Laʻau

Laʻau vao: togalaau faʻataʻitaʻiga + laasaga taʻitasi i le faʻaaogaina o tekinolosi

O tagata e ona fale lava ia latou te faʻaaoga muamua le teritori e fausia ai se parataiso patino mo le toega o le aiga atoa. Ae o le sili atu ona faigata o le mamanu ma le faʻaleleia o laau, o le sili atu ona faigata ile tausia. E le gata i lea, o tagata pisi e leai se taimi mo lenei mea. O le faafitauli e foia i le tuʻuina o se mutia, lea e le tau manaʻomia ona tausia nai lo fugalaau ma laau. Ae tusa lava pe manaomia e ia se gauai, ma e le o fanua uma e mafai ona totoina se mutia vao lelei. I lenei tulaga, e talafeagai le tuʻuina i nisi o vaega o le vao vao e foliga mai e le itiiti ifo lona matagofie nai lo le fiafia (ma o nisi taimi e sili atu le manaia!), Ae o tagata e ona le mea e manaʻomia le itiiti ifo o taumafaiga pe a tuʻu ma tuʻu. O le mea moni, o le faanatinati atu i le soona fai ma le faʻaogaina o le lalolagi atoa i vao vao e le aoga, aua o le mamanu o le a sili ona taua. Ae i ni vaega laiti, o se isi filifiliga e faigofie lava, aemaise lava i nofoaga e iai le mutia mo le tele o mafuaʻaga e le manaʻo e ola.

O fea e mafai ona ou faʻaogaina ai lenei ituaiga o vao?

Ona o le maualuga o le malosi o foliga o le laumei lanumeamata, o vaega o loʻo maua ai le tele o fefaʻatauaʻiga e ufiufiina i le vao vao. E mafai ona avea ma vaega taʻaalo mo taʻaloga, malae taʻavale mo se tele o tamaiti, nofoaga mo ni mailei savali.

O le vao laʻau i totonu o le vaitaele o le a fausia ai se laufanua lanumeamata muamua lea o le a fetaui lelei i le laufanua o le 'upega tafaʻilagi e sili atu le leaga nai lo le taugata poʻo le maʻa

O le mutia ola e masani ona soli vaivai ma fai ai ni mea afu. Ma o le vao vao e leai se avega faapena. E mafai ona latou faatulagaina nofoaga e tafafao ai i fafo mo taavale a le tagata lava ia, faʻapipiʻi i fale auala, vaituloto ma patios.

I foliga vaaia, e le sili atu le leaga o le vao vao nai lo le mea moni, ae e tumau ai le eseesega o le vevela, faʻalauteleina o le vevela, ma le gaoioi malosi

E le gata i lea, i nofoaga lata i fale, i le mea e toetoe lava o le aso atoa i lalo o le paolo, o le laufanua o le natura e foliga mai e lanu ma mimiti, aua o le a itiiti le malamalama. Afai o nei vaega e teuteuina i laau teuteu, ona sili atu lea ona ufiufi vao vao i lalo oi latou. O le a le manaʻomia ona fausiaina, ma aʻafia ai mea taumafa e mafai ona sasaa i totonu o le vai i luga o le mutia. O ona poresi o le a tuʻuina atu le fofo i totonu o le eleele. E le gata i lea, e te le tau e tau ai vao.

O nisi tagata e faʻaogaina le faʻaogaina o fanua i totonu o greenhouses, verandas, terraces, i le mea e leai se auala e totoina ai mutia mo le faʻaogaina o fanua.

O se fasi laʻau teuteu e teuteuina i luga o le fale o le a avea o se uluai falaʻu e le manaʻomia ai se tausiga, sei vagana ai le faamamaina taimi o lapisi

Faʻasoga o le mutia: e le o le mutia uma

Faʻapefea ona fai se vao vao?

Ina ia filifilia le ituaiga o mutia lea e sili ona talafeagai mo le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e tilotilo i ona tulaga faʻainisinia. E gaosia e le au gaosiga masini o ituaiga eseese, maualuga o le vao, mutia o le mutia, ma isi.

E na o fafo lava e taʻavale solo i luga o turf altificia e foliga tutusa, ae e eseese i le ufitia o le faaputuga, umi o le mutia, maualuga o le mea, ma isi.

O le mea o loʻo i ai ni plastics poo ni polymers. O nei mea, i luga o masini faapitoa e faʻaogaina ai masini, ua gaosia vao vao, ona faʻataina ai lea i se mea faʻapipiʻi e mafai ona faʻaaogaina e faʻafefiloi ma le latex. Mo le resitaraina o nofoaga e masani lava ona filifilia se lanu lanumeamata. Ae, mo se faʻataʻitaʻiga, mo lakapi po o kalapu tapolo o loʻo i ai paʻepaʻe papaʻe, lanumoana ma isi malulu. E i ai foi se laʻau tuʻufaʻatasia o lanu e lua. O le lautele o le faasologa o igoa e eseese mai le 2 i le 4 mita.

Filifili le ituaiga o mea mo le fola

A filifilia se vao vao, faʻalogo i lona fausaga. Faʻalagolago i le faʻamoemoega o le talosaga, latou te maua ai le faʻatumu, faʻapipiʻi-faʻapipiʻi ma le faʻamalieina o filifiliga.

Lau vao vao

O le mea autu o le vao televave o le toetoe lava o foliga masani. E tatau ona e vaʻavaʻai ma le totoa e vaʻai le tupuaga o le mutia. Ae o lea laʻau e faamoemoe mo na o le teuteuga. Afai e te savali i luga, ona vaivai lea o filo filo ma amata ona mou atu a latou mea faitino.

E le o mamanu togavao faʻamalosi teuteu e faʻaauau ai. O ona mea matagofie matagofie e maua ona o le vaivai ma le agavaivai o filo.

Semi-tumu o ituaiga fausaga

E masani lava ona faia mai le polyethylene, faʻafeololo ma fetuutuunai e fetaui ma le paʻu. O le pito sili lea ona lelei le aofia ai mo malae taʻavale ma le maualuga o le tino. I le va o le vao o le quartz sand ua sasaaina, lea e maua ai le malosi o le vao ma le mautu.

O loʻo faʻaaogaina le turf mo le malae taʻavale mai mea e faʻaaogaina, aua e fiafia tamaiti e paʻu ma taʻoto i luga o le mutia

Toe fai tua

E faia i le polypropylene, o le mea lea e matua faigata ma tumau ai le taua. E faʻaaogaina i nofoaga lautele, mo se faʻataʻitaʻiga, taʻaloga, lea e tatau ona taofiofia ai le vao e le aunoa. I le va o vaomatua o le mutia, o le pito i lalo e ufiufi i le quartz sand ma le pusa paʻu faapitoa. Faʻapipiʻi lapisi e mafai ai e le au taaalo lakapi ona le maua le manua i le taimi e taoto ai, aua e faamaluluina ai feeseeseaiga.

E i ai se faʻavasegaina o mutia vao e faʻaoga i fafo ma totonu. Auala o auala e avea ma vaega autu o le hygroscopic. O timuga poʻo le faʻainuina i le taimi o le faʻamamaina o le mea e le faʻamalieina i luga o le mutia i puddles, ae vave ona alu i le eleele. Lawns mo potu e le faʻafefe ai le vai, ae tuu i luga. O le mea lea, ona o le fufuluina o le susu e masani ona faʻaititia.

Vaʻaia o le faʻapipiʻiina o turf i luga o le auala

E faigofie ona faia se laʻau faʻamalosi i ou lava lima. E mafai ona faataatia i luga o le eleele ma i luga o se fausaga eletise poo se sima. I le tulaga lona lua, o se mea e fai mo se mutia e tatau ona faʻaaogaina, lea ei ai le mafiafia e tusa ma le senitimita ma o se mea malosi ma faʻapala. E le fautuaina mea e teu ai le mea oona, aua e mafai ona galo i le taimi e faʻaoga ai, ma o le a leiloa le laufanua lelei.

Nofoaga o le galuega pe a faʻapipiʻi turf:

  • Faʻaleleia eleele. O laulau e taoto i luga o se palapala mafolafola, o le mea lea e tatau ai ona faʻamamāina le saite o ituaiga uma o otaota ma faʻaogaina. I le taimi lava e tasi, e aoga le fatuina o se taulalalo laʻitiiti ina ia oʻo i le timuga o le a alu ese ai le vai i le vave vave.
  • Faʻafefe palapala. E manaʻomia le faʻamalosiina o le palapala. E sili atu le faʻaaogaina o se aisa i lenei mea, ae afai e leai, ia taʻavale i se ogalaau mamafa pe faʻapipiʻiina i se laupapa tele. Mo se faavae faʻavae e le o manaʻomia lenei laasaga o le galuega.
  • Foafoaga o vaitavai. E le afaina le mea na tupu, ae o le palapala i lalo ifo e mafai ona pala pe a le faia se alavai. I luga o nofoaga tetele i autafa o pito, e aoga le eliina o vaʻai e tafe ai le vai.
  • Tuʻu le meaʻai ma le mutia. Matou te ufiufi le vaega atoa ma se mea e sui ai (mo le asplt), ma le taʻavale taʻavale ma vao vao. E tatau ona taʻavale i se laina saʻo. O laina taʻitasi mulimuli ane e faʻafefiloi ma le tasi muamua pe a ma le 1.5 cm.
  • Lawn maturation. A maeʻa le vaega atoa i vao, e mafai ona e malolo mo le 10-12 itula. A o faagasolo lea taimi, o le a faʻasalalauina le paʻu, o le a faʻaaogaina le solo e mafua mai i le taʻavale i luga o le taʻavale, ma o le a maua ai e le lau o le mutia se foliga tutusa.
  • Faʻasalaga faʻataʻatasi. O pepa taʻavale e faʻapitoa ona faʻapipiʻiina ina ia mafai ai ona maua le tele o le tuʻufaʻatasia o laina. Ina ia faia lenei mea, e tipiina le ulu i se naifi ina ia fetaui le sooga ma le isi pe a mafai ai.
  • Faia o se tuaoi. O le faatausiusiuga o le mutia ua faia i se tuaoi, lea e faapipii i ai faatasi ma le tuufaatasiga tutusa e pei o sooga.
  • Lapoʻa ma le faʻamalosi. Afai e faʻaogaina se semi-tumu pe faʻapipiʻiina o le laʻau, ona tatau ai lea ona sasaa le lapisi i le quartz sand ma se vaega o le 0.6 mm. O le tele lava o le a fautuaina i le tulaga o le faʻatau atu o le mutia. Toe faʻaleleia le tuaina i le tau vevela. A maeʻa lena mea, o le pito i luga e faʻamamā lelei lava i se fagu ina ia sili atu le loloto o le oneone i le va o laʻau o le mutia. Ona sasaa lea o le paʻu poʻo le paʻu paʻu. Vaavaai mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga mo le faʻatau faʻatau. O loʻo tumau pea le selu ma aoina uma otaota mai le nofoaga na maeʻa.

Ae e te leʻi amataina le laina, siaki mo mimigi, fulafula i luga o le ufiufi, tipi itu pe a iai ni pulupulu, ma na o le amata amataina. E le tatau ona e tolopoina le sosoʻo seia oʻo i se taimi mulimuli ane, aua i le faagasologa o le suia o le ao o le vevela e mafai e le mea 'ona' savali 'ma o le a vaeluaina pito. E sili ona lelei le faʻatinoina o le faʻapipiʻi vave lava pe a uma ona faʻapipiʻi le pito. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le kulupu lua-vaega ma faʻapipiʻi faʻamau 25-25 cm lautele. Latou te kelu le fasipepa i le kelu, faʻaaogaina i se vaʻa, faʻafao pito o tafatafa ane o taʻamilosaga, tuʻu le faʻamau i lalo ifo o latou i le vaega faʻapipii ma ufiufi i se paʻu. O le mea lea e lelei ai le faʻapipiʻiina o le pito i lalo o le mutia, taʻavale le faʻailoga ma se aisa. I luga o le tele o laufanua taʻalo, o loʻo faʻapipiʻiina ai le faʻaogaina.

Afai e taoto le roll rollla mo le sili atu i le 10 itula, latou te faʻasaʻo ma avea ma mea sili atu ona faigofie mo le tipiina o pito

O le lipine fesoʻotaʻi o loʻo tuʻuina i lalo o le faavae o le turf turtificia o laina taʻitasi e tusa ma le afa o le lautele

Tausiga o le turf artificia e faʻapitoa: tasi taimi uma i le ono masina, faaopoopo le paluga ma ave faʻasolosolo otaota mai luga. Mo le ola malosi o le vao i le eleele, faʻafefe le mutia i le 2 vaiaso i le vai ma faʻamalosi i pulumu faapitoa e faʻaleleia ai le faʻaleleia ma le tafe mai o le va.