Laʻau

Kharitonovskaya Cherry - o se ituaiga ma le puipuiga lelei

E tele ituaiga o siaki. Muamua ma le tuai, faʻaleʻaleʻaleʻa ma manaʻomia ai se palota, paʻu ma umi. E faʻapefea ona filifili se laau e sili ona talafeagai mo le togalaau, ma o le a fiafia i se seleselega tele i tausaga uma? Soʻo se faʻatoʻaga taʻitasi e fesili ile fesili lenei. Afai e te nofo i Central Rusia ma moemiti i se togavao teuteu, o le ituaiga Kharitonovskaya e mo oe.

Eseese faamatalaga Kharitonovskaya

Sa maua e le au faʻatoʻaga i le tele o ituaiga o siaki e talafeagai mo le totoina i tulaga eseese o tau. O se tasi o manaʻoga mo oloa fou o le tetee atu lea i faʻamaʻi pipisi. O le Kharitonovskaya cherry o se tasi o na ituaiga e mafai ai ona tetee i faʻamaʻi pipisi pei o moniliosis ma coccomycosis. O le tetee atu i nei ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi e le o mai mai le maina.

Kharitonovskaya na maua mai ona o le sopoia o ituaiga Zhukovskaya ma Diamond. O le pito mulimuli o se craprapus, poʻo se tupuga o se uʻamea o le uʻamea masani ma le manulele o manulele Iapani, lea e le aafia i faʻamaʻi faʻaleaga. O lenei meatotino e mafai ona tuʻuina atu i genetically, lea e masani ona faʻaaogaina i le faʻaleleiaina ina ia maua ai ituaiga vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi pipisi.

Kharitonovskaya ei ai lona pale paleni. Laʻau eletise mai le 2 i le 3 mita. Laʻau vavalalata. O laulaau e lanu meamata, eli mai i le mata. E fuga tele.

O Cherry e tolu ituaiga o fualaau aina: tasi, vaega ma paipu. O le muamua ma le lona lua o loʻo faʻatulaga i luga o le tuputupu ae faaletausaga. O nei lālā e le tatau ona faapuupuuina pe afai e le sili atu ma le 50 cm i le taimi e tupu aʻe ai. O vine e lapoa (e oo i le 5 gr.), Lelei lelei. O le maa ma le petiole vavaeese lelei.

O vine e tetele, lelei le tofo.

E amataina i le tolu tausaga talu ona totoina. O fualaau aina e aina fou pe saunia mo le taumalulu. Latou te le lelei le feaveaia, o lea e sili ai ona faʻaogaina i latou.

O le vailaʻau e le lelei, faʻafefe o le lamala ma toetoe lava a le aʻafia e faʻamaʻi faʻaleaga. Winter-hardy. Mo le sili atu ona fuaina Kharitonovskaya e manaʻomia se tagata e filifilia. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga ituaiga eseese e pei o Lyubskaya, Zhukovskaya, Vladimirskaya. I lenei tulaga, o le seleselega o le a tele i tausaga uma.

Toto totogo fatu

Mo le tulaueleele, e tatau ona e filifilia le nofoaga saʻo. Cherry e fiafia i nofoaga la, ia puipuia mai matagi malosi. O le itu i saute o le fausaga, poʻo le pa o le a sili ona talafeagai. E le faʻaaloalo i eleele, ae sili atu ona lelei i luga o eleele lamolemole, saunia lelei. O le maualuga o le vai o le eleele o le a paʻu ai cherries. I lenei tulaga, e mafai ona e totoina i luga o le mauga. I luga ole eleele eleʻele, lime, penisina po o le falaoamata o le dolomite e tatau ona faaopoopo i le 1,5-2 masina aʻo le i totoina.

O le a le taimi sili e totō ai cherries - i le tautotogo po o le autumn? Afai o loʻo e nofo i le itu i saute, i le taimi lea, e sili ona lelei le faia o lenei mea i le amataga o le tautoulu, ia Setema poʻo le afa muamua o Oketopa. E le afaina laau toto mai le vevela o le vevela ma maua aʻa. Mo le tele o itulagi, o le totoina o le tautotogo e sili ona lelei ia Aperila ma amataga ole Me. I le gasologa o le vaitau, o togavao e mafai ona maua aʻa, ma o le amataga o le malulu o le tau e le taufaamatau mo i latou.

Pe a totoina, ia mautinoa ia mafaufau i le fetaui lelei o laau. Pe a fuafuaina se togalaau fou, e faigofie lava ona fai. Ae afai o le ae alu e faʻaopoopo mea fou i laʻau totō o loʻo e totoina nei, ona i ai lea i lenei tulaga e tatau ona e filifili ma le faʻaeteete se nofoaga. O tuaoi lelei mo cherries o pulu manogi, penisini peleni po o cherries. O le vao o loʻo ola latalata ane o le a le avea foi ma se faʻalavelave ia te ia. Ae o le apu ma le pi e taofia ai le tuputupu ae o cherries. Tuaoi o le kiona, e toʻaitiiti e faʻafeiloaʻi. Ma o cherries e le o se faʻasalaga. I le isi itu, e mafai e ia lava ona faʻaleagaina fugalaau, currants ma isi togavao. Fualaau faisua ma vine (pepa, strawberries, tamato) e le tatau ona toto i lalo o cherries. E mafai ona tupu i se faʻamaʻi e pei o se veticular wilt, lea e afaina ai fafie ma mafua ai le oti o cherries.

Mo le totoina, tatou teliina se pu e tusa ma le tasi le mita le lautele ma le loloto o le 50-60 cm. Afai o le palapala o le ele, o le a tatou faateleina le loloto e le isi 30-40 cm mo le masini eletise. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le piliki piliki poʻo le palapala, lea e lilo i le oneone. A maeʻa lena, ona faʻafeiloaina lea o le eleele togalaau, humus poʻo le faapalaga ma mineral phosphorus-faʻasamaʻi faʻamalolo i totonu o le lua (e tusa ai ma faatonuga).

Lisi se pu o le saʻo saʻo

A filifilia se fatugaʻau ma se aʻa aʻa, faʻalogo i le tulaga o aʻa. E le tatau ona faʻatoʻilaloina pe malepe. E sili pe a fai o se tasi o le lua-tausaga le matua ma aʻafiaga aʻa. O aʻa ma fuga laau ua faatauina atu. E sili atu ona tuʻuina atu i le lona lua. Faʻatau mai fatu mai tagata faʻatuatuaina. Ona e mautinoa mautinoa lea o lenei ituaiga o loʻo tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Ua aʻafia aʻa ma ua atiaʻe.

O se lagolago e tuʻuina i le lua lea o le a nonoa ai le fatu. O lenei mea o le a faʻatagaina ai o ia e tumau pea seia maeʻa ona aʻafia. O aʻa o le fatu laau ua salalau ma le totoa ma sausau i le eleele.

O aʻa e sosolo lelei

Ona latou faatumuina ai lea i le eleele, compact ma sasaa 2-3 pakete vai ile pu. E tatau ona iʻu i le pito i lalo le ua aʻa. A uma le suāsusu, faʻapipiʻi le vaieli ma faʻapipiʻi le laau i se lagolago.

Tausiga o togalaau

E le faigata tele le tausi o cherie nai lo se isi lava laau. O lenei mea o le suāsusuina, teuteuina, togafiti mai mea faʻasaʻi (pe'ā tatau ai), selesele ma saunia mo le taumalulu.

Faʻasa

Kharitonovskaya cherries ituaiga lauʻeleʻele toleni. E faʻafeiloaʻi ai se mea e sili atu nai lo le sili atu o le susu. I le tausaga muamua talu ona totōina, e faʻamamaina le suālaʻau pe a faʻamago le pito i lalo. Pe a faʻapipiʻi le pu, e oo lava i le vevela o le tau, o le a lava le susu mo le lua i le tolu vaiaso. Afai o timuga, ona faʻafeinu lea pe a manaʻomia. E mafai ona e siakiina le susu i le loloto o le 10-15 cm Afai o le eleele e mamago, ona tatau lea ona faʻafeinu.

E tatau ona tele le faʻatau, ae le masani

Tupulaga matutua, pe a vevela ma vevela le tau, e faʻafefe muamua aʻo lei tupu, pe a uma le seleselega ma tuai i le tautoulu, sauniuni mo le taumalulu. Fua o le vai e tusa ma le 20-30 lita i sikuea mita.

Teuteu

I le tausaga lona lua, ua amataina le pale. Tuu 3-4 vine malosi, ma o isi o loʻo aveeseina. Leai se mea e faapuupuu ai. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le paʻu ma, o le iʻuga, i le mafiafia o le pale. Mo le lelei o le fuaina o laau e tatau ai ona maua uma lava le susulu o le la.

I le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le fulafula o fatugaʻo, ua vevela, vevela ma vavaeina lala, ma ua tupu aʻe lala.

O le vavalalata ma le tuputupu ae o lala lala ua tipiina

Fertilizer ma isi galuega

E faʻaalua ona faʻaoga faʻamalosi i le vaitau. I le tautotogo, o le eleele e le tatalaina loloto (10-15 cm) ina ia le faaleagaina ai aʻa. I le taimi lava e tasi, o le humus poʻo le faapalaga e faia i le fua o le tasi pakete i sikuea mita o le eria. E le taliaina le faʻaaogaina o manua fou po o manulele manu. E mafai ona taʻitaʻia ai aʻa. I le tautoulu, i le sauniuniga mo le taumalulu, e faʻaaogaina ai le fugala-potassium-fertilizers (e tusa ai ma faatonuga).

I le taumalulu, e le mafai ona ufiufi le laau, sei vagana ai le tausaga muamua o totoga i itulagi ma se tau vevela. E lelei tele le taumalulu taumalulu ma e le manaʻomia se faʻasiga faaopoopo. I le autumn, e tatau ona e fufuluina ia ogalaau. Ua faia lenei mea ina ia le maua ai e le laau le susunuina o paʻu.

O le paʻepaʻe i le tautoulu o le a puipuia ai le paʻu mai le la

E taua tele le manatuaina e le fautuaina e faʻamamaina laau laʻitiiti (e oʻo i le 4-5 tausaga le matua), o loʻo i ai se aafiaga leaga i le tuputupu ae ma le faʻavaeina o le paʻu. Ina ia puipuia i latou mai le la, e mafai ona e afifiina i luga o ogalaau ma fasi paʻu paepae i le faaiuga o Novema. I nisi o itulagi, o le totōina e mafai ona faʻaleagaina ai ni mea leaga, faʻapipiʻi le paʻu. Ina ia puipuia mai ia i latou, e faʻaaogaina se lisi.

O le faasologa o le a laveaʻi mai i latou

Maʻi ma meaʻai

Pests e mafai ona faʻaititia faʻaitiitia ai fua o le gataifale. Ina ia feutagaʻi lelei ma i latou, muamua ona gauai atu i le tulaga o lau togalaau. O le pale paleni, o se fuainumera tele o vao, e le o seleseleina paʻu paʻu i le taimi e avea ma fale mo meaola faalafua.

O foliga mai o aphids i luga o se laau e vave ona iloagofie. I pito o pupu, o laʻau e amata ona sosolo, e mafai ona e vaʻaia ni iniseti laiti i luga o lau ma laulaʻau lanumeamata. O se numera tele o vao i totonu o le togalaau e saofagā i lo latou nofoia. E faʻaaogaina fualaau e fasioti ai pepe. Mo se faataitaiga: Aktara (e tusa ai ma faatonuga).

Aphid o se iniseti laitiiti e mafua ai le afaina tele.

Cherry lele e mafai ona faoa oe mai le seleselega. E tuu ai fuamoa i le taimi o le fuga o le laau, ma o ona aʻa e faʻaumatia ia fua.

Cherry fly larva

Ina ia faʻafeteina, ia faʻaaoga fualaau faasaina e pei o Fitoverm poʻo Agravertin (e tusa ai ma faatonuga).

O le isi iniseti e afaina i laau cherry seefly. Na lavea e le au matutua le fafie, ma mai i aʻa, e tutusa ma lago, e ai laulaau.

Mai le lau o loʻo tumau pea le faʻaogaina o veins

O Kharitonovskaya cherry e matua faʻasao i faʻamaʻi, ae afai e vevela le vevela o le tau, ona oʻo mai ai lea o faʻamaʻi pipisi.

E mafai paʻu palapala. I lenei tulaga, e mafai ona vaaia se ufiufi paʻepaʻe i luga o pine. I le aluga o taimi, o aʻafia latalata ane e aʻafia. Ina ia foia lenei mea, o le a aveeseina ma fufulu ia tipu, ma o le togalaau e togafitia i fualaau faasaina e pei o Topaz poo Fitosporin (e tusa ai ma faatonuga).

Afai e maua ni lanu enaena i luga o laulaau, ona ono tupu lea coccomycosis. Le vave aveeseina o toega o laau e avea o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o ituaiga fomaʻi eseese.

Pe a afaina, ona amata lea ona lanu samasama ma pau

Ina ia faʻafetaia lenei faʻamaʻi, faʻafeiloaʻi aʻa ma laʻau pau ua aveese ma susunuina. O loʻo totoina le laau i fualaau oona Polychom, Ridomil poo Fitosporin (e tusa ai ma faatonuga). E manaʻomia togafitiga e 3-4 i le va o le 10-14 aso.

I luga o faʻamaʻi Moniliosis ua mamago lala laau i luga o le laau, ma o fua o loo ufiufi i le papa ma mummified.

E mafai ona faaleagaina uma fualaau aina

A oʻo mai faailoga muaʻi, e tatau ona e tipi ese uma afifi aʻafia ma susunuina. E mafai ona tumau mo le umi o le eleele i le eleele ma toto laau e leʻo faʻaaogaina i se taimi talafeagai. Ina ia faʻafetaui lenei mea, latou te faʻaogaina soʻo (e tusa ai ma faatonuga), e le gata o le togavao, ae o le palapala foi ile ogalaau.

E masani ona mafai ona vaaia i lālā ma le ogalaau o le aʻafiaga o resini. Gum detection o se puipuiga puipui o le laau e faaleagaina ai le paʻu.

O le faailoga lenei o loʻo i ai le faaleagaina i le cortex.

E mafai ona iai ni pu i le taumalulu mai le malulu ma le la. Pe mai le faʻamaʻiina e faʻamaʻi. E leai se mea e tatau ona faʻatali mo le faafitauli e foia ai ia lava. A aunoa ma togafitiga, e mafai ona oti le laau. Faʻamaʻa faʻamaʻi palapala faatasi ai ma le paʻu o le exfoliated i se mea maloloina. O le manua e togafitia i le vai Bordeaux ma e ufiufi ile togalaau. Ae afai o le mea e afaina ai e tele, ona faʻaaogaina lea o le tapu.

Iloiloga Aʻoaʻoga

O nisi o cherries e ola i la tatou togalaau, o lea ua latou uma uma i fua. E le pei o isi togavao, o laau uma e fua mai. O laau laʻau e tele tele, o nisi, faatasi ai ma se apefai e aoina ai e naʻo le mafai, o se fofo sili ona lelei o le a taofia mai le manatu o tuaoi i le atunuu. O laʻau tilati suamalie e lanu uliuli.

Alice2012 Yekaterinburg

//otzovik.com/reviews/sadovoe_derevo_vishnya_chudo

O lenei peleite e lelei foi i le le maua e le faʻamaʻi poʻo le 20-tikeri. Ae e sili atu le ufiufi o laau laiti ma se uʻu manogi, lea e valaʻau mai le ulu i le toe.

Alex245002 Rostov-on-Don

//otzovik.com/review_4857856.html

E tele a matou sieli matuitui i lenei tausaga. Eseese Kharitonovskaya cherry o le mea sili ona manaia na ou 'ai. E lapoa, malie, pogisa i le lanu ma o lona tofo e suamalie ma inu.

Iruna

//irecommend.ru/content

O le vine vine e mafai ona ola ma fiafia i fua matagofie mo le tele o tausaga. O le tausiga lelei ma le alofa o laau toto o le a fesoasoani e te maua ai le tele o seleselega. Ma i afiafi o le taumalulu, o le lauti faʻatasi ai ma siama manogi suamalie o le a faʻamanatu atu ai ia te oe le taumafanafana.