Fualaau aina

Purple Spice - Basil Ararat. Faamatalaga o le laau, foliga o le tuputupu ae ma le tausiga, ata

O le Basil o se laau laʻau e sili ona fiafia i ai e tusa ma le 100 ituaiga. O le fuafuaina o sea ituaiga eseese e matua faigata lava.

O le mea lea, o le aso o le tatou tusiga o le a tuuto atu i se tasi o ana ituaiga, lea o le a faateia ai oe i ona faamalolo ma foliga vaaia.

I le tusiga o le a tatou faʻamatalaina auiliili e uiga i ituaiga eseese e pei o Ararat: uiga i fafo, o mea aoga ma faʻailoga, uiga o le galueina mai fatu, faʻapea foi ma le taimi e toto ai se laau.

Eseesega faʻamatala ma lona talafaasolopito

O lenei ituaiga o lapisi lapoa lanu violē. E i ai i laau o le vaitau o le matua. O le vao e le tele, e lua uma ma le lautele - e ola umi i le 60 simita.

O se vaega taua o le Basil Ararat o le i ai lea o se aofaiga tele o suauu taua ma pene.

Sa lauiloa Basil i tagata e oo lava i le faitau afe o tausaga talu ai. Ma o lenei laau toto na oʻo mai i Rusia i le 18 senituri, e ui i lea, e leʻi vave faʻaaogaina i le kuka, ae na o le faʻaogaina o vailaʻau ma togafitiga faʻaleaganuʻu.

O Basil Ararat e le ola i gutu malulu, o lea e tatau ai ona eliina ia laau i le faaiuga o Setema ma siitia atu i tulaga o aiga. Ma i le taumalulu, e mafai ona e fiafia i le manogi o le laau. E le manaomia le totoina o se togavao i le nofoaga e tasi mo le sili atu ma le tolu tausaga i se laina..

Ata

I lalo o le ae vaʻai i se ata o lenei basilica:



Eseesega mai isi ituaiga

I le tofo, e sili atu le malosi o Ararat nai lo ituaiga lanu meamata. O le manogi o le vailaʻau violē e sili atu ona faʻamaonia, e oʻo lava i sina mea leaga. O le lanumeamata lanumeamata e masani ona faʻamago, ma o le lanu viole e faʻapipiʻi i ipu kuka.

Mea faʻasoifua maloloina ma aoga, faʻasologa o vailaʻau

O le oloa e aofia ai mea nei (faʻatulagaina i le 100 kalama):

  • proteins - 3.15 g;
  • gaʻo - 0.64 g;
  • carbohydrates - 2.65 g;
  • fiva taumafa - 1.65 g;
  • efuefu - 1.49 g;
  • vai - 92.06 g;
  • monosaccharides ma faʻasalaga - 0.3 g;
  • suauu gaʻo tumu - 0.04 g

E le gata i lea, o le Basil Ararat e mauoa i le tele o elemene ma vitamini:

  • vitamini faʻalavelave:
    1. β-carotene - 3.142 mg;
    2. A - 264 mcg;
    3. B1 (thiamine) - 0.034 mg;
    4. B2 - 0.076 mg;
    5. B5 - 0.209 mg;
    6. B6 - 0.155 mg;
    7. B9 - 68 mcg;
    8. C - 18 mg;
    9. E - 0.8 mg;
    10. K - 414.8 mcg;
    11. PP - 0.902 mg;
    12. Choline - 11.4 mg.
  • meaʻai:
    1. calcium - 177 mg;
    2. magnesium - 64 mg;
    3. sodium, 4 mg;
    4. paluga - 295 mg;
    5. phosphorus - 56 mg.
  • elemene taua:
    1. uʻamea - 3.17 mg;
    2. zinc - 0.81 mg;
    3. apamemea - 385 mcg;
    4. manganese - 1,148 mg;
    5. seleni - 0.3 micrograms.
Fesoasoani! I le vaega eleele o le laau o se aofaiga tele lea o suauu taua. O le mea lea e mafua ai ona alu ese se manogi manaia o le basil.

O faʻamanuiaga

  • o loʻo i ai meatotino faʻasaina ma faʻamaʻi pipisi;
  • lelei faʻatoʻilalo;
  • leo le tino;
  • faʻaaogaina e avea ma aphrodisiac;
  • faʻafilemuina le tino o le tino;
  • faaaogaina i le aromatherapy;
  • faʻaleleia faiga faʻa-cardiovascular ma faʻaogaina;
  • o le puipuia lea o le atinaʻeina o le afaina ma le kanesa;
  • faaleleia atili le vaai ma faateleina ai mea puipuia o le tino;
  • fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins;
  • tauivi ma se maʻi tiga;
  • faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma faʻatau ai suiga tau tausaga.

Faʻaiʻuga

Afai e tele mea e te 'ai i lenei aso, e mafai ona tupu aafiaga nei:

  • le le atoatoa o le galue ma le ita o le mucosa gastric;
  • faʻasalaga;
  • faʻamaʻi maʻi.

Contraindications

E i ai o faʻamaʻologa e faʻaaoga ai le basil e matua faʻavaivaia:

  • taimi e faʻaalia ai;
  • ogaoga ogaoga i le galuega o le cardiovascular system, aemaise lava pe a mavae mafatiaga o le fatu cardiac;
  • i le faʻavaeina o toto i totonu o le toto;
  • faʻamaʻi toto;
  • pe afai ei ai se allergy i le oloa.

Faʻafefea ona faʻaaoga ma faʻaoga?

Ona o le tofo vevela o le basil, Ararat e masani ona faʻaaoga i le sauniuni o ipu Asia ma Caucasian. O lenei mea e vaʻavaʻai ai mai le laʻau lanumeamata, lea e faʻaopoopoina i le fufuluina o ipu mo le suamalie o le tofo. Ae ui i lea, ua maua e Ararat lona faaaogaina i le taumafa a Europa: ua faaopoopoina i soupisi, ipu vevela, sau sau, marinades ma seasonings, faapea foi ma le teuteuina o se ipu.

E mafai ona e faʻaaoga le basilita pe fou pe faʻagogo.. Ae ui i lea, o fai togafiti poto ua fai mai o le palafi lanumeamata e sili atu ona talafeagai mo le faʻamago. I totonu o ipu uma, e faʻaaogaina le laau e avea ma se faʻavasega.

O le basilisi basiline o le suāuu taua e faʻaaogaina i vailaau ma vailaʻau.

E taua! I le tele o aofaiga ma i luga o se manava gaogao e le tatau ona 'ai le meaʻai.

Tausia i taimi o le galueaina o fafo

Lulu

O le Basil Ararat o se laau e sili ona manava e vave ona tali vave i le faaitiitia o le vevela o le ea. O lea, afai o le vevela o le ea e 10-17 tikeri, o le a taofia e le laau lona tuputupu aʻe. Ma i le maualalo o le vevela, e mate le meaʻai. O le vevela sili ona lelei mo le basilita e 18-27 tikeri Celsius.

Faʻasa

O le laau ua faʻamatalaina e fiafia ile palapala susu. Ae ui i lea, e le mafai ona aumaia i le fausia o eleele lafulemu - i lenei tulaga, o le aʻa o le a pala. I le faʻaleleia o le vai e sili atu ona lelei le taulaʻi i le tulaga o le pito i luga o palapala. - o le taimi lava e malolo lelei ai, e tatau ona e faʻafeinuina le laau. E sili atu le vavaeeseina o vai mo lenei faiga.

Malamalama

Filifili se fuafuaga mo le totoina o basilini e pei ona mafai ona susunuina, e aunoa ma se paʻu. Talu mai le fausia o se lanu violē lanu enaena e manaʻomia ai le tele o le malamalama.

Laʻei pito sili

Ina ia maua le alualu i luma o le Basil Ararat, e tatau ona fafagaina i lea taimi i lea taimi. E tatau ona faia le faiga o le fafagaina faʻatasi i le masina seia oʻo i le fausiaina o fugalaau.

O le taimi muamua e faʻaaogaina ai le faʻamaʻiina i le lua vaiaso pe a uma ona totoina i nofoaga tatala. Afai o le fatu na totoina i le taimi lava lea i le lauʻeleʻele, o le faʻamafanafanaina e faia i le masina pe a maeʻa ona totoina muamua fua muamua. Faʻaaoga e avea o se vailaʻau o le nitrophoska (10 lita o le vai e tatau ona faʻamaluina i le lua punetini o laʻei pito i luga).

Fualaau faʻatau: 4 lita i le 1 mita sikuea.

Tatalo

E tasi i le vaiaso e te manaʻomia e vaʻaia le palapala, e pei o le le faia o se mea malogo mago, faʻafefe i le vaalele. E tatau ona tatala le palapala pe'ā uma ona faʻasusu, ae e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le palapala. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le tatalaina o oe e manaʻomia le faʻaopoopoina o le taualumaga mo le aveeseina o vao.

Faʻapitoa o tausiga ile

O lena tausiga e leai se mea faapitoa e ese mai le avanoa. O le mea autu e faʻaopopo i le vai faʻafefe vai ma tuu i luga o se mea manaia, e ese mai mea masini afi.

E faʻapefea ona toto i le lauʻeleʻele avanoa?

Fatu

O le taimi mo le lūlūina e filifilia ina ia oʻo ai le aʻafia o le po. E masani lava ona tupu i le faaiuga o Me. I itu i mātū o le atunuu e oʻo lava i se taimi mulimuli ane - i le ogatotonu o Iuni.

  1. Ua faia ni vine mo le totoina i le loloto o le 2 senitimita.
  2. O nei togavao ua tele lava mea e faasūsūina, ua mafai ai ona faʻamago sina mea itiiti.
  3. A maeʻa lena, o fatu e tuʻuina i totonu o togalaau e tusa ma le 10 simita le tasi mai le isi.

Mai i luga na o sina mea itiiti lava e palu ai palapala.

Faʻalogo! A o le totoina, e tatau ona eli le eleele i se loloto e 20 simita. I le taimi lea, ua faʻafefiloi ai peat ma organic fugalaʻau i totonu o le eleele: compost poʻo humus.

A o leʻi totoina, e tatau ona faʻafefiloi fatu i totonu o le vai mafanafana mo se aso ma faʻataga ai ona faʻagogo, faʻasalalauina i luga o le ie.

Fatu laau

  1. O le faʻafeiloaʻiina o laau toto e tatala ai le eleele e sili ona lelei i le afiafi. A o le totoina, e tatau ona e saunia vaieli i le loloto o le 10 simita.
  2. O laau totō e manaʻomia i se mamao e 20 cm mai le tasi. Ma o le mamao i le va o laina o le Basil e tatau ona 40 cm.
  3. O vaieli aʻo leʻi faimalaga le tele o le vai i le vaeluaina o le vai.

O afea ma pe faapefea ona selesele?

O le faailoga autu o le basil Ararat ua sauni e aoina, o pupuʻa na amata ona amataina. E masani ona tupu lenei mea ia Aokuso. Aua e te aumaia i luga o le matala, ona o le tele o mea taua o le a alu i fugalaau. Ma ao lei oo i le malulu, e le aoga foi le fale i luga o le saite - o le a pau le basil. E tatau ona seleseleina le seleselega i le na o le tipiina o laʻau o le umi ole manaʻo..

O fea e faʻatau ai fatu?

Basil - o se laʻau lauiloa, o le mea lea e faʻatau ai ana fatu e leai se faigata. E mafai ona faʻatau i soo se faleoloa e faʻapitoa i le faʻatau atu o fatu. O le tau o se tasi afifi e tusa ma le 0.3-1 kalama o le 10-15 rubles. Pe a faʻatau, e taua le gauai atu i le amio saʻo o le afifi ma le ola o le fatu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O Basil e maualuga lona faʻamaʻi i maʻi eseese, ae o nisi o na mea e mafai ona feagai ao tuputupu aʻe mea manogi.

Mai faamaʻi o le basil e aofia ai mea nei:

  • Fusarium;
  • lanu enaena;
  • lanu uliuli.

Faʻatau ia i latou ni togafitiga sili atu ona lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga o le paʻu. O faʻasolosolo faʻasolosolo faʻamalositino osofaʻi aphid ma le pusa faʻatau Fungicides e mafai ona faʻaaoga e faʻaumatia ai i latou.

Basil - o se laau e iai le tele o vitamini ma elemene aoga. O lenei meaʻai e tupu faigofie i le fale, o lea e mafai ai e soʻo se faʻatoʻaga ona totoina.