Laʻau

O le masini e faʻamama ai le kapoti: matou te faia se fale-laititi mo le gaosiga o le faapalaga

Mo le taimi nei o le mafutaga mafanafana, o se nofoaga mamago e avea ma se fofo lelei i itu uma - e mafai ona e faʻatau pe faia se potu tapunia ma ou lava lima, i soo se tulaga, o le tau ma le tele o le taimi e faʻaaluina i le faʻavasegaina o se faletaele o lenei ituaiga o le a matua itiiti lava nai lo le tau o le faʻapipiʻiina o se masini vavalo poʻo se faletaele vaʻavaʻa. O se vailaʻau poʻo le eletise eletise eletise e manaʻomia le faʻatauina o sauni, ae o se filifiliga talafeagai e pei o se kapoti tapuni otaota (peat) e mafai ona faia tutoatasi.

O se faleteuoloa faapalaga o se mea e faʻaleleia ai le siʻosiʻomaga, lea e sili ona taua mo le nofo ai i le taumafanafana, ma le otaota pe a uma ona gaosia i totonu o le fale e avea ma se fugalaau natura lelei, o lea e te faʻaolaina ai le faʻatau o faʻamaʻi. O lenei ituaiga tapuni vavalalata e faigofie, o se pusa palasitika po o se atigipusa o ituaiga eseese ma se nofoa ma se tapuni faʻapipiʻi. O otaota faʻamaʻa solo ma peʻa e faasolosolo faasolosolo malie, liliu i le faapalaga.

E faʻamamago le faletaele paʻu, e le faʻaaogaina le vai i totonu mo le faʻafefe. O le ae manaomia naʻo le paʻu mamago, e mafai ona e faʻaaogaina i se paluga ma le sawdust, ma e leai se kemisi. O le susu o le a aluese mai le otaota leaga, e maua ai le maualuga o le susu i taimi uma mo le faʻaleagaina o otaota. O le siama i siama o le a faia lenei mea. O se faʻafefiloi o peat and sawdust e mafai ona faʻatau pe faia tutoʻatasi.

E masani lava ona i ai se lapisi tele o le faletaele. Afai ole sili atu i le 100 lita le pusa palasitika, o le a mafai ai ona faatumauina le vevela sili ona lelei. E na o le tasi le tausaga e faʻamamaina ai le koneteina, ma a maeʻa ona faʻaaogaina, o le ae maua le faʻamalolo lelei.

Aua e te fefe i le malosi o manogi leaga - o le paipa o le ea, lea e mautinoa ai lo latou toesea, o se mea taua (tatau!) Vaega o le pa mago tapuni. O le maualuga o le susu o le a faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se mea faʻavave. E sili atu - o le a leai ni lago i totonu o se faletaele, e leai foi se peʻa poʻo se faapalaga o nei iniseti e fiafia.

Paʻu mago faʻamago - ata i totonu (tane ma se tapuni ma se nofoa), ma i fafo (afa lona lua o le tane ma se paipa lele). O mea uma lava e mamā ma fiafia i le siosiomaga!

E le o se mea faigatā le faia o lau paʻu mago, ona o le tele o tagata i totonu o se fale tumaoti latou te faʻaogaina falelelei pei o se fale mautotogi, ma o lenei mataupu faavae e faʻaaogaina foi pe a fausia se tapuni tuʻugogo.

Fausiaina # 1 - o le potu pito sili ona faigofie

O le ae manaʻomia se pusa lapisi, se palu lapotopoto (poʻo se pakete) ma se nofoa faʻatasi ma se tapuni. E tatau ona i ai se lua faapalaga otaota i autafa o faletaele, ina ia faigofie ona ave se pusa mamafa (ia mafai ona e faʻaaoga se pusa i uili).

O se pakete faʻatasi ai ma se nofoa faletaele e le foliga sili ona matagofie, e mafai ai ona e fausia se fausaga o le plywood poʻo isi mea (OSB, chipboard) o le a faʻaofiina ai le pakete, valiina ma tuʻuina atu i le fausaga se foliga sili atu ona foliga mai. I luga o le pito i luga - le faavaa o le faavaa, faatasi ai ma le fesoasoani a se jigsaw, ua oti se pu i le tele o le fala poʻo le pakete e te fuafua e faʻaaoga. O le faʻavaa i le faʻavaa e faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻatasi ai ma togi. O le maualuga o le manaia o se mamanu mo se tapuni malogo e 40-50 cm.

O se faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o le fale i totonu o le plywood - i totonu o pou lagolago e faia i laupapa, o le tapuni o le a tulai mai i luga o pou, o se pu mo le pakete ma mo le nofo i lalo o se moa

Vili faʻamalosi i se tanoa lapoa i uili, ma se paipa alavai mo alavai. O se fagu o lenei lapoa o le a manaʻomia ona sasaa faʻafuaseʻi, na o oe e tatau ona e mafaufau e uiga i le auala e sili atu ona faigofie ona maua ma avatu i le paila pala

Peat and scoop o vaega talafeagai ia, e tatau ona e teuina i totonu o se atigi pusa i tafatafa o faletaele ma faʻaaoga taimi uma e faʻatumu ai otaota.

Faʻamau faʻapipiʻi lauʻeleʻele mafanafana - i totonu o se pusa lapisi otaota, i tafatafa ane o se pakete peat. O le mamanu o vailaʻau e manaʻomia ai le tau maualalo, ae le o oe o le a iai pea faʻamafanafana mo le togalaau

Ina ia mama le pakete, e tatau foi ona liligi le palapala i lalo. Afai ae le o se pulu poʻo se pakete e te faʻaaoga se pusa lapisi ma fai se pu i lalo ma se paso ma se tapuni mo le faʻafefe o le suavai i totonu o le alavai vaʻaia, e te maua se mamanu sili atu ona galue. Ina ia mafai ona faʻaogaina le fagu i se auala e sili atu ona lelei, e lua mea e faʻaofi ai pe lua pakete o lanu eseese e faʻaofiina i totonu o le isi e mafai ona faʻaaogaina.

Peʻa faʻatasi ma le sawdust o loʻo faʻaaogaina i pusa lapoa - mai le 50 lita pe sili atu. O lenei faʻafefiloi e faʻaaogaina mo le sili atu o le auga.

Afai e manaʻomia, ma afai e manaʻomia, e mafai ona e faia se tapuni tapunia ma se gafatia tele mo otaota, pe mafai ona e lafoai ma le umukuka. O ia faletaele e tatau ona faʻapipiʻiina se pulou mo le aveeseina o le faapalaga, ia i ai se paipa mo le ea ma se pu mo le tafega o le ea i totonu o le lua faapalaga. O loʻo i ai i le tane le paʻu lea e faʻafefe ai otaota i totonu o se lua faapalaga

Maota # 2 - matou te faia se tapuni malogo "i luga o se pakete"

O le ae manaʻomia se nofoa masani ma se pakete. Faʻafesoʻota le pakete ma le nofoa fale, faʻapipiʻi le taga lapisi i totonu o le pakete, faʻaaogā le mea faapipii e faʻapipiʻi i le nofoa fale. E mafai ona faʻaaogā le paʻu po o le pusi pusi e sasaa ai otaota. Pepa po o taga lapisi e tatau ona umi, e pei faʻapipiʻi faʻamaʻi ma le lapisi e mamafa tele.

E mafai ona i ai le faletalago mamago i totonu o se potu faapitoa i totonu o le fale poʻo totonu o se fale i totonu o le fanua. Pe a filifili e faatulaga se faletaele i totonu o se fale laupapa, o le a faʻaaogaina le fagu pe a fai o se faitotoa faʻapitoa i le pito i lalo o le puipui o le itu.

O se faʻataʻitaʻiga o se faletaele faapalaga ma se faitotoʻa pito i totonu ua saunia lelei ma se meaʻai. E sili atu ona faigofie le aveeseina o se tane tafe

Mo le faigofie, e mafai ona faʻapipiʻiina le faitotoa i se mea e faʻaleleia ai le ea, i le tulaga lea e leai se manaʻoga e faia ai se paipa faʻaleleia.

O le auala lea e tilotilo mai ai totonu mai le totonugalemu le mamanu o le tapuni tapuni ma le itu o le itu. O le pusa e maua ai e mafai ona faigofie ona aveʻesea e aunoa ma le faʻalavelaveina o le mamanu o le paʻu mamago mai totonu.

E toʻatele e fai mai pe a faʻaaogaina se paʻu mago, e le lelei le manogi o manogi manogi, ae e le o le mea moni lenei. O le manogi, e ui lava e le malosi, aemaise lava i totonu o se tamai faletaele, o loʻo i ai, e sili atu le fufulu mama o le koneteina ma gagau seʻia oʻo i le mea e fai ai le fulufulu i totonu o se lua faapalaga.

Afai e te le manaʻo e suʻe ni auala e fai ai se tapuni tapunia ma ou lava lima, e mafai ona e faʻatau se pakete faletaele, o se mea fou lava e mafai ai ona e foia le faafitauli. E ui lava e tatau ona e faia se lua faapalaga, o lenei filifiliga matagofie e talafeagai mo le tele o faamoemoega - mo le fagotaina ma le togalaau.

E ui lava i le mea moni o lenei fou fou o loʻo faʻatinoina, e sili atu ona talafeagai le faʻaogaina mo lona faamoemoe. Mo le nofo ai i le taumafanafana, o sea pakete e mafai ona avea ma mea taua, ma o le a le toe i ai taumafaiga uma e faapalapala le faletaele

E foliga mai o se pakete palasiti ma se tapuni ma se nofoa fale. Faʻaleagaina i foliga vaaia, ae o le mea moni lava e umi, e mafai ona tatalia se mamafa mamafa. O ia pakete na toetoe lava a tutusa le mamanu, ae o loʻo maua i le tele o ituaiga lanu. Mo le faʻaaogaina o le pakete-faleleʻele, e mafai foi ona e faʻaaoga le peat or the sandwiches - sasaʻa sina mea itiiti i le pito i lalo ma fufulu ai otaota. E pei ona i totonu o se potu faʻaputu, matou te tuʻuina atu otaota i totonu o se lua faapalaga, ona fufulu lea o le pakete. Masalo o le faigofie lea o le fausiaina o se kapoti tapuni.

E mafai ona e tuʻuina se fale faʻapitoa i soo se mea, i le po e faigofie ona tuʻu i totonu o le fale, ina ia e le alu i fafo, e mafai ona e tuʻuina i totonu o le faletusi, faʻatau pe faia se pusa laupapa poʻo ni palasitika ma faʻapipiʻi se pakete-toilet iina, i totonu o lenei potu.

O le mamanu atoa o se mea faigofie - o se pakete ma se nofoa ma se tapuni, ae o lapoa, lanu, mamanu, palasitisi, e mafai ona eseese. O lea i totonu o se ituaiga, e faigofie ona filifili le filifiliga tatau mo oe lava ia

E leai se sili atu i le tolu selau rubles le pakete faletaele, ae mafai ona foia se faafitauli sili ona faanatinati mo tagata o le taumafanafana. Mo le taimi muamua, o lenei filifiliga e talafeagai, ma o le ae maua le taimi e filifili ai se faletaele mo lau 'upega tafaʻilagi e fetaui lelei ma ou manaʻoga.