Fua o le gaosiga

E faapefea ona toto le aloe i le fale? Aloe Transplant Rules

E le o iloa pe faapefea ma pe a oʻo mai lenei togalaau i totonu o tatou fanua, o ai ma pe o le a foi le mafuaaga na fofo ai i lona faamalama, ae i le taumalulu. Masalo, o le talafaasolopito na teuina ia faamatalaga, ae toaitiiti tagata e fiafia i ai, ae o se fale ese uiga ese na masani, nofo i le faamalama o le umukuka ma avea ma se vaega oo tatou olaga i aso uma, e taua e se tasi aloe, ma se tasi i le fale - agave.

Aloe vera poʻo le aloe vera ua tupu tele lava nai lo isi ituaiga o meaʻai, e sili atu ma le 300. E leai se mea faʻapitoa, e pei o soʻo se mea faʻapitoa, ua saunia mo le tele o tofotofoga ma le gaioiga e naʻo se mea manaia.

Totoina o mea

Matou te masani e faʻatau le fiafia i totonu o fale i totonu o se faleoloa faapitoa i totonu o se fagu, e masani ona matua ma fuga, ae masani ona matou mauaina le aloe i uo ma aiga, i talanoaga masani i luga o se ipu lauti, matou te aoaoina le tele o mea manaia, e uiga i meatotino a le laau, mai tagata masani ma pe o le a tonu lava le togafitiga o lenei togalaau - ma matou ave se fasi pepa po o se pepe mai se matua matua.

Pepe

E sili ona faigofie le totoina o se laau talavou, lea e tupu tele mai i le tina vao i lona lava faavae. O le aloe ua atoatoa ona lelei ma o lona aʻa ua saunia mo le ola tutoʻatasi, ae o loʻo i luga o le eleele, e peiseai o loʻo faʻatali mo se mea e faʻapipiʻi i lana lava fagu. O tamai laau e taʻua o pepe, ma o le totoina o laau o le sili lea ona sili ona faigofie ma sili ona faatuatuaina.

Le pito i luga

O se vaega o le aʻa e fetaui lelei mo le fausiaina - o le pito i luga, ma le lua pe tolu paipa o lau. E tatau ona ia malosi, maloloina foliga. E le tatau ona vave totoina, ia taoto i lalo mo le 5 po o le 6 aso, ia faʻamalolo ona manua, ia faʻaleagaina nofoaga e tatau ona faʻamago. Ae ui i lea, e mafai ona e tuʻu i lalo le aʻa i totonu o le vai aʻo lei faia aʻa. O loʻo i ai le faʻamatalaga e uiga i le faaleagaina o le tino ae le o le aʻa, ae i le tele o tausaga ou te le masani ai, na tupu aʻe aʻa, o laau talavou sa ola i vai masani mo le ono masina, na totoina i totonu o ipu ma e masani lava ona mauaa

Lefi

Le mafai ona taofi le pepe poʻo le au? E le afaina, e lava le laupepa, e tatau ona e lalagaina i se mea vavalalata i le matua, o le mea itiiti o le valavala, o le vave ona faʻamalo le aʻa. E leai se mea e tatau ona faanatinati i le tauʻeleʻele, tuʻu ai mo se vaiaso, faʻatumu le manua, ia sauni mo le tulaʻi.

Fatu

O se auala e toe gaosia ai le aloe e mafai, ae masani ona faʻaaogaina mo le totoina o mea teuteu, ituaiga faʻapitoa o le aoina o suʻeuʻu.
O auiliiliga uma e uiga i le toe gaosia ma le fausiaina o le aloe, o le ae iloa ai iinei.

O le fea le ipu e te filifilia?

Sekeli ipu

O le mea aupito sili mo soʻo se mea totino o se masini faigofie.

O le omea lea e faia mai ai o se mea masani, o le mea lea e mafai ai e le aʻa ona manava, faʻamalosia le lelei o le palapala, foliga lelei i soʻo se mea, e umi se taimi e aunoa ma le le maua o foliga. Ma oa latou mea e ese mai ai, e ese mai, mai le faigofie i le lalelei ma le ofoofogia, ae o mea uma nei e lona lua, e muamua muamua le faauo o le siosiomaga.

Pusa tioata

O se sui sui e sui ai se ipu masima o se ipu palasitika, o fugalaau e ola ai, ma o le tau e sili atu ona maualalo. Pepa palasitika a tamaiti o se mea o le taimi ua tuanaʻi, ua suia i latou i pusa palasitika mo fugalaau sili ona eseese i foliga, lanu ma le tele. Ma mo i latou e fiafia i vasega, o le mea moni, o ipu ma ipu lelei o lanu o laʻau, ae ua uma ona faia i le palasitika.

Ae peitai, o pusa palasitika ei ai ni faaletonu: latou te le faatagaina le ea ma le susu, e manaomia le palapala, e taua tele le suavai ma o lona aofaiga i le pito i lalo o le ipu e tatau ona le itiiti ifo ile tasi kuata o le voluma.

Soo

E le manaʻomia e le aloe se laufanua lafulemu, o se fale talafeagai mo le cacti, ma e tatau ona fefiloi ma le oneone i le tasi. Ae ui i lea, o le tele o mea o meaola e le afaina ai le laau ma o le a le leaga ai le faʻalauteleina, e pei ona manatu le toatele, i luga o le eleele lelei atoatoa, o le a tuʻuina atu e le laau lau lanu lanu meamata, ma le tele o tamaiti. O le mea e manaʻomia e sili atu ile palapala, o loʻo tumau pea le vai, ma i la tatou faigamalo o lona sili atu e leaga tele.

E faapefea ona toto e leai ni aʻa?

    1. Lafoaʻi pepe. I le pito i lalo o le ulo e sasaa mai ai vaega o piliki mumu, mafolafola o ipu uʻamea. O le pito i lalo e tatau ona i ai se pu e aveese ai le tele o le vai pe a faʻafeinu, o le palapala pe a faʻatumu le pusa e faʻapipiʻiina, o le pepe o loʻo tanumia i le pito i lalo o laʻau pito i lalo ma faʻafeinu tele. O le foliga mai o laulaau laititi e taʻu mai ai ua totoina ma totoina le laau talavou.
    2. Tuʻuina o vaega o le sola ese faʻataunuʻuina tutusa i le faʻaleleia o pepe. I le tulaga o le aʻafiaina o aʻa, e leʻi faia, ma o le tipi e tatau ona aʻafia saʻo i totonu o le eleele, pe a uma ona totō ma faʻafeinu, faʻapipiʻi i se apa. O le aʻafiaga o le greenhouse o le a faʻavaveina ai aʻafiaga, o le a faʻaleleia atili le totoina o laau, o laulaau fou o le a avea ma faailoga o le totoina lelei.

  1. Totoina o pepa E i ai lona lava uiga, e tatau ona mauaʻa ma faʻapupula se laau toto, e manaʻomia ai le tele o taimi. Laʻau tipi ua totoina i oneone oneone, e le o loloto, faʻafeinu ma ufiufi i se pu, o le faʻaitiitia o le faʻaleleia, o le sili atu ona malosi i le faʻavaeina o aʻa. O le mea moni ua saunia le lau e faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau, o le faʻaalia mai o pulapula o le a taʻu mai, e mafai ona e tuʻu le laulaau i se nofoaga tumau i le taimi e tasi, e tusa ai ma tulafono tutusa. Ole fua o le ola e 90%.
  2. Lauina o fatu. O fatu e faʻalauteleina ai ituaiga, fesuiaiga faʻavae. I le avea ai o se tulafono, o se ato o fatu o loʻo i ai se faʻamalamalamaga manino i luga o le germination ma sili atu le tausiga.

Tausiga

Soo se laau, e aunoa ma se faʻasesega, o peti uma lava ei ai ana lava mea ua fai ma vaisu, e tatau ile aloe ile tausiga e pei o isi. Afai o mea uma i lona olaga e lelei, o le a ia faʻafiafiaina oe i fugalaau, o le mea muamua e foliga lelei, ae foliga mai e le o se mea faʻafuaseʻi i le faaiuga o le taumalulu, ma o le lanu lanu o nei logo laiti e matua tutusa lava ma e le mafai ona faamemelo i ai. E mafai ona e faitau e uiga ile fuga o le aloe i lenei tusiga.

I totonu masani ona susu le laau e le manaʻomia, e le tatau ona e faʻauluina le sili atu ma le tasi i le 2 vaiaso, E mafai ona e suia le faʻamafa e ala i le sasaina o le mea autu - aua nei galo pe a uma ona fafaga, amio tatalaina.

O le fuga o le aloe o le a maua ai le filemu - malulu malulu.

Faʻafefea ona vaʻaia i le fale?

E tupu malosi le laau, pe o le mea e gaogao le ipu? Faatau se atigipusa e sili atu ona saoloto, mai le pito i lalo i le pito i lalo e tatau ona tolu pe lima senitimita o eleele tatala, o le totoina o mea e fai e tusa ai ma tulafono tutusa e pei o le totoina. O le pau ma le taumalulu e talafeagai mo le totoina ma le totoina.

Centaine poʻo le aloe - pei o se faailoga o le faʻafiafiaga ma le ola lelei, e nofo i fale uma, ma e itiiti lava ni tuusaunoaga. Ma e tusa lava pe le mafai ona ola mo se seneturi atoa, ua iloa e tagata uma ona uiga faʻamalolo mo se taimi umi. Masalo o le naunau e ola faafetai i lenei togafitiga faamaloloina na tuuina atu ia te ia se igoa mo le 100 tausaga, lea e iloa ai e tagata.

Ata

Vaʻai nisi ata o aloe:


O faamatalaga aoga e uiga i le aloe e mafai ona maua i nei tala:

  • O faamai ma meaola faalafua o aloe.
  • Faʻafofoga alofa.