Faatoaga faatoaga

A amata ona tietie ia turkeys mo le taimi muamua

E masani ona tupu le ulu o turkey e maua ai meaʻai lelei ma meaʻai. I le na o le ono masina, o nei manulele e oʻo atu i le tele ma le mamafa o le 6-8 kilokalama. O le meaʻai a Take e lauiloa mo le mea moni e le afaina ai gaʻo, e aofia ai le tele o le gaʻo, e fautuaina mo le fafagaina o pepe. Ae ui i lea, o nei manulele e le taua naʻo aano o manufasi, ae o fuamoa foi: o meaʻai ia ma o loʻo i luga o le nofoaga lona tolu i le taua o meaʻai i le maeʻa o fuamoa o le suka ma manu felelei, o loʻo i ai le tele o porotini ma amino acids. Ae o le au faifaatoaga latou te mananao pea e tuua fua mo le fausiaina o fanau, aua o turikeni o ni tafaoga lelei ma ni tina. E tusa uma pe faapefea ona sosolo turkeys, faitau ia tatou mea.

I le a le matua e amata ai ona toso le togitogi

O turkeys male e amata laʻau i le 7-9 masina. O le amataga o le faagasologa e faalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o pipi, o tuutuuga o le taofia, o le tau lea o loʻo ola ai le manulele. O le mea lea, o sui o pepe laiti e amatalia fua-fua i le amataga - 28-30 vaiaso, tele ituaiga - i le 32-36 vaiaso. E ui lava o nisi o ituaiga meaola e ono gaosia fuamoa i le vave i le 6 masina talu ona fanau mai.

E te iloa? Sa leʻi mafai e saienitisi ona faʻatuina le mafuaʻaga o le tuputupu ae i luga o le gutu o se pipi. Ua maitauina e mafai e le manulele ona faʻatonutonu lona umi - ia faʻaitiitia i se tulaga toafilemu, ma faʻalautele i se tulaga fiafia.

O le faʻatutuina o le falala e faia i le tautotogo ma le autumn i aso uma seia aulia le 12 i le aoauli poʻo isi aso uma. I le vaitaimi o le molimoli, o le fua o le fuamoa o fuamoa ua faʻaitiitia. Ia Mati-Aperila, o le pipi i le fale na faanatinati mo le 3 vaiaso.

I luga ole laʻasaga o mea tau pisinisi, i le noatia ma le fai fuafua i tulaga talafeagai, e mafai ona ausia le fuamoa i soo se taimi o le tausaga i le masina atoa. Aʻo faʻapipiʻi i le tautotogo, e ave e le manulele fua e tele nai lo le taimi o le tautoulu.

O nisi faʻamaoniga o le a faʻaalia ai o le pipi ua oʻo i lona naunau e tuʻu fuamoa:

  1. O le mea lea, o le manulele o loʻo faanatinati, e masani ona natia mai tagata ma aiga.
  2. E le fiafia o ia e alu e savali, nofo i totonu o le fale pe lafi i nofoaga tuufua.
  3. Ma i totonu o lona gutu tele taimi e mafai ona e vaʻaia ai lala matutu, o fulufulu - o le fale mo le faʻaologa.

Afai e le vevela le fale, o le taimi lava e uma ai le mafanafana ma pe a oʻo i le maualuga o le vevela +5 tikeri, e tatau ona faʻamoemoeina fua muamua.

O le a aoga mo oe le aʻoga, nai lo fuamoa o le vaomalo e aoga ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

E mafai e se pipi ona alu e aunoa ma se pipi

E pei ona lauiloa, e le manaʻomia e se moa se moa e ave ai fuamoa - e faigofie lava ona fai e aunoa ma ia, ae i le taimi lava e tasi e mafai ona faʻaaoga fuamoa e fai ma meaai, aua o le a le faʻafeiloaia.

I turkey, o le tulaga e talitutusa lava: o se pipi e tatau ona tatau ai ona maua se fatu. 10 turkeys o le a manaʻomia le 1 toka. O se mea manaia o manulele o le tane sperm e mafai ona nofo i totonu o le tino fafine mo sina taimi ma faʻamaʻaina fuamoa. O le mea lea, o le tasi o paipa o se paki e lava lea e ave i lalo fuamoa faʻaleleia mo le 62-72 aso.

E taua! A o lei amataina le vaitau o le vavao, e tatau ona ave le tausiga e selesele ai pusi o tane. E masani lava i le taimi o le vaʻai, latou te aʻafia ai manua ogaoga i luga o fafine, e leaga mo le faʻateleina o gaioiga.

Turkey poults foliga mai 28-30 aso i le maea ai o le amataga o le masini.

E fia fuamoa o loʻo faia e le pipi i le tausaga?

O le fua o le gaosiga o fuamoa taʻitasi o le pisipolo e 50-90 fasi vaega, ae faʻalagolago i le ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai Northkey Caucasian e mafai ona e faʻamoemoe e tusa ma le 75 iunite i le vaitau poʻo le 120 iunite i le tausaga. Faamaumauga o faamaumauga na pueina e 220 fasi pepa i le tausaga na faamauina.

O le ae fiafia e aoao e uiga i mea taua o le tuputupu ae o ituaiga o turuki e pei o Tikhoretskaya, Uzbek fawn, Victoria, Makerde Maker, Canadian, Hybrid Converter.

O fuamoa taʻitasi e tusa ma le 70-90 g. O le mamafa o le fuamoa e faalagolago i le mamafa, fatu ma le matua o le moa.

E fia tausaga e fai ai turkey

O laumei o loʻo i ai i totonu o laʻau sili ona lelei i totonu o moa uma, o le mea lea, o nei uiga lelei e faʻaaogaina e faifaatoaga faifaatoaga, o le tuʻuina o fuamoa mai isi moa.

Latou te faanatinati taʻitasi tausaga, ma i le tausaga lona tolu o le soifuaga o loʻo i ai le tele o fuamoa. E amata i le 3 tausaga le matua, o le fua o le fuamoa o le fuamoa e faasolosolo malie le faʻaititia, muamua i le 40%, ona (i le fa tausaga) e 60%.

E taua! O le maualuga ma le umi o le fuamoa o le a faalagolago i le tele o mea: o le ituaiga, tuutuuga o le taofia (mama, susu, moli), tausiga, meaai i aso taitasi.

Aiseā e te le faanatinati ai

O i latou faifaatoaga ua leva ona feagai ma mea o loʻo i totonu o turkeys, latou te iloa muamua lo latou uiga faʻamalosi ma le agaalofa. Ina ia maualuga le fua o le fuamoa o fuamoa o se manulele, e tatau ona faia ni tulaga faapitoa mo ia, ia maua ai le tausiga lelei ma meaʻai.

Afai o se kulupu e maualalo le fua o le fuamoa o le fuamoa pe leai foi, atonu e tele mafuaaga:

  1. Ole vavave e le aoga le faʻatali i le taimi o le molt - o le taimi lea e oʻo ai i malosiaga uma o le tino e faʻafouina ai fulufulu, ma le faʻatauina o fuamoa e le lava. Afai a uma le maeʻa o lenei vaitau, ua toe ola mai le fuamoa, ona saʻo lea o le manulele.
  2. Saili foi pe o le a le aoga ma pe faapefea calories pipi, faapea foi ma aoga ma le afaina o le ate i le vaomatua.

  3. E mafai ona matauina sina fuainumera fuamoa ona o le le lava o le malamalama i totonu o le fale. E fautuaina e seti itula o le la i le itiiti ifo i le 10 itula. Ina ia faia lenei mea, ia le itiiti ifo ma le tasi le faamalama e tatau ona i totonu o le fale, faʻaopopo ai faʻamalamalamaga faaopoopo, e sili atu nai moli mumulu. O le fua aupito sili ona lelei o fuamoa e mataituina i le 12-14-itula le malamalama o le aso.
  4. Atonu e malulu tele le fale. Ina ia mafai e le manulele ona lagona le mafanafana, i le mea e faʻapipiʻi ai oga, o le vevela e tatau ona sili atu ma le +10 tikeri.
  5. E i ai foi le leaga o le afaina i le gaosia o fuamoa. E tatau ona siaki le tulaga o le fale, o le i ai o faʻataʻitaʻiga i totonu o le fale, o le tulaga o le taʻavale, o le galuega o le faʻaleleia. E tatau ona iai le maualuga o le faʻaleleia o le suauʻu ina ia mafai ai ona aveesea le susu i le taimi.
  6. Masalo e le fiafia manulele i le nofoaga o nusi - e tatau ona i ai i se nofoaga malulu lea e mafai ai e le moa ona malolo ma leai se tasi e faalavelave ia te ia. Afai o lenei nofoaga e manava i taimi uma, ona mafai lea ona fefefe le paki ma puipuia ai mai le faanatinati. E tasi le faʻaoʻo e tatau ona pa'ū ile 5-6 hens.
  7. Afai ua amata ona faanatinati manufelelei, ona le tatau lea ona e alu ese atu i se nofoaga. E mafai foi ona faʻalavelaveina le masani masani o le fuamoa.
  8. O le isi mafuaaga o le leai o vitamini ma minerale. I lenei tulaga, e tatau ona e iloiloina le meaʻai o manufelelei ma ia faapaleniina, faatasi ai ma le vailaʻau fautuaina o vitamini, poʻo le faʻalauiloa o mea faʻapitoa.
  9. O faʻamaʻi foi o satellite mo le pa'ū i le gaosia o fuamoa. Afai o le hen e faafuasei lava ona nofo i totonu o le faamoega, siaki lona tulaga o le soifua maloloina, mataala mo sina taimi. Mo faailoga masalosalo o le vevela, faʻaitiitia le gaioiga, faʻaitiitia o le ituaiga o fulufulumanu, faanoanoaga, feutagai ma se fomai manu.
  10. E taua le taumafai ina ia faʻavaivaia ia manoa i faʻafitauli e seasea lava ona mafai. O le atuatuvale le fefe e afaina tele ai le fuainumera o fuamoa na aumai.
  11. I totonu o le fale e le tatau ona vavalalata. E tatau ona siaki pe o le maualuga o le totoina o turuki i totonu o le potu e fetaui ma le fua faatatau fautuaina o le 3.6 manu felelei e tusa ma le 8 kilokalama i le sikuea mita m ma le 5 tagata taʻitasi e mamafa le 6 kilokalama i le sikuea 1. m
O le mea lea, afai e te aʻoaʻoina le auala e tupu lelei ai turkeys, o lenei pisinisi e mafai ona avea ma se pisinisi e sili ona aoga. O a latou aano o manu e taugata mo le maualalo o kalori, hypoallergenic ma le tofo lelei. O lapisi o se mea lelei ma taugata.

E te iloa? O Turkey na avea ma ipu muamua sa aina e le tamaloa muamua na oso i luga o le masina. O le aano o lenei manulele, na teuina i totonu o se afifi vai, na 'aina e le tagata vaalele Neil Armstrong, talu ai ona asiasi atu i le satelite Earth i le 1969.

E ave faʻasusu i aso taʻitasi i le tautotogo ma le autumn, e tele a latou fua. O le amataga, taimi ma le maualuga o le fuamoa o fuamoa e faalagolago i le ituaiga o manulele, tulaga o le fale, lelei o le tausiga ma le fafaga.