Faatoaga

Vaʻaia tele ma le tofo lelei - Yakovlevskaya pear

Yakovlevskaya pear variety ua ofoina atu i ai fua matagofie manogi. E lelei ona tausia le lelei.

I le tuputupu ae o le le mautonu. E le aʻafia e faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua.

E i ai le maualuga o le teteʻe i le kiona.

O le maualuga o le gauaʻiina, le lelei o le taumalulu o le Yakovlevskaya - faʻaopoopo i le faʻamatalaga o faʻamatalaga o le ituaiga, ata o fualaau aina ma toe iloiloga o faifaatoaga.

O le a le ituaiga o talo e faatatau?

Yakovlevskaya pear e faasino i ituaiga taumalulu faatasi ai ma se ituaiga o fualaau aina suamalie. Ua tofo le score o le 4.5 points i le 5 mafai.

O ituaiga o taumalulu e aofia ai foi: Nika, Feeriya, Hera, Elena ma Lira.

Pears faʻafaigofie le metabolism, faʻaitiitia le toto suka. Faʻaleleia le lelei o otaota.

O le vasega e faʻaaogaina i sauniuniga i fale ma fale gaosi oloa.

Faʻatulagaina o vailaʻau:

FaʻavaeNumera o
Mea inu suamaliemai le 12.5 i le 12.8%
Saharamai le 11.5 i le 11.6%
Faʻailoga faʻamalosimai le 0.35 i le 0.40%
P-active meamai le 147.0 i le 148.0 mg
Ascorbic acidmai le 10.0 i le 10.1 mg

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Na maua ituaiga o paʻu e ala i le faʻavasegaina o ituaiga. "Afafine o Dawn" (maualuga-gauaʻi ma fualaau suamalie lelei) ma "Taliga matagofie" (faʻafefe o le aisa ma fua o amber aluga).

Faʻasologa o ituaiga GNU VNIIG ma SPR i latou. Michurin. Tusitala: Stanislav Pavlovich Yakovlev, Anatoly Pavlovich Gribanovsky, Nikolai Ivanovich Saveliev, V.V. Chivilev. I totonu o le resitala a le Setete o Rusia na aofia i le amataga o le 2000s.

Lautele lautele na maua i le ogatotonu o le atunuu. O le uluaʻi tuputupu aʻe na mafua ai Chernozem o le Rusia o le Malo.

Eseesega e talafeagai mo le tuputupu ae i Moscou, Yaroslavl eria ma taulaga lata ane.

E mafai foi ona maua le laʻau i Belarus, Iukureini, Moldova, Estonia. Sili mo le eseesega siosiomaga faʻaleleia o le faʻaleleia o le lalolagi ma le malulu malu.

I totonu o nei itulagi, latou te lagona lelei i le totoina o pears o ituaiga o le falesa, Krasnobakaya, Vernaia, Forest Forest ma Moskvichka.

Faamatalaga eseese Yakovlevsky

Mafaufau eseese i foliga vaaia o le laau ma fua.

Laʻau

Laʻau maualuga le maualuga, ausia se maualuga e 10 mita. O le fua faatatau faaletausaga e tusa ma le sefululima senitimita le lautele ma e tusa ma le luasefulu lima inisi le maualuga. O le palealii o le laau e talafeagai.

Ua lautele foliga matagofie i le foliga o se pyramid. O nisi taimi e maua i foliga o se pusa. Faiga faʻafefiloi, e masani lava ona tuʻuina i fua o fualaau o ituaiga uma. Soʻo laʻititi masani, lamolemole, paʻu paʻu. Leai se aso malolo. Chechevichek le mafaitaulia.

Buds laitiiti, paʻu, faʻafefe i le itu. Fai se foliga faʻapitoa. O laulaau o lauʻau, oval, green green. O pito uma o le laupeʻa ma pito pito umi. O pito pito i tua o lau o loʻo i ai se tautua tuʻufaʻatasiga lelei. Petioles e lautele, lautele.

O le paʻu o loʻo i ai se pito i luga o le paʻu ma se pito i luga. I luga o le palpation, o le lau laʻau e faʻamafola ma sina laumei. Stipules o ituaiga faʻavae.

E taua! Faatasi ai ma le malosi o le laʻau, e mafai ona faʻaititia le peʻa. E manaʻomia e le vailaʻau le teuteuina o le pale.

Fua

O fua e fua. I le mamafa e oʻo atu i le 115 i le 125 kalama. O le tele e ese mai le 175 i le 215 kalama. Pears e lautele, lamolemole, foliga masani masani. I se tulaga e le masani ai, ia i ai se foliga tutusa i foliga o se rhombus.

E le faigata le paʻu pe a le lagona le 'ai. O loʻo i ai se mea manaia, mafiafia ma se tamaʻi palapala ma se paʻu o le suka. I le taimi o le seleselega, o le paolo autu o pera. A maeʻa ona matua maua le amber-emerald green lanu.

O le ufiufi o le malu e susulu ai le la, e foliga manino, o le 1/3 o le fua. O pears e faʻaloloa, lautele, faʻafefete. O le siva e laiti, e vaapiapi. Calyx afa tapuni, e le o le pau. O le sipuni e mafiafia, laiti.

O le fatu ei ai se foliga i le foliga o le aniani. Ua tapunia potu o le vasega. O fua e masani, elongated, paolo paʻu. Fai le fomu i le foliga o se vaʻa. Pulp o se paolo paolo, semi-greasy. O le maualuga o le avefeʻau.

Faamanuiaina i se tamai faleoloa. Saunia e o le tofo o le fua e suamalie ma sina suamalie. Maua fugalaau ma le manogi manogi.

Ata





Uiga

Skoroplodnost maualalo. E sau fuga 5 pe 6 tausaga talu ona tulaʻi toso. Faʻasolo atu i ituaiga o meaʻai.. Toe seleseleina i le afa lona lua o Setema.

O mea maualuga e mafai ona mitamita ai ituaiga: Ianuari, Duchess, Bere Russkaya, Bere Bosk ma Lada.

I fale malulu malulu i le vevela o le 0 tikeri Celsius, e mafai ona teuina mo se taimi umi - mai le 4 masina i le ono masina.

O le teteʻe o le kiona e maualuga tele.

I le ogatotonu o le vaitau taumalulu i - 38 tikeri Celsius, i le taimi o le maluluina o le laau - xylem, o le cambium ma siama o le paʻu na faaleagaina i le 1.1 points.

E taua! Ona o le maualuga o le malosi o le kulimi, o le ituaiga e le manaomia ai se malutaga mo le taumalulu.

O ituaiga eseese o Pamyat Yakovlev, Karataevskaya, Noyabrskaya, Tonkovka ma Dekabrinka e maua foi le lelei o le malulu.

Toto ma tausi

O le eseese e le lelei i le tuputupu ae. E mafai ona ola i luga o soʻo se palapala. E le manaomia le faaopoopoina o le suavai. E tali lelei i luga o laei. Pe a fausia se laau, o le tuputupu ae faaletausaga e totoe e le suia.

E faʻapupuu mai laʻau tele ina ia tumau ai le va se mamao o le 60-80 senitimita.Pe a le teuteuina le pale, o le fua e mafai ona matua laitiiti lava.

O le maualuga o pears i le fatuina o fatu e masani lava 5 mita, o le lautele e 6 mita, o le maualuga o le ogalaau ma ia faailoilo e 70 centimita.

Mataʻituina le vitio i le auala e pipi ai le pi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Toto atoatoa le tetee i faʻamaʻi entomosporia. Leai se mea na faaleagaina.

Pears e masani ona faʻaalia i na faʻamaʻi: //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html, uʻu manogi, vevela siama.

Pear Tree Pests sovils, hawthorn, coppers, leafworms e le 'aina lenei ituaiga.

Pear Yakovlevskaya e le manaʻomia togafitiga faʻatagaina.

Yakovlevskaya pear ituaiga e le lelei i le galueaiina. E i ai le maualuga o le teteʻe i le kiona. E le aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleaga.

E i ai ona fua matagofie ma se manogi manogi. O le vailaʻau o loʻo i ai se tulaga maualuga maualuga. I nofoaga malulu e teu ai pusa i le vevela o le 0 tikeri Celsius, e tumau pea pears mai le 4 masina i le afa tausaga.