Laʻau

Arbor mai se ogalaau: auala e fausia ai ou lava lima i le faʻataʻitaʻiga o galuega e 2

O se fale manaia matagofie, o se vao laʻau lelei, laufanua malulu laufanua, luga puaa matagofie - o se ata matagofie, ae peiseai e le i uma. O se faʻasalaga fiafia, faʻamafanafana i le laufanua o le tau mafanafana, o se gasebo - o se tamai fale tatala, lea o le a laveaʻiina ai oe mai le vevela, ma o le a avea ma se nofoaga mafanafana mo malologa po o le aoauli. Afai o le fale e fai laupapa, o se tasi o auala vaʻai mo se fale mafanafana mai se ogalaau, lea e mafai ona e fausia oe i ni nai aso, o le a foliga lelei.

Faitau atili e uiga i ogalaau

O le ogalaau, lea na taofia lona foliga masani, e talafeagai mo le fausiaina o tamai fale, e pei o arbors, terraces, verandas. O fale lelei tele e faia i ogalaau i se nofoaga i le taulaga, lea ua mamanuina i se tasi o sitaili o "laupapa" - o le vevesi, o le atunuu, o le Rusia po o le le faaaloalo, ae talafeagai i le fale papa.

O le auala taatele o le tuʻuina o ogalaau o le "i totonu o le pesini"

O le limite o ogalaau e le suia i le umi atoa o le oloa

O faʻasalalauga o le umi ma le faʻatulagaina manaʻomia e mafai ona faʻatonuina i le atinaʻe, lea o loʻo faʻafaigaluega i galuega fafie.

E le o laau uma laau e talafeagai mo le paʻu, o le tele o ituaiga meaola. O le sili ona lauiloa, ona o lona avanoa, o pine ma moli. O laʻau papa e taua mo lo latou faʻatuatuaina ma le tumau: latou te tuʻuina atu sina mea itiiti e pala ai, e sili atu ona taugata.

I le taimi o le gaosia o ogalaau, ua faʻamaʻaina. O le tulaga masani ma ua fuafuaina e le lautele o le ogalaau: o se tulafono, mai le 180 mm i le 320 mm. O galuega o soʻo se lapopoa e fetaui lelei mo fale mafanafana, ae masani ona faʻapipiʻiina: mo se faʻataʻitaʻiga, faʻailoga amo - 240 mm, puipui - 200 mm.

Le lelei o fale e faia i le vevela

Pe a filifilia se mea mo le vaalele, o fesili e tulaʻi mai, o le a le sili atu le lelei, pe a mafai ona mamanuina se fausaga o laupapa, piliki poʻo le polycarbonate. Ae ui i lea, o arbors mai ogalaau e iai foi o latou lelei:

  • Talosaga matagofie. O le natura masani o le laau e faamamafaina ai le matagofie faalenatura o meafaitino, e faatupuina ai le fealofani ma le siosiomaga, lea e taua mo fale i se fale vevela.
  • Taliaina o pepa. O oloa na faia i totonu o le mafutaga faaleaoaoga e tutusa uma lava, e le pei o ogalaau lima. O pa puipui o le gazebo e faʻatautaia ona o le tulaga tonu o elemene tutusa. E tutusa foi le mafai ona fai e uiga i le auai i ogalaau i tulimanu ma palealii - e fetaui lelei le faʻamautinoa o le faʻamalosia o le mafanafana maualuga.
  • E faʻatatau i tau maualalo. E le o se mea sili ona taugofie le ogalaau e lapotopotoina, ae peitai, o le fausiaina o se tamai togalaau faʻataʻitaʻi ma lona faʻaaoga e toetoe lava o soo se tagata mafanafana.
  • Televave ma faigofie o le faʻapipiʻi. O vaega autu ua uma ona saunia i le gaosiga, lea ua mafai ai ona fausiaina se gasebo i ni nai aso.
  • Le lava mea teuteu faaopoopo. O arbors sauniuni e faia i ogalaau e le manaʻomia ai le faʻamalosi poʻo le teuteu teuteu, o le tulaga masani o le faʻaaogaina o vaega laupapa e lava - faʻafeiloaʻi ma faʻaaoga varnish.
  • Soifua maloloina microclimatena faia e mea faʻanatura - fafie.

Polokalame 1 - o se gasebo faʻatasi ma se taualuga ua tumu

O se ogalaau laititi ae faʻamafanafana laupapa e faia i ogalaau, fuafua mo taumafataga o le mafanafana, e mafai ona faʻatulaga i autafa o le fale, umukuka taumafanafana (pe a le faia le galuega o le umukuka) poʻo, ese, ese mai le fale - i totonu o le togalaau. Vaega o le fale - 5 mx 5 m.

O puipui taitasi e tatau ona i ai se mea muamua, e leʻi mafaufauina; i lenei tulaga, o se taualuga faalua lua

O le faatulagaga o le gazebo o loʻo faʻaalia ai le nofoaga o le laulauʻai ma le umukuka

O mea mo puipui o se ogalaau poo pine pine e iai le diamita o le 220 mm i le 280 mm. I le taimi o le fausiaina, e tatau ona e mafaufau i le i ai o fagu, taua, taʻavale, faʻapea foʻi le faʻatulagaga o le fola ma le taualuga e faʻaaoga ai laupapa. Mo le ufiufi o le taualuga, faʻaofuofu mea, Euro maʻaʻu poʻo le tile ua filifilia, ma e mafai ona i ai le tele o filifiliga mo le tui: laupapa, fetuutuunai, uamea.

Pe a filifilia le lanu o le uamea - o le taualuga - e taʻitaʻia e le lanu o le taualuga o le fale poʻo isi fale e siomia ai le va

O le filifiliga aupito sili mo le faavae o le faapipii i faaputuga o se ituaiga monolithic, o lona lautele: lautele - 300 mm, maualuga - 500 mm. E tatau ona e filifilia se tasi o auala e faatulaga ai le fola - i luga o le eleele poʻo ogalaau. I soo se tulaga lava, o le tini o le a avea ma laupapa e manaʻomia ona togafitia e faasaga i le pala ma le pala.

Faʻaleagaina ma faʻaaogaina faʻaoga mo le faʻaaogaina i fafo e talafeagai mo le gaosia o elemene eletise - latou te puipuia atili ai laau mai le radiation radiation

O vailaau sili ona lauiloa mo le gaosia o fale ogalaau: Drevotex, Belinka, Aquatex, Teksturol, Neomid, Tikkurila. O le laau e faigofie lava ona mumusu, o le mea lea e aoga ai le manatua e uiga i tagata e tuai afi: Sene, Pirilaks, Phenilaks. O le faʻamafanafanaga o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le paolo: Nortex, Sagus, Senez-neo, KSD faʻaleagaina.

Polokalama Nu. 2 - o se gasebo ua teuteuina i ata tusi

O le filifiliga lona lua o se fafie faigofie lea o se foliga tutusa, lea e faia i luga o se foliga mataʻina ona o le tatala o le vane.

O elemene na vaneina e gaosia faʻapitoa pe faʻagasolo mai le gaosiga o le plywood poʻo le matagi.

Pe a mamanuina se poloketi, e tatau ona e tausia mea teuteu laupapa e tuʻu ai arbors mai le ogalaau o se foliga atoatoa. E mafai ona i ai ni mea teuteu e fesootaʻi ma fafie - elemene na vaneina, lalagaina mai pou, vaneina i luga o le pa birch, faʻafiafiaina mosaic laupapa.

O se vaaiga faigofie gasebo e taua mo le fuafuaina o faavae.

Taimi:

  • Fausiaina o le fale - 3.5 mita 7.0 m.
  • Aofaʻi maualuga - 3.8 m.
  • O le mea autu o se laufanua lapotopoto ma le diamita o le 16 mm i le 22 mm.
  • Faʻavae - faʻamau faʻamau ma luga o poloka sima ma se aluga o maa mafiafia ma oneone.
  • Maea pito i lalo - maʻa poʻo le tile.
  • Faʻaofuofu - laupapa laupapa poʻo metala uamea (isi filifiliga e mafai).

E amata, pei o taimi uma, mulimuli mai le faavae. Pipi (piliki) poloka, e leʻo faʻataʻamilo i le nofoaga atoa, ae i lalo ifo o autafa autu ma luga o tulimanu, ia tuʻuina atu i le fale le mama ma le vaalele. E le gata i lea, o le maualuga o le fausaga i luga aʻe o le eleele o le a fesoasoani e faʻasaoina umi elemene. Afai o le filifiliga na pa'ū i luga o le pepa faʻamau, e tatau ona faʻamautinoa le taamilosaga o le ea i totonu, faia ni pu faapitoa.

Lisi na saunia mo le fausiaina o le ogalaau ogalaau e faataatia i fafo o le ogalaau i se faasologa manino ina ia mafai ai ona vave faia le faasologa o le fausaga

O le isi mea o le faʻamauina o le ogalaau ogalaau e ola mai ogalaau, amata mai i le uluaʻi pale. O se tasi o tuʻutuʻuga o se faʻamautuga manino, lea o loʻo tuʻufaʻatasia taʻitasi vaega taʻitasi, siaki i le maualuga.

Sepep - se ata auiliili - e mafai ai ona e faʻamaonia ma faʻapipiʻi saʻo auiliiliga o le fale ogalaau

Ina ia aua le faʻaseseina i le filifiliga o elemene, faʻaaoga faʻavae fonotaga lea e faʻaalia ai le faasologa o le faataoto ma le lautele o ogalaau. Mo laina faʻapipiʻi, ua faʻapipiʻi pine i totonu o le puʻe.

O laumei e faataamilo i le nofoaga atoa o le fale ogalaau ina ia mafai ai ona tutu faʻatasi le puipui - e sili atu le faigofie le mataʻituina o le maualuga

O le faʻapotopotoga o le taualuga e foliga mai o le fausiaina o le taualuga o le fale: muamua, faʻamau faʻamau, ona fai ai lea o le paluga ma ua ufiufi le taualuga. Paʻu uʻamea po o piliki gaosia uʻamea (lanu mūmū) e lelei tele ma vaʻafaʻaiga faʻatoʻa mai ogalaau.

A maeʻa le fausiaina o puipui ma le faʻatulagaga o le taualuga, e tumau pea e gaosia ai totonu ma fafo atu teuteuga o le fausaga. Uluai amata amataina ma se sui sooupu mo le puipuia mai le vevela ma le pala. Ona vaneina ai lea o fasi laupapa, a itiiti ifo i le 2 laulau. I totonu o le fale, e aoina ai se fola o le fola, ma o loʻo faʻaaogaina foi se fagu ma varnish i laupapa. I le mea mulimuli, latou te faʻapipiʻiina se pusa faʻailoga faʻatasi ai ma se fafie - ua saunia le arp.

Muamua, latou te fausia se taualuga, ona latou fola lea ma teuteu le fale i elemene ua vaneina.

Faataʻitaʻiga o isi fale matagofie + teuteu

Pergolas e eseese i foliga. E tutusa lelei laasaga, sikuea, oval ma le hexagonal options. E faalagolago tele i lo latou faʻamoemoe - e tatau ona le gata ina latou manaia, ae e faʻapitoa foi. O nisi fale e pei o tamai fale ei ai faamalama ma faitotoa, o isi ua tatala atoa.

O se tasi o filifiliga mo se avanoa matala mo le malologa

O gasebos ua tapunia e taofi lo latou mama e mafua mai i le manino o faamalama ma faitotoa

O le i ai i totonu o le fale, e le tatau i se tagata ona lagona le vaivai pe le lelei, e tele lava lona faalagolago i le tele.

O le gazebo ma le gaugao o se filifiliga lelei mo se fale o le nuʻu lea e fiafia tagata e fiafia i aiga o le Aso Sa ma kamupani faauo

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se potu laititi e lava mo le malologa, ma mo le malologa o le a e manaʻomia se fale vateatea, lea e faigofie ona faʻafefiloi se laulau, nofoa, meafale faaopoopo.

Laʻau laiti e foliga muamua o le faʻafetai i le faʻatusatusaina o mamanu

O se laʻau ufiufi paʻu ma laau lanumeamata o se faʻaolataga moni i le vevela o le taumafanafana

O atigipusa ogalaau e fausia e le tagata lava ia e mafai ona teuteuina i fugalaau, totoina i totonu o ipu i totonu ole potu. Leai se mea e sili atu ona manuia ma le manuia, ma le minoi ma le fuga o laau totō. O le filifiliga o mea teuteu, faapea foi ma le filifilia o le fale, e faalagolago atoa lava i le tofo o tagata e ona le taulaga.