Fualaau aina

Vaʻa-faʻafefeteina ituaiga eseese - Fugalaau Tomato Tomato

O i latou uma e alolofa i tamato e eseese o latou manaʻoga. E fiafia se tasi i mea lapopoa ma suamalie, ae o isi e foliga fiafia. O nisi e pei o le kulimi masani, ae o isi e manaʻomia le lanu piniki.

Mo soʻo se tasi e manaʻo e maua se fua maualuga ma o loʻo i ai se lauʻeleʻele, o loʻo i ai se mea lelei tele, e taua o le "manogi suamalie". O lenei tamato ua faamaoniaina o ia lava o se fua tele ma le malosi i faamaʻi.

Faitau i totonu oa tatou tusiga se faʻamatalaga auiliili o le ituaiga, ona uiga ma uiga o le galueaina, tetee atu i faʻamaʻi.

Tomato Raspberry suamalie: faamatalaga eseese

Igoa tulagaUmu suamalie
Faamatalaga lauteleTotoga o fua o le fua o le toto mo le galueaina i totonu o greenhouses ma fanua tatala
FaʻatonuRusia
Toto90-95 aso
PepaFaasee, lamolemole
LanuRed
O le mamafa o fuamato100-120 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga4-5 kg ​​mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiO faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e mafai

"O le suamalie suamalie" e fiafia i le lelei lelei i le va o le au fai togalaau ma le tele o fualaau faisua.

O se ituaiga muamua, mai le taimi e totoina ai laau toto seia oʻo ina filifilia fua muamua, 90-95 aso pasi. O le laau o se faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei. O le togavao lava ia e maualuga lona maualuga ma mafai ona oʻo atu i le 130 cm.

O lenei ituaiga e fautuaina mo le galueaina i eleele puipuia ma fale puipui. E maualuga le tetee atu i le tuai.

Faitau foi i luga o la tatou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona tausia ituaiga eseese o vaitau? E faʻapefea ona maua le seleselega aupito sili i le avanoa?

E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le tausaga atoa i greenhouses? O a ituaiga e iai le puipuiga lelei ma le maualuga o fua?

Uiga

O fua ua suamalie e mumu po o le lanumoana uliuli, lanu, foliga tutusa. O le pulupulu e paʻu, meaʻai. Muamua tomato e mafai ona oʻo i le 130 kalama, ae mulimuli ane mai le 100 i le 120 kalama.

Igoa tulagaFua o le fua
Umu suamalie100-120 kalama
Faatoaga Palu15-20 kalama
Frost50-200 kalama
Faʻalagolago F1110-150 kalama
Totogi F1110-130 fua
Red cheeks100 kalama
Fleshy matagofie230-300 grams
Nofoaga220-250 grams
Laʻau mumu150-200 kalama
Mea lanu mumu80-130 fua
Orange Miracle150 kalama

O le numera o potu 5-6, o le solids content of about 5%. E mafai ona teuina ni fualaau selesele mo se taimi umi ma e mafai ona gafatia le femalagaaʻi i se mamao mamao. O faifaatoaga e tupu aʻe le "Tasi Uila" i tusi tetele alolofa ia te ia mo nei meatotino.

O lenei ituaiga o tamato na gaosia e tagata atamamai i totonu o le 2008 na maua ai le resitalaina o le setete e pei o se ituaiga e totoina i greenhouses, greenhouses, i lalo o ata tifaga ma eleele e le puipuia. Talu mai lena taimi, e tatau ona faʻaaloalogia le va o le au amateurs ma faifaatoaga.

I le eleele e le puipuia, o le fualaau suamalie suamalie ua sili ona olaola i itu i saute, e pei o Crimea, Rostov po o Astrakhan. I le vaeluagalemu e tatau ona ufiufi le ata tifaga e aloese ai mai le leiloa o fua. I le sili atu o le itu i matu, o le faʻatoʻaga o lenei meaola e mafai ona maua i greenhouses.

O fua o tomato "suamalie suamalie" e foliga mai i totonu o pulu. Lelei mo le kukaina o le lemu, faʻatasi ma isi fualaau faisua. Tomatoes o le uluai tuufaatasiga e le talafeagai mo le faasaoina, aua e tele tele mo lenei mea, e sili atu le faatali mo le lua po o le tolu collection. O le a latou laiti ma o le a mafai ona faasaoina. O fua ma falaoamata e matua suamalie lava.

O lenei ituaiga tamato e talisapaia, e aofia ai ma le maualuga o fua. Faʻasoa ma le faaeteete mai vao taʻitasi e mafai ona e oʻo i le 4-5 kg. Fautuaina le totoina o laau 3-4 vao i sikuea. m, ma o mai e tusa ma le 18-20 kg. O se faailo lelei tele lea o gaioiga. Ma e mafai ona e faʻatusatusa i isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Umu suamalie4-5 kg ​​mai se togavao
Cranberries i le suka2.6-2.8 kilokalama i sikuea mita
O le baron6-8 kg mai se togavao
Taliga i le kiona2.5 kilokalama mai se togavao
Tanya4.5-5 kg ​​i sikuea mita
Tsar Peter2.5 kilokalama mai se togavao
La la fa20 kilokalama i sikuea mita
Nikola8 kg i sikuea mita
Meli ma le suka2.5-3 kg mai se togavao
Tupu o Ata5.5-7 kg mai se togavao
Tupu o Siberia12-15 kg i sikuea mita

Ata

Vaavaai i le ata o loʻo i lalo: tamato Tasi suamalie

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma uiga lelei lelei o le ituaiga "suamalie suamalie" tusi:

  • maualuga fua;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • fualaau aina e le mafai ona taʻe;
  • lelei le teuina ma le felauaiga o fualaau aina;
  • malie lelei fua o fua;
  • maualuga elemene meatotino.

Faatasi ai ma vaivaiga e matauina e faapea o le tumama O le suamalie Raspberry f1 e manaomia tele lavalava masani, teu ma tatala.

Vaega o le tuputupu ae

Faatasi ai ma mea taua o le tamato "suamalie suamalie", e toatele e matauina le maualuga o le gaosiga ma le lelei o le fua o le sua. E mafai foi ona e fai atu e uiga i le tetee atu i faʻamaʻi masani o tamato i totonu o greenhouses.

Fatu mo fatu na totōina ia Mati-Aperila. Faʻasolo i le tulaga o laʻau moni e lua. O laau toto e totoina i le tasi pe lua maila, e masani lava i le lua. O le laau e maualuga ma e manaʻomia se pusa, o le a maua ai le puipuiga faaopoopo mai le matagi pe a tupu i luga o moega avanoa.

Tomato O le suamalie suamalie e matua faigata lava i le puleaina o le vai ma le susu. I le laasaga o le atinaʻe, e fiafia o ia i luga o laʻei e aofia ai le potassium ma le maika. Faʻasaga i le vai mafanafana i le afiafi 2-3 taimi i le vaiaso, e faʻatatau i le tau.

E taua tele le filifilia o le eleele lelei, e lua mo le totoina o laau ma mo tagata totō matutua i totonu o le kiona. O le malamalama i lenei tusiga o le a fesoasoani e uiga i ituaiga o palapala mo tamato. O le ae mauaina foi i luga o la matou upega tafaʻilagi le faʻamatalaga i le auala e saunia ai le fanua mo oe lava tamato.

Faitau atili pe faʻapefea ona faʻafefiloi tamato ma pe faapefea.:

  • Laʻau, Minerale
  • TOP sili.
  • Yever, iodine, hydrogen peroxide, amonia, ash, boric acid.
  • Laei pito i luga mo fualaau, folia ma pe a togiina.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le faʻafitauli sili ona ono o lenei ituaiga o le apical rot o tamato. Latou te tau faasaga i ai, faʻaititia le mea oona i totonu o le palapala, aʻo faaopoopo le calcium. O fua lelei foi o le a avea ma se faʻaopoopoga i le palapala o le palapala ma faʻaleleia ai laau aʻafia e aʻafia ai le vai. O laau toto e masani ona mataʻina ma e lanu enaena. Mo lona puipuiga ma togafitiga e tatau ai ona faʻaitiitia le faʻafeinu ma fetuʻunaʻi le vevela, faʻaauau ona faʻaleleia le lauʻeleʻele.

O le vailaʻau e teteʻe i Fusarium, Verticillium, Alternaria, ma isi faʻamaʻi masani masani i greenhouses. Peitai, e aunoa ma ni puipuiga e le mafai ona faia. Aʻo lei totoina, ua fautuaina e faʻamaʻi le palapala i se vevela vevela o le paseka faʻasalalau. E mafai ona e faʻaaoga isi metotia o le taulimaina o faʻamaʻi.

O tamato laiti e masani ona pulumu i le phytosporin poʻo se isi vailaʻau faʻasaina ma se faʻaoga faʻaleaga e puipuia ai le tupu mai o le paʻu. Faitau foi e uiga i isi auala o puipuiga mai le phytophtoras ma ituaiga e puipuia ai.

O faʻamaʻi pipisi o lenei ituaiga o tamato e faigofie ona maua i le fala o le potato Colorado, e mafua ai le tele o le faaleagaina o le laau. O meaʻai e seleseleina e lima, mulimuli ane e togafitia ai laau ma Prestige. Faʻasalaga e faʻamaʻa le palapala, faʻafefete i le lime, oneone poʻo ni fatu nutimomoia e siomia ai laau totō.

O isi meaola faalafua e mafai ona lamatia ai tamato: aphid, moli vavave, thrips.

E tele auala faʻataʻitaʻiina mo le puleaina o manu:

  • E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi o le apogaleveleve.
  • O le a le mea e fai pe afai e susunuina phids ma thrips i le togalaau.
  • Feteenaʻi ma le fala o le potato Colorado ma ona aʻa.
  • Auala mautinoa e aveesea ai slugs.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o loʻo i ai ni faʻafitauli faapitoa i le tausiga o le ituaiga "suamalie suamalie", ae e matua le mafai lava, e lava le mulimuli i tulafono faigofie o tausiga. Lelei lelei ma le seleselega lelei.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai sootaga i isi ituaiga o tamato na tuʻuina atu i luga o la matou 'upega tafaʻilagi ma maua vaitau eseese:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele