Fualaau aina

E faʻafefea ona kuka le kuka faisuala manaia e tao i totonu o le ogaumu ma le kulimi mafiafia ma le sisi?

O le tau o le falesaʻi e faigata ona faʻamaualuga. O lenei fualaau faisua e mauoa i vitamini eseese, minerale ma fiber. E masani lava e leai se faʻailoga o le kalapulaʻau, e mafai ona 'aina e tagata o vaitausaga uma. E mafai ona avea le kalapulaʻau ma se filifiliga sili ona lelei e fafagaina ai se tamaitiiti. E le o le allergenic ma aoga tele, o lea e le mafai ai ona e fefe mo le soifua maloloina o le pepe.

O le kapeti e kuka lelei e mafai ona avea ma se mea moni, i aso uma ma luga o se laulau fiafia. Mafaufau pe faapefea ona taoina i le sisi ma kirimi kiripulu, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o ni fua faʻataʻitaʻi vave.

Le lelei ma le afaina o ipu

E faigata ona mafaufau i se paleni paleni taumafa taumafa, lea o le a leai se falalaʻau po o ni ipu tao i totonu o le ogaumu. O le ogaumu o le uo moni a soo se tasi e popole i lo latou ola maloloina. E fesoasoani i le faia o toetoe o soʻo se meaai e sili atu le taua ma i le taimi lava e tasi o loʻo taofia uma vitamini ma meaʻai.

O le kukalapulu o loʻo i ai se vailaʻau faʻapitoa tele, ma e mauoa:

  • enzymes;
  • vitamini C, PP, A, D, H, E, K;
  • aveese mai toxini mai le tino;
  • puipuia le atinaʻe ma le faʻalavelave o le kanesa;
  • fesoasoani e aveesea le mamafa;
  • magnesium, calcium, phosphorus, fluorine, manganese, chlorine, potassium, copper and iron.

O le kukalaʻau fafagaina i le kirimoa oona o se meaʻai lelei ma maloloina. Meaʻai manu o loʻo i totonu o le kulimi mumu, fesoasoani e faʻaaogā mea aoga ma vitamini. O le caloric content of the product finished - 88, 67 calories per 100 grams, protein - 3%, carbohydrates - 1%, gaʻo - 9%. Ona o le maualalo o le malosi o le ipu e mafai ona 'ai i le taimi o le taumafataga o le taumafataga afiafi mulimuli.

E masani ona faʻaaoga le failaʻau i ni avanoa.. I luga o le Initaneti e tele naua meaʻai, e faʻaaogaina lea e mafai ona e tapuni ai fualaʻau suamalie mo le taumalulu. O le a avea ma se meaʻai tele i luga o se laulauʻai fiafia. Faʻasalaga tamaʻitaʻi faʻamaʻalo lenei fualaau faisua (mo nisi faʻamatalaga e uiga i fua o kuka mo le kukaina o le falesa i le umu, e mafai ona e maua iinei). I lenei auala, o tausaga taʻitasi e fiafia ai e pele ia te oe ma meaʻai lelei ma maloloina.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le faʻaaogaina o le failaʻau ma faʻaeteete pe a faʻaaogaina:

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le kukaina i totonu o ogaumu ma le sisi ma kirimi kirimigi

Aʻo leʻi amataina le kuka, e tatau i le tagata talimalo ona filifili se oloa. E naʻo se ulu fou, e le faʻamaina le kapeti e mafai ona aumaia ai na o faʻamanuiaga, ae o fiafiaga foi i le faagasologa o le 'ai.

Igoa ole Igoa:

  • ulupalaʻau ulu - 400-500 gm;
  • kirimigi anufe 15-20% - 200-250 grams;
  • masima, pepa, mea sili ona fiafia i ai - ia tofo.

Maʻeu i le faiga o kuka.

  1. Filifiliga. A e siakiina le ulutala e te manaʻo ai, e tatau ona e gauai atu i le mea moni o loʻo faʻafesoʻotaʻi e le tasi le isi, ia i ai se lanu lanu elefoni, ma e leai ni palapala pe faʻaleagaina i masini i fugalaau.
  2. Kapeneta tapenaina. Faʻamama le ulu ma faʻafefe le vai. E mafai ona faʻamago faʻamalosi i se solo pepa. Ua vaevaeina le kalama i ni vaega ma tipi umi i vaega. Tuu fasi vaega na maua i luga o le paʻu pepa.
  3. Sapalai o le kulimi suamalie. Suauu manogi, e le itiiti ifo i le 15% gaʻo gaʻo e fefiloi ma le masima, pepa ma isi mea manogi. Faʻaaogisi fasi pepa i le suauʻu kulimi kirimigi ma tuʻu i luga o se fata tao tao. Faʻasalalau le kulimi kulimi na totoe i luga lava o fasi kuki e fai ma pulumu.
  4. Auina i le ogaumu. O le kapeti ua saunia ua lafoina i le ogaumu ua faʻamatufa i le 200 tikeri mo le 25 minute. A maeʻa lenei taimi, tape le ogaumu ma tuʻu i luga mo le isi 10-15 minute.

A maeʻa uma ona faʻaaogaina, e mafai ona e faʻauluina le meaʻai i le laulau.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le kukaina o le kukalaʻau ma le sisi ma kirimi kirimati:

E tele suʻega mo le failaʻau i totonu o le ogaumu ma le sisi. Masalo o le a fiafia le tagata faitau i isi kuka kuka mo nei oloa:

  • O le kukalalaʻau tao i totonu o le ogaumu ma le fuamoa, sisi ma isi mea.
  • Falulaʻau kuka ma sisi na tao i le umu.
  • Taumafa i totonu o se umu anufe ma le kulimi o le fua masani ma fesuiaiga ma le sisi, pulou, ma isi oloa.

E faʻafefea ona faʻaopopo fualaau faisua?

Mo i latou e sili atu e 'ai lelei ma i le taimi lava e fiafia i le ituaiga i meaai e mafai ona e fiafia i ai. O le kukalapisi o se oloa moni i le lalolagi aoao, e mafai ona tuufaatasi, toetoe lava, i soo se mea lava.

O meaʻai ma calorie i meaʻai e faigofie lava i luga o le maualuga o fiber ma isi meaʻai e maua ai e le cauliflower le tamaoaiga.

E mafai foi ona e taoina fualaʻau:

  • Ma le sisi. O fuʻa o le paluga o le sipuni manogi, e mafai, ao leʻi tuʻuina atu le pani i ni ogaumu i totonu o le oven, fufuluina le ipu ma a latou ituaiga e fiafia i le kuka. O i latou e mananaʻo i le sisi e liu suavai e mafai ona faʻaopopoina i le pito iʻu o le kuka, pe a uma ona tape le umu, ma tumau le ipu i totonu e tu ai.
  • Faatasi ai ma greens ma le kalaka. Fans o mea suamalie lelei e mafai ona suamalie le meaʻai i le kalaka. Ina ia mafai ona tuʻuina atu le galala ma mea manogi manogi, e tatau ona faʻaaoga lelei ma faʻaopopo i le saumalie. Afai e te manaʻo e faʻamalosi ma se manava fou, ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo le paluga i le pito o le kuka.
  • Fafaga. E fautuaina e fasi le fasi keke, olola i luga ma tuu i le va o inflorescences.
  • Faatasi ai ma apu. O le kukalaʻau kuka i le apu ma le kirimi kiripulu o le a faia se mea faapitoa pe afai e te faaopoopoina se pine o le pi. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona vaʻaia fatu ma tipi, tipi i fasi pepa ma kuka i luga, tuu i luga o le ogaumu, faaopoopo ni nai fugalaau fugalaau, ma kuka seia vaivai. A maeʻa apu, faʻafefiloi, faaopoopo mea e sili ona e fiafia i ai ma faʻaopopo i le saumalie.
  • Faatasi ai ma isi fualaau 'aina (kāloti, asparagus, tamato, aniani, vailaʻau fualaau meamata Mekisiko, eggplants, zucini). O le tofo o le falalaʻau e mafai ona faʻamalosia lelei isi fualaʻau. Ina ia faia lenei mea, ia filifili na o lau fualaau aina e sili ona e fiafia i ai, fufuluina, mago i se solo, tipi i ni fasi fasi pepa ma tuu i luga o se pepa tao taofi, ia matua suamalie ma le kulimi kirimisi. Pipi seia maeʻa.
  • Faatasi ai ma le suauʻu manogi. Le matagofie o le suauu faamama olive. E tatau ona faaopoopo i ai faʻamaufaʻailoga poo italia Italia ma le masima, faʻafa i fasi vaega o kapisi ma tuʻu i luga o se pepa mo le taoina. Pipi mo le 25 minute i le 200 tikeri.

Blitz recipes mai le "valaaulia i luga o le faitotoʻa" faasologa

Soo se tagata talimalo e iloa e vave ona e kukaina se falaoa poʻo se auala autu mai lenei fualaau faisua. E tusa lava pe a vavalalata malolo, e vave ona e saunia se togafiti manaia.

Laʻau ma pulou

Mo sauniuniga matou te manaʻomia:

  • kalapu faisuala - 400-500 gm;
  • musika, i le aofaʻiga e tasi e pei o kapeti;
  • tasi anisi;
  • fuamoa mumū e maualalo-gaʻo 200-250 gr;
  • se pea paipa o kalakeke;
  • sipuni o le suauu manogi;
  • masima, mea manogi ma laau e tofo ai.
  1. Kapisi e fai i luga o paʻukeke paʻu i totonu o vai inu.
  2. Uʻu le pulou fasipolo, aniani ma le paluga i totonu o se fagu meaʻai seia oʻo ile afa.
  3. Ona faaopoopo ai lea o le kulimi kulimi i le apa ma faaopoopo ai masima ma mea manogi.
  4. Lavea seia agavaivai.
  5. Afai e matua mafiafia le gravy, e mafai ona e faʻaopopo i ai le vai na totoe ina ua maeʻa.
  6. A o le i ai, tuʻu i luga o se ipu ma teuteu i greens.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le kukaina o le kukalaʻau ma pulou:

E tele naua meaʻai mo le kukaina o le falelola i totonu o le ogaumu. O nisi nei o:

  • O le a le aoga o le failaʻau fagota i falaoa i totonu o le ogaumu ma pe faʻapefea ona kuka?
  • O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le kulupe faila i le batter.
  • Taumafaʻai meaai mai le failaʻau.
  • O fualaau o le fualaʻau maloloina ma le maloloina o le omelaki kuka tao i totonu o le ogaumu.
  • Delicious recipes of cauliflower with chicken in oven.
  • Se fuataga auiliili mo le kuka o le kalapu i le bechamel sauce.

Uu suamalie

Manaomia:

  • i vaega tutusa o pateta, cauliflower; kāloti e tusa ma le 300 kalama;
  • tasi anisi;
  • kalu lanu;
  • 1.5 faceted glass of water;
  • suauʻu sipuni pata;
  • 200 kalama o kulimi;
  • masima, pepa, faisua ma isi mea manogi, e tusa ai ma a latou lava filifiliga.
  1. Fufuluina fualaau faisua, pi ma le kuka seia tunu i totonu o le vai faamalu ma mea manogi.
  2. A uma ona kukaina fualaʻau, faʻaopopo le kulimi ma le kulimi i totonu o le apa.
  3. Tuu i luga o se afi vevela mo le 15 minute ma ia mautinoa e le faʻafefete le paluga.
  4. A maeʻa lenei taimi, faʻafefiloi mea uma ma se mea faʻapitoa.
  5. Faatulaga i vaega ma teuteu i greens.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio i le ala e fai ai se palufasi mamae soup:

E mafai ona kuka falalaʻau ma pateta i totonu o le ogaumu. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le kuka mo le kukaina o le falalaʻau ma le pateta ma isi fualaʻau ile ogaumu e mafai ona maua iinei.

Auala e auauna atu ai

Le kuka kuka kuka i totonu o le kulimi mumu - o se ipu maʻalaʻau. E lelei atoatoa e pei o se falaoa i luga mo aano o manufasi poʻo iʻa. E le maasiasi o ia e fai le laulau fiafia. O se tasi o faʻaopoopoga sili i ai e mafai ona gaʻo aano o manu, tunu pe tao i luga o malala. E mafai foi ona e faia se paluga o lenei fualaau aina ma aano o manu fasi (mo nisi faʻamatalaga e uiga i le fua mo le kukaina o falalalaʻau ma ituaiga eseese o aano o aano o manu i totonu o le umu, e mafai ona e aʻoaʻo i lenei mea, ma nisi faʻamatalaga e uiga i le fua mo le kukalaʻau falai i totonu o le ogaumu e iai iʻa ma fualaau faisua e mafai ona maua iinei) .

Faʻamu i totonu o se pani, faʻafefe poʻo se iʻa e gaosia ai o le a susulu atu i ni mea fou fou e faʻatasi ma lenei fualaau lelei ma lelei. O se auala manaia ma le ofoofogia e tautua ai le failalaʻau i vaega. E tatau i tagata taʻitoʻatasi ona i ai ni nai fasi mea teuteu teuteu i le fufulu meaʻai fou i totonu o le ipu.

E mafai ona e ofoina atu fualaau faisua fou ma fualaʻau eseese o le a tuʻuina atu ai le faʻasologa o meaʻai.

Ata

I le ata e mafai ona e iloa le auala e mafai ai ona e galue i se fualaʻau kuka i le sisi ma kirimi kirimati:




Faaiuga

Falufaila - o se faleteuoloa o meaʻai, faʻapea foʻi ma se oloa lelei tele. Faʻasoa lenei fualaau faisua e tele fesuiaiga. O se faletua lelei e mafai ona faigofie ona ia filifilia se auala e kuka ai meaai o le a sili ona fiafia i ai lona aiga.