Fua o le gaosiga

Faatoaga togafiti: Mea uma e uiga i le Pelargonium Tupu Growing Richard Hudson

E iloa e le au faifaatoʻaga le eseesega o ituaiga o pelargonium, ae o "Richard Hudson" e tu na o ia i ituaiga uma.

O se mea matagofie lenei laau ma se uiga faapitoa e mafai ona teuteuina ai se potu. O le a fiafia lou mata i lona agavaivai ma lona fugalaau mataʻina.

O le tusiga o loʻo talanoaina ai mataupu faavae o le tausia, faʻaleleia ma le tausiga mo lenei potu manaia.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

O lenei ituaiga o le taunuuga o le filifiliga filifilia. Richard Hodgson e aofia i le faasologa o geranium, ituaiga selu, faʻapitoa pelargonium. E iloa e fuga muamua le fugalaau i Ausetalia e le failaʻau - o le Ted Botator amateur.

O le tumau, mafanafana le tau e mafai ai ona tupu le fatu o le Richard Hudson i le togalaau, i le malae vaalele. Ae ui i lea, o mea moni o le vateatea o Rusia e mafai ai ona e fiafia i le fugalaau e pei o se potu.

O lenei mea ofoofogia ofoofogia o le natura e le mafai ona taʻua foi o le soona fiafia. E mafai e le pelargonium ona tatalia tulaga uma e lua ma timuga mamafa.ma matagi malolosi. Faʻaleagaina lenei uiga o le geranium, ioe, e le aoga.

Faamatalaga o foliga vaaia ma foliga

O foliga mai o lenei fugalaau e tele naua ma puʻe.

  • Lea Lea: lauiloa mo foliga o le pelargonium, laitiiti laititi. O le lanumeamata lanumeamata o le laʻau i le ogatotonu e sili atu ona maoaʻe ma sili atu le pogisa.

    E tusa lava pe leai ni fugalaau Richard Hodgson foliga matagofie tele, faʻafetai i le paʻu, o le fausaga umi.

  • Bush: uila, tumu i laulaau, ae e le faigofie ona faʻalaʻau.

  • Fugalaau: mea e le mafai ona maua i luga o le itu, terry, star-toothed along the edges, faatasi ai ma le tele o mea na tutupu, tafe, sikuea. O le fatu e faigata: mai se mamao e foliga mai o le lanu piniki, i se siaki vavalalata, o le tuufaatasiga o se lanu paepae-sinasina ma le lanu piniki mumu e manino lava. O le autu e pouliuli.

O fea ma pe faʻapefea ona totoina?

Muamua e tatau ona e amata i le filifilia o se nofoaga mo se laau toto. Ina ia mafai e le pelargonium ona lagona le mafanafana pe a mafai i tulaga o se potu, e tatau ona filifili se sulu i sisifo po o le itu i saute sisifo mo lona tulaʻi. Afai e le faatagaina e le aiaiga le tuʻuina o le laau i lenei auala ma ua faʻamalosia ia i ai i le faamalama i saute, ona tatau lea ona susulu le malamalama masani i le aso na i ai le ao po o le aoauli.

O ituaiga uma o fetu e fiafia i le vevela i le ao ma malulu i le po, ae le tatau ona paʻu le vevela i +10.

O le isi laasaga taua i luma o le tagata e fiafia i le geranium o le filifiliga o se ipu. E le tatau ona tele, pe a leai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le le iloa atu o le manaia o mea vaivai. O le ipu e tatau ona avea ma se mea itiiti mo le laau. Neural or low acid is good as soil. O le faʻataʻitaʻiga sili o le mea e sui ai o le: 1 le vaega o le oneone (vaitafe) + 1 vaega sod + 1 vaega peat.

O le eleele e sili ona lelei ona fafagaina i fomaʻi faʻapitoa, lea e tele lava i totonu o faleoloa ma maketi.

E faʻapefea ona tausi?

O se tasi o tulaga e sili ona taua mo le mauaina o se fugalaau manaia o le mea sao lea. Manaomia ia iloa mea e manaʻomia mo le moli, faʻafeinu, palapala. Mafaufau atili i faʻamatalaga autu o le anotusi.

Faʻasa

Fausia faʻamalosi i lalo o le aʻa. Afai e oso le laʻau ile laulaʻau poʻo le aʻa, atonu latou te pala.. E tatau ona masani, ae le o taimi uma. Ina ia fuafuaina le taimi o le vaitaimi, e tatau ona e tilotilo i le pito i luga: afai e matutu, ona tatau lea ona e susuina le palapala.

Teuteu

Mo le maua o se paluga, fualaau vavao, e tatau ona e togiina ni lau. O lenei mea o le a mafai ai e le laau ona togavao i luga o itu ma fausiaina atili ai mea e tutupu. E sili atu ona lelei le faʻatinoina o taualumaga i le vaitau o le malolo, sili atu i le tautoulu, pe a maeʻa le pelargonium. O fugalaau fugalaau e tatau ona aveeseina ina ia latou le aveesea meaʻai mai le fugalaau.

Laʻei pito sili

  • I le tautotogo e lelei tele le fafagaina o fualaʻau faʻasaina ina ia faʻateleina ai le tuputupu ae o le laʻau.
  • I le tau mafanafana, e tatau i fugalaau fugalaau ona faʻatoʻa fuālaʻau, ma faʻafefiloi ma le palukalasisi.
  • I le taumalulu, e le manaʻomia le faʻafefeina o le palapala.

E masani lava i ituaiga faʻapitoa o fomaʻi ua i ai muamua le mea sili ona lelei o elemene e aafia ai le laau i totonu o se faʻalavelave. I le taimi galue o le olaga, e masani ona fafagaina laau i le faalua 2 taimi i le masina.

E le mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau, e mafai ona faʻaumatia le pelargonium.

Suiga

E faatoa gaosia pe a oʻo mai aʻa i totonu o pupu i le pito i lalo o le ulo. E taua le manatuaina o lena mea o le isi ipu e tatau ona sili atu i le 2 -3 cm le sili atu nai lo le muamua.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

O le sili ona le lelei ma masani ai faʻamaʻi o le pala. E amata le Rot i le aʻa, e alu i luga o pu ma pue le vao atoa. O le Black Black e le mafai ona faʻatautaia. Pau le auala e fai ai o le faʻaumatia lea o le laau. Ae o le puipuiga e tatau ona togafitia ma le totoa, aua o nei fuafuaga e puipuia moni ai le tupu mai o le maʻi. O fua puipui e faʻafefe ai i manuʻa leaga e aofia ai:

  • lafoaʻiina o le laau aʻo lei totoina;
  • tausisia pea le susu o le eleele, e aunoa ma le suavai.

E le gata i lea, laau e mafai ona afaina i aphids. E mafai ona e malamalama o fugalaau e afaina i fasi lanu papaʻe i luga o laupepa. Auala puipuia:

  1. Taumafa ma fufulu le palapala ile vai inu ae leʻi totoina.
  2. O se isi filifiliga o le faʻatau mai lea o le eleele ua saunia i totonu ole faleoloa e le manaʻomia ai le faʻaaogaina muamua.

Faʻavaeina uiga

Pelargonium Richard Hodgson e faʻalauteleina e ala i fatuga ma fatu.

Pe a faʻaleleia fatu, e taua le matauina o nai mea faʻapitoa ma tulafono:

  • e tatau ona ave le eleele peat, oneone oneone, lelei le perlite i se fua faatatau o le 1: 1: 1;
  • fatu e salalau solo i luga, faʻafefe faʻafefeteina i le eleele;
  • pe a aliali mai muamua le lua muamua, ona tupu ai lea i luga o fagu.
O se fale fou e fuga i le tusa ma le tausaga.

O le toe gaosia o le oti e faapenei:

  1. E tatau ona vavae le laau autu i le tautotogo ma le vaitau o le tautotogo 5-7 senitimita le umi.
  2. O loʻo faʻamoemoe i le palapala o le peat ma le oneone i le 1/3: 3/3.
  3. Ua maeʻa ona faʻamago mo le lua itula.
  4. Ma, a uma ona maua, o le fugalaau talavou e fesiitai i le fagu autu.

Richard Hodgson e matua ofoofogia i lona matagofie ma le alofa tunoa. O se tasi lea o fugalaau e manatuaina mo ona foliga mai mo se taimi umi. O le tuputupu ae e le faigata tele; e na o le taua lava le tausisia o faʻamatalaga i totonu ole tusiga fautuaina.

Pelargonium - o se fugalaau matagofie, lea e aofia ai le sili atu i le 250 ituaiga ma le tele o ituaiga. E filifilia e tagata taʻitoʻatasi lana vaaiga e fiafia i ai. I luga o le matou faʻailoga o le ae maua ai se faʻamatalaga ma se ata o le tupu, terry, manogi, paʻu, zonal, lauulu, tulip-pei o le pelargonium, faʻapea foi le masina o Aperila Snow ma Stellar.