Fale

Faʻalagolago ma faʻatinoina - komipa-ituaiga-kesi: auala e fai ai ou lava lima i luga o le togalaau togafiti ata

O le falemalama o se tasi o elemene o se fuainumera tele o poloka patino. E faapena nofoaga e mafai ona suia faʻaiuga, foliga, meafaitino e faʻaaogaina mo le ufiufi.

Tasi o ituaiga fausaga lanu meamata o se falesa e faʻafefe. E eseese i le tele o tulaga lelei ma e mafai ona faʻamafanafanaina, ma i se vaitau malulu.

Faʻaaliga manino

I le tele o tulaga ua ufiufi le fausaga afifi palasiti lea eseʻese maualuga ma e mafai ona faʻafetaia mamafa tele uta. O se atigi kiona ile vaitafe e iai se vaega pito i luga e foliga mai e le maualuga le taualuga.

Faitau i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi e uiga i isi fale gaosi meaola: mai paipa faʻamaufaʻailoga, laupapa ma le polycarbonate, alumini ma le tioata, faʻamatalaga faʻamaonia, paipa palasitino, faamalama, ma le taualuga, puipui faalua, le mafai ona gaogao, uʻu, Dutch, greenhouse along the Mitlayder, pyramid, mai le faʻamalosiina, mini-greenhouses, mo tipu, domed, mo faʻamalama ma luga o taualuga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le taumalulu.

O lenei fausaga e puipuia ai le faaputuputuina faifaipea o se aofaiga tele o le kiona i luga o le lauʻeleʻele - na te taavale solo i lalo o puipui fale.

I se faaopoopoga, o se fofo tulaga ese o fale tusia e mafai ai ona e maua i totonu fale malamalama lelei i le gasologa o le aso, lea e fesoasoani i le tuputupu ae malosi o laau.
I le faʻaopoopoga, o le faʻavaa o nei greenhouses e faia i le maualuga o le uʻamea uʻamea.

Ona o lenei meatotino i totonu e mafai ona faʻapipiʻi uma meafaigaluega faʻapitoa talafeagai ma masini mo moli faaopoopo.

Leai se mea e sili atu ona taua o se faavaa lea, e maua ai le ea faifai pea i le iʻuga, lea e tu i nofoaga eseese o le fale koli.

Peitai, e tatau ona maitauina faia ni vaalele mo le ea i luga o puipui o le laufanua e le mafai ona o le tulaga maoti o le fausaga.

O lenei ituaiga greenhouses ei ai ni uiga mamanu:

  1. Po o le a lava le tele o le fale e tatau ona i ai se fusi faʻatulaga.
  2. Faafetai i luga o le pito i luga, e mafai ona totōina laau tetele e le gata i le ogatotonu, ae faapena foi i pito.
  3. O ia fausaga faigofie ma vave ona faʻapipiʻi ma faʻavae.
  4. Talu ai ona o le maualuga o le eleele, o le faʻavaa o loʻo faʻaalia e ala i le tele o teteʻe i tulaga tau tau.

Ata faʻatusatusa (ata) o le vailaau koli:


Galuega sauniuni

I le avea ai o se tulafono, e faʻaogaina ai ni vaʻaiga mataʻamuʻu i se auala e mafai ai e latou lautele e tusa ma le sefulu mitama o le maualuga o le fausaga e tusa ma le lima mita.

Aʻo leʻi amataina le fausiaina o se falesa ma ou lava lima, e tatau ona e filifilia le nofoaga sili ona talafeagai mo lona faʻatulagaina. O lea la, e toʻatele tagata atamamai fautuaina e tuuina atu le fiafia lelei Luga o le mea faatasi ai ma le tele o mea.

E manaʻomia le paolo o laau uumi e le pa'ū i lenei vaega. E le gata i lea, aua le tuʻuina atu le fale kesi vavalalata ile fale eseese faamoemoega. O le tuʻufaʻatasiga saʻo o le lauʻeleʻele e mafai ai e oe ona fatuina ni tulaga lelei mo le totoina o laau.

Ae mo le faavae, i lenei tulaga, e mafai ona e faia atoatoa e aunoa ma lena. Ua naʻo le na o le mea tonu o le falemalama i le lumanaʻi e tuʻuina atu ma le faʻaeteete se laupapa laupapa, lea o le a faʻapipiʻi ai le faʻavaa o le fausaga.

Tele lava e taua le faʻaaogaina o meaʻaimuamua faagasolo faapitoa fomaʻi - O lenei mea o le a puipuia ai mea mai le faʻatafunaina malie ona o le fegalegaleaiga ma isi mea taua mai fafo.

Ata





Faia----------oe lava fausaga

Vaʻaiga o le vaitaele e mafai ona fausia i le tele o auala. Ae ui i lea, o le auala sili ona faigofie ma sili ona vave o le faapipiiina o lenei mamanu o loʻo faia i laasaga nei:

  1. Muamua e te manaʻo e eli i totonu o le eleele i luga o le nofoaga o le fale. O le loloto o lua e sili atu i le tasi le mita.. Afai o fagu e faia i laʻau laupapa, e togafitia i latou i se sauniuniga faʻapitoa, ma afai e faia i paipa paipa, o loʻo ufiufiina i se paluga mafiafia o le vali paʻu faapitoa ina ia puipuia ai le faaleagaina o mea.

    Mo fausaga mamafa ua fautuaina ia faia loloto loloto aveese le faavae.

  2. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e aʻoaʻoina i luga o la matou 'upega tafaʻilagi le auala e fausia ai se fale lauʻeleʻele ma ou lava lima: o le faʻavae, o le faʻavaa o mea o loʻo maua, o le faʻamaufaʻailoga faʻanatura, auala e ufiufi ai le fale koli, pe faapefea ona filifili le polycarbonate, pe o le a le lanu, , tausia i le taumalulu, sauniuni mo le vaitau ma le auala e filifili ai se falemalama saunia.
  3. O lagolago e mafai ona mafai ona faʻatalanoa - o loʻo faʻamauina lelei le lua i le iliili ma le oneone i le maualuga pe a ma le luasefulu minute le umi.
  4. Ua faia ni pepaI le avea ai o se tulafono, mai le ruberoid.
  5. O faʻamau mo le lumanaʻi o le falemalama e malupuipuia.
  6. O se fausaga fausaga ua faʻapotopotoina, lea e tutusa le pitch ma le mita e tasi. O le mamao i le va oi latou e tatau ona tutusa.
  7. O le laina muamua o ufiufi ua faapipii i le maualuga ua fuafuaina e tusa ai ma le maualuga o le greenhouse. O lea la, afai o le maualuga o le greenhouse e tolu mita, ona tatau lea ona i ai i le maualuga e tusa ma le 1.20 m mai le eleele. O le laina lona lua o ufiufi ua faʻatauina i le maualuga o le 2.40 mita.
  8. I le pito i luga masani faʻamau le taua laʻau fafie. O paʻu e fesoʻotaʻi ma fusi poʻo fao fao.
  9. I se tasi o puipui o se mauga mo le faitotoa.
  10. Ua faʻapipiʻi faʻatasi faapitoa faamalama matala.
  11. Tausia o se malutaga saogalemu i le faʻavaa. Ina ia toe teuteuina le ata palasitika, o fao masani e talafeagai, ma o le pepa tioata e tatau ona fesoʻotaʻi atu i le fausaga sauniuni ma sikula o loʻo faʻaofi i totonu o pu na faia muamua.

Faaiuga

Vaʻaiga e faʻafefe ai le mutia filifiliga sili mo togalaau aiga. E i ai se foliga muamua ma foliga matagofie, o lea o le a latou fetaui lelei i le aotelega o le fausaga o le teritori.