Laʻau

Chrysanthemum multiflora (spherical) - tuputupu aʻe ma toe gaosia

Multiflora e patino i le genus Chrysanthemum, ua fuafuaina mo le totōina o fugalaau i totonu o fale mafanafana. I le natura natura e tupu tele i Asia. Faʻasolo 30 ituaiga o laau. Chrysanthemum spherical o le sui Korea.

Fiafia ituaiga, faʻamatalaga

I Rusia, o ituaiga o le malulu na maua le lautele lauiloa. O le toʻatele oi latou e manaʻomia le malulu o le malulu. O le gaioiga gaosia i Europa na amata i le afa muamua o le 19 seneturi.

Faʻafefete

Branbeach paʻepaʻe

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualalo o le tetee i le maualalo o le vevela. O le maualuga o le vao e 42 cm le maualuga. O le maualuga o se laau matua e 35 cm. O le vave fuga o le chrysanthemum e fuga i le laufanua i le autumn, amataga o Setema. Fugalaau, e pei ona taʻu mai e le igoa, e papaʻe.

TotogiaFaʻalogo! I le taumalulu, e fautuaina e teuina le vao i le pito i lalo, ma i le tautotogo e filifili ai ni mea e seleseleina ina ia mafai ai ona totoina ni laau fou.

Branbeach paʻepaʻe

Branindio branindio

O le togavao e faʻatapulaʻa, e oʻo i le 45 cm le maualuga, ma le lautele o le 0.5 mita. O le a fuga mai le va o Aukuso ia Oketopa, o le tauvaga le lelei, e manaʻomia ai le malutaga lelei.

Branbeach paʻepaʻe

Brannyach sunny

Taimi tutusa e tutusa ma Branbeach White. O le tele o siama maʻalaʻau (vaʻai). O taʻavale e lapotopoto, e ufitia i fugalaau.

Brannyach sunny

Branull mumu

O le fugalaau e amata i le afa lona lua o Aokuso, o le lapoa o le tasi fugalaau e tusa ma le 5 cm. O le vao e lapopoʻa, compact, maualalo. O le maualuga o le vao e 0.3 m.

Branull mumu

Falesa ata

O lapisi e sili ona lelei mo tuaoi ma faʻaititia. O le ituaiga o loʻo i lalo, faʻapitoa.

Falesa ata

Falesa lemoni

O le sprysical chrysanthemum o multiflora e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. O le laau e tatau ona malulu i lalo o le malutaga. Lemon fugalaau.

Paraniki ulaula

E faia ai se lupe puʻelaʻau, fugalaau mai le lanu violisa i le lilac, faʻalua lua. E manaʻomia le faʻasiga mo le taumalulu. O le taimi vavalalata e pau i le faaiuga o Aokuso. Faʻaauauina seia oʻo i le malulu (Setema).

Branbeach lilac

Faʻailogaina o se paolo malulu. O fugalaau e tetele, e oo i le 7 cm le lautele. O fuʻa e amata ia Setema. O taʻavale e tutoʻatasi lava i totonu o atumotu.

Paʻu laka

O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Aukuso. Inflorescences e moli. O le vanu o le sili lea o le taumalulu-faigata o le vaega atoa o laau.

Falesa lemoni

Chrysanthemum multiflora: totoina ma tausi ile eleele

Multiflora ua totōina i eleele matala i se nofoaga lanu. Naʻo se tasi o lea nofoaga o le a mafai ai e oe ona totoina se togavao manaia matagofie o chrysanthemums. Manaomia le faʻamalamalamaina o le toniga.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Chrysanthemum Zembla - tausiga ma toe gaosia

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele sili ona lelei mo le totoina o chrysanthemums? O le eleele e tatau ona faʻafefeteina le susu. E manaʻomia e le Chrysanthemum le tele o vai. O se tulaga taua mo le totoina o sauniuniga eleele. Peʻa, turf ma le oneone ua faʻaofiina i totonu o lua totō i le ratio 1: 1: 1.

Faʻalogo lelei! I totonu o Rusia Tutotonu, e mafai ona totō chrysanthemums i le tautotogo (i le amataga o Me). I le tele o itu i saute, o loʻo tulaʻi mai i le masina talu ai (talu mai Aperila).

I nofoaga o loʻo i le itu i mātū, o loʻo tulaʻi mai i le lauʻeleʻele avanoa e le fautuaina. Naʻo le ogatotonu o le tautotogo o le tautotogo talu ai nei, e mafai ona ave i fafo fafo o chrysanthemums.

Paraniki ulaula

O taʻavale e totoina ile mamao o le 0.2 m mai le tasi. O pits e tumu i eleele palapala ua sasaa i le vai (mai le 3 lita i le pu) ma faia ai le fugalaau faʻapitoa. O le isi, totō se laau, faʻasaʻo le aʻa ma faʻaloloto i le maualuga o lau muamua. O le a oti fasi pepa i le mavae ai o le 2 vaiaso o se vaega o se taamilosaga masani o atinae.

Faʻafefea ona tausi se fugalaau

O le tausiga lelei e aofia ai le tausisia o le maualuga o le suavai. I le faailoga muamua o le eleele ua sili atu ona suamalie, ua faʻamamaina le fale. I le mamafa o timuga, ua faʻaitiitia ai le suavai.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

O le tuputupu ae o chrysanthemums e le maeʻa e aunoa ma le pusa pito i luga. O le muamua o ia mea ua maeʻa ona faia i le masina talu ona totoina (faʻavae i luga o vailaʻau faʻasaina). A o faagasolo le gaosia o pulupulu, e tatau ona faia se laei lona lua pito i luga (faʻavae i luga o le paluga ma fugalaau fufusi). E taua le fafagaina o chrysanthemums i le taimi lava e uma ona totoina ai le laau i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe. I lenei tulaga, e na o aʻa lava e faʻaaogaina ai le tuufaatasiga, e aunoa ma le aʻafia o laulaʻau ma tumutumu.

Teuina ma le totoina

Chrysanthemum togalaau - totoina ma totoina

A maeʻa ona toto, e teuteuina le chrysanthemums, ma totoe ai na o le 10 cm le vaega eletise. O le gaoioiga e faia i le tautoulu (Oketopa-Novema).

E taua le iloa! Multiflora e tatau ona totoina ma le faʻaeteete, taumafai e aua nei faʻalavelave le fausaga o le ele, ina ia aua le faamanualia le fugalaau.

Sauniuniga o multiflora chrysanthemum mo le taumalulu

A maeʻa le teuteuga o le autumn, chrysanthemums manaʻomia sauniuniga mo le taumalulu. O le susulu o le taumalulu i totonu o le eleele e ufiufi i lala paʻu ma ufitia i le humus mai luga. Tatala se chrysanthemum i le tautotogo. Faia lenei mea malie ina ia le maua le multiflora i le la.

Branbeach lilac

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le laau e momoe i le taumalulu. Vaomago malosi e faʻamatalaina le vaitau mai le tautotogo i le autumn.

Ituaiga ma foliga o fugalaau

O fugalaau Multiflora e maua i le tele o lanu eseese. I le avea ai o se tulafono, o nei mea e tele pe lua-faalua-faalua. O fugalaau e laʻititi pe laʻititi le lautele.

Fugalaau fugalaau fugalaau

E tuʻuina i totonu o potopotoga vaʻaia i totonu o potopotoga loloto, lea e faʻamaʻaina i le tau malulu i totonu o se fale poʻo lalo ifo. O togavao e siakiina ma faʻasalalauina e tusa ai ma le faʻatulagaga masani.

Faʻaleleia e ala i le vaevaeina o se fale matua

Thuja Danica (Danica) spherical - faʻamatalaga

O le faʻapipiʻiina o chrysanthemums e ala i le vaevaeina o le vao o se auala lauiloa. O loʻo faʻatinoina ia Aperila. O le togavao tina ua faʻataʻapeʻapeina, ua vavae ese le faʻavae ma se vaega o aʻa. A uma lena, ona totoina lea i le eleele.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

I le tulaga o le faʻaaogaina o lenei metotia o le faʻaleleia o chrysanthemums, o le algorithm o gaioiga e matua matauina lava. Ia Mati, o le togavao o le vao ua eli ma aumai i totonu o se potu vevela mafanafana.

Faʻalogo lelei! E manaomia e le laau se malamalama mo se taimi umi (ia le itiiti ifo ma le 14 itula i le aso).

A maeʻa sina taimi, ona tilotilo ai lea i le umi o le 15 cm. Ua vavae ese ma tuʻu i le oneone susu. Lafoaʻiina o laʻau i tulaga e latalata ile fale koli.

Paʻu laka

<

Faatasi ai ma fatu

Multiflora e mafai ona tupu mai fatu. E lua ni filifiliga e mafai: totoina i luga o fualaau aina ma toto i eleele tatala. O fualaau e masani ona totoina ia Fepuari ma Mati. E taua le fafagaina o le laau i le taimi ma faʻamalo le eleele. O le lulu i le palapala e tatau ona faia i le amataga o Me, ma ufiufi pu i se ata mo le vave totoina o fatu.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O timuga timuga o le taumalulu e masani lava ona faaosofia ai le vevesi o paʻu palapala i luga o laau vao chrysanthemum. O le mea moni, o le pau lea o le faʻamaʻi e mafai e le multiflora vao ona gafatia. E tele taimi e mafatia ai chrysanthemums mai faʻamaʻi. O le taatele o latou:

  • vaʻavave mite;
  • caterpillars
  • aphids.

Chrysanthemums e tele ituaiga ma lanu eseese. O le laau e masani ona faʻaaogaina i le mamanu. E seasea lava ona maʻi, ma o le alu i le fale e masani ona faʻafeiloaʻi ma faʻafefe i luga.