Laʻau

Pahira: fautuaga mo le tuputupu ae ma le tausiga

I le maofa i lona matagofie na taofia, o le fale o le pachira na paʻu i le alofa i le toatele oo matou uso a tagata, ae ua avea nei o se fugalaau i totonu. E faʻavae i luga o foliga vaaia, e sili atu ona saʻo le taʻuina o lenei laau toto. E masani ona faʻaaogaina e fausia ai ni faʻailoga matagofie, faia o foliga sili ona leaga, ma teuteuina i se pulou, ae i le taimi lava e tasi o pale paleni.

O Pakhira e aʻafia i le tele o laau baobab, e lauiloa foi o pomu, o le aiga fugalaau. O le eseesega o latou foliga fefiloi. O loʻo i ai se ogalaau tele.

O le laau e taatele i le vevela, o loʻo i ai le tele o igoa ua faʻatuina, e aofia ai Malabar ma Guiana chestnut poʻo saba (vai pakhira, aquahira, paketi aquatica).

Fualaau aina faapitoa e pei o fua ua kuka i luga o le laau. I le natura, e gafatia ai le vevela tele, maua ai le susu ile vaega pito i lalo. Ona o foliga patino o le ogalaau, o le isi igoa - o le fagu. I le avea ai o se faailoga, ua taʻua o se laau tupe.

Le amataga ma le foliga mai o pakhira

O Pahira e masani lava ona maua i Mekisiko, Caribbean, ma Amerika i Saute, i le natura e oʻo i le 20 mita le maualuga. I Asia, e mafai ona e maua se fale faapena, ae e ese lava le ese mai ituaiga o Amerika.

O Pahira na faatoa aumaia talu ai nei i Rusia; na maua faapitoa e le au aoina mo ona uiga teuteu, latou te aumaia mai le tele o Thailand mai Thailand. E tusa ai ma le maualuga o le faʻavasegaga, o pomu o malvotsvetnymi.

O lau o lenei laau toto e tupu mai i le tasi rosette o lima (pama i luga o le petiole e tusa ma le 15 cm), ei ai lanu lanumeamata ma sina sina gala. Fugalaau e oʻo i le 10 cm, maua ai le manogi o le vanilla, faʻapipiʻi i luga o le tasi panicle, o le aofaiga atoa e tusa ma le 35 cm.

A maeʻa ona totoina, o fua o loʻo faʻaaogaina o loʻo faʻaumatia i totonu o le lauʻeleʻele o le laau, eleele e avea ma falaoamata ma faʻaaogaina i le faʻamalama. E le gata i lea, o mea inu mama ua saunia mai ia i latou, i laulani Thalani ma fugalaau o le laau ua faaopoopo i salakeke.

I totonu o vaipanoa mafanafana, ua tupu aʻe le fiafia ohira i luga o le auala. Faatasi ai ma le tausiga lelei, e fuga mai le masina o Iuni ia Novema, o ona faʻalavelave tetele e tele, e foliga mai o le malva foliga.

Pajira Care

I totonu o le fale e le tupu aʻe i luga o le 2-3 mita. O le paleni uamea ua oʻo i le 1.5 m. E mafai ona e faia se laʻau matagofie mai se laau, talu ona amata le lala i le maualuga 2 m.

O fugalaau e mafai ona maua i lalo ifo o tulaga faapitoa o le tausiga, e masani lava i le itu i saute o Rusia.

Ua fiafia Pahira i le uluai foliga vaaia ma le manogi o le vanilla o le po manogi. Auala iloga o le tausiga o faatoaga, e mafai ai ona ausia le taʻi atoa tausaga.

Filifiliga mata

Pakhira e fiafia tele i le itu i sasae ma sisifo, pe a susulu le la i le taeao. I se nofoaga le lelei, o loʻo faʻaloloa ma e leiloa ana mea teuteu. I luga o le faamalama i saute i le taumafanafana, e faia ai sina ataata mo ia, o isi mea e mumu ai i luga o laulaau.

E fiafia Pakhira i le "tuulafoaiina", ma lagona lelei i le vaiaai ma se lemoni.

Fuga o mea e maua

Aupito Sili - + 22 ... +24 ° C, i le taumalulu latou te fuafua malolo ma tumau i le + 15 ... +18 ° C.

Afai o le vevela o le potu e maualalo pe sili atu, o le aʻa e masani ona pala. Pakhira e le taliaina le nofoaga e latalata ile maa.

Faʻasa

E matua mataʻutia lava, aʻo matauina le tele o tulafono:

  • faʻaaoga vai i le vevela o le potu;
  • faʻafeinu i luga o se paʻu po o se lanu manifinifi i tafatafa o le au o le fagu;
  • sosolo;
  • faʻafeinu ma le agavaʻa, ae faʻaauau; e faaopoopo le vai i ni vaega laiti pe a maeʻa le palapala.

I le taumalulu ma le tautoulu, faʻafefe taimi vavalalata.

Pe a oʻo le vai i luga o le ogalaau, o le fafie e faʻamalulu ma pala. Afai e solia le pulega o le susu, o le a paʻu le laʻau ona lau.

Laʻei pito sili

Pakhira e manaomia le lalagaina o le malamalama ma le fugalaau faʻapitoa e tusa o le tasi i le masina i le tautotogo ma le taumafanafana. Ina ia lelei le ola o le laau, o le laei pito i luga e faia tasi i le 3 vaiaso. I le taimi malolo latou te le faʻapalapala.

Teuteu

Faatasi ai ma le teuteuina masani, e mafai ona ausia se pale lush. E masani ona fausia Pachira i le tautotogo ae leʻi oʻo i le vaitau o le a tupu. Ua teuteu lala i se tulaga malosi atu, ua totoina ni toto fou i totonu o se puaa, ma ua avea ai le ogalaau. O faʻamalosi aʻa e aveesea i taimi uma, o lenei mea e mafai ai ona e tausia le pepa faʻatumu. Afai e te vavaeina i latou ua matutua, o le ai ai se mea e iloa ai.

Mo le mauaina o se faletai ma se laʻau matagofie, e tolu puʻu ua puʻeina, lea o loʻo faʻapipiʻi pe a latou tutupu aʻe. I le pito i luga o pigtails, i le nofoaga o le lalaga fou, latou te faʻaaogaina se palasitika, e le o le maelega, ina neʻi faʻaleagaina ma taofi le gaioiga o le sua i luga o le ogalaau. E le gata i lea, i le nofoaga o lalaga, e mafai ona e aveeseina le paʻu, i lenei tulaga o le a ola faʻatasi faatasi ni ogalaau, o le a latou foliga lelei. E aveese le pipi pe a fai o le fesoʻotaʻiga e manaʻomia ai le fomu manaʻomia.

Pe a tupu 3 vine, e oo lava i se laau talavou e foliga malosi ma matagofie. E mafai ona totoina se laau totő, ae o le a tele tausaga o le a tupu. I luga o le faʻatau atu o ia faʻataʻitaʻiga e silia ma le 14,000 rubles.

Faʻapenaina o Pachira

Ina ia tupu se laau laʻititi, e mafai ona e faʻaaoga fatu ma tipi.

E faʻafefea ona faʻapipiʻiina e ala i le tipi

E selesele ia Aokuso, ae i le vevela e le maua lalo ifo i le 25 + 30 ° C.

O se vaega masani o le aʻa ma fatugaʻo e talafeagai, ua mauaʻa i totonu o le eleele i totonu o le fale koli. Mo le faʻaaogaina o le faʻafefiloi o le oneone ma le faleoloa o le peat processed. Pusa e ufiufi i tioata poʻo ata. Faʻaauau le maualuga o le vevela ma le vevela. I le itu i matu, e sili ona lelei lenei i Iulai. I le leai o se taimi e maua ai petioles mo le aʻa, e mafai ona e tuʻu i totonu o le vai.

Faʻafefea ona totoina e fatu

Manaomia le faʻaaogaina o fatu fou. O le totoina o tulafono e fetaui lelei ma tuutuuga o le aʻafia o le vavae. Ua totō fatu mo le totōina i + 25 ... +30 ° C. I totonu o le falemalama e tumau pea +27 ° C. O le atigipusa e tatalaina i taimi uma, vaʻavaʻa ma sina faʻafeinu. O fatu e totogo pe a mavae le 20 aso. Ua totoina pupu faʻamalosi i ni pusa eseese. O loʻo manaʻomia ile palapala pei ona faʻamatalaina i luga pe a faʻapipiʻiina e ala i le vaʻaia.

Pahira na totoina

A maeʻa le faʻatau, o le a manaʻomia e le laau le faʻataʻatitia, lea e 2 vaiaso. A o faagasolo lenei vaitaimi, e teu ese le pachira mai isi laau. A maeʻa ona tuʻuina atu i se mea susulu ma susulu malamalama.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

A maeʻa le faʻamalosaga, ona toe totoina lea o le laau, pe a uma ona faʻamusu lelei. O le eleele ua suia i se mea e sui ai ni pama. Ina ia toe maua aʻa, faʻafeinu ia Kornevin.

Totoina o le tautotogo

O loʻo faʻatinoina e faʻafou ai le aʻa ma eleele. E masani ona faalagolago le taimi i le matutua o laau. O le talavou na totoina i le tausaga, i le tautotogo. Tagata taʻitasi tasi i tausaga taʻitasi. O ipu fou taitasi e 5 cm sili atu nai lo le muamua.

Laasaga o galuega:

  • o le tasi vaetolu o le fagu e tumu i le malala, sima poʻo le piliki piliki;
  • ia le faʻaaogaina ni palapala faʻaleleia mo le faʻatumu (mo pama, gaʻo) ma se tali malie;
  • Aua nei eli le ogalaau i totonu o le eleele e aloese ai mai le pala.

O le sui e mafai ona saunia i se tulaga tutoʻatasi e ala i le faʻafefiloi tutusa o le oneone oneone, le palapala palapala ma le turf. O le mea e fiafia i ai e manaʻomia le tausiga masani.

E tausia e Pachira mea sese ma le auala e toe faaleleia ai

Faʻailoga i laulaʻau ma isi vaega o pachiraMafuaʻagaFofo
Suua samasama ma pau.Le lava le susu.Suavai e tusa ai ma tulafono.
Lafoaʻi fugalaau, o le togavao e faʻaloloa.Tuputupu ae i le faamalama i matu, leai se malamalama.Toe faʻafoʻi i le faamalama sisifo poʻo sasaʻe ma faʻamalamalama lelei.
Faʻasaʻo ma leiloloa le ola.Swings poʻo le maualalo o le vevela.Mataitu le vevela o mea o loʻo i totonu.
Pau ese.
  • Oona.
  • Le ipu tele.
  • Le lava o meaʻai.
  • Tuʻu masani le fausiaina.
  • Suu i totonu o se fagu i le telē.
  • Fafaga le fafagaina masani.
O le ogalaau e faamaluluina ma papa.Televave faʻasusu, o le taufaʻatau o le pala.Faʻamālōlōina masani le faʻasusu. Afai e matauina patches tuʻufaʻatasi, faʻafeiloaʻi, aveese vaega ua faaleagaina.

Mala ma maʻi

PestsFaailoga mai fafo mai lauTogafitiga
Umi o le motuIniseti mumu ma pusa paʻu.Fufulu faʻatasi ma le fasimoli ma faʻamalolo i fuluʻi.
ShieldsO le paʻu Brown e mulimuli ane pa'ū.O laʻau ma le au e fufulu i se vaifofo o Karbofos poʻo le Actara.
AphidsNisi iniseti paʻeʻeʻe papaʻe, faailoga lanu.Faʻatulaga se "taʻele" i vai paʻu. Latou te tuʻu geraniums lata ane.
ThripsIniseti ma togitogi uliuli, e mafai ona faapipii siama.Aveʻesea ma le lima ia iniseti, ia faʻaauau le vavalalata ma fomai.

Fai mai le Susuga a le Susuga a le Summer Resident: pakhira - o se fugalaau lelei

Faila Florists fautua atu i mea manaia e tosina atu ai le lelei. I totonu o le fale, e fiafia o ia i mata ma le matagofie o le taofiofi, aemaise lava le lalelei o le matagofie lea e ogatasi ma le leai o se mea ma le nofo i totonu o le fale.