia vave.

Soʻo se autumn, o laʻau paʻu e tatau ona toe faʻaleleia e faʻapala ai ina ia aloese mai le salalau o feeseeseaiga. O le eleele e tatau ona eli, ma o le vao e togafitia i se vaifofo o le ammonium nitrate.

Afai e le aoga lenei metotia, e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau. Tasi se filifiliga e mafai ona fesoasoani i faafitauli o le fualaau faasaina "Skor".

E faʻafefeteina i le vai i le fua o le tasi i le sefulu, ma amata ona latou suluina le laau i lenei paluga i le amataga o le tautotogo.

Lona lua tulaga - Faʻaaogāina le 4% oxychloride poʻo le copper sulphate: e tatau ona fufulu le toto pe a uma ona fuga.

O se faafitauli matuia tele lea e mafai ona maua pe a tupu ae le apu meaola faalafua.

E mafai ona latou faʻaleagaina le gata o le seleselega, ae faʻapea foi le setete o le soifua maloloina o le apu.

O vailaʻau e oʻo mai i le taua e faasaga ia i latou: apamemea, meainu vela, chlorophos, palu Bordeaux ma sili atu.

E manaʻomia pe a faʻapipiʻi le vevela o le ea e leʻi laʻititi nai lo le tolu tikeri Celsius.

Faʻaaogāina fualaau oona e manaʻomia le fuaina o le fua, ina ia aua nei aʻafia ai vailaʻau. O ulugalii o nei fualaau faasaina e le matautia mo tagata, o lea e aoga tele i togalaau patino.

Ina ia mafai ona faʻaumatia ia iniseti lena taumalulu i le paʻu o le apu, e mafai ona e faʻaaoga mea faigata o togafitiga ma togafiti:

  • Paʻepaʻe le ogalaau;
  • Paʻu paʻu;
  • Taulimaina manua o laupapa;
  • Faatautaia le teuteuina o lala ao le i amata le vaitau tuputupu ae.

Mai togafitiga faʻasolo: laupapa e fai ma fafie o loʻo tauivi lelei ma aphids ma caterpillars.

Eseese Lada e tele mea lelei: o le tofo o le fualaau aina, o lo latou gafatia, mafai ona gafatia. O laau e puipuia mai le malulu.

E maualuga le fua o le laau Apple, tusa lava pe itiiti le fua. Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona iloa ai le le mautonu o laulaau i le paʻu.

Mataʻituina le vitio i le auala e saunia lelei ai le paʻu paepae ma faʻamaʻaina laau fua.