Laʻau

Barberry Red Pillar - faʻamatalaga ma faʻatoʻaga

O le laau teuteu o le barberry Red Pillar o se tasi o laau e sili ona lelei. O se isi faʻaopoopoga o loʻo tuʻuina atu i ai e ala i le i ai o se tele o vine o loʻo tumau pea i luga o le fatuina o taumalulu uma. O le Thunberg barberry Pulu lanumumu na aumai i Rusia naʻo le seneturi mulimuli. Na ola o ia i luga o mauga, ma ina ua uma ona fesuisuiai e le au faifaatoaga toetoe lava o soo se tau.

Faamatalaga o Barberry Red Pillar

O lenei meaola o loʻo i ai le igoa atoa Barberry Tunberg Red Pillar. O le vao i le matua e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. Crohn e le silia le 50 cm.

O lala o le laau e saʻo ma malosi tele, e faʻapipiʻiina ai ni vaʻai laiti. Ole igoa Red Pillar e mafua ona o le lanu o laulaau. O le lanu mumu lanumoana e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i tulaga o le tau ma le malamalama.

Barberry Red Pillar

Pe a toto i totonu o le paolo, ona amata lea ona mou ese laulaau, ona maua ai lea o se lanu enaena. O le mea lenei e fuafua ai le fautuaga e totoina lenei barberry i luga o le malamalama, avanoa tatala.

Mo se faʻamatalaga! O le igoa atoa o le eseese i Latina o le Berberis Thunbergii Red pou.

Totoina o se laau

O lenei fualaau e sili ona fetaui mo le atinaʻe e ala i le malamalama, palapala palapala. O le nofoaga e tatau ona pei o le la e mafai ma mafai ona puipuia mai le matagi.

Barberry Harlequin Tunberg - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O le totōina o se laau i le eleele e faʻatagaina pe a uma ona faʻamafanafanaina le palapala. Mo lenei togavao, e taua le matauina o le mamao i le va o le mea toto. E tatau ona itiiti ifo ma le tasi ma le afa mita. O lenei manaoga e mafua ona o le tele o le alofa o laau mo le susulu o le la.

Mo le fausia o se puipui teuteu, e 3 tamai vao i pu taʻitasi e totoina i le taimi lava e tasi i se tafaʻi masani. O se isi avanoa e tulaʻi mai - o loʻo pupuʻu pu.

Fatuina fatu

Mo le faʻalauteleina o fatu, o vine ua seleseleina mai le barberry i le tautoulu. O fuālaʻau i totonu e fufulu ma faʻamaʻi i le paluga oona mo le itiiti ifo ma le 1 le itula. O mea faʻapitoa e teuina i le pogisa seia oʻo i le isi tausaga.

Ia Oketopa, ao leʻi oʻo i le malulu, e tatau ona totō fatu i le eleele ua saunia.

Taua! E le fautuaina le faʻaaogaina o fatuga eleele; o le totoina e tatau ona faʻaloloto e 1.5-2 cm.

Barberry fatu Pulu Mumu

Totoina o laau i luga o le eleele

Ua uma ona totoina laau toto i le tautotogo. O lenei ituaiga e manaʻomia ai le tausisia o le faʻaleleia o le fanua.

O le mamao i le va o laau e tatau ona le itiiti ifo i le 3 inisi leta. Mo le lua tausaga, e le tatau ona paʻiina vao laiti, e tatau ona latou ola i lenei nofoaga.

I le tausaga lona tolu, e manaʻomia ona vaʻaia i se nofoaga tumau, aʻo leʻi fuafuaina.

Auala e Tausia ai le Pulu Mumu Barberry

O lenei ituaiga o mea teuteu teuteu e le manaomia ai se tausiga faapitoa. O le mea autu o le faia lea o teuteuga taimi ma mataʻituina le tulaga i fafo o le fale. Faatasi ai ma suiga i fafo e le o faʻamaonia mo lenei ituaiga, e tatau ona e fetuunai le pulega o le suavai i le taimi ma fafaga le barberry.

Faʻasa

Barberry Orange Rocket - faʻamatalaga ma faʻatoʻaga

Red Pilar o se barberry e le manaomia ai le masani ona faasusu. A mimiti le pito i lalo, e faia le vai i le vai mafanafana i lalo o le aʻa.

olive e tatau ona o faatasi ma le tatalaina o le meaʻai e faʻataʻoto i le totoina. I le tau vevela, e fautuaina e taatia le eleele faʻataʻamilo i le vao ma le mulch.

Manatua! Faʻavasegaina e le mafai ona faʻatagaina le faʻaogaina o le palapala.

Laʻei pito sili

O fualaau faʻatoʻa faʻaaogaina e sili ona aoga mo lenei fatuga. E mafai ona avea o se mullein infusion poʻo se faapalaga.

Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, e manaʻomia ona fafagaina le vao i se tuufaatasiga o paluka ma phosphate fertilizers.

O sauniuniga e aofia ai le vailaʻau e masani ona le manaʻomia mo le fafaga. E fautuaina ina ia faʻaaogaina ia sili atu nai lo le 3 taimi i le tausaga. E mafai ona avea ma uʻamea urea, e sili ona pele i tagata uma o le mafanafana.

Teuteu

O le pou lanumumu e mafai ona gafatia e tusa ai ma le teuteu malosi. Mo mea mama, ao le i amataina le pulupulu, e manaʻomia le aveeseina o vaega uma o le vao.

O lauulu mo mea teuteu e faia i le tautotogo po o le tautotogo.

Faʻatauga auala

Barberry Maria - faʻamatalaga ma le faʻatoʻaga

Paʻu mumu - barberry, lea e mafai ona faʻaleleia i auala eseese:

  • O fatu. O le auala sili ona umi. O sauniuniga o fatu e toetoe lava atoa le tausaga. I le tautoulu, latou te ao mai ai fualaau aina ma na o le tausaga e sosoo ai, i le tautoulu o latou eleele i le eleele ua saunia.
  • Laʻau. I se tagata matua, e tipi le 15-senitimita tipu i se naifi malosi. O pepa uma e aveesea mai le pito i lalo o le au. O lala ua saunia ua gagau i le tali a Kornevin. O le faamasaniina o le seleseleina e tatau ona faia i totonu o le greenhouse conditions.
  • Tuʻu. O le fanafana laitiiti a se matua matua o le vao ua faʻafefe ma faʻapipiʻi i le eleele i soo se auala i le lima. O le tausaga na sosoo ai, e vavae ese le faʻagasologa mai le matua matua ma faʻapipiʻiina i se nofoaga fou.
  • Vaevaega. O se tagata matua matua eli ma tipi ma le naifi. O aʻa i luma atu o lenei mea e tatau ona faʻasalalauina i le mea sili e mafai ai, ina ia le faʻaleagaina aʻa. O mea na maua muamua aʻo le i totoina, e tatau ona faʻatautaia ma soʻo se stimulator tuputupu aʻe.

Soo se faiga e tatau ona faia i se meafaigaluega lelei.

Maʻi ma meaʻai

O lenei meaola e matua faʻasao i iniseti togavao ma faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le le talafeagai ma le filifilia o le totoina o se nofoaga totō, e mafai ona afaina ai se fatu i le paʻu palapala po o le ele. Mo togafitiga, ua fautuaina e faʻaaoga le sulfur colloidal.

Fautuaga! O vaega ogaoga o le vao e tatau ona aveese ma faʻaumatia ina ia puipuia ai le salalau o siama i le vao atoa.

Pests e ono aʻafia ai le laau - aphids, moths. I le avea ai o se tulafono, e foliga mai mai le vaʻaia o nofoaga le talafeagai pe ona o le i ai o vao vao.

Ina ia puipuia le laau mai le osofaia o aphid, o le togavao o loo sosolo i le gaosi tapaa. I le tau o le tautoulu, e taua le atinaʻeina o le eleele i vailaʻau, e pei o Decis.

Fautuaga! Ina ia faʻafeteina iniseti, e tatau ona mama mamā vao ma faʻaleagaina laau toto mai le saite.

Vaitaimi

Barberis o Thunberg O le Red Pillar e fuga mai i le tautotogo, amataga o le taumafanafana. Fugalaau e lua lanu: o totonu e samasama ma o fafo e mumu. O inflorescences e masani lava ona aoina i pulumu o ni nai fasipepa pe o nofo toatasi.

Faagasologa o fualaau fai fua

Sauniga o le taumalulu

Mo le taumalulu i le tolu tausaga muamua talu ona totoina, e manaʻomia le maliliega faʻatagaina i mea faʻapitoa. Mo nei faʻamoemoega, vaʻaia, lutrasil poʻo se masaniga masani e lelei.

Barberry toleni lelei le taumalulu, ae i fulu malulu e mafai e gutu o togitogi ona tafe. O le tele o taimi, o lenei faʻafitauli e tupu i luga o pine taʻitasi. Afai o le laau ua uma ona matua, ona tatau lea ona e faʻapipiʻi se ata o laupapa. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le vao mai gusts o le matagi ma le kiona.

Taumalulu taumalulu o le laau

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le tele o taimi, e faʻaaogaina le barberry teuteu i le mamanu o le laufanua e fausia ai ni pa puipui maualalo.

E faʻaaogaina foi e tagata teuteu le Pulu Mumu mo le nofo toatasi. O foliga mai o le laau columnar e fatuina ai se leo malamalama i soo se vaega. Pe a fatuina ni mea faʻafefiloi ma isi perennials, o le a sili atu ona faʻalauiloaina ia mea teuteu.

Nofoaga e faʻaalu ai fanua

Faamalologa meatotino

Faʻamatalaga o uiga taua o le barberry e mafai ona maua i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu.

O loʻo i ai le tele o mea aoga aoga. E faʻaaogaina o se choleretic, anti-inflammatory, antipyretic agent.

I tala faʻasolopito, e fautuaina e faʻaaoga le barberry e faʻasaʻo ai le tiga i le colic gastric.

Faamaloloina Berries o Barberry

O le sua o lenei aganuu e mafua ai le manava ma ei ai sona aafiaga le lelei.

Mo faʻamatalaga! I le falemaʻi, o vine o loʻo faʻaaogaina mo le sauniuniga o mea laiti, teas, ogani.

Barberry Red Pillar o le sui pito sili ona lauiloa o laau teuteu. I lana galuega, o le fiafia tele e faʻaaogaina e tagata atamamai o laufanua faʻapitoa. O aoga aoga o lenei laau e masani ona faʻaaogaina i le fomaʻi. O le leai o se tausiga ma le matagofie o uiga sili ia e faafetai ai i tagata masani o loʻo fiafia e maua lenei fale.