Faatoaga faatoaga

Faʻamatalaga o le lauiloa aupito sili ona taʻutaʻua o le faʻaogaina o manu moa Adler siliva

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o meaola, ituaiga ma meaola laiti o moa, e faigata tele ona filifili pe o le a le fetaui lelei ia te oe. O le mea lea, e le tatau ona e feaveai i le igoa, ae e ala i le ituaiga o faatonuga o le gaosiga.

I le uma, o le mea tonu lava lea o le ae fausiaina a manu felelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taʻutaʻua taʻutaʻua o le aano o aano o manufasi, lea e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi atoatoa le maualuga o fua o fuamoa o moa ma uiga lelei o le moa latou te gaosia. Faatasi ai ma ia ituaiga, o le Adler siliva moa, lea ua leva ona tatau ai le alofa o faifaatoaga moa, e lauiloa tele. Afai e te fiafia foi i lenei ituaiga, ona tatou saunia lea o se auiliiliga auiliili o ona uiga autu.

O a uiga o le Adler hens: faʻamatalaga o le ituaiga

Na foliga mai i lenei ituaiga i le ogatotonu o le seneturi mulimuli, faafetai atu i taumafaiga maaa a saienitisi. O na sui o le ituaiga e mafai ona tatou feiloai i ai i aso nei o loʻo i ai le faʻamaumauga o fatuga e lima o lauiloa ma sili atu ona fualeleia o moa i le taimi e tasi: White Plymouth, New Hempshire, May May, Russian White ma Jurlov. Ae peitaʻi o ia lava filifiliga na faia i le tele o taimi faigata:

  • Maʻa o Me i le masina o Me ma pasi faʻatasi ma moa o le lanu papaʻe Rusia. Mo le lua augatupulaga, o le mea na mafua ai ona faʻatautaia faʻatasi tagata maualuluga.
  • F2 hybrids ua avea ma ituaiga mea lelei e pei o le fuamoa lelei ma le maualuga. Ina ia faʻaleleia a latou meaʻai o manufasi, o matua moa na matai ma New Hampshire breed roosters.
  • O le mea na maua ai le f3 o le f3 na toe faʻafeiloaʻiina "ia lava", ma ua leva ona filifilia mai i tagata na maua mai i latou o loʻo i ai uiga sili ona lelei o le pito i fafo ma le laʻau.
  • F5 moa na faʻafefiloi ma pusa paʻu o White Plymouth, ma o le mea na tupu ai tagata taʻitoʻatasi o le tasi ma le isi.
  • Faatasi ai ma tagata e fa-paʻu na mauaina e avea ma se taunuuga, o le sili ona lelei na toe filifilia e tusa ai ma le faʻavaeina o le gaosiga, lea na sopoia ma le Yurlov mulimuli.

O le moa na tupu ma avea ma mea tatou te taua i le aso Silver silver.

Le lelei ma le lelei na maua e Adler Hens

O le ituaiga e tele naua mea lelei, lea na avea ma lauiloa ma taʻutaʻua seia oʻo mai i le asō. Faatasi ai ma i latou o mea nei:

  • le gafatia e faatumauina i le tamaoaiga o le Adler siliva mo le 3-4 tausaga. E masani lava, e oʻo lava i le sili ona lelei o laʻau ma moa e mafai ona faʻatagaina mo aano o manufasi i le taimi lava e oʻo atu i le matua o le 1.5 tausaga, talu ai e talitonuina o le matua o le moa, o le sili atu ona faigata mo aano.

Ae ui i lea, e le aoga lenei ituaiga, talu ai o le matua e le afaina ai ona uiga o manu. I le taimi lava e tasi, mo le tele o tausaga o le tausia o se moa, e mautinoa lava o le a ia fiafia ia te oe i se fuainumera tele o fuamoa ma e mafai foi ona mafai ona nofo i le tele o augatupulaga fou;

  • e tusa ai ma le fuamoa, o lenei ituaiga e mafai ona manatu e sili ona lelei, talu ai o fua muamua o le hens e masani ona amata ona taoto i le ono tausaga. E tatau ona maitau o le tele o isi ituaiga i lenei tausaga e leʻo atoatoa le taimi e fausiaina ai se tagata matutua;
  • aua o sui o le fanau e faigofie tele ona tausia. E mafua lenei mea i le mea moni o le tupe siliva a Adler e le o se mea fiafia tele, o le a latou 'ai ma le toʻa i soo se ituaiga o meaai, ao maua le mamafa e lelei ma e le o le leaga o le tuʻuina o fuamoa. E le gata i lea, latou te le manaʻomia le faʻapalapalaina o fale faʻapitoa fale, talu ai e matua faigata tele.

E mafai e poukini ona faʻafetaui lelei i tulaga o le tau ma vaitau malie.

O se uiga lelei mo moa o le mafai lea ona faigofie ma faigofie ona fetaui ma tulaga fou fou. I lenei itu, po o fea lava e te maua ai sui o le ituaiga o faʻamatalaina ma po o fea lava oe fuafua e aofia ai i le lumanaʻi, e mafai ona faigofie ona fetuunai i soʻo se tau.

O amioga a moa o le a le tali atu i soo se auala i le mea moni na siitia atu i latou i se nofoaga fou, pe o le suiga o le a faia i le 2-3 aso. O lenei vaega o loʻo fesoasoani tele i le salalau o le siliva o le Adler i le CIS.

Faatasi ai ma isi mea, e tatau ona e gauai atu i faifaatoaga moa filemu tele temper Adler siliva tupe. E mafai ona latou nonofo faʻatasi ma isi ituaiga ma isi meaola, faʻafeiloaʻi agalelei i soʻo se gaoioiga a le 'auʻaunaga, pe afai ua i ai se taimi e faʻaaoga ai (i le taimi muamua e mafai ona latou matamuli). O faʻamaʻi o faʻamaʻi eseese i totonu ia i latou toetoe lava a le tupu, lea e fesoasoani i le puipuiga lelei.

O aso nei o loʻo faʻaaogaina le faʻatoʻaga i le fausiaina o ituaiga fou o moa. O le Adler silvers e le gata o loʻo faʻapipiʻiina uiga o manu, ae mafai foi ona tuʻuina atu i isi augatupulaga. E le gata i lea, o latou suli o loʻo faʻaalia le faʻaleleia lelei ma le toʻa.

Faʻasologa o faʻatoʻaga o le fatu: o a ni mea le lelei e maua ai le siliva a Adler?

Faatasi ai ma se tele naua o uiga lelei e maua ai vaivaiga o le ituaiga o faʻamatalaga e matua faigata lava, e ui o le mea moni lava. O le faigata tele i le fausiaina o lenei ituaiga, i le faagasologa o se faagasologa umi o le fausiaina, o ona sui ua leiloloa le mea na tupu.

O le mea lea, afai ei ai se tasi o lau fanau pele o loʻo naunau e faʻafefete fuamoa, e le tatau ona faʻatagaina mo aano o manufasi, ae tatau ona teuina mo le faʻamoemoe o le mauaina o augatupulaga fou.

O le mea moni, o lenei faʻalavelave e faigofie ona foia e ala i alagaʻo: e ala i le lafoina o fuamoa o le siliva a le Adler o isi ituaiga po o le pulou i se eletise eletise. O nei metotia uma e aoga ma o le a le faigata ia te oe, ae o le a latou faatagaina oe e avea ma sui o le ituaiga sili ona matagofie.

Isi foliga ma uiga iloga o le ituaiga o faʻamatalaina

Aoao ia moa ma fatu o lenei ituaiga e mafai ona matua faigofie lava, ia le itiiti ifo i le lanu oa latou laumei. E i ai se leo Colombia, na latou maua mai i le aso May ma le aso o le moa a Jurlov.

Ae ui i lea, o moa ua leva, pei o isi ituaiga, ei ai se fana samasama. O fulufulu fulufulu po o paʻu, ma fulufulu pito i luga o apaau e lanu uliuli. E taua foi le maitauina o le fugalaau siliva a Adler e matua fufusi i le tino, lea e mafai ai ona faatumauina se vevela o le tino.

O le mea lautele, o nei manulele ei ai le tino o le tino, nai lo le faʻatusatusa i la latou faavae. O latou tino e umi ma loloto, ma o latou tua e lautele ma saʻo.

O le tulaga o le fulafula, pe o le vaʻai foi o le tua, i le hens Adler e tutusa lelei lava ma le eleele, e ui lava e paʻu i lalo i le siʻusiʻu. O le manava ma le pusa ua lelei ona atiaʻe, ma o le fatafata e le gata na loloto, ae ua matua tumu foi, o se vaega sili ona taua o le aano o manu.

O le pito i tua o le hens, e ui lava e le mafai ona taʻua o le ulavale, ae ua lava le malosi ma le tumau, e mafai ai e tagata taʻitoʻatasi ona faʻanoanoa. Faafetai i apaau uumi, lea i le tulaga masani e talafeagai ma le tino, pe afai e tatau ai, o nei moa e mafai ona tulaʻi i le ea mo ni nai sekone.

I le filifilia o se laʻau mama, e tatau foi ona e mafaufau i uiga taua nei:

  • O le ulu o Adler hens e lapotopoto, laiti, lautele. I lenei tulaga, e fetaui lelei i le tino. Pe a filifilia se tasi, faʻalogo i le auai o
  • mūmū mūmū lanu mūmū lanumumu, faʻapea foʻi ma foliga faʻafefeteina o le gutu, lea e masani lava ona i ai se lanu samasama;
  • o le pito i luga e lanu mumu, o le lapopoa, ei ai lona laulaau ma e aofia ai se mulivae o ni toniga laei;
  • o le lanu o mata o le mumu-paʻu, o latou faataamilo ia foliga, o se mea faapipii;
  • o foliga o moa ma le taʻavale e masani ona lanumumu ma lamolemole, o tautaliga e lapotopoto ma mumu;
  • o le ua o le umi o le uumi, e ufiufi i se mane lima;
  • vae vavae, pupuu, laʻititi, faʻatasi ai ma maso o le maso ma le atinaʻeina o maso, lea e mafai ona lagona pe a faʻavaivaia. Tuʻu tele, malosi malosi ma mautu;
  • o le siʻusiʻu o le laʻititi laʻitiiti, lapotopoto, latalata vaʻaia, faʻapipiʻi puupuu, ae faʻapipiʻi faʻamalosi.

I fafo, e faigofie foi ona iloa le moa mai le moa: o le muamua e sili atu le malamalama ma sili atu le ulu, ma o le selu e laiti tele. E le gata i lea, o le moa e sili atu le mamafa o le tino ma se siʻusiʻu tele.

Faamolemole ia matau o le uumi umi o uʻu ma se siʻusiʻu lautele, e pei foi o se paʻu e le o se mea na tupu, ona o lona lapoa tele ua tautau i lona itu, ua manatu o ni faaletonu le taliaina o le ituaiga siliva siliva a Adler. O chickeni o lenei ituaiga ua teena ma e tusa ai ma ia faailoilo e pei o le faʻamatalaga o le tino atoa ua maualuga tele, ma o le ua sili ona mole ma umi.

Faʻaleleia o faʻatinoga ma mea e aofia ai le tupe siliva a Adler

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o le faʻamatalaga faʻamatalaina o loʻo i ai i taimi uma tulaga sili ona maualuga i le tulaga o le gaosiga, talu ai e mafai ona olioli faʻatasi ma le tele o aano o manu ma fuamoa. Ae e taua le maitauina i taimi lata mai o se vaega tele o le tupe siliva a Adler o le tulaga tumau lea e faʻaitiitia ai le mamafa o tagata taitoatasi.

O le mea moni, o se taui mo le faʻaitiitia o oloa o manufasi, o le gaosiga o fuamoa na tupu tele. I se tulaga lautele, o le mamafa o le mamafa o se ituaiga e masani ona i ai mea nei faailoilo:

  • o se moa i le matua o le 1 tausaga e mafai ona paʻu mai le 2.5 i le 2.8 kilokalama;
  • i le tausaga lava e tasi, o le moa e ausia le maualuga o le 3.5-3.9 kilokalama.

Amata ile teuina o fuamoa i le matua o le 0.5 tausaga, i le 12 masina o le masani masani masani e le itiiti ifo i le 170-190 fuamoa, ma o le aufaamaumau na pasia le faitotoa o le 200 vaega. O le atigi fua o fuamoa e masani ona valiina i le lanu o le kulimi, o se faʻataʻitaʻiga lea o le ituaiga o faʻamatalaina. O le tele o fuamoa e tele, o lo latou mamafa o le 58-59 kalama.

E mafai ona faʻalauteleina aano o manufasi o moa siliva a Adler e ala i le fetaui i latou i le pulull roosters - le ituaiga o White Cornish. O se taunuuga, o le fanau na maua mai sea ituaiga o sopoia o loʻo i ai le faʻatoʻaga, lea e mafai ai ona maua tino maliu e tusa ma le 1.3 kilokalama pe itiiti i le 70 aso. O le tala lelei o le maualuga o lea ituaiga o moa ua maualuga tele. Ae ui i lea, o le toe faʻafouina mulimuli ane o le fanau e maua ai le maualuga o fua o le gaosiga o oloa, ma latou te laititi lava ni fuamoa.

E faʻafefea ona fuaina sui vavalalata o le faʻatoʻaga: faʻamatalaga taua ma faʻamatalaga

Ua uma ona tatou maitauina i luga atu o se toega taua o moa siliva a Adler o se lagona le mautonu o le tina. O le mea lea, o faifaatoaga malamalama lelei o faifaatoaga latou te fautuaina le faatauina mai o nei meaʻai i nei moa. O le mea e lelei ai, o fuamoa o nei moa ua faʻamalolo lelei, ma o le fua o le moa ua 95%. E le gata i lea, ona o le malupuipuia, tumau lelei ma le fetuunaiga, o le faailoga o le saogalemu o manulele e maualuga: mo tamaʻi talavou e tusa ma le 98%, ma mo tagata matutua - 86%.

E taua le matauina o le matafaioi tele a le moa i le fanauina o fanau ma le tausiga o le lafu atoa. E fesoasoani tele o ia i lē e ona e ala i le mataʻituina ma le faaeteete o le filifiliga a le hens e tuu ai a latou fua ma aʻoaʻo i latou e faia i le nofoaga e tasi. E le gata i lea, o Adler breed roosters e matua taʻitaʻia i latou i taimi o tufatufaina atu o meaʻai ma amata ona 'aʻai pe a uma ona fafagaina o ia. Latou te fiafia foi i le tupulaga talavou, o le tauvaga e mafai ona tulai mai i le va o le au.

E mafai ona fanauina nei manulele i luga o le vaalele, ma i cages, o le a le lagona e le moa se eseesega faapitoa. E mafai ona e faʻapipiʻiina mo i latou puʻupu paʻu atoa, lea o le a faʻaitiitia ai le tau o avanoa.

Lenser Adler lafoaʻi fuamoa mai le 6 masina, e ui lava e mafai ona latou amata i le masina talu ai. Ae peitaʻi, e sili atu le le faʻaosofiaina o ia gaoioiga, talu ai o le fuamoa-faʻamalamaina le taua tele o le taua o manulele, faʻaitiitia ai lo latou ola manuia. E sili ona lelei le faʻaipoipoina o isumu i le faaiuga o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. I lalo o le mafanafana o tulaga taumafanafana, o le a sili atu le faigofie ona totoina i latou, aua e tatau ona faia e aunoa ma le auai o le moa (vagana ai, ioe, na e tuu fuamoa i lalo o le moa a le isi ituaiga).

I le tulaga lava e tasi, afai na fanau mai chicken chick breed a little earlier, e sili ona lelei le tausisia o polokalama faapitoa pe a siitia i latou:

  • faatapulaa le aofaiga o meaʻai fafagaina e moa, ina ia aua le faaosofia ai le tupu vave vave o tagata taitoatasi;
  • Afai e mafai, faʻaititia le numera o aso o le ao e fetaui ma le malamalama i Iuni-Iulai.

Fafagaina o moa e masani lava ona faʻaaoga masani: kuka, ma mulimuli ma faʻagogo, cereal mai le suka poʻo le sana, fuamoa ua vevela, meaʻai susu, meaʻai i meaʻai lanu meamata.

Vaega o le taumafa a tagata matutua Adler siliva siliva o le siaki

E ui o nei laumei e le o ni meaʻai mo meaʻai, ae o se tagata lelei e iloa e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o meaai sili ona lelei ma maloloina. I le uma, o le tele o meaʻai ma le lelei o le taumafataga, o le sili atu lea o le malosi o le a maua e manulele, ma i le taimi lava e tasi o loʻo faʻaalia ai faailo sili ona lelei o le gaosiga. O le mea lea, i le taumafa a le tagata Adler hens E fautuaina e aofia ai:

  • fualaau faisua ma fualaau faisua (e kuka uma ma faʻanoanoa);
  • minerale complexes e aofia ai vaega taua e pei o le calcium ma le uʻamea;
  • puipuiga e maua ai se aafiaga lelei i le fatuga o manulele maso o manulele ma, o se taunuuga, i luga o le gaosiga o manufasi lautele;
  • cereals, o le fuainumera e tatau ona sili ona taua.

Vaega taua o le anotusi o sui o le ituaiga o faʻamatalaina

Afai e iai manu felelei i fale lapopoa, e mafai ona latou savavali i luga o le fola, e tatau ona taulai faapitoa i le suamalie o mea o loʻo i totonu. E ui lava e le o gaosia e moa le tele o otaota, ae peitai, faatasi ai ma le toatele o tagata taitoatasi, o le fola e mafai ona susu vave. E taua tele le leai o se mea maualuga e maualuga atu i le 25%. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamamā ma fufulu mamā le fale, faʻapena foi ona faia le tuʻuina o le hens.

O faifaatoaga poto masani faifaatoaga latou te matauina le mea moni o fesootaiga faifai pea ma le hens siliva a Adler ei ai sona aafiaga lelei i le latou gaosiga. A uma mea uma, o se uiga toʻafilemu ma faauo o se pepa asiasi o le fanau, ma afai o nei foliga o manulele e tausia ma i soo se auala lava e taumafai ai e maua ni tulaga mafanafana mo le olaga, latou te faafetai moni lava i le tele o fuamoa ma moa suamalie.