Fualaau aina

Le filifiliga a le au amateurs ma tagata tomai faapitoa - tamato Timofey F1: faʻamatalaga o le ituaiga, uiga, faʻamatalaga i le tuputupu ae

E faʻapefea ona fuafua po o le fea ituaiga e totō i moega i lenei tausaga? O i latou uma e fiafia i fualaauʻai tele a tamato oe mananao e maua vave vave taunuuga, o loʻo i ai se ulugalii amata, e taʻua o Timofey F1.

E le lelei ma e faigofie ona faʻamautu, ae e tele lona tuputupu ae ma e talafeagai mo vailaʻau matafaga. Ma e uiga i isi ona uiga uma ma uiga o le galueaina o le a e aʻoaʻoina mai la matou tusiga.

Tomatoes Timofey: faʻamatalaga eseese

O lenei mea o se mea maʻoti, o aʻafia o tamato, o loʻo i ai le igoa lava e tasi F1. I le uiga o le matua e faatatau i le ogatotonu o le amataga, o lona uiga, mai le totoina o fatu i le seleselega o le a avea ma le 100-110 aso. O le laau e maualuga ma lush up to 1, 5 mita. Laʻau malosi, o lanu o laulaau o le green green green.

E pei o le tele o laau faʻaonaponei, o le tamato Timofey F1 e lelei le soifua maloloina ma e itiiti mea e manaʻomia ile palapala. O lenei ituaiga laau toto e fautuaina mo le tuputupu ae i fale ata ma fale tatala. O fua na oʻo i le varietal matua e mumu, lapotopoto i foliga, faʻamafolaina i sina mea itiiti pe leai foi. O le tofo e susulu, sugary, matagofie, uiga o tamato.

Latou te fuaina le 500-600 kalama, i le uluai seleselega latou te mafai ona oʻo atu i le 700 kata. O le aofaʻi o potu e 3-5, o le mataupu o le mea vevela e tusa ma le 5%. E mafai ona teuina tumatumu tamato mo se taimi umi ma faʻafefe ai femalagaaiga. "Timofey F1" o se sui o le filifiliga a le atunuu, o le resitalaina o le setete o se kulupu, fautuaina mo le galueaina i eleele puipuia ma fale puipui, na maua i le 2007. Talu mai lena taimi ua fiafia ai manaoga mai le au faifaatoʻaga ma le au mafanafana, faʻafetai i ona oloa maualuluga ma uiga masani.

Uiga

O lenei ituaiga e sili atu ona fetaui lelei mo le itu i saute, o loʻo i ai le fua maualuga. E fetaui ma Astrakhan, Volgograd, Belgorod, Donetsk, Crimea ma Kuban. I isi itu i saute e tupu lelei foi. I le ogatotonu o loʻo fautuaina e ufiufi le ata. I le sili atu o le itu i mātū o le atunuʻu, e na o totonu o greenhouses e vevela, ae i totonu o laufanua malulu, e mafai ona pa'ū ma maua ai le tofo.

Tomatoes Timoteo e le fetaui lelei mo fualaau 'aina atoa ma le falala ona o le lapopoa o le fua. Ae latou te matagofie lava, i salakeke, muamua ma le lua ipu ma o le a avea ma teuteuga o so o se laulau. O vine, meaʻai ma mea mama e maloloina lelei ma lelei.

Afai e te tausia lelei ituaiga eseese "Timofey F1", ona e maua lea mai le tasi togavao le 4-5 kilokalama o fua. O le mea e fautuaina ai le totoina mo ia o le 4-5 laau ile sikuea mita. m, o lea, e oʻo atu i le 22-24 kilokalama. Mo se ituaiga maualuga maualuga, o se taunuuga sili lea ona maua mai.

Faʻatasi ai ma uiga lelei lelei o ituaiga eseese o le "Timofey F1":

  • fualaau suamalie suamalie;
  • le faʻapitoa i le eleele;
  • tetee i le leai o le susu;
  • vevela i le vevela;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • lelei fua.

Faʻatasi ai ma vaivaiga e tatau ona fai mai o lenei ituaiga o meaola e matua faʻafefeteina i tulaga o le faʻamalosi. Faʻamaumauga a le Faʻatoʻaga e le lelei lana vaʻaia ma isi ituaiga tamato.

Ata

Faʻaalia mai le ata: tamato Timofey F1

Vaega o le tuputupu ae

Totoina o laau i Mati-Aperila. Faʻasolo i le vaega o le 2 laʻau moni. Faatasi ai ma vaega o tamato, "e tatau ona mautinoa e le" Timoteo F1 lona tetee atu i le malulu. E le gata i lea, e tatau lava ona fai mai mo ona fua ma maualuga tele le tetee atu i faʻamaʻi e faʻamaʻi.

O le laau e maualuga tele ma o lona ogalaau e tatau ona faʻamalosia e ala i le nonoa, ma o loʻo lagolagoina lālā. O le togavao ua faia i le 3-4 stal, e masani lava i le tolu. I laʻasaga uma o le tuputupu aʻe, e manaʻomia le faʻaogaina o ni laʻei faʻapitoa.

Maʻi ma faʻamaʻi

"Timoteo F1" e mafai ona i ai taimi i lalo o le tosoina o fua. E faigofie ona tau faasaga i lenei faʻamaʻi, o le a lava lea e fetuʻunaʻi ai le pulega o vaitaimi ma faʻaitiitia le aofaʻi o fomaʻi. Faʻatasi ma se faʻamaʻi e pei o se mea mamago, TATTO poo Antracol e faʻaaoga lelei. Faʻatasi ma isi ituaiga o faʻamaʻi, na o le puipuia, faʻavaivai ma le moli, o le taimi e tatau ai ona faʻaaogaina faʻamalositino, o nei fuataga o le a faasaoina ai lau tamato mai maʻi uma.

O faʻamaʻi pipisi e masani ona osofaia e se tamaʻi. O le osofaʻiga o lenei meaola e tupu uma i totonu o fale lauolaola ma totonu o le avanoa. E mafai ona e faʻaaoga se vaifofo lelei faasaga i ai: o le fualaau faasaina "Strela". O le mea lea e le toe faʻafeiloaʻi ai le pest i le isi tausaga, aua o le mea lea e tatau ai ona vele le eleele i le tautoulu, aoina mai ni meaʻai iniseti ma faʻapipiʻi ma le faaeteete i se aū.

O taligalu e masani ona masani ai i luga o lau o lenei ituaiga. E mafai ona aoina e le lima, ae sili atu ona lelei le sasaʻaina o le eleele faʻatasi ma le efuefu, oneone paʻu, nati eleele poʻo fuamoa, ona o le ae fatuina se puipui puipui.

O lenei ituaiga tomato e le faigata ona tausia; e naʻo le tatau ona gauai atu i le mea e teu ai, faʻafeinu ma faʻamaʻiina, e oʻo lava i se fai togalaau e mafai ona taulimaina, manuia ia te oe ma se seleselega tele.