Laʻau

Lemon - pe faapefea ona ola ma ola lemoni

O le tuputupu ae o lemoni i luga o le windowsill i le fale e le masani. Ina ia mafai e le limon ona fiafia i fua manogi ma foliga vaaia matagofie, e tatau ona e filifilia le ituaiga o fualaau lelei ma ia taulimaina lelei le laau toto.

Faamatalaga Faleplant

O le au faifaatoaga e fiafia i le mea o lemoni: o se fatu, o se fualaau aina po o se fua. E tusa ai ma foliga o meaola, o lemoni o se laau o se vaega o le aiga Rutov, o le genus Citrus, o se aiga o Pomerantsev.

Laʻau o le laʻau - fale ma togalaau teuteu

O le tolopoina o le Pomerantsevs e tupu pe afai e eseese ituaiga o loʻo felafoaʻi ma le laʻau. O fualaau o le Citrus e eseese i le tele, ae ui i lea, e tusa ai ma meatotino o le morphology, e aofia ai vine ia na iai ni suiga i le faagasologa o le totoina o ituaiga eseese. Lemon o le igoa lea o fualaau aina o fualaau aina.

O le fanau mai o lemoni ua taʻua o China ma Initia, faapea foi ma motu o le Pasefika. Lemoni e le tupu i le vaomatua - o le laau toto na fatuina i se taimi le tumau ma atiina ae o se ituaiga faapitoa. O le vaʻaia o le tau o le tulaga autu lea mo le alualu i luma manuia.

Faamatalaga faaopoopo. Lemon na faʻaalia i Rusia i le XVII senituri. Na aumai e le au faʻatau Kaletania ni lala o lemoni i le maota o le emeperoa Rusia. O le lemoni sa taofiofia se togafitiga maloloina ma le taua.

I totonu o atunuu CIS, ua tupu lemoni i totonu o Itumalo Ausetalia Tutotonu ma Transcaucasia (aemaise lava o Azerbaijani, i nofoaga totoina se laau i le aganuu fetolofi).

O laʻau o le laumei e masani ona maua. Faatasi ai ma le oʻo mai o le taumalulu, latou te le faʻapalapalaina laʻau, o le teuina ma le faaputuga o meaʻai. Laʻau faʻaalu tupe faʻaagaga i luga o le atinaʻeina o lala, lala, fualaau aina.

Laʻau lanu meamata, lapisi, mafiafia lanu meamata. Latou te ola 2-3 tausaga, faasolosolo malie lava. O se paʻu matala o laʻau e taʻu mai ai faʻamaʻi, le manaʻomia mo le fafaga. O aʻafiaga o le laititi e afaina ai fua o fua.

O fugalaau e pau i Mati-Aperila. O le faʻavaeina o pulupulu e tupu i luga o laʻau laiti o lenei tausaga. O fugalaau matagofie o citrus e manogi lelei. O latou nofoaga (faʻapitoa pe i totonu o le iva o le 3-5 pc.) E faʻatonu e le tele.

E fiafia Lemone e alu

O le fua o le fua ma le lanu e faʻalagolago i le ituaiga: mai le lanu samasama-samasama i le lanu samasama. Na fua mai fua mo le 8-9 masina.

O le lemoni o se aganuu masani, o lona uiga o le atinaʻeina o fua ma fualaau aina.

Lelei lelei ma le mafanafana o le ea e sili ona lelei mo se aganuu. E le galo le laau pe a leai se susu ma e le lava le ea i totonu o le eleele faʻasaina. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le +50 ° C ma le -7 ° C e matautia mo lemoni ma oʻo ai i lona oti.

Mea aoga

Lemon - pe faapefea ona ola ma ola lemoni

O le elemoni ua avea o se punavai o minerale taua ma vitamini. Faʻaaoga i le kuka. O le siama o lemoni Peretania e iai lona tofo fiafia ma lona lauulu.

E le mafai e vailaʻau ona faia e aunoa ma le. O le elemene o le suauu taua e iai aʻafiaga e faʻamalolo ai manuʻa ma manuʻa. E taua i mataupu nei:

  • taofi le toto;
  • aveeseina o le ulu tiga;
  • Aafiaga lelei ile psyche;
  • iugafono o faafitauli i le dermatological;
  • aveeseina o toxins;
  • fufulu fatu ma le ate;
  • puipuiga o neoplasm;
  • faamalolosia o vaa toto ma fatu;
  • mamafa tele;
  • le faʻamautuina o le metabolism.

Lemoni e malosi tele.

Faʻamaumauga faʻapitoa vailaʻau faʻamaonia le aoga o lemoni mo le manava ma le vomia. I le togafitiga o gasegase gata, e le mafai ona latou faia e aunoa ma se lemoni.

Contraindications

Lemu ua faʻamaonia pe afai:

  • o loʻo i ai se tagata le faʻalogo i le tino;
  • tamaiti ei lalo o le 3 tausaga;
  • allergies
  • ulutala duodenal poʻo le manava;
  • gastritis;
  • pancreatitis
  • afaina o le ate;
  • susu.
Money Tree - le igoa faasaienisi ma le mea e tupu ai

Faʻalogo! Ina ia aloese mai le afaina ma faasaoina le manava o le nifo, ia inu le sua o le lemonia e faʻamalosi i se vaomago. O le fufulu o lou laulaufaiva ma lou gutu e le afaina.

E faapefea ona ola lemoni i le fale

Laʻu falaoa - o fea e tupu ai ma pe aisea e valaʻau ai

O le totoina ma le totoina o lemoni i le fale e faia i auala e 2:

  • toso;
  • ma se ponaivi.
  • O le lona tolu auala o le faʻatau mai lea o le fatu o le limon.

E taua tele mo le au fai togalaau e iloa pe faapefea ona ola lemoni i le fale, ma oa foliga o le galueaiina.

E tupu le laau o le lemoni i le fale e oo i le 1.5 mita. Ina ia tupu manuia, e te manaʻomia le filifiliga saʻo o le nofoaga. O se potu pupula i totonu o le potu aoga o le a faia. E fautuaina e faʻatau se moli faʻapitoa e faʻamalamalama ai le pale. Ole faʻaitiitia ole aʻafia o lemoni.

I le le lava o nei gafatia, e tatau ona e sui lemu le laau i aso uma i le la. E faasaina le suia o le nofoaga o le fagu, toe fetuunai i se isi potu.

Tuputupu ae lemoni i le fale

Faʻafouina o le faʻafouga o le eleele ma le fuga o le fugala o loʻo faia i tausaga taʻitasi. O le maualuga o le ipu mo lemoni e 10 lita. O le faʻatulagaina o loʻo faʻatino i le auala o le faʻafefeteina. O le 5-tausaga le matua ua totoina pe a mavae le 3 tausaga.

Latou te faʻaogaina se faʻafefiloi faʻavaomalo mo fualaau Citrus, lea e aofia ai vaega tutusa:

  • perlite;
  • koala
  • peat;
  • suauu.

O fufuluina o le vevela o le mafuaʻaga lea o le faʻamago ma le samasama o le launi. E taua le taofi o le laau mai le mea e faʻavave ai le susulu. Aua neʻi faatagaina le suʻeina o aʻa. E fuaina fua pe afai o le vevela + 17 ... +18 ° C.

O le faʻamamaina o le ava e faʻaosofia ai:

  • leai ni meaʻai;
  • va mago ma eleele;
  • faʻataʻitaʻiga;
  • sili atu le susu:
  • leai se malamalama i le taumalulu;
  • liliu i itu eseese ma se suiga o le nofoaga.

I se tusi. Ina ia mafai e le aganuʻu ona atinaʻe le masani, e manaʻomia le faʻamalamalamaina: 8 itula - i le taumalulu, 12 itula - i le taumafanafana. Fautuaga fautuaina i se faamalama malamalama ma malamalama faaopoopo i se moli i se mamao o le 0.5 m mai le lemoni.

Ituaiga ma ituaiga mo le faʻatoʻaga i totonu

Tausiga masani ma le faʻatulagaga o tulaga talafeagai o le a mafai ai e oe ona totoina le lemon i le fale. O le filifiliga sao o ituaiga e talisapaia. O a ituaiga e talafeagai mo le gaosiga o totonu?

Pavlovsky

Aʻo tuputupu aʻe le lemonia pavlovsky, o le tausia o fale e maua ai le tuputupu ae e oo i le 2 m ma fuga i le gasologa o le tausaga. O le laʻau e fua mai mo le 3 pe 4 tausaga. O le a fiafia i le laau ma le 20-40 fua. E tasi le mea e sili atu i le pauna.

O le faʻamatalaga o le ituaiga o loʻo faʻaalia ai le tele o fugalaau o lemoni. O le aveeseina vave o le tele o mea leaga ua mafua ona o le faamutaina o lona tuputupu aʻe.

Meyer

O ituaiga eseese e taʻitaʻia i le lauiloa. Na maua mai e ala i le sopoia o le vine ma lemoni. O se tamai laau e maua mai fua ile 3 pe fa taimi i le tausaga, fuaina fua e oo i le 150 g. O lemoni Meyer e manaʻomia le tausiga maeʻaeʻa:

  • pulupuluina o laʻau;
  • ata faataitai puipuiga;
  • lava malamalama.

O le tele o faʻamalama e le manaʻomia ona o le le faʻaaogaina o fugalaau.

O le peti lanu meamata o le a tauaveina ona fua muamua ile fa tausaga.

Le fua o lemoni Meyer

Saina

Afai e te sopoia se moli ma se lemoni, e te maua lenei ituaiga. Pe a faʻaleleia lelei, e fuga lelei le fugalaau ma fua lelei. E masani ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi.

Saina Saina

Faamanatuga

O le tele o ituaiga e oʻo i le 1.2 mita. Faʻaleagaina le aganuʻu le lelei i le paolo.

A oʻo ina tupu, e ufitia tele i le paʻepaʻe paʻepaʻe-paauli. O le mamafa o le fua o fualaau aina e fua mai i le 300 i le 500 g. O le foliga o le lapotopoto poʻo le oval. O le tofo e sili ona lelei.

Genoa

E masani ona iai ituaiga o lemoni. O le tele o fualaau aina e tusa ma le 110 g. O tagata matutua e oʻo atu i le 180 fua i le tausaga. O le kuluga o le fua e lelei, e aunoa ma le ita, o le aano o le tino. Le leai o se malamalama i le aofaʻi manaʻomia e aafia ai le leaga o le tuputupu aʻe o le lemoni.

Lisbon

O le ituaiga o Ausetalia ua lelei ona totoina i totonu. O le maualuga o le laau e fua. O fua-ofaʻatasi fua faʻatasi ma se pito mafiafia ma se paʻu manifinifi ma le manaia. O le pulupini e mai i le 9 i le 11 fasi pepa.

Lemon Lisbon

E masani lava ona i ai i le fomaʻi ni fatu fatu e 4-5, o le manogi o le manogi. E fua lelei fua ma fua lelei fua.

Mekop

O le mauaina o ituaiga eseese o tagata filifilia e faasino i le aai o Maykop, lea na ola ai le fai togalaau i le lemon i le filifilia o laau. O le fua o le elemoni matutua o le 300-350 fua.

O le laau e fetaui lelei i tulaga leaga ile totonugalemu. O le avanoa o le faʻafefe.

Lima o le buddha

O le laumei e ese le valaʻau Corsican, po o le pama. E i ai se foliga e le masani ai - o le afa-tapunia lima ma tamatamailima.

O le lapisi suamalie e fiafia tele ma fefefe i le malulu. E oʻo atu i le maualuga o le 1.5 m. Laʻau lanu meamata lapopoa e tele, sina lanu, susulu. Le lanu o le tele o pulumu e paʻepaʻe ma se lanu mumu.

Fancy Lemon - Lima o Buddha

O le umi o fua o le citrus o nisi taimi e tutusa ma le 40 cm. O le fua e fua i le 500 g. O le lanu samasama, o nisi taimi o moli moli e maua. O le paʻu o le paʻu e tele, e oʻo atu i se vaimatua e 2.5 cm. I fafo atu, o fua e tutusa ma faʻi. O le laau ei ai se manogi matagofie.

Ponderosis

O le maualuga o le laau e oʻo atu i le 1.8 m. O uiga iloga o le fua o lona fua ma le foliga: foliga o le peʻa i luga ma le loloto i lalo. O le paʻu e matua vevela ma e mafiafia, e mafiafia, matte. O le lanu mumu samasama e pei o se moli, ae suamalie. O le fua e aofia ai:

  • ascorbic acid - 40-80 mg;
  • citric acid - 5-8%;
  • suka - 2.5%.

E teuteu le laʻau o le laʻau pe a fuga ma fua mai.

Volcano

O se paʻu o kumqueti ma lemoni. O le laau o loʻo faʻaalia i se foliga teuteu ma le faʻatusatusaga. Ole fua ole fua o le fua e 4 cm, o le tofo o le oona ma oona.

Lemon Volcano

Lunario

O le ituaiga o loʻo manaʻomia e fugalaau e fua mai 2 taimi i le tausaga. I le va o le fuga, e mafai ona vaaia fualaʻau ma fugalaau faatasi ai ma ovaries. O le tuputupu aʻe o le meaʻai mai lemonario o Lunario e mai le 0.8 i le 1.5 m.

Novogruzinskiy

Fuafuaga mo le avanoa puipuia. O le laau tele-siʻosiʻomaga e faʻaalia i se pale paleni. O fualaau ova o loʻo i ai le lautele ma le faʻafefeteina i le pito. O le paʻu e samasama samasama, lamolemole pe vevela, mafiafia.

Eseese Novogruzinsky

O meaʻai manogi e masani lava ona i ai le 9-12 vaega. Se fatu itiiti: mai le 2 i le 6 pcs.

Uzbek Tashkent moli orange: faʻamatalaga ma le tausiga

Tulaga lelei mo le lemonia Tashkent, pe afai o le vevela + 18 ... 20 ° C. I le tau mafanafana, o nisi taimi o aganuu e faʻaaogaina i luga o se loggia i le leai o se la susulu malosi.

Laʻau o le laʻau Tashkent vasega

Tulaga faʻatau

E le fautuaina e fafaga le tele o le lemoni. E lava 2-3 vai faʻavaiaso. Faʻaaogā vai faʻafefe. O le alkali i totonu o le vai e suia ai le elemene o le eleele lea e tupu ai le fatu. Mo se laau, o le mea lea ua tumu i le oti - e fiafia o ia i se mea e sili ona malosi. I le vaitau taumalulu, ua faʻaititia le faamamaina.

Mo se lanu moli, o le susu i le ea e latalata i le laau e aoga. O le a manaʻomia lou suʻeina o le laau faalua i le aso i le vevela. Aʻo latalata le aganuʻu latalata i mea faʻavevela afi, o le ea e faʻaititia i taimi uma.

Laʻei pito sili

O tagata asiasi mai Uzbekistan e fafagaina:

  • lefulefu;
  • humus;
  • masima;
  • minerale faʻamalolo;
  • paluka;
  • superphosphates.

Taua! E le fafaga le eleele i le tausaga muamua. Latou te faia fomaʻi faʻapitoa mo le 2-3 tausaga ma le oʻo mai o le tautotogo ma le autumn.

Meyer lemon: faʻamatalaga ma le tausiga i le fale

O le lamoni a Meyer e manaʻomia ai le malamalama lelei: a itiiti ifo ma le 12 itula i le aso. Faatasi ai ma sina pulapula o le la, o le moli uila e naʻo le saʻo, a leai o le a lafoina e lemoni le laʻau ma feoti ai.

O se potu e le mama e le o se nofoaga lelei mo fafie.

E lagona e ia le toʻa i le taumafanafana i le vevela o +20 ° C, i le tau malulu - + 12 ... +15 ° C. Aʻo i luga o le auala i le tau mafanafana, o le ufiufi mai le susulu o le la e saunia mo le laau.

Tulaga faʻatau

O le suaina o lemoni o loʻo faia i lalo o aʻa ma laʻau. I le taimi lava e tasi e faʻamamaina le eleele ma fufulu laulaʻau mai se fagu sulu. I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e faalua ona faaluaina le togafiti: i le afiafi ma le taeao. I le autumn ma le taumalulu, o le fausiga o le fausua i vaiaso taitasi e faʻafetaui i le 2 taimi. O le faʻamagoina o se paʻu eleʻele e mafua mai i le oti o le lemoni.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le tuputupu ae, e totoina e le au faifaatoaga fualaau aina 1 14 aso uma mai Mati ia Novema. Fertilizerlea e aofia ai le nitrogen, fuamosa po o le potassium.

Faʻalogo! Ina ia faʻaleleia atili le gaosia o le faʻamalaina o le minerale i le 2-3 masina, faʻapipiʻiina le eleele i se vaifofo o le 'apamemea, boron, zinc, molybdenum, uʻamea poʻo le manganese.

Mo le taumalulu, ua taofia le fafagaina o laau.

Pavlovsky lemon: faʻamatalaga ma le tausiga i le fale

Tulaga faʻatau

O le laumei e mataʻalia i le eleele ile susu i totonu o le ulo. O le suaina o le palapala ma le tele o le susu o mafuaaga ia e faifai malie ai le tuputupu ae, faʻapalapala laulaʻau ma taofi fualaau aina.

Lafoaina o le laau i le taumafanafana 2-3 taimi i le vaiaso, i le taumalulu na o le 1 le taimi. Suiga i le taimi ole humidification e fesoʻotaʻi ma foliga o le potu. O le fuafuaina o le matutu o le eleele coma e faia e ala i le paʻi ma faatonutonu le taimi e fafaga ai. Faʻamaualalo le lalolagi. E timu le timu. Faaaoga vai mai le vaituloto. Tapuni le vai e tatau ona foia.

Taua! Latou te le faʻatagaina le suavai i le pito i lalo o le tane, pe a lamatia le paʻu ma le pala e aʻa.

Laʻei pito sili

O le faʻaofiina o meaʻai i totonu o le fagu e amata i le 6 masina talu ona totoina i totonu o se eleele fou. O le le lava o le malamalama o loʻo faʻamaonia e le pale ma le tapuni o papatusi pepa.

O le gaioiga mo le lemoni fale ua iloga e le solofanua solo lelei i se vaega e 1:15. I totonu o le taulaga, e faʻaaogaina fugalaʻau faʻapitoa mo laau gaosi. E faʻamalamalamaina i le faigofie, saogalemu ma le faigofie o le faʻaaoga. O le fuataga ua fuafua e faʻavae i luga o fautuaga i luga o le afifi.

Lemon Panderosa (Ponderosa): faʻamatalaga ma le tausiga ile fale

O le totoina o Ponderosa i le malae vavalalata e toetoe a le faataunuuina ona o le tele o fualaau aina ma le maualalo o le gaosiga. O laau tuai e maua ai le maualuga o le 10-15 fualaau aina, i totonu o le potu e maualalo ifo le seleselega - 2-5 pcs.

Tulaga faʻatau

E le fefe le laau o le lemoni i le ea, ae e fiafia o ia i le pulumu. I le taumalulu, i le fale i le maualuga o le ea malulu o le a le afaina ai le tuu o se pakete vai latalata i le aganuu. A i ai se taumafanafana matutu, faʻamaualalo le ea. I timuga timu e tatalaina ai se faamalama.

Lafoaina o lemoni fale

A faʻamaligiina, faʻafefete uma ile eleʻele. Fai le vai e sosoo ai pe a faʻamamago le eleele ile 2 cm i le loloto.

Laʻei pito sili

Toe faʻaleleia e le aunoa. O fualaau mo le suasima e sili ona lelei. O loʻo aofia ai meaʻai taua mo lemoni, faʻapea foʻi ma se faʻalavelave e faʻamalosia ai le mea e sui. A o fafaga faatasi ma isi faʻamaʻi, o le tele o pata o le sua o le lomoni e faʻafefiloi i le vai i masina taʻitasi.

Latou te fafaga i le mafanafana o le vaitau: tasi i le vaiaso ma le afa. O le tausia o se laau i le maualalo o le vevela e le manaʻomia ai ni meaʻai faaopoopo.

Lemon New Zealand: faʻamatalaga ma le tausiga ile fale

Faatasi ai ma le malosi o le eleele, o le kulupu e tu mai le malulu i -5 ° C. E seasea ona e vaai ia te ia i moega avanoa. O le laumei e manaʻomia mo le galueaina o fale.

I se tusi. E le o totoina lenei ituaiga o laau i Niu Sila.

Tulaga faʻatau

Niu Sila lemoni e faaluaina i le vaiaso i le fale. I le vaitau tuputupu aʻe ola, mai i le tautotogo o le tautotogo seia oʻo i le amataga o le tautoulu, e faʻamaluluina le eleele i aso uma i ni vaega laiti. Faʻamaualalo i le faʻavave vai.

Laʻau felafolafoaʻi

Faatasi ai ma le ea malulu i totonu o le potu, aemaise lava i le taumalulu, o le laʻau e sosolo i le vai mafanafana i totonu o se laʻau faʻapitoa.

Laʻei pito sili

Fertilizing o le laau e faʻatatau e tusa ai ma le matua ma le tuputupu aʻe. O fualaau e fafagaina i le 1.5-2 masina, o tagata matutua e fafaga i le tautotogo ma le taumafanafana pe a uma le 2-3 vaiaso. Faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, o le faaitiitia o ofu pito i luga e faaitiitia, mo le taumalulu e taofi ai.

O le suamalie e faʻamaʻaina ma vailaʻau faʻafelaʻau mo fugalaau, meaʻai e fafagaina i le vai: o lefulefu, togafiti fou, fofō (birch poʻo quinoa, afa o le laʻau e sasaa mai i vai inu ma tuʻu ai i le pouliuli mo 2-3 aso).

Lemon dressing

Aʻo le i luga o le pusa mo le 2 itula, e faʻamaʻaina le laau ina ia sili atu ona lelei le gaosia o mea aoga.

Lemon Novogruzinskiy: tausiga ile

E tusa ai ma le uiga, o le ituaiga e maua ai se seleselega lelei i tausaga uma. O le fuaina o le laau e tupu i le 4 pe 5 tausaga mulimuli ane, faʻatusatusa i isi ituaiga.

Tulaga faʻatau

O le faʻamautuina o le suavai e nafa ma le atinaʻe lelei o aʻa, laʻau, fua o fua. I le vai, e maua ai e lemoni ana meaʻai. O le faʻafeinuina o le malo e faʻatulagaina e le vaitau ma le gaioiga o le tuputupu ae o le faʻatoʻaga: mai le masina o Me ia Setema e faʻaaogaina ai le suavai; mai ia Oketopa i le ogatotonu o le tau, faʻafefe 1 pe 2 taimi i le vaiaso.

Suavai le laau ma le tele o vai. O le susulu tele o le susu i le eleele e mafua ai le pala o aʻa, faaleagaina i laulaau. O le suaina o se laau o lemonia e faia i se vai ma le vevela o + 20 ... +25 ° C. O le laʻau e faaluaina i le vaiaso i le taumafanafana, i le taumalulu - 2 taimi i le masina.

Faʻalogo lelei! Aua le soona faia le suamalie o lau laau, pe a ese mai ai, e le tatau ona aloese.

Laʻei pito sili

E vave ona tupu le laau, o le eleele ua faʻaitiitia. O lapisi lemu e manaʻomia ai le faʻaleleia atili. I le tautotogo ma le taumafanafana, faʻamafanafana i 2-3 2-3 vaiaso. I le taumalulu, o mea faaopoopo o meaʻai e manaʻomia atili.

Pe a le malolo le lemoni i le taumalulu, e fafaga tasi i le masina. Aganuʻu manaʻomia minerale fertilizing ma organics. O le a faʻamalieina le manulele.

Le aʻafiaga o le faʻaleleia o le laʻau

<

O le maua mai o le gaʻo e maua mai i vailaau oona, fugalaau faʻapitoa. Falafola suamalie e sili ona fiafia i le suavai. O le tuputupu ae malosi o Novogruzinsk lemoni ma le leai o fualaau aina o le a manaomia ai le faateleina o le phosphorus i totonu o le fafaga. E mafai ona lafoaʻi organic i le vaitau lenei.

Aisea e le fuga mai ai lemoni i le fale

E masani lava, o le liona o le a totolo malosi, ae o le a vave ona paʻu le ovaries, e le o fuaina fua. Faatasi ai ma mafuaʻaga e le fuga ai le liona, o loʻo i ai:

  1. Le lava o le palota. I le fofoina o le faafitauli, o le pollen e faʻapipiʻuina i le taimi o le fugalaau, e faʻaaoga ai se pulumu poʻo se sipuni o le cotton.
  2. Le faʻatoʻilaloina o aganuu e faʻamaʻi.
  3. E leai se taimi malolo. Lemoni ua le toe maua le malosi.
  4. Faʻatoʻa meaʻai. E masani ona manaʻomia le faʻaleleia.
  5. Le lava le malamalama.

Mai le auala e fuga mai ai le lemoni, latou te faamasinoina e le gata o faamai, ae faapena foi le tausisia o pusa i lemoni.

Mo le tausiga lelei, o le a faafetai le lemoni i le talimalo ma o le a fiafia i fua o le la. O le mea autu o le onosai ma le manaʻo.