Laʻau

Kalanchoe i luga o le auala i luga o le laufanua - e mafai ona tulaʻi i le auala

E taʻua Kalanchoe o se fale e toto ai, ae ui i lea, e masani lava ona tupu i le togalaau i le taimi o le taumafanafana. E tusa lava pe mafai ona tulaʻi Kalanchoe i luga o le auala, e mafaufau tagata uma. O le fugalaau e sau mai vaomatua o vaomatua, o le mea lea, e le faʻaaogaina i togalaau faʻamaʻi. Ae i lalo o tulaga lelei, e lagona e Kalanchoe le lelei i le avanoa.

Kalanchoe i luga o le auala i luga o le eleele avanoa: e mafai ona tulaʻi i le auala

O le totō i le lauʻeleʻele e mafai i le vaitau o le tau mafanafana, e talitonu le au faifaatoaga faʻapitoa e faapea o sea faiga e talafeagai ma aoga. O le ea fou, faʻaleleia lelei ma le malamalama faalenatura o loʻo i ai se aoga aoga i luga o soʻo. Talu ai e leai ni ituaiga o auala o Kalanchoe ma totonu, e mafai ona e totoina se laau i luga o le auala, lea e masani ona ola i le fale.

Kalanchoe e faasino i laau toto

Faamatalaga o fale i totonu o Kalanchoe

O Kalanchoe o le aiga o Crassulaceae ma le genus Succulent, lea e taʻua ai le fugalaau i nisi taimi o se mea itiiti. I le siosiomaga faalenatura e mafai ona ausia se maualuga e oo atu i le 3 mita. Eseese ua tupu aʻe i le fale e sili atu ona faʻatusatusa ma e le sili atu nai lo le mita le maualuga.

O le laau ei ai laʻau tino, i luga o luga o ia mea o loʻo i ai ni meaʻai laiti. Faʻalagolago i le ituaiga ma le ituaiga, o laulaʻau laupepa e mafai ona lamolemole pe ufiufi itu. Fugalaau fugalaau, e mafai foi, ona faalagolago i le ituaiga, e ese lanu: lanu paepae, piniki, mumu, paʻu. O loʻo i luga o ni uʻamea umi ma maualuga.

Fugalaau i le atunuu

Totoina o Kalanchoe i luga o le eleele i le atunuu

Kalanchoe e totōina ile laufanua ile laka i le tautotogo, pe a mālōlō le eleele. A o le totoina vave i totonu o se fale mafanafana, e tatau ona tuu le fagu i fafo mo ni nai itula mo le tele o itula ina ia vave ona faʻaaogaina le fugalaau i le tau fou.

Faʻalogo lelei! E mafai ona e amataina se faiga faapena pe a uma le taumalulu, pe a maeʻa le afa mulimuli ma le vevela i le 12 ° C.

Le puleaina o le vevela mo le laau

O le fugalaau vevela e mafai ona gafatia le malulu puupuu e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga pe a paʻu le vevela i le 7 ° C. O le vevela aupito sili ona lelei lea e tatau ai ona tupu vave i le taumafanafana i le dacha ua taʻua o le 19-24 ° C. O nai mea laiti mai le masani e le afaina ai, o le mea autu o le taulai faapitoa i le fugalaau i le taimi lenei.

E le fiafia tele le vevela i le vevela, o le mea lea, i le vevela e tatau ai ona pipiʻi le vaega pito i luga ma le vai mai le pamu moli ma faatele ai le tele ma le tele o le faʻavaivai, sosoo ai ma le vavae ese o le eleele, a leai o le a faʻafefe le palapala ile eleele.

Taua! I le autumn, pe a amata ona paʻu le vevela i lalo ifo o le 10 ° C, e tatau ona toe suia le Kalanchoe i totonu o le ulo ma aumai i le potu.

Faʻamamaga o le ea

O le suavai i luga o le auala e na o se fua faatatau talafeagai ma e talafeagai mo le tuputupu ae ma le vavalalata ma le fale. I le fale, i le taumalulu, e vevela le ea ona o le mafanafana, ma i le taumafanafana, e mafai ona iai ni eseesega malolosi. I se nofoaga tatala, ona o le faʻaauau pea o le ea, e le suia le maualuga o le malulu o le ea i oso oso faafuaseʻi.

I le taimi o le tau vevela i le taumafanafana, e mafai ona tuʻuina vaʻaia i tafatafa o le fugalaau e faʻalauteleina ai le faʻafefe ma puipuia itulau laʻau mai le faʻamamago.

Nofoaga ma moli

Kalanchoe i totonu o le atunuu e sili atu le totoina i se nofoaga e sili ona pogisa. Faʻasalalau le susulu o le la e mafai ona tuʻu ai mumu i luga o laʻau laʻau o le laau. E fautuaina foi le puipuia o le togavao mai matagi mata e ala i le totoina i autafa o le pa po o lata ane i se vao tele, laau poʻo soʻo se fale.

Faiga o Fafaga

Kalanchoe i totonu o le togalaau, e pei ona i ai i le fale, e manaʻomia meaʻai ma mea taumafa. E sili atu le lelei o le faʻatauina o fugalaau faʻapitoa mo laau toto i faleoloa faʻapitoa. Ua uma ona latou aofia ai le tele o mea manaʻomia i mea taumafa i le sao saʻo.

O le pito pito i luga pito i luga e tatala ai le eleele e faia pe a uma ona totoina se fugalaau ile eleele. E taua tele le iai o le faʻalaʻau e maua ai le maualuga o le kuluka.

E mafai ona faʻamaʻaina le fugalaau i se sauniuniga faʻasaʻo sei vagana ua tupu. O le laei lona lua e tatau ona faia i le ogatotonu o le taumafanafana faatasi ai ma se sauniuniga ma se mea maualuga o le potassium, e aoga mo le fuga. I le tautoulu, faʻapipiʻiina faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faʻalogo lelei! E sili ona lelei le laei o le Autumn pe a uma ona totoina i totonu o koneteina mo le ola i totonu.

Faʻasologa o Suiga

A maeʻa ona filifili e tagata fugalaau e mafai ona ave fafo i fafo o le taumafanafana ia Kalanchoe, o le isi faafitauli e tupu mai i le saʻoina o le fugalaau ile eleele. E mafai ona e ave le laau faʻatasi ma le fagu i le togalaau, pe mafai foi ona e faʻapipiʻi i le laufanua.

O le totoina o se laau e tatau ona na o le taimi lava e vevela ai le eleele i le togalaau. I luga o le nofoaga na filifilia, ia eli lua i le loloto ma le lautele o le ulo o loʻo tupu ai le fugalaau o le fale. I le pito i lalo o le lua, e manaʻomia le laina o le alavai e faʻalautele ai meaʻai vavae. O le a fesoasoani e aloese mai le suavai pe a uma le timu ma timuga. Ma, o se vaega o le eleele humus ua sasaaina i luga o le alavai i luga o le va o se togavao ma eleele palapala. O le isi avanoa e tumu i le eleele ma faʻamalamalama lelei.

Mo faʻamatalaga! A maeʻa le tau i luga o le auala, e mafai ona e mulumulu i ni iliva poʻo se vao.

Fiafia i le auala

Totoina ma tausia Kalanchoe i fafo i le togalaau

Ina ia ola Kalanchoe i luga o le auala i luga o le eleele, e tatau ona masani le masani i le laau e tau i le auala. I ni nai taimi ao lei tupu se fugalaau, e tatau ona ave le fagu i totonu o le faapaologa, ma faasolo ina faateleina le umi o le nofo.

O mea i totonu o fugalaau e mafai ona ave i fafo i le taumafanafana

O latituga i matu e le fetaui mo le tuputupu ae i fafo, ae i le ogatotonu o le fugalaau o le ai ai se taumafanafana tele i fafo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le itumalo o Moscow o lenei faiga o le galueaiina ua leva ona faia. O le mea taua o le mulimuli i tulafono pe a toto ma tausia Kalanchoe i luga o le auala i le togalaau.

E tatau ona filifili se nofoaga mo le totoina o se fugalaau lea o le a tuʻuina atu ia le itiiti ifo ma le 10-itula le ao. I lenei tulaga, e tatau ona e puipuia le vao mai ave tuusao o le la. Vaitaimi, e tatau ona e faʻamalo le palapala, e fautuaina e faia le faʻataʻitaʻiga pe a maeʻa ona faʻamusu. Faʻasaga o le fugalaau e talafeagai pe a faʻamago le pito i lalo. O eleele susu susu o le a mafua ai le pala ma le afu, lea e mafua ai se maʻi tuga.

Mo faʻamatalaga! E tatau ona vavae le vao mai le tele o limuncles, lea e fesoasoani e puipuia lona malosi. E tatau foi ona e aveese lau palamole ma lau mago ma pine i le taimi.

O aʻafiaga ono tutupu

Agapantus: totoina ma tausi ile fanua
<

Pe a totoina le suavai i nofoaga tatala, e masani lava ona tulaʻi mai faigata i foliga o fesuiaiga o le tau, foliga vaaia o meaola faalafua ma faamaʻi. O le le lelei o le tausiga o le a atili ai foi le tulaga o fugalaau.

Pests ma faʻamaʻi o togalaau Kalanchoe

Afai e amata ona lanu samasama ma laugogo lau laʻau, ona tatau ai lea ona ufiufi le vao mai le la ma faʻateleina le faasusu. O nei lava faʻaʻailoga e tupu ma se faʻamaʻi o le laau ma le chlorosis. E tatau ona togafitia e ala i le pulupuluina o vaega eletise o le laau ma togafitia le eleele ma se vaifofo o le sulfate uʻamea. Pe a tiloti lau, e tatau ona tatala le palapala ma faʻaitiitia le faʻamafa.

O meaola faalafua, o le aphid, lea o loʻo i luga o laʻau ma aʻa i foliga o iniseti lanu meamata lanumeamata, mafua ai ona faʻalavelave. O lau o le fugalaau e amata ona lanu samasama ma pau. Insecticides poʻo togafitiga faʻatasi ai ma se fofo solution o le a fesoasoani e foʻia le faafitauli.

E tatau ona toto i le laufanua naʻo le taumafanafana

<

O fugalaau e masani ona fiafia i le fesili a Kalanchoe: e mafai ona totoina se fugalaau i luga o le eleele? O le laau e manaia, e masani ona vevela, ae ona o lona le mautonu e mafai ona ola i tulaga tau fesuiaiga o le vaeluagalemu. O le mea sili lava, o le taimi muamua ao lei amataina muamua muamua gelulu ma aveeseina mo le taumalulu i totonu o le potu.