Laʻau

Far East Schisandra - tuputupu aʻe ma tausi

Schisandra Sasaʻe Sasaʻe Sasaʻe o se fale faʻapitoa. I lona aoga faafomai, e mafai ona tauva ma le ginseng, e faʻaaogaina i le kuka, ma e faʻaaoga foi mo fuafuaga fuafuaina. Ina ia mafai ona ola ae, e le manaʻomia le faia o taumafaiga tele, o lenei laau o le a avea ma se aoga taua mo le tagata fai togalaau.

O le a se mea e foliga mai i le Sasaʻe Sasaʻe Sasaʻe

Schisandra Sasaʻe Sasaʻe Sasaʻe o se vine e iai ni laau. O lau laʻau e manaia le manogi o lemon. O le aʻa e mafai ona oʻo atu i le umi o le 15 mita. I totonu o se laau talavou, o le paʻu e lanu samasama. A o tuputupu ae, e liua enaena. O le aʻa e pei o ni maea, lea e tupu tele ai le tele o mea faʻaoga. Ua afaina le fatu. I le taimi muamua na tilotilo ai, ua maua ai le lagona o se mea ua mamago.

Schisandra vao

O fugalaau e papaʻe. O vine e ola i vine, e pei o vine, ae peitai, e laiti. I le taimi o le matua, ua liu mumu ma vaivai. E seleseleina le seleselega ia Setema. A o le aoina o le vine vine i lalo o fuifui. O totoe o laau ma lala mai pulumu e mafai ona faʻaaogaina e tipi ai le lauti. E masani lava o se fualaau aina faapitoa e tupu ile 2-3 tausaga, ona malolo lea o le laau mo sina taimi.

O lenei laau i lalo o tulaga masani ua tupu i le Amur Region, i Sakhalin ma le itu i Khabarovsk. Ae ui i lea, e mafai ona e totoina le lemongrass totonu o le fale.

Mea masani masani

Far East Rhododendron Daurian

O ituaiga taatele o lemongrass:

  1. Saina ma Sasaʻe Sasaʻe - e taua tele o se vailaʻau poʻo se tonic.
  2. E ese le leaga o le Crimean ona o lona laʻitiiti tele, e tupu i luga o le la, papa ma laufanua. O laʻau faʻamalosi e maua ai le manogi malosi o le lemon.
  3. Iapani faʻasolosolo o se tamai laau ma tamai lanu samasama.
  4. O le mutia o le laumoni e oʻo i le mita le maualuga. Na te lafoina se manogi manogi palasi. E faaopoopo atu i le teas, siva poo soupeti.

O le Sasaʻe Mamao o le ituaiga lea e sili ona aoga togafitiga ma le lelei.

Mea tau vailaau ma faʻasologa o talaʻaga

Schisandra chinensis - pe faapefea ona toto

O lenei mea totino ei ai ni tonic faapitoa ma vailaʻau faʻaleagaina e naʻo le ginseng. Mai ituaiga uma o ituaiga o lemongrass, e na o le lua o ia mea e maua ai togafitiga faafomai. Schisandra Sasaʻe Sasaʻe Sasaʻe o se tasi oi latou.

E oo lava i tagata anamua sa latou iloa o lenei laau e maua ai le malosi ma aveesea ai le vaivai. E faʻaaogaina e le gata i vailaau masani, e aloaia ma aloaia. I Saina, ua faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi mo le lua afe tausaga.

Schisandra e totogo

I le fesootaʻi ma le tofo faapitoa o fualaʻau, ua faʻaaogaina lemongrass e fuga ai nisi ituaiga o uaina. O le pulupulu o vine o se vaega o le faatumuina o nisi ituaiga o selu.

I le teritori o Khabarovsk, ua saunia le suavai mo le faaaogaina o meaai talu mai le 1967.

Manaomia e manatua! O loʻo i ai i le fale faʻalavelave ma i nisi tulaga e mafai ona afaina ai.

Tausiga

A o tuputupu ae ma tausia le lemongrass Far Eastern, e tatau ona e mafaufau o lenei mea o se laau e le lelei.

Tipiloma (mandeville) - tuputupu aʻe ma tausi ile fale

Ina ia tupu, e tatau ona e fausia se faavaa. Ua faia i le taimi o le tulaueleele. Mo lenei, e tatau ona faʻapipiʻi pou 2-2.5 mita le maualuga. O se maea poʻo se uaea e faʻaloloa faʻaloloa i totonu. I le taimi lava e uma ai ona totoina, ua nonoa le laau. Ona faia loa lea pe a manaʻomia.

Lulu

O le schisandra totonu e pei o le la ma mafanafana nofoaga. E le fiafia o ia e ola i se mea e iai se ata. O Schisandra e le faʻafefeina faʻamalosi malolosi ma matagi malulu. O le nofoaga e tupu ai e tatau ona tapunia mai le matagi.

Malamalama

Schisandra e manaʻomia le tele o moli, ae e le tatau ona matua susulu le la. O se filifiliga lelei o le tuputupu ae lea i tulaga malulu. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, se ata lafoia na faia e se fale, se fale apitaga po o se pa.

Faʻasa

O lenei laau e fiafia pe a fai e masani ona faʻainu. Ae ui i lea, e tatau ona mautinoa e leai se mea e sili atu. Afai e faatagaina lenei mea, o le taunuuga atonu o le pala o le aʻa o lemongrass poʻo le faʻamaʻi pipisi.

Tip. A totoina, e tatau ona faʻamautinoa e le maua mai le vai mai luga o le taualuga.

E manaʻomia le faʻatau pe'ā fafaga poʻo le taimi o le vevela o le tau.

Lafoaia

O le fufuluina o laulaau e faapitoa lava le talafeagai i le tau vevela, aʻo latou vevela vave vave nai lo aʻa.

Totogi

O le maualuga o le timuga e mafai ona afaina i le laau. O le taimi mo le suāsusu e tatau ona filifilia pe a maeʻa le kululu.

I nofoaga e pasi ane ai le vai i luga o le eleele, ua fautuaina e tupu se mauga o le fanua pe filifili se nofoaga maualuga mo le totoina o lemonia.

Soo

Aʻo tausia le lemongrass, o le taimi muamua lava e tatau ai ona faʻatautaia. Ina ia faia lenei mea, o sina vaega itiiti o le eleele e sosolo faataamilo i le au e aunoa ma le paʻi i aʻa. O le a aoga mo le laau e tuʻu ai se laʻau o mulch i luga. O le a fesoasoani e taofi ai le susu susu pe a uma ona faʻamafa.

Laʻei pito sili

O lenei mea totino e manaʻomia ai le ofuina pito i luga o le ammonia ma le potassium. O fuālaʻau 'aina e fetaui lelei mo lemonmonia: manulele po o manulele manu.

A maeʻa le seleselega, o loʻo i ai se manaʻoga e fufulu lelei le palapala ma faʻafeiloaʻi le palapala.

I le taumalulu ma malolo

Mo le puipuia o laau laiti, e manaomia le ufiufiina i laʻau mamago poʻo le totoina o lala ao lei amataina le taumalulu.

Nofoaga mo le taumalulu

<

E le manaʻomia e le tagata matutua le sasaʻe lemongrass le puipuiga mai le kiona.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Fugalaau e tupu i le afa muamua o Iulai.

Ituaiga fugalaau

I le taimi o le tuputupu ae, o pupuvao o se lanu paʻe paepae. A o leʻi amata ona paʻu'ū, latou te mauaina se lanu matagofie o le kulimi kulimi.

Fugalaau fuga

O fugalaau manogi i o latou foliga ma foliga vaaia e talitutusa ma fugalaau fugalaau na faia mai le suka. E faʻapipiʻi tumutumu i faʻapipiʻi. E aofia ai ma le 3-5 fugalaau.

Vaitaimi

I le taimi nei, o fugalaau o loʻo i totonu o le au o laʻau e tosina ai iniseti mo le faʻafefeteina ma se manogi malosi.

Faʻavaa

<

Latou te i luga o ni uumi uumi ma e punou ifo i le eleele.

Teuteu lemongrass pe a teuina i totonu o se potu

E sili ona lelei le faia o le teuteu i le fale i le tautoulu, aʻo leʻi amataina le vaitaimi o loʻo moe. Afai e leʻi faia lenei mea, ona mafai loa lea ona faʻatino le faiga i le amataga o le tautotogo i le vaitau aʻo leʻi amataina le tafe.

I lenei tulaga, ua leva ona vavae ese, toeaina, faaleagaina, ua mamago. E le gata i lea, o loʻo i ai se manaʻoga e aveese vine e puipui ai le pale.

E tatau ona mataʻituina lauʻau e tupu mai aʻa. E talitonuina e le tatau ona sili atu ma le 6 fasi vaega. Afai e tele atu, ona tatau loa lea ona aveeseina faaopoopo.

Faʻasalalau mamao East Sisandra

E tele auala e fafaga ai lemongrass.

Fatuina fatu

E mafai ona e totoina lemongrass i le tautotogo po o le autumn. Afai e faia lenei mea i le tautotogo, ona avea lea o le taimi e sili ona talafeagai ma le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me. A o le totoina fatu, e tatau ona teuina i le susu malulu oneone mo le masina.

A oʻo i le faʻaleleia o le eleele, e faʻafeiloaʻi ile eleele i le loloto o le 2 simita. O le mamao i le va o laau e lata ane e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 inisi. I le pito i luga o le eleele, tuʻu se fasi laʻau po o se humus. I le taimi lava e uma ai le totōina ma i vaiaso muamua o le tuputupu ae, e tatau ona faʻamautuina fatu.

Berries

<

I le autumn, e tatau ona mafanafana ponaivi mo le tolu vaiaso. Ona totoina ai lea i latou i fanua matala.

Faʻasogaina o ni afifi

I le ogatotonu o Iuni, e seleseleina ai ni moli laiti, lea e laititi lava le faapipiiina. E tatau ia i latou taitoatasi ona i ai le itiiti ifo ma le 4 fatuga. Totoina i le palapala ma le susu i le loloto o le 4 simita.

E faʻamamaina 'oti ma ufiufi i mea e leai se mea e lalagaina. O le vaalele e faia i aso uma.

I Aokuso, ua eli ese mai le eleele ma se faaputuga eleele ma teuina i totonu o le pulou i le taumalulu, faatofuina i le susu. I le taimi o le tautotogo, ua faʻafeiloaina ai laau i le tatalaina o eleele

Faʻailoga

Faatasi ai ma lenei metotia o le toe gaosia, e tatau ona manatua i le mafaufau o lemongrass o se vine moni. Mai le aʻa e tasi, o le tele o fatu e tutupu i le taimi e tasi. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le pana, e tatau ona e ave se tasi o ia mea ma vaʻavaʻaeseina ma le aʻa. Ona totoina lea i se nofoaga fou.

Faʻailoa

I lenei tulaga, e tatau ona e filifilia se paranesi ma faapipii i le eleele. Latou te eliina se togavao o se umi umi e fetaui lelei le paranesi, ona fufulu lea ile palapala i nofoaga eseese, ma tuu ai le vaega pito i tua o le paranesi i luga o le eleele. E tatau ona faʻapipiʻi le pipi i taimi uma. I le aluga o taimi, i nisi nofoaga o le a mauaʻa. O ia vaega o le paranesi e vavaeese ma totoina i se nofoaga fou.

Fausiaina o fale

O se tagata matua e le taliaina toleniga. E masani lava ona faʻaaogaina i tulaga e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai le totogo sauni i se nofoaga tumau. O Schisandra o loʻo i ai se aʻafiaga o aʻafiaga, o lea e manaʻomia ai se ipu loloto. E masani lava mo lenei mea latou te faʻaaogaina laau toto ma totō i se nofoaga tumau. E manaʻomia e Lemongrass le eleele lafulemu ma lafoaʻi. I le taimi lava e uma ai ona totōina, e tatau ona fafaga le fale.

E uiga i mea faʻamalolo

Afai ua saunia lelei le lemongrass i sasae, ona tumau ai lea o ana mea tau vailaau mo le lua tausaga. E tatau ona teuina i totonu o koneteina tioata poʻo taga pepa.

Aʻa

Schisandra aʻa e selesele i le tautotogo po o le autumn. Ona e manaʻomia lea e faʻamago. Le isi vavae. Teuina i se nofoaga matutu ma pouliuli.

O aʻa o le laau o loʻo aofia ai le tele o mea e manaʻomia, o faʻamanuiaga mo i latou o loʻo mafatia i le faʻamalositino, veins varicose, pediculosis poʻo le vaivai faifai pea e taua.

O sauniuniga e faʻatatau i luga o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai caries ma le mumū i le mucosa ofo. O nisi e faʻaaoga e faʻaleleia ai le gaioiga o le faiʻai

Vine

O le taimi sili e selesele ai vailaau faʻamaʻi o Aukuso. I le taimi lea, ua amata ona fuga, ona i ai lea o laulaau i le flavonoids.

E fautuaina ina ia tuʻu le mea na aoina i lalo o se faʻalavelave ma faʻaosooso i nisi taimi. E tatau ona faia lenei mea seia maeʻa le faʻamago.

E mafai ona faʻaaogaina togalaau e fai ai le tincture.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • fua lemongrass - 20 kalama;
  • ava malosi - 100 mililiters.

O vine ua tipiina ma le faaeteete, sasaa i totonu o se fagu tioata, ona tumu ai lea i le ava. Mo le 10 aso, e tatau ona faʻaaoga le tuufaatasiga. Ona faʻamaʻiina lea o vine, ua faʻamamaina le tincture e ala i le susu ma faʻatagaina e tuʻuina atu mo isi aso e lua.

O se meafaigaluega lelei mo le faʻaleleia o le gaioiga o le popole ma le faʻaogaina o mea e faʻaogaina. E tusa ai ma faatonuga, e faia mai i vine e pei ona taua i lalo. 10 kalama o fualaau aina e tatau ona nutimomoia i totonu o se ipu laupapa. Ona sasaa lea i se ipu vai inu. Ma le isi, o le mea o loʻo i totonu o le pani e faʻapipiʻiina i luga o le vevela vevela. A maeʻa lena mea, ave ese mai le vevela, faʻapipiʻi ia vine, faamama le mea e afaina ai. O lenei vailaau e mafai ona inu i le 2-3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai i se sipuni sipuni.

O sulu

E manaʻomia ona seleseleina laʻau manogi i le taimi e tupu ai fua. O le paʻu Schizandra o le taua o le ola maloloina. O le taimi mo le aoina ma le seleseleina o le tautotogo.

Mai vine laiti ma le paʻu, e mafai ona e vaʻaia le lauti vailaau. Ina ia faia lenei mea, ia saunia le 10 kalama o mea gaosi. Ua sasaa mai i le lita o le vai inu ma saosaoa mo le 3-4 minute.

E mafai ona faʻaaogaina le paʻu ma fatu o le laau e fai ma faʻaopoopoga i le lauti masani. E faʻaleleia ai le malosi o le tino ile malulu.

Schisandra i Sasaʻe Sasaʻe mamao e manaʻomia ai sina taumafaiga mo lona fausiaina, ae o le a mafai ai ona e faia ni sauniuniga matagofie, o meaʻai ma mea tau soifua maloloina ma vailaau mo faʻamaʻi eseese.

Vitio