Vailaau

Auala e faʻaaoga ai le "Enrofloxacin" i vailaʻau faʻatoʻaga: faatonuga

O le enrofloxacin o se vailaau faʻaonaponei faʻaonaponei faʻaonaponei a Europa mo le iniseti tuusaʻo poʻo le gaʻoina ole gaʻo e manu mamaʻi.

I lona tuufaatasiga o le antimicrobial "Enrofloxacin" o loʻo i ai ni fomaʻi fluorine.

Enrofloxacin: tuufaatasiga o kemikali, faʻasalaga ma le afifiina

O vailaau i foliga vaaia o se vai manino ma se lanu samasama lanu. O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai se vaega autū o le enrofloxacin ma tagata faʻateleina:

  • sodium bisulfite;
  • potassium hydroxide;
  • ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA);
  • vaifofo malosi mo tui.
E te iloa? Mo le taimi muamua na faʻatautaia ai lenei antibiotic i totonu o Europa i le silia ma le 30 tausaga talu ai.
Uli masani: fagu tioata i le paipa, faʻapipiʻi faʻamau i le paʻu alumini. O le fualaau faasaina "Enrofloxacin" o loo faatauina atu i pepa taitasi pepa afifi, faaopoopo i faatonuga pepa mo le faaaogaina.

Faʻaaogaina o mea tau vailaʻau ma aafiaga

O tagata faʻapitoa i le vaega o vailaʻau faʻasaina e aofia ai vailaau faʻasaʻi i le kulupu o vailaʻau e maua mai le 4-quinolone. Enrofloxacin o loʻo i ai le tele o galuega.

O le mea autu e taofia ai le taua o le tele o siama:

  • Bordetella bronchiceptica;
  • Сampylobacter spp.;
  • Clostridium perfinges;
  • Corinebacterium pyogenes;
  • Escherichia coli;
  • Haemophilus spp.;
  • Mycoplasma spp.;
  • Pasteurella spp.;
  • Proteus spp.;
  • Pseudomonas aeruginosa;
  • Salmonella spp.
  • Staphylococcus spp.;
  • Streptococcus spp.

O le faiga o gaioiga i luga o siama o loʻo i luga o le taofia lea o le gaoioiga o le gyrase enzyme, lea e fuafua ai le toe faia o le helix DNA i totonu o le cell cellcle of the pathogen. "Enrofloxacin" mo injections ua vave ona toso mai le nofoaga o iniseti - o faatonuga e faailoa mai ai le maualuga o le faʻaogaina o se mea i totonu o le toto o se meaola e oʻo ile 30 minute poʻo le 1 itula. O le antibiotic ua faʻamavaeina mai le tino e masani lava e ala i le faʻavave ma le talo. O le togafitiga faʻamaʻi pe a uma le tuiina o loʻo teuina i totonu o tino o le tino mo le 24 itula.

I vailaʻau vailaʻau, o isi vailaau faʻasaʻi e faʻaaogaina e faʻataʻi ai faʻamaʻi: "Nitoks Forte", "Baytril", "Biovit-80", "Enroksil".

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le 'antibiotic' Enrofloxacin 'o loʻo i ai se tele o le togafitiga faʻasolosolo ma le gaioiga o gaioiga mo meaola. Veterinarians faatonuina i manu o loʻo mafatia i se faʻamaʻi pipisi, o le mafuaʻaga o le sogasoga o le gauai i le mea autu.

E mafai ona togafitia lelei fualaʻau, puaʻa, tamaʻi mamoe, moa ma turuki ma fualaau faasaina e faasaga i le colibacillosis, salmonellosis, streptococcosis, fomaʻi o le enteritis, hemophilia, campylobacterium hepatitis, mycoplasmosis, tuufaatasiga o faʻamaʻi pipisi ma aʻafiaga o faʻamaʻi lua i faʻamaʻi viral.

E te iloa? E tusa ai ma le maualuga o le aʻafiaga o le tino, o Enrofloxacin mo manu felelei ma meaola e mafua mai i mea matautia matautia (vasega a le MOF e tusa ai ma le GOST Gusia).

O se fofo o le tui mo inisiua gaʻo e pei ona faatonuina togafitiga ituaiga eseese o le niumonia, colibacteriosis, salmonellosis, streptococcosis, septicymia, rhinitis atrophic, mastitis metritis-agalactia syndrome, faʻamaʻi o le tino genitourinary system.

Talosaga talosaga mo meaola

"Enrofloxacin" i le tulaga o inisiua Totoina i lalo o le paʻu i le aso mo le togafitiga o tamai povi ma tamaʻi mamoe, maile ma pusi, lapiti, tui i totonu o puaa. Totoga - 1 ml o vailaʻau mo le 20 kilokalama o le maso masima i luga o le 3-5 aso (mo tamai povi, tamaʻi mamoe ma puaa).

O le umi o togafitiga o mastitis ma dermatitis i le vaomatua o le a na o le tasi pe lua aso. I le le i ai o ni uiga lelei i le tagata gasegase i le maea ai o le taimi muamua o le injections, e toe togafitia le tagata maʻi, pe afai e tatau ai, sui le vailaau faʻasaina i se isi vailaʻau faʻasaina.

O le fofo o le Enrofloxacin i se vailaau o le 1 ml i le 10 kilokalama o le mamafa e lava mo lapataiga o lapiti, dogs ma pusi mo aso e lima. I faʻamaʻi tumau, o le taimi e faʻaopopo i le 10 aso. O le fofo mo le folasaga e ala i le gutu e faaopoopo i le vai i le aso mo le tolu i le lima aso i lenei tulaga:

  • tamai povi, tamai mamoe ma le puaa ma le fuaina o le 0.5ml / 10 kilokalama meaola manu;
  • manu feʻai, aano o manu o turuki, sui o le lafu o matua - 5 ml / 10 l vai mo le fausiaina o tagata taitoatasi, faatasi ai ma le salmonellosis, ua faaluaina le faateleina o le fualaau faasaina.
E taua! O se fofo suamalie ma le fualaau faasaina "Enrofloxacin" mo moa ma isi manu felelei ua saunia i aso uma.

O aʻafiaga e aʻafia ai

Faatasi ai ma se maualuga o le lagona o tagata taitoatasi i Enrofloxacin, o nisi itu aʻafia:

  • tagata taitoatasi e mumusu e 'ai meaai;
  • latou te atiaʻe le vomiting;
  • o le tino o le manu ua leai sona paleni i le avanoa.
O le leaga o le tulaga o le meaola ua faaalia ai le manaomia mo le faalēaogāina le tumau pe sui o le vailaʻau faʻatasi ma le isi vailaʻau. E le tutusa le tutusa o le enrofloxacin mo pusi e pei o manu tetele.

E taua! Faʻatau togafitiga mo togafitiga faʻatoʻaga ma se faʻamaumauga i luga o le afifiina o le mea na fuafuaina e faʻaaoga mo manu.

Faatonuga faapitoa

E fautuaina mo le manulele e inu na o le vai i se vailaau faʻamaʻi. Aloese mai avanoa i vailaʻau mo se togafitiga sili atu ona lelei. E faʻatagaina le fufuluina lelei o ou lima ao lei amataina ma mulimuli i le faʻataʻitaʻiga, ia maitauina le puipuiga o le puipuiga o vailaau faʻasaʻi i manu i lalo o le paʻu. E le mafai ona e faʻaaoga vaʻa gaogao mai le vailaʻau mo faʻamoemoega fale.

O le fasiotia o tagata mamaʻi mo aano o manufasi e faʻatagaina pe a maeʻa le lua vaiaso mai le aso mulimuli o le ave o vailaʻau faʻamaʻi.

Matou te fautuaina ia faamasani lelei i ituaiga o moa, lupe, lapiti, puaa, povi, lafu manu.

Contraindications i le faʻaaogaina o fualaau faasaina

E le fautuaina e veterinarians poto le faʻaaogaina o vailaʻau mo le togafitiga o manu ma ni suiga faʻapitoa o le pathological i totonu o le mea o le cartilage. Leai se tulaga taua tele mo le faasaina o le faaaogaina o vailaau faʻamaʻi - faʻamautinoaina o leona o le faʻalavelave o le tino, lea o loʻo tuʻuina atu ma faʻamaʻi faʻaalia. Ole vailaʻau "Enrofloxacin" e le fautuaina mo tamaʻi pepe ma tamaʻi mamoe o le tausaga muamua o le ola, mo fafine maʻitaga, ae sili atu ona saogalemu mo lupe nai lo isi auala tutusa.

E le mafai ona tuʻuina atu vailaʻau faʻatasi ma togafitiga faafomaʻi faʻapitoa:

  • "Levomitsetin";
  • macrolides;
  • tetracyclines;
  • "Theophylline";
  • o fualaau faʻamalosi e puipuia ai fualaau faʻamaʻi.
E te iloa? O uʻamea ma magnesium fualaau e taofia ai le aoga o lenei vailaʻau.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E fautuaina le teuina o vailaʻau i se nofoaga matutu, puipui mai i le uila o le UV, i le t + 5 ... 25 tikeri. Aloese mai le taumafaina o vailaʻau faʻamalosi i mea taumafa ma meaʻai, ia lafi saogalemu mai tamaiti. O le olaga sili ona lelei mai le aso o le tuʻuina atu - 3 tausaga. Afai e tatala le fagu, o mea o loʻo i totonu e leiloloa o latou meatotino faʻapitoa i le umi i totonu o le masina.

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o le Enrofloxacin i le maeʻa ai o le aso e muta ai le faletusi faʻanatinisi mo le faʻaaogaina o vailaʻau. Ua mafua lenei mea i taunuuga le lelei. O fagu pupuʻu e tatau ona lafoaia e tusa ai ma taʻiala lautele ua faʻatagaina ile tulafono.