Laʻau

Fuchsia - tausiga ile, ata

Ata o fugalaau

Fuchsia (Fuchsia) o se laʻau vao, vave oʻo atu i le 30 cm i le mita e tasi. Ua maua foi le tele o faʻataʻitaʻiga.

O le fanau mai o fuchsia o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, aemaise Peru, Chile, Bolivia, Ekuatoa, Kuatemala.

Laʻau pito i luga ma faʻamalosi. Tuʻu i luga o le vao i le faʻafeagai. Fugalaau e tele, mai ia Me ia Oketopa. Fugalaau o lanu eseese: lanu paepae, lanu piniki, mumu, lanu viole, lanu viole. O lo oi ai se lanu tuufaatasi o petals.

O le laau e taua tele ma e manaʻomia ai le faʻafouina taimi o le aʻa. Faʻapenaina e fatu, fugalaau e fai ai ni fualaau aina po o ni tipi. E manaʻomia ai le faʻamalamalamaina lelei, fafagaina masani ma faʻamago.

Maualuga maualuga. Mo le tasi vaitau, e faaopoopo le laau i le 35-40 cm i le tuputupu ae.
E fuga mai le tautotogo i le autumn.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau lauiloa ma le faʻafouina taimi.

Mea aoga

E talitonuina o fuchsia, e ola i le fale, e fesoasoani i le faʻaleleia o le soifua maloloina i le tulaga o le maʻi o meaʻai, faʻamaʻi o le thyroid gland ma le endocrine. E fafaguina ai le uiga fatufatuaʻi i totonu o aiga, tatou te faʻaleleia lo tatou manuia. Faʻaauau le atinaʻeina o aʻoaʻoga. E vave ona maua e matua se gagana taatele ma tamaiti, o le lautele lautele o le fale e tutusa.

Mai le faamoemoega aoga, e taua le matauina o le lelei ma le lelei o le tofo o le fua. E mafai ona faʻaaogaina i foliga o siamu, ava malosi. Pipi fai meaai.

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

O fuchsia teuteu i totonu o potu e manaʻomia ai togafitiga faʻaeteete. I tulaga o potu, e seasea mafai ona tupu se fugalaau e sili atu i le 30-50 cm le maualuga. Ae maise lava le matagofie o le laau e mafaufauina i le taimi o le fugalaau. Criteria o le Lisi:

LuluI le taumafanafana, o le vevela e vaʻaia e 18-25 tikeri, i le taumalulu e tusa ma le 5-10 tikeri.
Faʻamamaga o le eaO se pasene maualuga o le susu e tatau ona faatumauina, faʻaauau i aso uma.
MalamalamaAlofa i le malamalama susulu malamalama. Aloese mai le susulu o le la, lea e ono mafua ai mu i le laau.
FaʻasaAotelega mai le paleti. I le taumalulu, paʻu, aloese mai le susu.
SooO eleele eleʻele eleʻele ma suavai lelei e talafeagai.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le taimi o le fugalaau (tautotogo-tautotogo) faʻaaoga le faʻamaʻiina o faʻamaʻi faʻamaʻi i le 2 vaiaso. I le taumalulu, aua nei faʻamaua le eleele.
SuigaE faia e pei o aʻa e tumu ai le fagu, i le amataga o le tautotogo. O le laau e faʻailoaina ma e manaʻomia ai le faʻafouina taimi.
TofigaFaaaoga ni metotia se lua - fatu ma tipi.
Tulaga TutupuE tatau ona ave le fagu i le ea i le taumafanafana ma aloese mai tupe. I le taumalulu, o le tuputupu ae lemu, pulupulu pine, faʻaitiitia le faʻasaina.

Tausia le fuchsia i le fale. Auiliiliga

Sei o tatou iloiloina auiliiliga autu.

Faʻamasinoga

Aumai le fuchsia mai le faleoloa i le fale, e tatau ona vave amata ona totoina i totonu o se fagu fou. A tulaʻi, matou te faia le faʻataʻitaʻiga:

  • filifili se eleele eleelea eleelea;
  • matou te faatumuina le pito i lalo o le ulo ma le tasi vaetolu o le faʻafefiloi vaʻavai, ona faʻatumu ai lea ile eleele i le ogatotonu;
  • matou te totōina se laau, faʻasusu i le eleele o totoe;
  • sasaa le tele o vai i le vevela o le potu. E mafai ona e fufuluina le eleele ma faʻalavelave minerale.

Manatua! Fuchsia transplantation e faia i se auala talitutusa.

Fuga

O le fugalaau fugalaau amata mai ia Me seia oo i le faaiuga o Aukuso. I le taumalulu, e tatau ona puipuia le laau mai le tuputupu ae, pine, ma o le isi vaipuna e toe maua ai le fiafia i faʻalavelave faʻavave. O fugalaau fugalaau fugalaau i le fale e mafai ona ese le lanu: paepae, piniki, mumu lanumumu.

Fugalaau fugalaau e tatau ona vave filifilia. I lona tulaga, o se fuga fou. E tatau ona faʻataʻitaʻituina ia meaʻai i le taimi o fugālaʻau ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina ai le bud buds.

Tulaga o le vevela

O le vevela e tatau ona tausia lelei. I le taumafanafana, e leai se maualuga e sili atu i le 25 tikeri, i le taumalulu o le vevela lelei e oʻo atu i le 15 tikeri. I totonu o se potu malulu, e mafai ona malolo fuchsia mai le vaitau o le taumafanafana.

Lafoaia

O le fugalaau o se tagata o loʻo nofo i le vevela, o lea o le maualuga o le manogi i le potu e tatau ona maualuga. Faʻatau se fale faʻamamaina, fufulu fuchsia i aso uma mai se masini moli. Taofi le ipu mai maʻa, ogaumu.

Malamalama

O se nofoaga mo se ipu e aoga le filifilia o se lagi lelei. Ae peitai, aloese mai le la susulu. Puipui le fugalaau mai faʻataʻitaʻiga ma suiga faʻafuasei i le vevela, a faʻapea o le a pauu fugalaau.

Faʻasa

Suavai, lea e faʻafefeina e se fugalaau, e tatau ona tu. E i ai se manatu sese e faapea o se fugalaau e fiafia tele e inu. E le o lea. E le tatau ona faatagaina le suavai. E ono mate le laau ona o le pala o aʻa. Sili atu le lelei e fai ai mea nei:

  • faatulaga ni taimi i le vaiaso mo se fatu o agaga;
  • fuga i aso uma le fugalaau. Vitamini ma laei pito i luga e mafai ona faaopoopo i le vai.
  • vai mai le apa, faʻafefe vai tele;
  • susu e sili ona lelei i le vaveao pe a uma le la.

Tele le lapoa

Pe a filifilia se ipu, e tatau ona manatuaina o fuchsia e le fiafia i le tele o saolotoga poʻo ni ipu laiti. O le faagasologa e tatau ona totō i totonu o se tioata faigofie. E pei o le totoina, faʻafeiloaʻi i se tamai ulo. I le aofaʻiga atoa, mo le tausaga muamua, e fautuaina le fuchsia e faʻafeiloaʻi ile 4-5 taimi. A maeʻa le tausaga muamua o le olaga, e masani ona toe totoina le fugalaau e le silia ma le tasi i le tausaga. E fautuaina e totō i totonu o se atigi ipu, e le o se palasitika.

Soo

Ina ia maua aʻa ma fuga le fugalaau i le fale i le vave e mafai ai, o le palapala e tatau ona aofia ai eleele, peʻa ma oneone. Faʻalauteleina le laʻau e maua ai le alavai lelei i le pito i lalo o le ulo. E tatau ona matala le eleele, e manaʻomia ona e tatalaina le eleele i lea taimi ma lea taimi. O lenei mea e maua ai le okesene i le aʻa.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Ina ia taunuʻu vave lau, ia fafagaina pea lou fuʻa. Lafuga sili ona aoga:

  • Nitrogen Fiafia mo laau laiti, aua e faʻaleleia ai le tuputupu ae malosi. Tuʻuina le laulaau lanu lanu meamata.
  • Potassium ma fugalaku. Faʻaleleia le tele o ovary o fugalaau i totonu o le laau. I le taimi o le fuga, e fautuaina e fufulu pupuu i le paluga o le vai ma le falu.
  • Fagalaʻau faʻatoʻa ma minerale. Fafaga faʻatasi i nai vaiaso uma, e le aofia ai le taumalulu. Fesoasoani e faʻamalosia le aʻa, maualuga maualuga.

Tofiga

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O lenei ituaiga o fugalaau o le fuchsia e sili atu ona fetaui mo tagata amata. O le taimi sili ona lelei o le amataga lea o le tautotogo po o le tuai o le taumafanafana.

  • O seleselega e tatau ona selesele i luga o se fale maloloina.
  • Vaavaaia le fufulia mo lau lanu samasama, meaola faalafua i le palapala ma i luga o upega. Fai mai talavou e iai ni nai laʻau ma fuga fugalaau e talafeagai.
  • E tipi ese le tipi i le maualuga o le 45 tikeri, tuu i totonu o se ipu vai ma tuu i totonu o se nofoaga malamalama, matou te faatali mo aʻa e aliali mai.
  • Po o le vave totoina i totonu o se ulo o le eleele, faʻamamaina palapala.
  • A o latou tuputupu ae, matou te tipi ese laulaau i le vaega pito i lalo o le au. O le faʻamaʻi mai le palapala e le salalau atu i le laau.

Tuputupu aʻe fuchsia mai fatu

A filifilia fatu i totonu o se faleoloa, faʻalogo i la latou aso e muta ai. E le sili atu i le 3 tausaga. Manatua - o le lūlūina o fatu, o le sili atu lea ona tutusa.

Lauina i le eleele mai le aso o Fepuari ia Aperila. E tatau ona malamalama le lalolagi. E sili atu mo nei faʻamoemoega le faʻatau mai o le faʻafefiloi maeʻa i se faleoloa fugalaau.

O le ipu e seleseleina e filifili i le lautele ma le pito i lalo e maua ai le faʻavevela vave o le eleele. Faʻaaliga i se nofoaga faʻapitoa. Vaitaimi vai, susu le ea. O le taimi mulimuli ane, tupu mai ma faʻamalosia ai fatu, totoina i totonu o se ulo.

Maʻi ma meaʻai

  • Lanu samasama i luga o laulaau - o se aafiaga faapena e mafai ona tupu pe afai o le mea o loʻo i totonu o le fufulu i totonu o se potu malulu. Manatua i le taumalulu, faʻafeusuaʻi le laau e faʻalelei. A uma, o laulaa e lanu samasama mai le suavai o le eleele. O le faʻamagoina o aʻa e mafai ona fesoasoani e foʻia le faafitauli. Tuu le ipu mo sina taimi lata ane i le mea vevela. Ona inu lea o vai mai le apa, aloese mai le tele o le eleele.
  • Brown i luga o laulaau Fuchsia - o le faʻafitauli e tupu ona o le solia o le puleaina o le faʻavaiina o le palapala i le vai. E le lava le suavai, pe leaga foi le malosi tele. Afai o loʻo aʻafia aʻa o le laau, ma o le aofaʻiga o laulaʻau ma lanu enaena e sili atu i le 70%, e tatau ona faia ni fuafuaga faʻafuaseʻi. Ave le laau i totonu o le ulo, faʻamago aʻa, tipi ese le pala. Faʻaliliu i se fanua fou, ona faʻamaʻaina lea ma vitamini ma faʻapitoa pito i luga. Faʻaitiitia le faʻamaina i le lua vaiaso muamua.

Manatua! O le aʻa e mafai ona pala pe a fafagaina mai le fagu o le ulo. Ia mautinoa e le tumau le vai mo se taimi umi, pe a talafeagai ai, faʻafefe le pan.

  • E le lelei le toto - O lenei faʻafitauli e mafai ona faʻafefe ai tagata fugalaau. Aisea e le fuga mai ai fugalaau, pe seasea pe puupuu foi? Atonu e tele mafuaaga.

Muamua, o le tele o le susulu o le la e aafia ai le vaitau o le fugalaau. Afai i le taumafanafana, i le taimi o le tuputupu ae, e le lava le malamalama, e le gata i lea, afai e le lava le vai ma le lelei le fafagaina, e mafai ona faaitiitia le taimi o le fugalaau.

Lona lua, o le maualuga le maualuga o totonu ole vevela i totonu o le taumalulu e leaga lona aafiaga ile taimi o le fugalaau. E le tatau ona i ai i le taumalulu, faatasi ai ma le amataga o le pumoomoo o le ao, faʻaleleia tele le fugalaau ma masani ai. O le usitaʻia o tulafono faigofie, e mafai ona e ausia fualaʻau fugalaau umi:

  • I le taumalulu, fafaga vave, faatulaga le fugalaau i se mea manaia, faatumauina le malulu o le ea pe a ma le 70%. Ina ia faia lenei mea, tuu le ipu mai le afi.
  • I le taumafanafana, tuu se fagu fufulu i totonu o se nofoaga lelei, faʻalautele le vai. O vaiaso uma e fafaga ai faʻamaʻi.
  • Fuchsia ua paʻu. O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave atonu o le le lava o le umi o le ao, le leai o se vaiinu. O le ea vevela foi e mafua ai ona paʻu lau laau ile lau. O nei tulaga uma e masani lava mo le vaitaimi o le taumalulu. Aua e te ita! Faʻatulaga le fugalaau mo le tele o moli eletise. Faʻaaogā se pamu moli poʻo se mea e faʻaalu ai le fale e faʻamaua ai le faʻamamafana. Fafaga ma faʻaleleia lau fugalaau i le taimi, ma o le a saogalemu i le malulu malulu.

Fautuaga! Aloese mai le malulu o le taumalulu, lea e mafai ona faʻavaivaia lou matagofie. Mo le faia o lenei mea, faʻapipiʻi pupuvaʻa e aliali i le taimi.

  • Buds ma fugalaau e pa'ū. O lenei faafitauli e mafai ona matauina i laau mo le tele o mafuaaga. Sei o tatou iloiloina auiliili ia punavai o mea tutupu ma auala e foia ai le faafitauli.
  • ata ma le vevela - o se tasi o mea le lelei e afaina ai tulaga o le laau. Aua le tatalaina le faamalama mo le ea, pe afai o le ulo ma le laau o loo i luga o le windowsill. Filifili se nofoaga ma le malulu mafanafana: alu ese mai faitotoa, fale puipui, matala tatala.
  • suia le tulaga o le ipu. E le fiafia o ia i suiga i le tau. Afai e masani ona e ave se fugalaau fugalaau mai lea nofoaga i lea nofoaga, ia sauniuni vave pe o le a amata foi ona paʻu mai pupuu. O le mea lea, ao faagasolo le vaitaimi o le fuga o le fatu po o le fua o se laau, aua le ave le fagu e oo lava i le fafaga.
  • faʻavaivai - e masani lava ona paʻu'ū le paʻu pe a le faʻafefeteina i le taumalulu ma leai se susu i le palapala i le taumafanafana. E tatau ona manatua e tatau ona e inu mai le paleti. A maeʻaeʻa le susu, ona faʻafefe lea o le fata ina ia puipuia ai le faʻaleagaina o aʻa.
  • leai se malamalama. Ina ia aloese mai le pa'ū ifo o lālā ma fugalaau, filifili se potu e faʻamalamalamaina moli mo le fugalaau. I le taumafanafana, e mafai ona e ave le ipu i fuchsia i le pusa. I le taumalulu, pe a faʻaitiitia itula o le ao, faʻapipiʻi se moli i tafatafa o le laau.
  • vevela vevela - afai o le ea e matua matutu pe, i se isi itu, susu, o le laau atonu ei ai faafitauli i le fuga. O le mea lea, ia tumau le vevela o le vevela (24-26 tikeri) i le potu o loʻo i ai le fugalaau. Fua o le suavai i le itiiti ifo i le 70%, mo lenei faiga faʻapipiʻi i aso uma ma se masini moli.
  • Lafoaʻi aloese mai le tafega ma goto i lalo - O se faailoga lea o le le lava o le fausiaina o le laau. Ina ia mafai e laulaau ona toe ave le tulaga saʻo, e tatau ona e tuu le fugalaau i lalo o se malulu malulu. Tuu le fagu i totonu o se apa i vai mo ni nai itula. I le lumanaʻi, e tatau ona e susuina le ea i totonu o le potu e tupu ai fuchsia.
  • Lea lanu samasama fuchsia. O le i ai o laʻau ma fugalaau e mafai ona faʻaalia ai se eseesega i le faʻafefe. Afai e te le fufuluina le fugalaau fugalaau i aso uma ma tuu le ipu i tafatafa o se punaoa mafanafana, o lenei faafitauli o le a tulai vave mai pe mulimuli ane. E le gata i lea, o le lagolagosua o laulaau e mafai ona lanu samasama ma mago pe a faaleagaina le aʻa. E mafai e le tagata solitulafono ona faʻaleagaina faʻainisinia poʻo gaioiga faʻamaʻi.

O isi faʻamaʻi e mafai ona mafua ona o le le faʻaeteete tausiga e ala i le gaioiga o meaola faalafua. Atonu e osofaia e le:

  • lapoʻa iniseti;
  • vavae;
  • aphids;
  • spider mite poʻo le papaʻe.

Ituaiga o fuchsia fale ma ata ma igoa

Fuchsia agalelei

Fuchsia matagofie - o se tamai laau toto e oʻo i le 1 mita le tele. Fugalaau e tafia foliga-logo, ma se lanu mumu lanu. O le calyx e fausiaina i le fa o le paluga o se pulu mumu. Corolla sili atu le puupuu nai lo le paʻu. O le lanu e masani lava o se lanu enaena paʻepaʻe.

Fuchsia Magellan

O le laau toto e oʻo i se maualuga e lima mita. Ae ui i lea, i le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai faʻamatalaga e oo atu i le 2-3 mita. O le atunuu moni o le ituaiga Magellanic o Amerika i Saute, aemaise lava Atenitina ma Chile. O laulaau e faʻaloloa, e oʻo atu i le 5 cm le umi. O veins o le lanu violē, o le pito o le laʻau faʻatasi ma vaitusi. Fugalaau e totō toʻatasi, e masani ona faʻaputuina le 4-5 vaega, faʻapala. O se foliga lautele, e pei o se toso, ma sina lanu mumu lanu moana. Petals i le pito i lalo ma se lanu moana lanumoana.

Fuchsia e manaia

Evergreen e afu ile 1-2 mita le maualuga. Halo Habitat - Mekisiko. O laulaau e telē tele, e oʻo lava i foliga. Latou te oʻo atu i le umi e oo atu i le 20 cm, o le lautele o le 10-15 cm. O le siakiina o se paʻu vavalafola lautele e oʻo i le 10 cm le umi. Inflorescences o le taʻaloga. E susulu lelei mai ia Iuni ia Aokuso.

Fuchsia Bolivian

Laʻau faʻasolosolo, fuga. Homeland - Amerika i Saute. E masani ona maua i Ekuatoa, Kuatemala, Bolivia. O le maualuga maualuga o le 1-1.2 mita. O laʻau e pei o le fuga e oʻo ile 15 cm le umi. O fugalaau e lapopoʻa, lapoa, mumu mumu.

Faitau nei:

  • Hoya - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Afelandra - tausiga ile, ata
  • Oleander
  • Pakhira - tuputupu ae ma tausi i fale, ata o meaola
  • Kalanchoe - totoina, totoina ma tausi i fale, ata o meaola