Fua o le gaosiga

Argyranthemum: totoina ma togafitiga alofa mo le totoina vave

Argyranthemum, lea e na o lo matou eria e mafai ona tupu aʻe e avea ma letnik, o se togalaau togalaau lea e fiafia ai le mata i le tele o fugalaau. Mo se tausaga taʻitasi, e tele tele ma sili atu e pei o se vao e ola i le eleele poʻo le fagu. Fugalaau, manaia ma manaia mata, amata i le afa muamua o le taumafanafana ma fiafia ia te ia seia oo i le tau malulu. E foliga mai o le faataapeapeina o maa elemene taua i nofoaga autu o le la. O le tuputupu ae ma le tausiga o le argirantemum e manaʻomia ai nisi tomai ma galuega, lea e totogiina e le matagofie o le fugaina ma le vevesi o lanu seia oo i le tautotogo.

Faʻamatala puupuu

A o lei faia le argirantemum i le ituaiga o chrysanthemums, ae ina ua uma ona maua le luasefulu ituaiga o fugalaau, na vaeluaina i se vaega ese o le aiga o Astrovye. I le taimi nei, e 23 ituaiga o ituaiga o loʻo iloa i le ituaiga o faʻatauga.

Isi igoa mo le argirantemus:

  • fuga siliva;
  • daisy chrysanthemum;
  • Palani vavalo.
O le faʻasologa o Motu Canary, ma sili atu ona patino, o le Madeira Islands, o le taufaasese o se fetolofi fetolofi i totonu o lona atunuu. I le avea ai o se mea teuteu i totonu o se tau e sili atu ona lelei, o le fugalaau o se mea totō faʻasaina, e mafai foi ona maua le faʻavaeina o se mea faʻapipiʻi.

E te iloa? I totonu o Canaries ei ai sui o le laau anamua, lea ua leva ona mou atu i totonu o Europa o Europa.

I totonu oa matou togalaau faʻataʻitaʻiina - o se laʻau 30-centimita lautele, lea i nisi tulaga e mafai ona oʻo i le mita mita. O laulaʻau ma laʻau o loʻo lalagaina i totonu o se fausiaina o le mea e faʻapipiʻi ai, e pei o se aluga.

I pito i luga o lala i Iulai e aliali mai ai ni mea e foliga mai e pei o le chamomile, aster poʻo le anemone. O le lanu e masani lava ona faʻapitoa, latalata i le paepae, o le paolo e mafai ona:

  • paʻepaʻe;
  • kulimi;
  • samasama;
  • lanu piniki;
  • apricot.
O laulaau ei ai se lanu lanumeamata lanumoana poʻo le siliva ma e faʻaalia ai foi se taugata teuteu. Aoina mai i le roetette, latou te maua le faʻamalosia i le faʻaaluina o foliga o le faʻasalaga.

E taua! E le faigofie le toe faʻaaogaina o le natura masani o le Canary Islands mo le argirantemus: e le fiafia i le susulu o le la ma le paolo, e le talia le vevela, e sili atu lona faamaoni i le malulu, o le kosi e le talafeagai ma ia e ala i le susulu, susu poʻo le vevela. Ae o le tetee atu i faʻataʻitaʻiga ma le matagi e mafai ai e oe ona tusi fugalaau siliva, mo se faʻataʻitaʻiga, o fugalaau i tafatafa o fausaga.

Fiafia ituaiga

Mai ituaiga uma o ituaiga eseese, o ituaiga ma ituaiga e sili ona lauiloa:

  • fennel-foliga foliga - o le vaaiga e ofoofogia mo le mea moni e faapea o loo i ai lona lauulu lanumeamata, e foliga tutusa ma foliga vaaia;
  • fulu-vaeluaga - meaola suamalie, e faʻaalia i le faapaleʻaina o le lamala;
  • Lemama - lau o nei meaola e pei o laʻau o yarrow;
  • 'Dana' - o se laau e maualalo le ola ma se laʻau vaivai, e tupu e pei o se ulugali paʻu, o mea e le lelei ai 'Dana' e agamalu ma paʻi;
  • 'Madeira' - maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le motu Potukale, o loʻo i ai ni fugalaau piniki pe fugalaau;
  • "La Rita` -flowers na valiina i fugalaau mafanafana lau fugalaau matagofie;
  • 'Sweety' - umi lava, e oo atu i le 70 cm, vao, fugalaau e lanu piniki ma se mama paʻepaʻe faataamilomilo, ma o laulaau e lanu meamata;
  • 'Flamingo' - fugalaau ma fugalaau lanu piniki mo se vaitaimi e le masani ai: mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le muamua o le kiona ia Oketopa, o le togavao e ola e oo atu i le afa mita ma e foliga sili ona lelei i tuaoi ma togalaau;
  • 'Daizy Crazy Summersong Rose' - e amata ona ola ia Iuni ma fiafia i mata i lanu piniki mālū seia oʻo ia Setema, talafeagai mo le eleele ma mo le totoina i totonu o koneteina;
  • 'Angel White' - amata ona totogo i le ogatotonu o le taumafanafana ma fugalaau paʻepaʻe e fiafia i foliga vaaia mo le lua masina, talafeagai mo le fausia o se laau toto.

Faaaoga i fatuga o togalaau

I la tatou tau, e mafai ona i ai ni matafaioi se lua a le Argirantemum: o le letnik e tupu i totonu o se atigipusa po o se ogalaau tetele faaletausaga ua ola i le eleele, auai i le faatoaga o togalaau ma le mamanu o le laufanua.

I totonu o pusa e ola ai, o le fugalaau e togafitia ma le tuputupu ae o le faʻavavevave mo vave vave fua, ma ua i ai i le tautotogo, e mafai e nei togavao ona faamatagofieina le avanoa. E faʻaaoga e:

  • i luga o le faapaologa lata i le fale pe i le faitotoa o le terrace;
  • i totonu o le togalaau;
  • i se nofoaga ua saunia mo faafiafiaga;
  • luga o se moega;
  • i totonu o le fale poʻo luga o le faletua, i le lautele - i soo se mea.
Faʻataʻitaʻiina i le atinaʻe tuputupu aʻe, o pusa laʻau e le faʻalauteleina i le tuputupu aʻe, ae faʻapupulaina se pupuʻu tele ma se "pulou".

O le taulimaina o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se alalaʻau o le a talafeagai lelei i soo se mea: o se laau laʻititi ma se laʻau faʻapupula tele o le palealii o le a avea ma se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i totonu o le fale, patio, vendanda. I tulaga o le auala, o se laau e le masani ai o le a fetaui uma i totonu o se fugalaau po o rockeries, ma i le faitotoa i se fale poʻo se fanua.

E le faigata tele ona fai le laau laʻau:

  • aveese le itu itu mai laau toto;
  • fusifusia i le lagolago faapipiʻiina;
  • pe a maeʻa le tuʻuina atu, faʻapipiʻi i totonu o se fagu tele;
  • pe a uma ona tupu le fatu laau i le maualuga o le maualuga, ia aveese le fua o le tuputupu ae;
  • fai se pale paleni, faʻapulaʻaina le tuputupu ae o taamilosaga lanu.
Totoina i le eleele, e teuteu le argirantemum i:

  • fugalaau fugalaau po o rabatku, tuʻuina o faʻailoga lanu moana;
  • fugalaau po o rockeries, faaopoopo atu i le tuufaatasiga o le tele o le fua tele;
  • fefaʻatauaʻiga, faʻateleina le faʻaleleia o le fugalaau faʻamalosi;
  • o tuaoi faʻataina togalaau.

Aoao atili e uiga i le galueaina i le malae vaʻaia, totoina e le fatu fatu, ituaiga ma le faʻaaogaina o fualaʻau aina - "toga chamomile".

O le a le taimi ma le auala e faʻatau ai fatu

E mafai ona faʻatau mai Argyranthemum e pei o se mea totō ua saunia, faʻamaʻaina tipi, pe mafai foi ona e faʻatau fatu ma totoina le laau.

Laau e faʻatau lelei atili i le tautotogo, ina ia mafai ai ona latou faʻamaonia oe i le taumafanafana. Taumafai e fetuutuunai le taimi i se auala e uma ai le lamatia o le po, ma e mafai ona e totoina totō i totonu o le eleele i se taimi vave vave.

E sili atu ona lelei le faʻatau o laau i faleoloa faapitoa, fale tausimai ma se talaaga lelei poʻo se faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

Taumamao mai le faʻatau pe afai ua mumu le laʻau poʻo lanu samasama.

Faʻalagolago i le tele o le laau ua filifilia o le a eseese lona tau.

Faʻaliliuina o fualaʻau i fanua tatala

I le taimi lava e mavae ai le leiloloa o le taufaamatau o le po, e tatau ona totoina le laau ile eleele. Mo palasi Parisian o loʻo ola i totonu o fagu ma pusa, o lenei tulafono e tutusa lelei - e tatau ona tuʻu le laau i tulaga masani i se taimi vave e mafai ai.

Taimi

Mo fatu argirantemou fatu na totoina ia Mati. I le ogatotonu o Mei, pe a le faʻamoemoeina le malulu, e mafai ona faʻapala i le eleele. O fuaitau e fetaui, e fuafua i le itulagi ma le vaʻai mo le tautotogo oi ai nei.

E te iloa? O le tau o le Canary Islands e lelei mo tagata o loʻo feagai ma faafitauli ma le mamafa. E leai se eseesega o le vevela, o le ea e malulu, ae tumu i le okesene, i le taumafanafana e le maualuga le vevela i luga o le 28 ° C, ma i le taumalulu e le pa'ū ile 20 ° C.

I soo se tulaga lava, e faʻaalu e le laau se taimi e faʻamalofaʻi ai, lea e faigofie ona pasia i lalo o ona masani masani.

Filifilia se nofoaga

Argyranthemum o se tagata e nofo i le vevela, na o ona tagatanuʻu o loʻo iai - o Canaries - e le vevela ma tumu i le susu, ae mafanafana, e masani ona feoai i matagi malulu mai le vasa. O le toe suʻesuʻeina muamua o tulaga mo le laau e matua faigata lava, e mafai ona e taumafai e faʻalatalata atu i le natura, i le mamao e mafai ai.

E taua! Filifilia se nofoaga mo chrysanthemums, e tatau ona e vaʻavaʻai ma le totoa i vaega o loʻo faʻasalalau ai le moli. Faʻapipiʻi Polycarbonate e pei o se faʻasalalauga e lelei foi - e maua ai le malamalama lelei ma e le mafai ai ona faʻamago.

E tatau ona mama le eleele, e le taliaina le vai, ae mafai ona faʻatagaina tusi.

Faʻamasinoga faʻalelei

Toto i le eleele, e tatau ona e faʻaeteete ma aua neʻi afaina aʻa. O le faʻalauteleina o fualaau e manaʻomia i le loloto lava e tasi lea na latou i ai aʻo leʻi totoina i ni mea le tumau. E sili atu le filifilia o se aso e le mafaamatalaina mo le totoina o se mea taulima, ma afai e le o vaʻaia, ia fautuaina e totō fualaau i le taeao po o le afiafi pe a leai se susulu o le la, i le tulaga lava e tasi e tatau ona vaʻaia lelei, mo se faataitaiga, fafaga poʻo le fafagaina:

  • eli se lua pe tusa ma le 40 cm, afai e tele ni laau, e tatau ona tuu vaieli i se mamao e 30 centimita mai le tasi;
  • pe afai e tatau ai, o le pito i lalo o le vaieli e maua ai le alavai, i luga o luga o luga o le palapala lea e faʻafefiloi ai le eleele eleele lelei 1x1;
  • ua tuu le fatu i totonu o le lua, tanu, ma ua faataamilo le eleele faataamilo i le va o le leai o ni ea.

I le taimi muamua, e faʻamalosi le vai ina ia faigofie ai ona pipii.

E le gata i lea, o le aiga o Astrovye e aofia ai dahlias, rudbeckia, osteospermum, doronicum, cineraria, gelenium, ageratum, helihrisum, mordovnik.

Tausiga Tausi

I le avea ai ma se nofoaga o le vevela, o le taufaasese e manaia tele: e le taliaina le malulu, tumau pea ile tulaga susu, e manaomia ai le suamalie o le eleele, e matagofie i le paʻu paʻu i le faaiuga o le taumafanafana, ma le "voracious" - e manaomia le fafagaina faifaipea, ae e taua le aua le fafasi ina ia le taofia ai le olaola.

Faʻasa

O le fesili o le suāsusu, atonu o le sili ona faigata i le tausiga o le laau. E manaʻomia le faʻatau ina ia lelei le eleele fufulu uma lavama, i le isi itu, o le suʻeina, e tusa lava pe itiiti, e mafai ona alu i fafo. Faatasi ai ma lenei faafitauli o le eleele eletise o le a fesoasoani e taulimaina, ae peitai, o le a na ona faatuai ai le susu, ae o le a le. O le mea lea, e matua taua tele le faʻaauau ona pulea le mataupu o le susu, aemaise lava pe a vevela le taumafanafana. E le mafai e le tagata faʻamaonia ona faʻamagaloina sea mea sese.

E taua! Laʻau i totonu o pusa e faigofie ona sasaa. Fugalaau e fautuaina e tilotilo i le pito i luga o le eleele: faamamago mo le 2 simita le faailogaina o le manaomia o le faasusu.

Fafaga

E le o se mea e afaina ai le gasegase o le eleele, ae o le tele o mea e tutupu mai ma galu ua gaosia, ae o le eleele sili ona lelei e le mafai ona maua le laau ma le tele o meaʻai.

O nisi o laau toto e matua tele naua ma latou vaivai ai ma oti ai.

E taua! O fugalaau fugalaau siliva e taua tele.

Fugalaau e ola i le palapala, o le a faamalieina i le 2-3 mea faʻapitoa mo le vaitau atoa. O na laau totō e faʻalavelaveina e le voluma o le atigipusa, e sili atu le fafagaina faʻaletausaga - tasi i le vaiaso. O lenei mea o le a latou maua ai se punaoa mo le umi ma le tele o fugalaau, ma o le a maua ai le soifua maloloina mo le vaitau atoa. Fertilizers e tatau ona faʻaaogaina i le tulaga o le vavae.

E te iloa? Faatasi ai ma le tele o mea o meaola, o le a amata ona maua le mea lanu meamata ma le "gaʻo" nai lo le fuga mai.

Teuteu

Mo le lelei sili atu ona lelei le vaia lafoaia le paʻu vaivai ma le faʻamamaina o lau. Afai e te le faia lenei mea, o le a le taofia le fugalaau; o lona umi o le a faʻaitiitia.

O le a le mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o meaʻai.

A o le i amata le tau malulu, e mou atu le taufaasese, togi ese le fugalaau ma lau, pe a maeʻa e tatau ona faʻaumatia atoa ma aʻa.

I le faagasologa o le tuputupu ae, e mafai ona fausia le laau i lona lava tofo ma le manao e ala i pine pine, fausia, mo se faataitaiga, o se pulou lamolemole. O le uta, eli i le taimi o le autumn ma le suamalie i totonu o se potu malulu i le tautotogo, ua vavae ese aʻo lei tupu le laulaau, ma totoe ai le 2-2.5 cm mai lala o le tausaga talu ai.

E taua! O le sili atu o le vevela o le teuteuina, o le tele o le paleni o le a fausia ai le pale, o le a sili atu ona fuga le palasi Parisian.

Faamai ma meaola faalafua: puipuiga ma togafitiga

E leai ni faʻalavelave faʻapitoa o le a faʻamalosi i luga o le faʻaaogaina o laau toto, ae peitai, o le a aoga le togafitia i taimi uma ma iniseti ina ia le mafai ona faʻaaogaina.

O se maʻi matautia tele o le paʻu paʻu, lea e aʻafia ai le fuga siliva latalata i le autumn. Afai e faʻamautu le maʻi, o le a totolo le laau i le faʻaumatia vave, ina ia le aʻafia ai isi tagata o le togalaau. O le puipuia o lenei sasa o le gaosia o fualaau faasaina ma le teuteuina masani.

Isi faafitauli i le tausiga o fugalaau:

  • o laulaau ua mumu - ua malulu le fale, o le vevela i totonu o le potu e teu ai e le tatau ona pau i lalo o le 10 ° C;
  • laulaau lanu samasama - vevela: i le taumalulu e tatau ona suavai lelei, pe a uma le vegoina o le palapala ile pusa;
  • lanu paʻepaʻe luga o laulaau - e nonofo ai le au moa, pe o a latou anufe, o laulaau ua aveese, o le fugalaau e togafitia i le iniseti.

E te iloa? O le upu "miner", na faaaogaina i le anufe o butterfly, e le sau mai le veape "mine", ae mai le upu Peretania "miner" - o se tagata e galue, o se tagata e galue.

Tausaga faʻaletausaga poʻo le faʻaleleia

Sei o tatou vaʻai i le tausaga e tasi poʻo le faʻaaloalogia o le mea lea e le mafai ona faʻaaogaina. Soo se mea lava latou te tusia ai o se laau taua tele lea tatou te ola e pei o le tausaga. E tupu lenei mea ona o le vevela o le nofoaga na fanau mai ai le fugalaau, i tulaga masani e mautinoa lava o se mea faʻapitoa, e fuga tele i le gasologa o le tausaga. Ae i se tau lea e sau ai gutu i le taumalulu, o le tagata nofo filemu o le Canary Islands e saoloto i luga o le eleele.

E mafai ona fesoasoani le mataupu pe afai e teli luga le laau mo le taumalulu ma aumai i totonu o se potu e le malolo. Latou te faia lena mea i fagafao meaʻai, latou te le o taimi uma latou te mananaʻo ai e faʻataʻamilo ma palu palapala. Faʻafefe faʻafefe, ia i ai le laau i le 15 ° C seia oʻo i le tautotogo ma totoina ile eleele.

Talu ai e tatau ona totoina i tausaga uma, o le taufaasese e taua o se tausaga mo i tatou.

Faʻatauga auala

Talu ai o lenei "sissy" o le a le mafatia i se kiona, o le luluina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu e leai sona mafaufau. Ua totoina le laau e ala i le vavae ese ma fatu, totoina laau mai ia i latou.

Laʻau

Le auala pito sili ona lelei o le toe gaosia o mea e fai. E mafai ai e le laau ona fausia se lush vao i se taimi puupuu tele nai lo se fatuga.

E selesele selesele i le tautotogo, vavalalata i le tau mafanafana, tausia vao laau uterine seia oʻo i le isi tausaga i se mea manaia, lelei: a maeʻa lena, e mafai ona e tipiina pito sili ona lelei o le a aʻafia saogalemu. E tatau ona aveese laulaau mai le pito i lalo o le tipi, oti ese lona pito i luga ma tuu i totonu o le vai. E mafai ona e faʻateleina le faʻagasolo o aʻafiaga o aʻa, e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa.

Tuputupu i totonu o pusa le tumau, totoina togalaau i le paluga palapala.

E taua! E sili ona tipi ese ia Aperila.

O le auala o le faapipiiina e lelei aua e mafai ai ona e faʻasaoina uiga eseese o le laau.

Fatu

I le ogatotonu o Mati, o fatu e totoina i lalo o ata po o tioata. A o latou tuputupu ae, e totogo laau laiti i pusa le tumau, ma fufui ma le agavaʻa ma faatumuina i latou i lamepa faapitoa. O le taimi lava e mafai ai ona faʻapipiʻiina i latou i eleele tatala, aua nei faʻatuai - e manaʻomia e laau toto le tulaga masani mo latou lava. O le tau e masani lava ona faia mai i le ogatotonu o Mei, i nisi tulaga e tatau ona faʻatali seia oʻo i le amataga o Iuni.

Argyranthemum o se laau manaia matagofie, e le o se mea mataga e ono foliga mai. Afai e te filifilia tulaga saʻo mo ia ma tuʻuina atu le tausiga, e le o se mea uiga ese, o le fugalaau o le a fiafia ia te oe i le vaitau o le taumafanafana.