Laʻau

Fugalaau ma laau teuteu mo le togalaau

Filifilia o se laau mo se togalaau o se galuega, o nisi taimi e faigata. O le a le mea o le a avea ma fualaau 'aina, fualaau aina, faʻasalaga poʻo le faʻamaoni? Le totoina o se laau poʻo se togavao: o le a le foliga? O lenei filifiliga e le na o le tasi, ae le mo le vaitau. Ma toto ni laau se lua, tolu, ia faaauupegaina le alavai: ae a pe afai e te le fiafia i le tuufaatasiga o le lanu? E faigata ona filifili po o fea o lau laau e teuteuina le togalaau, ae e taua le taumafai, o le mafuaaga lea na tusia ai lenei tusiga.

E faʻapefea ona filifili ni lauʻau laulelei matagofie mo le togalaau

E te le tau faʻalavelave, e tatau ona vaeluaina lau laau mo le tuʻuina atu e lanu, lea e te fiafia i ai:

  • laau ma fugalaau piniki;
  • laau lanu mumu;
  • laau ma fugalaau paʻepaʻe.

O le maa lea e tupu mai ai se laau fugalaau

Igoa o laau ma fugalaau piniki

E leai se mea e luitauina ai - o le faailoga autu o le Crimea o le almond. O le laau teuteu, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, o le a fetaui lelei i soʻo se laufanua. O le fugalaau e amata e tusa lava pe leʻi oʻo muamua lau laʻau, o le mea lea, e mafai ona pagatia i le toe faʻafefe o le tautotogo. O le aʻa e lelei ona atiaʻe, malosi ma mamana auala e mafai ona maua ai le susu i le loloto. E lē gata i lea, e leai se mea e manaʻomia e faʻamalo ai le nofoaga mo le totoina - o aʻa e ola lelei i eleele papa ma luga o mauga. O tagata uma lava, e oʻo lava i se fai togalaau amata, e mafai ona tupu, ae o le a tasi le faʻaaliga e tatau ona amanaia. Afai o le faʻamoemoega o le totōina o se laau e maua mai ai se fua, o le totoina e manaʻomia e le itiiti ifo ma le 2-3 kopi mo le faʻafefeteina.

Fausiaina o aluni

O amone o se laau laʻau. E i ai sona pupuʻu e oʻo atu i le 3 m, o le lautele o le pale ma laulaʻau manifinifi. Fugalaau, faʻalagolago i le ituaiga, e tele pe faigofie i petalima e lima. O latou lanu e mai le lanu piniki ma susulu malamalama. E mafai ona e faia e pei ona e manaʻo ai, e masani lava ona latou faia lenei mea mai le tausaga lona tolu, latou te taliaina le teuteuina lelei.

Mo faʻamatalaga! Mai le gagana Farani anamua, "almond" ua faaliliuina o se "meaalofa taua a le Atua." Na tufatufa atu i Asuria, Finisia, Papelonia, Eleni anamua. Faʻaaogaina o se faailoga faalelagi i le taimi o le tatalo, na faʻaaogaina le fafie e teuteu ai fata faitaulaga. O lala o le laau sa faataoto i tamaiti mamaʻi e tuli ese agaga leaga.

O le totō e manaʻomia i luga o se tamai mauga, aua o aʻa e le fiafia tele i le susu. O se lua mo se fatu e tusa ma le afa mita i le lautele ma le loloto o le a faʻasaʻolotoina mai le eleele, momoe faʻatasi ai ma le faʻafefiloi o le oneone, lauʻeleʻele ma laʻau ma le faapalaga ma faaopoopo i ai ni suo laupapa. O le mamao i le va o laau e tatau ona tausia e tusa ma le 1.5-2 m. Mulimuli ane, o le tausiga e aofia ai le faʻainuina masani, laʻei pito i luga ma le tatalaina o palapala ile autafa ile loloto ole 5-10 cm.

O le isi lanu piniki-fugalaau o le matagofie i saute - Lankaran acacia. E i ai ona laʻau vaivai, e tutusa ma laulaʻau paʻepaʻe, faʻapipiʻi piniki mafiafia. Na oʻo mai i Rusia faafetai i se tagata faimalaga mai Constantinople F. del Albizzi, i le mauaina o ni igoa i le taimi e tasi:

  • siliki acacia;
  • Acacia Lenkoran;
  • Lankaran Albition;
  • Acacia o Constantinople.

O laau ocacia e fuga mai

O le matagofie ma lona manogi ma le matagofie, albitsia o le a le tuua ai se tasi e le fiafia. O le fea o le a mafai ona le amanaiaina se avanoa talitutusa e teuteu ai se fale togalaau e pei o se taleni.

Faʻalogo lelei! Acacia, o le avea ma se laau matagofie o le meli, e maua ai i le meli se manogi tulaga ese ma le manogi manogi.

I totonu o se siosiomaga lelei e oʻo i le 15 mita le maualuga, o le faamalu e foliga mai e oʻo i le 7-8 mita le lautele, ma o le a maua ai le olioli i ona tagata mo se seneturi. E pei o alimoni, o le gaioiga e fiafia tele i le malamalama, ma o le mea lea e tatau ai ona matala le nofoaga. Le totoina o fatu, faʻatau le sili atu nai lo le 4-5 tausaga, talu ai faʻafitauli e ono mafai pe a faʻafetaui i se nofoaga fou.

E taua tele le manatuaina - o le fale o loʻo i lalo o le eleele, e totoina ile laufanua, e manaʻomia ona amanaʻia uiga o le tau. I le vaʻaia o le nofoaga o le aʻa i tafatafa o le fogaeleele, e oʻo lava i tamai pulu e mafai ona faʻaumatia se laau.

O le totōina o se laau e faʻatino e fatu, aʻa poʻo le vavae. I soo se tulaga, e tatau ona vevela le palapala. O le mamao i le va o laau e tatau ona tausia ia le itiiti ifo i le 2 m. E manaomia le palapala faʻafefiloi: lua vaega o le peat ma vaega e tolu o fanua faʻatasi ma laʻau e faʻaopoopo i le tasi vaega o le oneone. E le manaʻomia le faʻalolotoina; sasaa naʻo le vai mafanafana. Fafagaina naʻo le lua tausaga ma na o le taumafanafana. E le seasea le tau ae e tele i le vai mafanafana.

Mo faʻamatalaga! I le faaopoopo atu i le matagofie o le taua, o laau foi e i ai se aafiaga togafitiga. O se togafitiga sili lea ona lelei mo le togafitiga o le radiculitis, veins varicose, faiga o le inflammatory e mafua mai i le maualuga o mea taua ma minerale taua.

Laʻau ma fugalaau mumu

O le faamuamua e le faafetai, ua tofu tagata uma ma a latou lava manatu. A malulu le tau malulu, tumu i aso sinasina, ma punavai mafanafana, e i ai le manao e faaopoopo ni lanu susulu. O iinei e le mafai e se tasi ona toilalo e matauina se tasi laau matagofie - rimoni.

Lamea laʻau matagofie

O le fugalaau keke e tumau i le vaitau atoa: mai ia Aperila ia Oketopa. Faʻamatalaga o minerale, mea aoga ma vitamini taua mo le tino o le a ave le afa afa itulau. I se aotelega, ua na o se faleteuoloa masani. O le galueaina o lenei aganuu e loloto ona aʻa i le talafaasolopito. O le taua e tele seneturi i luma atu o le apricot, pi, quince, fig (fig).

Faʻalogo lelei! O se tagata e aina rimoni e aveesea le inoino ma le lotoleaga. O le mea lea na fai mai ai tagata anamua.

E sili atu ma le tasi le augatupulaga o le a tupu ma fiafia i mata, ma e oo lava foi i le tuuina atu o rimoni i fua taua, ae o se totogi mo na meaalofa taua, e manaomia e le laau le totoa lelei ia te ia lava:

  • tatalaina le palapala;
  • fetaui lelei;
  • taimi talafeagai ofu pito i luga;
  • teuteu vine e le tatau ai e aunoa ma ni ovaries.

Ina ia maua se seleselega, 2-3 laau toto o ituaiga eseese eseese ua totoina. E totoina pe a maeʻa ona amata ona fua muamua muamua nai lo le faʻasalalau e isi metotia (faiga, fatu).

O aʻa e masani ona taofiofi, e le o lalo ifo ma e nofo faalua le lautele e pei o le vaega pito i luga. O tulaga autu mo le lelei o le 'aina o fua o le vevela ma le malamalama. O le mafanafana, o nisi taimi o taumafanafana mafanafana, faatasi ai ma se vaitau umi, o le a faʻatagaina ai le fua e maua ai le malosi ma le tofo. Laʻau amata ma maeʻa i le averesi o aso taitasi o le 10 ° C, i le 15-18 ° C, o se vaitaimi o le tele o vaʻalele e faʻapipiʻiina, lea e tumau ia Oketopa.

E leai ni manaʻoga i le lelei o le eleele, ae o le suāsusu e tatau ona mafaufauina ma le totoa: o aʻa e tele naua e mafai ona faʻaumatia le laau, ma o le leai o le susu o le a aafia ai le tele ma le tele o le fua.

Laʻau ma fugalaau paʻepaʻe

Magnolia o le masiofo o le togalaau. Afai e mafai e le nofoaga, e mafai ona e totoina ni nai ituaiga. O le umi lea o laau vao e iai fugalaau tetele o le a amata ona fuga ma se manogi masani. Faʻaleleia ma faʻaleleia le auala facade, ua noatia e avea ma faʻamaualuga o le tagata faʻatau.

Mo faʻamatalaga! Ua maua e tagata suʻesuʻe i le eleele i totonu o se maa se fugalaau o ana fatu ma paluga e tutusa ma fugalaau o magnolia i aso nei. O le tafaʻilagi e toe foʻi i le 18 miliona tausaga (Mesozoic era).

Magnolia

K. Linney na tuuina atu le igoa i le laau e faamamalu ai le faatonu o le togalaau aina o A. Magnol. I le fale i le Iunaite Setete, o lenei laau o se faamalu e mafua mai lala laulaau ma ni faamalu ua aoina i pito. I le auala, o le tele o le magnolia tele-taloina e fetaui lelei mo lenei faʻatusatusaga. E oo lava i lalo o le tasi laupepa, ae pe a ma le mita le tele, e mafai ona e lafi mai le timu e pei o se faamalu.

Huge magnolia

O le totoina o Magnolia e faia i le ogatotonu pe oo lava i le faaiuga o Oketopa, pe a malolo le laau. Ona totoina ai lea o fualaau aina 100%. Manaomia o le eleele:

  • leʻi susu;
  • leai sefe;
  • e le o oneone;
  • e aunoa ma le maʻa.

O le eleele e manaʻomia e le faʻaituau poʻo sina acidic, o loʻo tumu i mea faʻalautele. O le tele o le toto toto e tatau ona faalua ona sili atu i le aʻa o le totoina. I le pito i lalo o le lua, ua faia ai se alavai, ona sasaa lea o le oneone. A uma ona totōina, e faʻamalūlūina tele le laau, e faataamilo le pata i luga o le ogalaau, o mea uma o loʻo ufiufiina i le paʻu o laau coniferous i luga. I le gasologa o le tausaga, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e leai se manaʻoga mo le faʻatulagaga.

O se vaega o le magnolia e mafai ona fuga ae leʻi oʻo mai lau muamua. A maeʻa ona toto, e fautuaina e piki mai fugalaau fulafula, oti ese lau laau e le tatau ai, selu i le taimi o le taumalulu.

Faʻalogo lelei! I le nuu o magnolia, o le manogi o fugalaau e faʻaaogaina o se aphrodisiac.

Laʻau tuitui

E masani lava i le mamanu o faleaoga na faʻaaogaina laau mama. O nei mea e mafai ona avea o ni faʻataʻitaʻiga faʻafouina fou poʻo ni faʻatoʻaga o laau lauiloa. O le maualalo o le mea o le a taʻitaʻia ai le fugalaau ma fugalaau, faʻapipiʻi le fausaga o le poletito.

Le lelei o laau maualalo i le faʻaogaina o le fale

Fualaau aina ma laau afu mo le togalaau, laau e fua mai i le koluma

O le mea pito sili ona taua, o se tuufaatasiga lelei o le tele ma le lelei. O se laau, ma ave sina avanoa. I luga o se fasi fanua itiiti, o le faatulagaga faʻapitoa o avanoa lanu meamata e fatuina ai se tulaga tulaga ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sitaili tele o le kesipa, lea e alu ai se avanoa itiiti ona o lona foliga, o loʻo sosoo mai ma le fefiloi faʻatasi Iapani.

Pyramidal, taʻavale ma laau toto e totōina i luga o le alalafaga o le a fausia ai se maota moni o le maota o faʻataʻitaʻiga.

Taua! O laau teuteu ma laau toto ua filifilia mo le totoina e tatau ona tuu i luga ole laina fuafuaina e tusa ai ma le pore ma le umi o latou fua.

O le mea e sili ona taua o le totoina saʻo o faatoaga i le teritori atoa. O nisi e fiafia e paʻu i lalo o le paolo, ae o isi, i le isi itu, e tosina atu i le la malu. Po o le a lava le tagofia o vaisu o siama taʻitasi, latou te manaʻomia uma le tausiga lelei, amata mai le totoina. Le filifilia o se nofoaga, e saunia ai alavai, faapalaga, fugalaau - o nei mea uma ina ia avea mulimuli ane o se togalaau manaia matagofie ma ona fugalaau e fai atu i le tagata faatau "faafetai."

Laʻau i le togalaau

Laʻau teuteu mo le togalaau

Laʻau teuteu mo le togalaau ma le togalaau

E sili atu ona faigofie le filifilia o se laau, aua e toetoe lava o se tasi e mafai ona tupu aʻe e pei o le faʻavaivai, faʻapupulaina lala e ala i le teuteuina, aʻo le vao, e faaopoopo atu i le fausiaina o tino, e maua ai foi le lanu.

O le laulau i lalo o loʻo faʻamatalaina ai nisi o togavao faʻataʻitaʻi:

Lisi o galuegaTalosaga masani mo le tuʻuina atu
Tagata fau falefaailoilo; totigilima PPE o foliga ma taliga; viia le faaitiitia o tagata
Avetaavalemittens; mafanafana mafana; saogalemu o seevae
Moversmea manogi; totigilima Vaavae pusa.
Tagata faigaluega faataufagu; totigilima ofu taʻele
Tagata faifaatoagatotigilima seevae mittens.
Tagata faigaluega eletisegalu faapitoa faapitoa a le eletise; siaki saogalemu; ulutala; pito i luga; vailaau mafanafana mo masini eletise.

Azasea

O lenei laulau e pei o se mamanu mamanu. E mafai ona e faia oe lava, o fea e faʻaopoopo ai na laau totō e tusa ma le fiafia o le tagata e teu ai vine. E fautuaina le faʻaopopo o sima ma faʻamatalaga o foliga o le vao, manaʻoga mo le avanoa ma le tausiga, ma isi mea taua tutusa.

E faigata tele ona tuʻuina atu le tele o faʻamatalaga fou i lou ulu, ae o lau lava laulau poʻo le tusi ata i luma o ou mata e sili atu ai ona faigofie le tusia o se fuafuaga ma faʻaalia lelei ou mafaufauga.

Mo faʻamatalaga! O se tamai paʻu ma se afu e foliga manaia. Faafetai i lana aulelei sili ona lelei ma le fiafia mo le tele o tausaga ua saunia.

Wisteria

O le fatuina o se togalaau o le a fesoasoani e fausia se pa puipui, e mafai ona faʻaaoga e avea o se faʻalapotopotoga lautele. E mafai ona e faʻatumu le avanoa atoa i togavao-alofa. Laʻau manogi laʻau manogi manogi, lauulu lanu-rhododendron e fuga mai i le taumafanafana atoa ma le vevela afi o Thunberg barberry. Le lava le taimi ma le nofoaga e faʻamatala ai ituaiga uma. Ae ese mai i le vao, teuteu teuteu, e tele isi filifiliga mo le teuteuga o le togalaau: o le populaire Crimean lauiloa, o le faapipii fiafia o gladiolus, o taisies maaleale. O fugalaau e manaia, ae le o fai togalaau uma e iai le taimi e tausi lelei ai le togalaau, ma e faigofie lava ona malamalama i mea uma o togafiti mai le gao. Laʻau o se fuafuaga e matua ese lava o le a oʻo mai i le laveai.

Lafoaia o laau ma laau

Fugalaau fualaau mo le togalaau, matagofie ma le le lelei

O ituaiga eseese o lilacs, Japanese quince, mea e le mafaamatalaina, lapisi lapisi wisteria liana, heather - tupuga vave, umi ma salalau solo, lea e maua ai lagona faaopoopo mo mafaufauga. Ae o le fatuina o se tala matagofie e tutusa lona taua ma le taulai atu i nai auiliiliga laiti.

Taua! Pe a filifilia laau mo se laupepa, e tatau ona amanaʻia uiga taʻitasi o laau ma laau talatala ina ia i ai i latou e ola i tafatafa o le isi o latou manaoga faʻapitoa.

O le faʻaaogaina o togalaau toto e teuteu ai avanoa, fale ma fausaga o se galuega faigata. O le faigata e le gata i le filifilia o se nofoaga mo le tulaueleele, ae faapena foi i le filifilia o le ituaiga ituaiga tausiga manaomia. O nisi laau toto e filifilia le oneone oneone, o isi e matua faʻaseseina, o loʻo i ai tagata fiafia i eleele oona, ma o nisi o le a oti i lalo o ia tulaga. E le o taimi uma e aoga ai le talosaga mo fofo ua uma ona faia, ma i le iuga, e le mafai ona e mauaina uma mea na e fuafuaina.

Fuafuaga mai vao ma laau

<

I totonu o lenei tusiga, o fuafuaga mo filifiliga mo se togalaau, fale o le taumafanafana na fuafuaina, faataitaiga o le totoina ma le tausiga o ituaiga o laau. O filifiliga ua filifilia e le o na o le pau lea o mea moni, o se auala lea e tulei ai le togalaau mo le miti i le ala saʻo.