Fua o le gaosiga

Auala e faʻaaoga ai le "Mospilan" (metotia faʻaaoga ma fua)

Soʻo se tagata galue i mea taufaatoʻaga e iloa o le totoina ma le totoina o fualaau faisua, o fua, ma o soʻo se mea totō i luga o le 'upega tafaʻilagi - e le o se mafuaaga lea e faʻanoanoa ai ma le toomaga. E taua le faʻasaoina o le seleselega i le lumanaʻi ma ia le faatagaina faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi e faʻaleagaina.

E tele metotia o le puipuia o laau mai meaola faalafua, e aofia ai le fausiaina o tulaga le lelei mo o latou foliga vaaia, o le faaleleia o meatotino puipuia o laau toto, o le faaaogaina o fomaʻi, ma le vave seleseleina o fualaau aina, ina ia le maua ai se taimi e maua ai se tupe mama.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le puipuiga o vailaau o laau e faasaga i faamaʻi ma meaola faalafua, e uiga i le iniseti o le gaioiga masani ua taua o le "Mospilan". O lenei fualaau faasaina na fausia ma pateniina i le 1989 e le kamupani gaosi kemisi a Iapani Nippon Soda.

Faamatalaga ma le tuufaatasiga

O le gaioiga gaosi o le iniseti "Mospilan", e tusa ai ma faatonuga, o le acetamiprid 200 g / kg, lea e aʻafia i le vaega o mea leaga. O se mea sili ona aoga o mea faʻapitoa. E aʻafia ai iniseti i laʻasaga eseese o le tuputupu aʻe - o meaʻai, fuamoa ma tagata matutua.

E te iloa? O le faʻaaogaina o le "Mospilan" i fualaau aina e mafai ai ona puipuia le fale e aunoa ma le pulupulu. Ua lava tele le tufatufaina atu o fualaʻau i luga o le eleele.

Faʻatinoga o gaioiga

O le faiga o le gaoioiga a le "Mospilan" e matua faigofie lava: a uma ona pulupulu, e faʻaaogaina i se taimi aupito puupuu i vaega o le laau ma salalau i lona tino atoa. O se taunuuga, o iniseti na 'aina le laau na togafitia ma Mospilan maliu. Acetamiprid e faʻaumatia le faʻaogaina o le faʻaogaina o meaola faʻamaʻi iniseti. E le gata i lea, puipui puipui pe a uma togafitiga ma le vailaʻau e faʻamaonia i le 21 aso. E tusa ai ma laau e talafeagai ma le "Mospilan" ma pe faapefea ona fuaina, faitau.

E taua! Faʻaeteete i faʻamatalaga "Mospilana". O pusa o le 100 g ma le 1000 g e leai.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau faasaina "Mospilan" (2.5 g), e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga, e tatau ona faʻafefe i le 1 lita o le suavai, ona sasaa atu lea o le isi 10 lita o vai. O se faʻafofo o lenei faʻaoga e faʻaaogaina mo le togafitiga o laau i totonu.

O le tasi taga o le "Mospilan" ua lava lea mo le galueaina o le teritori seia oo i le 1 heta. Le isi, mafaufau i vailaau mo aganuu eseese.

Faʻailoga

Pe a faʻaputuina fua o fua o saito, mai laumei leaga, aphids, o le fua faatatau o le taumafa e 0.10-0.12 kg / ha. O le numera fautuaina o togafitiga o le 1.

Tomato ma kukama

Pe a amataina tomato ma kukama, e aofia ai greenhouses, mai le whitefly, melon ma isi aphids, thrips, o le fua faatatau o le taumafa e 0.2-0.4 kg / ha. O le numera fautuaina o togafitiga o le 1.

Potatoes

Ina ia puipuia faasaga i le launi o Colorado potato, e pei ona faailoa mai i faatonuga mo le faaaogaina, "Mospilan" e tatau ona faaitiitia i se vaega o le 0.05-0.125 kg / ha. O le numera fautuaina o togafitiga o le 1.

O fualaau sili ona lauiloa mo le tau faasaga i le Colorado potato beetle o: "Aktara", "In-vir", "Iskra Zolotaya", "Calypso", "Karbofos", "Komandor", "Prestige".

Beetroot

Mo le faʻaumatiaga o anufe pipiʻi anufe (anufe, paluga o pusi, aphid beet aphid), e manaʻomia lou faʻaoga 0.05-0.075 kg / ha. O le numera fautuaina o togafitiga o le 1.

Matagi

O le masani o le "Mospilan" mo le puipuiga o le sunflower mai le selu o le 0.05-0.075 kg / ha. O le numera fautuaina o togafitiga o le 1.

Apple laau

Ina ia puipuia le apu mai i osofaʻiga o le aʻa, aphids, moths, apple leaforms, o le aotelega o le 0.15-0.20 kg / ha e tatau ona faʻaaogaina. Ina ia puipuia mai ituaiga uma iniseti, o le fua o le "Mospilan" e tatau ona faateleina - 0.40-0.50 kg / ha. Le numera fautuaina o togafitiga - 2.

O le faʻaleleia o fualaau aina "Mospilan" e faia e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga mo le togalaau - 0.2-0.4 kg / ha.

E te iloa? A o lei totoina pateta, e mafai ona e togafitia togafiti "Mospilanom", o le a faateleina ai le puipuia mai meaola faalafua o loʻo ola i le eleele.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

Insecticide "Mospilan" faʻafefiloi lelei faatasi ai ma isi tapenaga mo le togafitia o laau e faasaga i meaola faalafua. O tuusaunoaga o fualaau faasainalea e maua ai se tali malosi pe a faʻafefiloi, mo se faataitaiga, paluga Bordeaux, ma sauniuniga e aofia ai le efuefu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga ma fautuaga mo le faʻaaogaina.

Polokalame saogalemu

E ui o lenei iniseti e aʻafia i le vasega lona tolu (mea matautia matautia), e tatau ona faʻaalu pe a faʻaaogaina.

Muamua lava, e aafia ai le saogalemu pe a faʻaleleia - Ia mautinoa ia ofuina ni mea puipui (totigilima, sima, ofu puipui). O le ulaula i le taimi o le togavao e faasaina. O le faʻaaogaina o le iniseti e faʻaaogaina o le taeao po o le afiafi. E manaʻomia foi le amanaʻia o le tau i le aso o togafitiga faʻatasi ma le "Mospilan" - e manaʻomia le leai o se mea e tatau ona alu muamua i le 2 itula talu ona faʻaleleia. A maea le galuega, o lima, foliga ma isi vaega tatala o le tino e tatau mulumulu lelei i le fasimoli. O le teuina mai le "Mospilan" e tatau ona susunuina. E faasa ona lafo i totonu o le vai.

E taua! I le tulaga o fesoʻotaʻiga ma mata, fufulu. latou tele vai. Afai e faʻaaogaina, inu vai inu ma inu i ni nai ipu vai. I le tulaga o ni mea le lelei, o se manaoga faanatinati e faafesootai se fomaʻi.

Faʻamanuiaga o le faʻaaoga

O lea, ia tauaofai ma saili pe o le a le mea e iloagofie ai le "Mospilan" mai isi vailaau e tineia ai manu faalafua ma iniseti:

  1. Faʻaaogaina o le faʻaoga. O lenei fualaau faasaina e tutusa lelei ma meaola faalafua o melons, fatu ma fualaʻau, laau aina, fugalaau ma laau teuteu.
  2. Faʻaitiitia le faʻaleagaina i le aafia i iniseti (bees, bumblebees).
  3. E leai se phytotoxicity.
  4. E le mafua ai le faʻamausali i meaola faalafua ma tumau pea le lelei o le soifua maloloina (e oo i le 21 aso).

Tulaga o le teuina

"Mospilan" e tatau ona teuina i se nofoaga matutu ma faigata ona oʻo i tamaiti ma meaola. E faasaina le teuina lona isi fale i meaai. E le mafai ona teuina le fofo i foliga faʻaaogaina.

O le vevela mimita e tatau ona i ai i le--15 ma le +30 ° C. Faʻamatalaga lelei mo le teuina, e le faʻaitiitia le aoga o fualaau faasaina.

I luga o aoga o le "Mospilan" e mafai ona e tusitusi pe talanoa tele. Ae o le faamaoniga sili o le lelei o lana galuega o le saogalemu lea o lau seleselega.