Laʻau

Toa pele Valery Chkalov - vave ma manaia

O le augatupulaga na manatuaina e le pailate lauiloa aloaʻia o Valery Chkalov mai lona laitiiti, le tofo o le peleni pele ua faaigoa ia te ia. O lona tele, tino, mea suamalie ma suamalie, o le vave o le matua ma le le mautonu i le tausiga na mafua ai le umi o le eseesega e tusa lava pe foliga mai o se toatele o tupulaga fou fou. O le a matou faʻamatala auʻiliʻilia e uiga i lenei ituaiga mea taua ma foliga o lona galueaina.

Faamatalaga o le ituaiga ma ona uiga autu

I le ogatotonu o le seneturi mulimuli, o fualaʻau lanu piniki Caucasian o se taunuuga o le palota saoloto e fua mai fua, mai fatu lea na tupu ai laau muamua o se ituaiga fou. O le mea moni, ao lei avea ma se ituaiga, sa maitauina ma iloa e le au faipese S.V. Zhukov ma M.T. Oratovsky mai le Central Centetic Laboratory ma le Melitopol Experimental Gardening Station. I le 1953, na siitia atu ai le ituaiga i suʻega a le setete, ma sa aofia ai i le Setete Setete i le 1974 i le itulagi i North Caucasus.

O le laau e maualuga - e oʻo i le lima - ono mita - faʻatasi ai ma le pale-pyramidal, lea e oʻo ina salalau atu i le matua. O le pale e le faigofie i le mafiafia. E lelei le laʻau, o lau laʻau lapoa - e oo atu i le 10 x 15 senitimita. O le faailoga tusi e mamana, mafiafia ma se lanu enaena ma le lanu enaena. O le ogaoga o skeletal lala e alu atu mai i le maualuga o le 45-60 °. E fuga mai i le amataga o Aperila ma amataga o Me. O le malosi o le taumalulu ma le faʻafefe o le malulu ua faʻalautele I gutu ifo ile -23.5 ° C, o le maualuga o le 70% o fugalaau e totogo. O le vailaʻau e ono aʻafia ai i faʻamaʻi - coccomycosis, siamelea (moniliosis). O isi faʻamaʻi faʻaleagaina e leʻo faʻateʻaina foi. E lipoti mai e nisi o faifaatoaga le faʻaalia o le faʻaleagaina o le pele.

Faʻafitauli - e lima tausaga mai le tausaga o le totoina. O le ituaiga o le tagata lava ia. I le avea ai ma tagata eleʻele i le faatupulaia o le eria o cherries o ituaiga:

  • Bigarro-Burlat;
  • Iuni i le amataga;
  • Aperila
  • Amataga vave;
  • Jabul.

O le gaosiga e maualuga, aemaise ile Crimea. Mo le sefulu tausaga, o le fua o le gaosiga o laau e 10 i le 19 tausaga o le 62 kilokalama o vine i le laau. O le maualuga o le gaosiga sa faamauina i le 12 tausaga ma e tusa ma le 174 kilokalama i luga o laʻau taʻitasi. O le fuaina o laau e sefulu tausaga i le Kalasnodar Territory sa tusia i totonu o le 24-32 kg.

O le fua o le sua o le vave ma le fetaui lelei - i le sefulu tausaga muamua o Iuni e mafai ona e aoina mai fua uma. Fua tele (o le mamafa o le 6-8 gm), foliga o le fatu-fatu ma se pulu puaʻa. O le paʻu e manifinifi, o lona lanu e muʻamuʻe latalata i le uliuli-ulaula. Oona e lanu mumu lanumoana. O le semi-cartilaginous juicy pulp foi ei ai se lanu uliuli lanu mumu ma vela piniki. Berries o loʻo i ai se tofo lelei lelei. O le ponaivi tele e le o vavaeeseina lelei mai le pulupulu. O loʻo faʻapipiʻi le siaki i le fale ma vavaeese ma le tuʻuina atu o le sua, ma o se taunuuga lea e le maua ai e le fua ni mea lelei. Talu ai ona o lenei tulaga, o loʻo maua ai vine mo le taumafa fou i na o togavao. Ma e mafai foi ona puipuia i foliga o compotes.

Pepe o cherries Valery Chkalov e manifinifi, o lona lanu e paʻu uliuli i le uliuli ma le mumu

I le matoucha (o loʻo i le itu i sasae o Iukureini), o loʻo faʻatuputeleina foi cherries Valery Chkalov. Fafanoina e ona tagata tuputupu aʻe Aperila. O se laau e lima mita le maualuga i le amataga o Iuni e aumai ai pe a ma le lima i le ono pakete o vine suamalie. Talu ai e le mafai ona ma 'aina e loʻu toalua le tele o vine, o le mea moni, o le tausaga ua tuanaʻi na tonu ai e faia ni fualaau mamago mai ia i latou. E i ai le eletise eletise mo fualaau aina ma fualaʻau i luga o le faatoaga, ma o le mea lea tatou te vave faʻaaogaina le fualaʻau atoa. O le taunuuga na fiafia ia i matou. O fualaau suamalie i le taumalulu na matua lelei lava - na matou 'aina i latou e pei o lena, faaopoopo i cereals, cooked compotes (faatasi ai ma le faaopoopoina o isi fualaau mama ma fua). Matou te fiafia tele i lenei auala o le seleselega mo le taumalulu ma i le vaitau o loʻo i ai nei matou te faamoemoe e toe fai pe a lava le seleselega.

O le faʻapipiʻiina o le faʻamatalaga o le ituaiga, matou te matauina ona lelei ma mea le lelei. O mea lelei, ioe, aofia ai uiga nei:

  • Amata matua.
  • Gaioiga
  • O le taumalulu taumalulu ma le malulu.
  • Tofo ma le tele o vine.
  • Amataga vave.

O le vailaʻau e tele foʻi mea le lelei:

  • Manua-e leʻi fanau mai.
  • Faʻaalia i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaleagaina le feʻau pele.
  • Faʻaseseese le vavaeina o vine ma maualalo le mafai ona feaveaia.
  • Laʻau maualuga.

Totoina o cherries Valery Chkalov

Talu ai o le ituaiga e umi ma o le laau e i ai lona lautele pale, e aoga le totoina i se mamao o le lima i le ono mita mai fale, pala, ma isi laau. O le nofoaga e le tatau ona susu ma malulu, ma e tatau ona le sili atu le latalata i le lua i le tolu mita mai luga o le eleele. O le aʻa e sili ona lelei i luga o loams ma loam oneone, faʻapea foʻi ma chernozems. Fautuaina le aoga o le eleele o le pH 6.0-7.0. E tatau ona lelei le suavai.

O Cherries Valery Chkalov e tatau ona toto i se mamao o le itiiti ifo ma le lima mita mai laau tuaoi

I loʻu togalaau, Valery Chkalov e tupu i luga o le oneone mamafa - o le chernozem e 30-40 centimita luga, ona avea lea o le eleʻele mama. Ae ou te le faitio e uiga i le gaosia. I le auala, talu ai nei na fuaina ai le eletise - o le pH 6.2.

E mafai ona totō Cherry i le tautotogo ma le autumn. I le mea muamua, e filifilia le taimi aʻo leʻi amataina le suavai, ma i le lona lua, ia le itiiti ifo ma le masina ao leʻi amataina le kiona.

O aʻu o se lagolago o le filifiliga muamua. I lenei tulaga, e ala mai le fatu fatu i se nofoaga fou ma amata loa ona ola, ua lelei ona aʻa ma ua lava lona malosi mo le taumalulu o le a oo mai i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae. O le au faipule o le filifiliga lona lua e finau ma latou manatu i le mea moni e faapea i le taimi o le tautotogo o le tautotogo i se vevela vevela, e sili atu ona faigata mo se laau talavou ona ola i se taumafanafana matutu. Ae i le taumafanafana, i le avea ai o se tulafono, tatou te masani lava i totonu o le atunuu ma maua le avanoa e fafaga ai pea le laau, ma afai e tatau ai, faʻafeoloolo. I le taumalulu, e seasea ona tatou taunuu mai ma tatou te le maua i taimi uma le avanoa e tali atu ai i le taimi e tau ai suiga. O le mea la lea, o loʻo faʻaauauina foliga o le laau talavou i ni mea e le mafaamatalaina. Ma e manaʻomia e ia se malosi sili atu mo lenei mea. Afai o le togalaau o loʻo i luga o se togalaau a le tagata lava ia ma e maua e le fai togalaau le avanoa e tausia ai laau totō i le taumalulu, e tutusa uma ia filifiliga.

I soo se tulaga, e sili atu ona lelei le faatauina o se fatu i le tautoulu, aua o le taimi lenei o le filifiliga sili o le totoina o mea. Filifili se laau se tasi pe lua-tausaga ma ni laʻau lelei, lelei ona atiaʻe e aunoa ma le mafiafia ma tuputupu aʻe. Seʻi oʻo i le tautotogo, tuʻuina le laau i totonu o se potu ma le vevela o le 0- + 5 ° C pe toto i totonu o le togalaau, pe a uma ona togiina aʻa i se vaifofo o mullein ma le omea (o le tagata e taʻua o le failauga). Pe a tuʻuina i totonu o se pulou, e tatau ona ufiufi aʻa i le susu poʻo le vao.

Laasaga taʻitasi i le laasaga

O le faagasologa o le totoina o se laau e faapenei:

  1. A itiiti mai o le masina ao le i totoina, ua saunia se lua e tulaueleele ai. Afai o le tau e fuafua mo le tautotogo, ona saunia lea o le lua i le tautoulu. Fai faapenei:
    1. Tili se lua 60-80 centimita loloto ma 80-120 senitimita le lautele. O ē matitiva i le eleele, o le tele o le lua. I luga o humus-rich chernozems, ua lava le lua mo le tele o aʻa o le fatu.
    2. Afai e manaʻomia (pe a mamafa le palapala), e sasaa ifo i le pito i lalo se faʻalavai eletise e 10-15 senitimita le loloto, e aofia ai maa paʻu, iliili, faʻalautele le pala, piliki gau, ma isi.
    3. Faatumu le lua i se paluga o le pelenozem, peat, humus ma le oneone, lea e tusa ma le tutusa le aofaiga. Mo pakete taʻitasi o ia faʻafefiloi, e manaʻomia ona e faaopoopo i ai le 30-40 kalama o le superphosphate ma le tasi ipu tioata o fafie.
  2. I le aso o le totoina, ua totoina se fatu ma ua aʻa ona aʻa mo le tele o itula i le vai faatasi ai ma le faaopoopoina o le tuputupu aʻe ma aʻafiaga o aʻafiaga (Epin, Kornevin, Heteroauxin).
  3. I le totonugalemu o le lua e toso ai, latou te eli se lua ma sasaa i ai se faaputuga faaputuga.
  4. I se mamao mamao mai le ogatotonu, o se siteki o le 0.8-1.2 mita le maualuga o loʻo i totonu.
  5. E tuʻuina le fatu i totonu o le lua, o loʻo i ai le ū o le pito i luga o le komi, ma o aʻa e salalau i luga o le ala.
  6. O le isi laasaga e sili atu ona faigofie ona faia faatasi. Tasi le tagata e taofiofia le laau i le tulaga saʻo, ma o le lona lua e tumu ai le pu i le eleele, ma faʻafefeteina i luga o le palapala.

    E sili atu ona faigofie le totoina o ni peleni matagofie

  7. I le taimi lea, e tatau ona faamautinoa o le ua oʻo i le maualuga i le maualuga o le palapala, ma o luga o luga o le nofoaga o tui. Mo lenei mea e faigofie ona faʻaaoga se nofoaafi poʻo se pa.

    I le taimi o le totoina, e tatau ona e mautinoa o le aʻa aʻa i le maualuga o le eleele, ma o luga o luga o le nofoaga o tui puipui

  8. Ole taimi nei e manaʻomia lou faʻaaogaina o se tagata faila e fai ai se liʻo o le poloka, faʻasalaga le uila ile pito i luga o le lua o le lua. E talafeagai lenei mea e taofi ai le vai i le taimi o le faʻavaivai.
  9. O le ogalaau o le laau ua nonoa i se pine ma se mea faapipii e faʻaaogaina ina ia le mafai ona tuʻuina atu le paʻu.
  10. O le taitai tutotonu e vavae ese i le maualuga o le 60-80 senitimita, ma o le a vaeluaina lala.
  11. Faʻamauina le tele o le laau seia oʻo ina tumu atoa le lio. A maeʻa ona faʻafefe vai, faʻafefeteina e faalua faalua. E talafeagai lenei mea mo le lelei o le palapala i aʻa ma le faʻamamaina o le sinusite o le ea i totonu o le aʻa, lea e masani ona tupu pe a faʻatumu le lua.
  12. A maeʻa le palapala, e liua ma mulumulu ma humus, faapalaʻau, selu, ma isi. O le laʻau o mulch e tatau ona 5-10 senitimita.

Vitio: totōina o cherries Valery Chkalov

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O le pele faapelepele Valery Chkalov e matua le lelei i le tausiga, lea e aofia ai gaoioiga masani tau faatoaga.

E faʻafefea, o le a le taimi ma le tele i le vai vaʻai Valery Chkalov

O le Cherry o se fale e susulu-susu, ae o le suavai e afaina ai. O le taimi muamua e tatau ai ona e faʻauluina le laau ia Aperila ao le i fuga. I le taimi lava e uma ai ona fuga, toe faʻafeinu le vai. E masani ona fai lenei mea i le ogatotonu o Mei. Aʻo leʻi faʻamaina vine, o le a le toe faʻamaina le laau, a le o lea e ono paʻu. Ia Iuni, a maeʻa le seleselega, o le lona tolu o le faʻamaina e faia e faatumauina ai malosiaga na faʻaalu i le fuaina. Ona faʻafeinu lea i se vaitaimi o le tasi masina seia oʻo ia Setema. I le taufaʻaiuga o Oketopa ma le amataga o Novema, o le faʻaleleia o le vai-loading irrigation e faia. O le tele o le vai e faʻaaogā e tatau ona maua ai le eleele ile loloto ole 30-40 senitimita, ma le faʻaleleia o vai - e ala i le 50-60 centimita. O le eleele pe'ā uma ona faʻavaivai e tatau ona tatalaina ina ia maua ai le okesene i aʻa. Lafoaia eleele e filifili.

E le talafeagai le tatalaina o le eleele mulch pe a uma ona fafaga

Laʻei pito sili

O le pele faapelepele e fiafia i le eleele lafulemu ma tali atu i le faʻaaogaina faifaipea o le faʻaaogaina o fua o le gaosiga. O laei muamua e amata ona fai 3-4 tausaga talu ona totoina.

Laulau: Faʻasologa o tusi talosaga mo le pele pele Valery Chkalov

FertilizersTalosaga TalosagaMetotia o le talosaga ma taimi masaniFaʻasologa
Organic (humus, compost, peat)Oketopa - NovemaEli tasi i le tolu i le fa tausaga5-10 kg / m2
Mafuʻe-o loʻo aofia ai (superphosphate, superphosphate e lua, pito i luga)Mo le eli i tausaga taitasi30-40 g / m2
Nitrogen-containing (ammonium nitrate, urea)Aperila, i le taimi muamua o le faasusuE salalau solo i luga o le vaega o le poloka poloka ma faʻafeinu i le vai seʻia faʻaumatia
Paluga o loʻo iai (potassium monophosphate, potassium sulfate)Me, i le taimi o le fausua lona luaVae i totonu o le vai pe a fafaga10-20 g / m2
E faʻaaogaina fomaʻi fualaʻau faʻalavelave e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī

Tasi teuteu

O le teuteuga sili mo cherries Valery Chkalov o loʻo faʻatulagaina. Talu ai ona o le laau e maualuga, o lona pale e masani lava ona tuʻuina atu i le faʻalapotopotoga masani.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le faia o teuteu suamalie suamalie

E faia i le amataga o le tautotogo i nai uluai tausaga o le ola o se laau i le faasologa lenei:

  1. A oʻo i le tau, e faʻatinoina le laasaga muamua, e pei ona faʻaalia muamua.
  2. A maeʻa le tausaga, 2-3 laʻau malosi e filifilia, tuputupu ae i itu eseese - o le a avea i latou ma skeletal.
  3. O isi lala uma ua vavae ese atoa e faaaoga ai le "mama" auala, ma ua faʻapuupuuina lala o le skeletal e tusa o le tolu.

    O le "mama" auala e faʻaaoga pe a oti uma lala

  4. O le taitai tutotonu e tipi i le maualuga o le 30-40 centimita i luga ae o le lala skeletal pito i luga.
  5. A maeʻa le tausaga, o le vaega lona lua o lala skeletal o loʻo faia i se auala talitutusa, ma faʻapupuina paranesi o le muamua muamua e 20-30%.
  6. I le taimi lava e tasi, latou te amata amata ona fausia lala o le poloaiga lona lua. Mo lenei mea, 1-2 lālā ua filifilia i luga o lala skeletal o le muamua muamua ma faʻapuupuu e le afa. O togi na totoe na aliali i luga o le skeletal, tipi "i totonu o se mama."
  7. O le tausaga na sosoo ai, o loʻo faʻaauau pea le faʻaogaina o le pito i totonu o le pale, ma vavae ese ai pine e feosofi i totonu, ma faʻapuupuuina foi le totoe 20-30%.
  8. I le lona lima o tausaga, o le taitai tutotonu e vavae ese i luga o le pito i luga o le paʻu pito i luga.
  9. O le o totoe o le skeletal ma le semi-skeletal lala ua vavae ese, ma aumaia o latou lapopoa i le laina ma le mataupu faavae o le faʻauʻuina. O lona uiga o lala o le tolu tolu (pe afai ei ai) e tatau ona puupuu nai lo lala o le lona lua. Ma oi latou, i le itu, e tatau ona pupuu nai lo lala o le vaega muamua.

Cherry i le uluaʻi tausaga o le olaga

I le lumanaʻi, o nisi taimi e ono manaʻomia ai le faʻamaua (tulafono faatonutonu) ma mea mama.

Seleseleina ma teuina

O le feaveaiina o cherries i se mamao mamao, e tatau ona filifilia fualaau ma 'olo ma faapipiiina i luga o papa i totonu o pusa laupapa. I lenei tulaga, e mafai ona teuina i potu malulu mo le oʻo atu i le 10-15 aso.

O le seleseleina o laau, e mafai ona feaveaʻi vine i luga o mamao

Maʻi ma meaʻai

E ui o lenei ituaiga e ono aʻafia ai faʻamaʻi faʻamaʻi, o le puipuiga vave o le a fesoasoani e aloese mai ai.

Laulau: mea puipuia mo faʻamaʻi ma meaola faalafua mo cherries Valery Chkalov

Aso FaʻamauMea na tutupuAuala e faiAusia le taunuʻuga
PauAoina mai ma le aveeseina o lau paʻuO laʻau pa'ū o loʻo opoina i luga o se faaputuga, vao, lala vevela, ma isi mea o loʻo tuʻuina iina. Ua susunuina le faaputuga, ma o le mea e tupu ai le pefu e teuina mo le faʻaaoga atili e pei o le faʻamala.Faʻatafunaga o laʻau, paʻu o mea faʻaleagaina ma faʻamaʻi faʻamaʻi
Asiasiga ma togafitiga (pe'ā tatau ai) o le cortexAfai i le taimi o le asiasiga na faʻaalia mai ai vaʻa, faaleagaina, manuʻa, ona tatau lea ona fufulu ma tipi i se paʻu ola maloloina ma fafie. A maeʻa lenei mea, e tatau ona togafitia i le 1-2% vaifofo o le sulfate copper ma faʻaaoga se vaega puipuia o le varnish vine.Puipuia o le kanesa (Europa) kanesa, cytosporosis, gutu
Paʻu paepae ma skeletalE faʻaaogaina se vaifofo o le lime faʻamalosi, lea e faaopoopoina i ai le 1% copper sulphate ma le PVA kelu. Ma mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina ni vailaʻau faʻapitoa faapitoa.Puipuiga o le malulu ma le la
Paʻu i le tauIa eli malie le eleele o tafatafa o vavae, liliu i luga o le palapala. O faʻataʻotoga o le taumalulu i le palapala e faʻaputu i luga ma o le toʻatele oi latou e feoti mai le malulu. I le taimi lava e tasi i lenei taotoga, e mafai ona e faia fomaʻi talafeagai.
Faagasologa o le pale ma le eleele ma le 3% o vaifofo o le sulfate copperFaaleleia le aafiaga o se mea na tupu muamua
Amataga o le tautotogoVailaau e Tineia ai Manu FaalafuaE mafai ona faʻaaoga fualaau: DNOC (once every three years) ma Nitrafen (i isi tausaga)Puipuia o meaola faalafua uma ma faamai pipisi
TautotogoFaʻaoga togafitiga o le fungicideFaaaoga le Chorus, Scor, Strobes. Faʻaalu ni pulu se tolu o le palealii:
  1. A o lei totoina i luga o se laumei lanumeamata.
  2. I le taimi lava na tupu ai le fugalaau.
  3. 7-10 aso pe a uma le togafitiga lona lua.
Puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi e aofia ai:
  • moniliosis;
  • coccomycosis;
  • klyasterosporioz, ma isi.
Togafitiga ole inisetiFaʻaalu ni togafitiga se lua - aʻo lei tupu ma mulimuli mai. Faaaoga sauniuniga Spark-Bio, Fufanon.Puipuiga o le faaleagaina e iniseti leaga, e aofia ai le felafoaʻi ma le siaki

O faʻamaʻi pipisi e aafia ai Valery Chkalov

O le vailaʻau e masani lava ona afaina i faʻamaʻi faʻaleagaina, o le puipuiga ma le togafitiga o le tele o ituaiga tutusa.

Coccomycosis

Malaga afaina, ua salalau i Amerika ma Europa. O le faʻamaʻi na oʻo mai i Rusia talu ai nei talu mai Baltic atunuu ma Ukraine. O le anufe i le ituaiga o spores e paʻu i totonu o lau paʻu. I lalo o tulaga lelei (faʻalauteleina le vevela, vevela o le ea + 18-20 ° C), e tupu i luga o laʻau talavou, lea e aliali mai ai ni fasi lanu mumu, lea e mulimuli ane faʻateleina ma fefaʻasoaaʻi ma le isi i le taimi. Faʻasolosolo le toilalo, o lau lanu samasama, lanu enaena ma mago, pau vave. O le laau ua vaivai ma o le faigata o le taumalulu ua matua faʻaitiitia ona o se taunuuga.

Faatasi ai ma se tiga matuia o coccomycosis, o laulaau o le cherry liliu lanu samasama, liliu ma vevela, pau vave

I le avea ai o se tulafono, o le faʻamaʻi e afaina ai laau ia e le mafai ai ona togafitiga ma togafitiga faʻamalolo. I le tulaga o ni faailoilo o le faʻaleagaina, e lua pe tolu vaʻaia ma le vailaʻau Strobi e tatau ona faanatinatiina i se vaitaimi o le 7 aso.

Kleasterosporiosis (faʻapipiʻi solo)

O lenei faʻamaʻi e talitutusa lava ma faailoga ma leaga i le muamua. Pau lava le eseesega e faapea, e fiafia tele le pathogen i le maualuga o le vevela (20-25 ° C) ma e televave lona alualu i luma. E na o le lua vaiaso e pasi mai le foliga mai o togitogi uliuli laʻititi i luga o laulaau i lo latou tuputupu ae i ni lanu tetele (3-5 mm) lapotopoto o lanu mumu-paʻu. O le lau laulaʻau i totonu o le mea e mamae ma e paʻu i lalo, faia ni pu. O le taunuuga e tutusa ma le coccomycosis - o laʻau ua paʻu vave, o loʻo vaivai le fale. Puipuiga ma togafitiga e talitutusa lava ma maʻi na muamua atu.

Faatasi ai ma le clasterosporiosis, o pupu e fai i luga o laulaau

Moniliosis (fuga o fualaau aina)

O le mea masani, o siama e aʻafia i moniliosis i le taimi o fugālaʻau, pe a ulu mai pathogen spores i le fugalaau e aumai i luga o vae o pi pe a aoina le nectar. I le taimi lea, o fugalaau, laulaʻau ma weni laititi e aʻafia, lea e mago ma vaivai. Talu ai o vaega o loʻo aʻafia o le laau ua foliga mai ua vevela, o le maʻi i lenei vaitau ua taʻua o le mumu mumu. Afai e maua ni faailo, e tatau ona tipiina pine e afaina i se fasi laau lelei ma faʻaumatia. O le pale o le a faʻaosoina i le 2-3 taimi ma Horus i se vaitaimi o le vaiaso e tasi. E tatau ona faʻaauau le faʻagasologa 7-10 aso ao leʻi selesele. I le tau mafanafana, o aʻafiaga o moniliosis e aʻafia ai fualaʻau ma le paʻulea eleelea, ma o se taunuuga e le talafeagai ai mo le taumafa. A maeʻa le seleselega, ona aveese lea o vine ua afaina ma ua faaleagaina ma faia togafitiga ma sauniuniga a Strobi.

Moniliosis e masani ona afaina ai fatu o cherries ma cherries i le pala

Atonu e teʻi ai meaola faalafua

O cherupi ma cherries o le tele lava o faʻamaʻi masani. E tatau ona matauina o rare cherries Valery Chkalov e seasea aafia i iniseti, aemaise lava pe a matauina le gaselase. O le mea lea, o le a matou faʻapuupuu faʻalauiloaina sui autu.

Cherry Weevil

O se tamai (e oo atu i le tolu milimita) pusa i luga o le palapala. Faatasi ai ma le amataina o vevela, oso mai i luga o le pale, le mea e mafai ai ona latou 'ai, o laulaau laititi, o togi. O le tamaʻi fafine e tipi i totonu o le pua ma tuʻu ai se fuamoa i totonu. O se alova e tupu mai le fuamoa, e 'ai le fugalaau mai totonu ma o le a le fuga. Ae faʻalagolago i le laasaga o le atinaʻe, e mafai e le fafine ona tuʻuina fuamoa i fua ua uma ona faia. O lapopa na fananau mai i fualaʻau e fafaga ai fatu o ponaivi. O ia ituaiga o cherries ei ai foliga foliga leaga ma e le talafeagai mo meaai.

O le vavao o se anufa peleti e 'ai le fatu o le maa

Afai e maua pusi i le amataga o le tautotogo, e mafai ona aoina masini. I le iloaina o le tulaga ese o le i ai i se tau le mautonu i le tau malulu (i se ea vevela e le maualuga atu nai lo le +5 ° C), e luluina ai le paʻu mai lala i luga o se ie ua salalau i lalo o se laau. Ma i lenei taimi foi, e tatau ona e faʻaluaina le pale ma le palapala i lalo ifo o le Decis poʻo le Spark-Faalua faʻalua faalua i le afa o le vaiaso.

Cherry slimy sawfly

O lapisi sawfly e foliga mai o se slug ma se anufe i le taimi e tasi. O le tino e oʻo i le sefulu milimita le umi e ufiufi i le uʻu uliuli. Latou te fafaga i le vaega vaivai o le apa laulaʻau, ma tuʻu ai veins ua faʻamaua. Ona o le le taua o le faʻaleagaina, e masani ona latou tauivi ma le laupepa e le o ni vailaʻau - latou te aoina lima i le lima, fufuluina i latou i se vaitafe mai le pulumu, eli le palapala i le tautoulu, ma isi mea faapena.

O laʻau o le siacous sawfly e fafagaina i luga o le vaega vaivai o le laulaau laʻau, ma tuʻu ai veins e le o iai

Cherry lele

O faʻaleagaga e afua mai i le tele o ituaiga iʻa e ulu i totonu o fua ma fafaga ai o latou tino. Talu ai o Valery Chkalov e matua vave lava, e masani lava e le maua e le faga taimi le taimi e toso ese ai fuamoa i lea taimi. Ae o nisi o fai togalaau i totonu o iloiloga o loʻo lipotia mai ai faʻasalaga masani o cherries o lenei ituaiga faʻatasi ai ma vaega o pele pele. Mo le puipuia, lua togafitiga faʻatasi ai ma iniseti, lea na taʻua muamua, ua lava.

O le siva o se peleie pele e 'ai se paluga o vine

Ina ia aotele, o le a ou faailoa atu loʻu manatu e uiga i le eseesega. O le pele faapelepele Valery Chkalov e le mautonu i le tuua, e masani lava e le manaʻomia ni meaʻai (seʻi vagana ai le faia ma le mama). I laʻu togalaau, e le maʻi ma e le afaina i meaola faalafua e mafua mai i puipuiga masani. O vine e suamalie ma vave - o le mea sili lea ona lelei mo i tatou.

Iloiloga Aʻoaʻoga

Valery Chkalov - o se vaitau vave, o le sefulu tausaga muamua lea o Iuni. Fualaau suamalie, 8-10g, fatu-fatu (Cowskin heart!), Ma le paʻu paʻepaʻe uliuli, manu, mea manogi, mumu mumu, mea suamalie, vine lelei-tofo suamalie, vavae ese mai le ponaivi, ponaivi laitiiti, vavae ese. E talafeagai mo le taumafa ma le gaosiga fou. Winter-hardy, mataʻutia le lamala, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I totonu o Crimea, ua salalau ma ua matua manaʻomia lava. O se tagata palota i luga o le fale faatasi ma le fualaau lapopoa mo ituaiga ituaiga o cherries. E le manaʻomia i totonu o le togalaau, oi latou uma o loʻo i ai - e le lava mea!

Roma, Crimea

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=13481

Re: Valery Chkalov

O le mea pito sili ona taua o le fiafia o le pele pele ia te ia.

NatalyaS, Teritori o Krasnodar

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=13481

Re: Valery Chkalov

Mo le 20 tausaga o fualaau aina i tulaga o le Kharkov region, o fualaau aina e le i taia muamua e se pele. E i ai le tatou pele pele e aʻafia ai fua o ituaiga o cherries o le taimi ua leva ma ua maeʻa.

Faatoaga vine-vine, Kharkov

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=13481

Re: Valery Chkalov

O lenei ituaiga e leai se taimi e vaʻai ai i se pele pele ma i tulaga o le Crimea Ou te leʻi vaʻaia lava lenei ituaiga.

Hunter 1, Bakhchisaray, Crimea

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=13481

Coccomycosis i Chkalov faʻasalaga! E ui i le tofo ma foliga o vine, o loʻo i ai mafaufauga e uiga i le aveeseina o le laau.

Lada77, Rivne, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=13481

Re: Valery Chkalov

I oʻu tulaga, o loʻo i ai se malosi malosi o moniliosis, o le kemisi e leai se mea ...

olegkhm, Khmelnitsky, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=13481

E ui lava i ni mea sese tele, o le ituaiga e le o leiloloa le eleele mo le tele o tausaga. E sili ona taʻutaʻua i fale tumaʻoti o loʻo i le itu i saute, lea e mafua ona o le vave ona fua, e mafai ona faʻatau atu fua lelei i maketi i le aso na latou aoina ai. Ua maua e le au oloa le tele o faatauga i nofoaga o loʻo i ai le Crimea ma le talafatai o le Black Sea o le Itumalo o Krasnodar. E mautinoa lava, o le a maua e Cherry Chkalov ana uo ma tagata faʻatau mo se taimi umi e oʻo mai.