Soo

Faʻatatau ma metotia o meaʻai muamua

O faifaatoaga, e pei o tagata e tele a latou faufauga, e tele popolega. I le faaopoopo atu i le totoina o togafitiga ma le seleselega, latou te taumafai foi e faatumauina le eleele i le tulaga aupito sili ona "lelei". Ina ia ausia lenei mea, e tatau ona e iloa uma auiliiliga o lona gaioiga. Mafaufau pe o le a le auala na faʻaaogaina i le fanua, ma pe faapefea ona ese mai le tasi i le isi.

Metotia o gaosi masini

I auala faapena, o lona uiga o le aʻafiaga i luga o le eleele o vaega faigaluega o auala ma faʻalapotopotoga, lea e faʻaaogaina mo le gaosiga. Faatasi ai ma ia "ulufale" ua suia ai le eletise o le palapala ma o le fefeeseai o ona faavae e tupu. E fa auala e fa.

Fofo

A o le gaosiga o ogalaau o mamanu eseese, ua afifi le vaega (vaega pe atoa). E foliga mai e faʻafefiloi lau uʻamea i le vaalele.

Faatasi foi ma le "faaputuga", o ia auala e pei o le tatalaina, le seleseleina o le rhizomes ma le toesega o laau, faapea foi ma le faapipiiina o fugalaau e mafai ona faatinoina.

Aoao atili e uiga i le mulching ma le faʻaleleia eleele.

Tiller

O le igoa e tautala mo ia lava - o le galue ma le faʻaaogaina o tekinolosi e le faʻaaogaina e le o faʻatasi ma le tele o fegasoloiga eleele.

E taua! O le luluina e faia vave pe a uma le amataga o le tautotogo "pasi" seia oo ina uma le susu.

O sini autū o lenei auala - laiga faʻamalosi o se nofoaga, aveeseina o vao ma le saogalemu o le gaioiga o le vavae.

E te iloa? I nisi o Europa, seia oʻo i le ogatotonu o le 19 seneturi, sa faʻaaogaina ai taifau e avea ma malosiaga! E tele naua togitogiga ma ata vali, lea o loʻo faʻafeiloa ai e taifau ia kariota mamafa, uila ma e oʻo lava i tamai vao. E le gata i lea, i le vasega o le mataupu faavae o le "dog dog" (e tutusa ma le 1/10 hp).

Rotary

A faʻapea, pe afai e te manaʻo e fai se toniga i le tuufaatasiga o le polo o palapala. E mafai ona tuʻuina i le, ma le taunuʻuga o pasi muamua, o se mea e le ogatasi ma le "masini". O nei iunite o loʻo galue mo le muʻamuʻa ma faʻafefiloi.

Faʻatasia

O se ituaiga faʻafefiloi o auala uma ua taʻua. O lenei faiga e faʻaaogaina ina ia mafai ai ona faʻavave le gasologa i luga o le laufanua agavaʻa ma le "mamafa" fanua. E fetaui lelei mo le galue ma togafusi lelei - o lea ua faʻaolaina le taimi.

E te iloa? E ui i le eseesega o fua o faatoaga, ae o le mea e faamuamua i le taumafaina e tumau pea mo saito, sana ma araisa. O le faʻasoa o oloa na maua mai ia i latou, o faʻamatalaga mo le 60% o le aofaiga atoa o kalori na maua e le tagata.
O ia gaioiga e manaomia ai le i ai o ituaiga eseese o meafaigaluega, o le suiga lea ua avea ai le "tafe" sili atu ona lelei. Ona o lenei mea, o le eleele e sili atu ona fefiloi ma tatala. E ala i le faataatiaina o le "faavae" o le seleselega i le lumanai.

Faiga faʻavae togafitiga eleele

Sei o tatou amata i upu. O le lisiina o auala o le gaioiga autu o loʻo iai nei, o faifaatoaga ma faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai se "auala" o le 'upega tafaʻilagi e se masini faʻapitoa e faia ai se tasi gaioiga, ae na o ia lava le togafitiga autu o le eleele "faigaluega" o lona uiga o le pito sili ona loloto.

E na o le lua auala, ae e tatau ona iloiloina i auiliiliga auiliili (e le o se mea e sili atu ona taua).

Lotoina

O lenei metotia ua manatu o le autu ma e faʻaaoga lelei i le tautoulu, i le suōina. Meafaigaluega - palau. O le tele lava o taimi, e faia ai faʻataʻitaʻiga ma paʻu paʻu pe faʻaaogaina.

O loʻo iloa lelei e le aufaʻatautaia masini mea uma o latou faaletonu: afai e le faʻaumatia le muamua, o le isi lua e le faʻafeiloaʻi i latou i le auala sili. O lea e tatau ona e vaavaai mo fetuunaiga.

O le faʻaaogaina o se tagata poto e faʻaaogaina le mea e faigofie ai le galuega. Faʻatasi ma le suamalie autu, e pei o lenei:

  • O le kolisi e seti i le 8-10 cm ma se lautele pe tusa ma le 2/3 o le tino galue. O lea e aveesea ai vao ma otaota, ma vave ona paʻu ifo i lalo.
  • O le suauʻu lava ia e faʻalauteleina i le 20-22 cm ina ia mafai ai ona faʻaleleia se palapala mama mama, lea o le a faʻafefe ma pefu ai "ulu" ua uma ona uma.
O lenei metotia ua manatu o se tulaga masani, e mafai ai ona e puipuia le fanua mai le afaina. Vaega taua ma le faailogaina. O le mea moni o le tuʻuina atu o palau e faʻapipiʻi le fasi pepa i le taumatau. Afai e te amata mai i pito o le "patch", e te maua se fesoʻotaʻi, ma i le amataga mai le ogatotonu o le a e maitauina se selu uiga ese.

E taua! O se tasi o uiga pito sili ona taua o le suotosina o le tetee o le toso. Afai e te faia e aunoa ma ni auala taufaasese, o le lautele o le pipii, o le tetee ma le mafiafia o le palapala, faapea foi ma le numera o fale faigaluega o loo amanaia. O nei faʻamatalaga uma e manaʻomia e faʻamaonia muamua ao leʻi faʻatauina.

E sili atu faʻalelei suiga toe teuteu e mafai ai ona e alu e aunoa ma se faʻalavelave, e aunoa ma le "soli". Faʻaaofiofia le loloto o le manaʻo, ia maua se lamolemole lamolemole e aunoa ma ni taʻavale ma ni togavao.

Faʻamalie le tatalaina

O le suaina eleele leai se fanua e faʻaaogaina i vaega eleele lalata, o le mea lea e toetoe lava o le avanoa e tasi e faʻasaoina ai tagutugutu seia oʻo i le autumn, ma tumau ai le susu i le taumalulu.

O loʻo faia i le tautoulu, faatasi ai ma le fesoasoani a le ogaumu poʻo le faʻapalapala ile laulau e manaʻomia. O le faʻaleleia o mea loloto e fai ai se galuega lelei. E le liliu le pito i luga, ma pasia le vaega galue o le masini i le maualuga o le 27-35 cm (e faalagolago i le fausaga o le palapala ma lona masima).

I le tulaga lelei, o le pito i luga o le "taamilosaga i totonu" o le lalolagi e tatau ona avea ma se laina i le tulaga o le tupu mai o aʻa o laau toto. Afai latou te nonofo mo le taumalulu, o le a leai se matagi e mataʻutia mo le fanua, ma o le a faʻaleleia le susu o meaola ninii e tumau ai paleni lelei.

I le tele o eria ma eleele eleʻele, na o paʻu-faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le auala muamua. O le gaosiga Ploskoreznaya ua faʻaitiitia i le loloto o le 8-15 cm, o se tagata patino ua filifilia e faavae i le tulaga o le palapala ma lona susu.

Faʻataʻitaʻiga o togafiti

I totonu o lenei vaega, o agronomists e aofia ai ituaiga uma o "penetrations", lea e faia i totonu o le 10-16 cm, e faʻaaoga ai na o le polo pito i luga. E tele auala tutusa. Latou te lauiloa mo le mea moni o nisi ituaiga meafaigaluega e mafai ona faʻaaogaina mo le gaosia e auala eseese.

Faʻatauga

Laʻasaga faapitoa o le "tietiega", lea e aofia ai le loloto o le sili atu i le 10 cm.

Faʻafeʻaiga o le tele o lauʻeleʻele e amata i le tautotogo, pe a maeʻa le kiona. O le mea lea e sili atu ona leaga le lumps ma o loʻo faʻapipiʻi le faʻailoga o le fanua. I le taimi lava e tasi na faʻaulu ai le paluga i le taimi o le taumalulu. O le filifilia o meafaigaluega e oʻo mai i le faʻamatalaga o se afaina talafeagai. E iloga i latou i le ituaiga o galuega. O masini e faʻaaogaina ai masini e faʻaaoga, lea, i le itu, e vaevaeina i le malamalama, ala ma mamafa. Olela ma le net harrows, lea e faasolosolo malie ona suia e faila, e itiiti lava taimi e ave ai.

Ia faʻamautinoa e le pipii le taʻavale, faʻaauau ona galue. O loʻo i ai se tasi o faʻataʻitaʻiga - o le suʻega e filifilia i se taavale na siakiina (o loʻo i ai se laiga maualuga).

Faamasani oe i le MT3-892, MT3-1221, Kirovets K-700, Kirovets K-9000, T-170, MT3-80, Vladimirets T-25, MT3 320, MT3 82 traketi, lea e mafai foi ona faʻaaoga mo ituaiga eseese o galuega.
Ole maualuga poʻo le mamafa mamafa o laufanua e leʻi faʻaaogaina e pasia ile 1 pe 2 ala. Filifili le filifiliga "faalua", taulai i le laina lona lua. Taumafa o le taumalulu "tietiega" i luga o togalaau, na o le 1 ala.

O le tulaga lelei o le galuega e fuafuaina i vaega nei:

  • O le maualuga e tatau ona tumau.
  • Ole lapisi ole sili atu ile 4 cm.
  • Ua aveese atoatoa vao.
  • O le leiloa o mea totō e le sili atu i le 3% (o le harrow e masani ona maua se vaega o laau).

Disak

O le mea moni, o le tatalaina lea o le "pito i luga" e ala i taʻavale papa poʻo vao. Faʻasolo i le aofaʻi o auala e leʻi totoina, ae mafai ona faʻaaogaina i le tausiga o meaʻai o le alfalfa ma isi faʻatoʻaga.

E taua! E mafai ona e fetuunai faʻasalalauga o le osofaʻiga o le "fou" i luga, e taulaʻi i faailoga faapitoa. E faʻaaogaina i tafatafa o luga o le pu. Mo gaoioiga faʻapitoa, e tatau ona faʻamautu lelei le disc i le vaega lanumeamata.

O eleele palapala e maua ai manaoga tutusa o mea tau eletise e pei o le amio o le paʻu (sei tatou talanoa i lalo ifo). Manatua o le parakalafa pito sili ona taua o le mea lea e taʻua o le osofaʻiga o le vaʻa faigaluega e fesoʻotaʻi ma le itu o le sasa. Faʻaali atu i le "puʻe" le loloto o manaʻoga, aua nei galo le fefiloi o le palapala.

Totoina

Faʻaavanoa le vavalalata ma le faʻafefiloi o le palapala ma faʻalauteleina. E fesoasoani foi i le aveesea o vao. Faatasi ai ma mea taua o lenei auala, o le faaleleia lea o le paleni o le ea o le lalolagi ma le sili ona manaia.

O ia gaoioiga e lua ituaiga:

  • Malolosi (o loʻo totogo ma totoina muamua), o loʻo faʻatautaia ma le auai o le faʻamalosia o le vaomatua;
  • Faʻaaliga. E mafai ona faʻatinoina i le vaitau e ala i le faʻatulagaina o vaega faigaluega o le masini i le lautele lautele. E masani ona faʻaaogaina Hillers (faʻapitoa e talafeagai mo laʻau e maua ai aʻa).

O le mamafa autu e pa'ū i "paʻu" (nifo) o le galue vine. O le loloto o le "tamoe" e faalagolago i la latou ituaiga. O le mea lea, mo le masini faʻatasi ai ma faʻamatalaga, o loʻo faʻaalia ai le 12 cm, ao le pito faʻamalosi o le a "tanumia" e tusa ma le 18 cm.

Mo le faʻaleleia o fanua laiti, e faʻaaogaina e le au fai togalaau le krot Krot ma le konekarate a le Tornado.
O le galueaiina o le eleele ua leva ona avea ma masani masani o le gaosiga, e mafai ona vaaia e tusa lava pe i totonu o ni togalaau laiti, e "tapenaina" i taavale afi. O mea e manaʻomia e faigofie lava:
  • Faʻalogo lelei i le loloto (maualuga "salalau" e le silia le 1 cm).
  • Le i ai ni paluga i luga o le fanua (e mafai ona faia i le 1 cm).
  • O tipi po o nifo e tatau ona i ai i le vaalele lava e tasi, e aunoa ma le faʻalavelave.

O lea ituaiga taotoga e le faʻatagaina ai se avetaʻavale faʻapitoa vaʻaia, ao le tagata e ana le motoblock o le a galue i tomai tau pulega (ina ia le "motusia" le iunite).

Fua o tagutugutu tagutugutu

O le faʻamalo ma le faʻafefiloi o le pito i luga i lenei tulaga ua tuʻufaʻatasia ma le veleina o vao ma, o le mea moni, o le mea e totoe. Latou te oʻo atu i totonu (e oo atu i le 18 cm), lea e faasolosolo lava ona pala.

I le taimi lava e maeʻa ai, o le a amata ona ola le fatu laau vao - ua ufiufi le fanua i ni vaovao fou. E le o le fefefe, i ni nai vaiaso talu ona uma le peeling, o le togalaau ua suatia i le loloto o le 23-30 cm. I le taimi lava e tasi, o le tipi i lalo o vao vao e alu ifo i lalo i le fuga.

E foliga mai e faigata, ae i le toe foi mai, e lua laulau o faʻamaʻiina ua uma ona maua, ma o se faʻasoa saʻo lea i luga o laei. E filifilia e le au faifaatoʻaga e faʻatusatusa i le tele o le fanua (o se masini masini e lava mo se masini laʻititi). O lona tulaga foi e amanaia - faatasi ai ma nai tamai otaota o le ai ai se fofuga papaa e seti i le 12 cm, ae ina ia mafai ona taulimaina le tele o vao, e tatau ona nonoa le togavao i se avetaʻavale ma se masini uila (18 cm). Mo le mamafa o palapala, e ave ai se taʻavale fatu ma se fasi osofaʻiga.

Ua faailogaina le fanua i luga o peni, o vaega taua uma (maa, lua ma paluga) e faailogaina i faailo. O le vasega o loʻo i luga o le fatuina.

E taua! O le a aoga pe a oʻo i le vaeluaga o le pupper disc a mafiafia 0.4-0.5 mm (ae le sili atu). Laititi pito i luga o le chamfer - e le itiiti ifo i le 12-15 mm.
O le maualuga o loʻo i ai manaoga nei:

  • Le lava "poloka" o se plowfield poʻo se masini pe a faʻatulagaina.
  • Laʻau maualalo maualalo (e oo i le 2 cm).
  • E sili atu i le afa o le tagutugutu o saito.

Faʻasolo i totonu

E leai se mea e sili atu nai lo le taulimaina o taavale. O se taunuuga o sea galuega, o le lalolagi ua faʻatulagaina, o poloka na totoe o loʻo malepelepe, ma i luga o le lamolemole eleele o loʻo faʻapipiʻiina ai luga. O le auupega autu o se ala. E tele ni ituaiga:

  • lamolemole;
  • lipine;
  • faʻanoanoa;
  • tatagi;
  • pine-spurs.

O nei oloa uma e aofia ai vasega tolu mamafa - malamalama (faatasi ai ma le mamafa o le 0.05-0-0 kg kg / sq. Cm), ala (0.3-0.4) ma le mamafa (0.5 kg / sq. Cm) . E i ai eseesega i le numera o vaega - tolu-vaega e manatu o le filifiliga sili ona lelei, ma le sili atu i le 50 cm.

I luga ole eleele e masani lava ona susu, e mafai ona faʻaaogaina taʻavale i le gasologa o le vaitau: ao lei lulu, i le taimi ma le taimi. Ae i luga o le susu, eleele mamafa, o le rink e leai se aoga - o le a sili atu le faʻatusatusaina o le "vershok".

E faʻaitiitia le faʻapiliina i le vaʻavaʻavaʻavaʻavavevave i le maualalo o le vevela (8-9 km / h). Faʻalagolago i le setete o le fanua ma le taimi o ituaiga eseese o loʻo faʻaaogaina:

  • Lauiloa le taumalulu taumalulu "pasi" taavale solofanua.
  • Aumai le paluga 'aveʻese' uili 'uili.
  • O le faʻailogaina o togafitiga e faʻamaonia.
  • A o le lūlūina, e fautuaina e ave se seevae lamolemole, lea e lelei mo fatu laiti.

Malovanie

Faʻasalalauga, faʻapitoa o le taʻavale. O le galuega e tutusa - e faʻaleleia ai le eleele, ma i le taimi e tasi e le faʻamalosia ai le tele.

Nai lo o se mamanu malosi aisa, e pei ona taua o le laʻititi o loʻo faʻaaogaina. O le paʻu o le umi o le faʻatulagaga ma se lautele pe a ma le 20 cm (ma le mafiafia o le 10). O ona pito e pipii atu i le avetaavale ma le lua laau.

E te iloa? I totonu o le Chamber of Measures and Measures o loʻo i ai se faʻamatalaga "paʻu" o le lalolagi uliuli. O se mea fia iloa na faia lenei suʻega i le va o Voronezh.

Aʻo alu, e faʻanofo ma fetogi ni pupuʻu tetele, e momoe i pupu na tuʻuina e latou ma vavae ese ni nai pito laiti. O le auala sili mo le faʻaogaina atili o le fanua, masani ona faʻaaogaina i le sauniuniga o le faʻaleleia o vai.

Loʻo

E tutusa lava sini e tasi e tulituliloaina e ala i le auala o le faimalaga. O "mea uma" - otaota ma pa puipui, lea e fesoʻotaʻi i filifili. E masani ona i ai le "toso" ma nifo o loʻo tuʻuina i luma o le faʻailoga. I le pito i luma o le pupuʻu, i luga o le papa mafolafola, o loʻo tu ai se mea e pipii ai ona nifo. O lenei masini "e tapunia ai le susu" i le tautotogo, e tau le mafai ona faatali, pe a maeʻa le faʻaogaina o luga o luga o luga o se eleele eleʻele. O le fiber harrow with the harrow e taua tele mo le tausiga o fua papaʻu ma fatu e manaʻomia ai le eleele sili ona lelei. Faatasi ai ma i latou - suauu ma suka.

Totoga faʻapitoa

A o faifaatoaga i tulaga faigata, e tatau i faifaatoʻaga ona galulue i fafo o le pusa. E tupu mai o masani masani e fesoasoani tele, ma e tatau ona e aʻoaʻoina ni tomai faʻapitoa i le auala.

Punk e suatia

E faʻaaogaina e faʻalauiloa atu ai i le fesuiaiga o suauu ma sod-podzolic. O se filifiliga sili lea mo i latou o loʻo fuafuaina aʻoaʻoga mo aganuu faʻapitoa.

E taua! I totonu o faifaatoaga laiti, o tamaiti laiti e faia e le tagata lava ia, o loo maua pea i luga o se laupapa laupapa ua nonoa i le uʻamea. O faʻamanuiaga o se "rationalization" i luga ole nofoaga - oloa faʻapenei e le faigofie ona tuʻuina atu (o se mea sao, maua o le mamafa).

O le tulaga masani o le suotosina e le o se fesoasoani iinei - latou te faia se fausaga lua-tone ma se pulou tipi. O le suotosina e loloto, e oo i le 40 cm. I le taimi lava e tasi o le tatalaina o le "pito" ma le afifiina o le pito i luga.

Afai e te vaʻaia vao ma na o le pito i luga, aʻo e taamilo i lalo o le eleele maualalo, e mafai ona e faʻamamaina lelei le vao vao vao.

Tolu le felafolafoaʻi

Tolu tolu o loʻo faʻaogaina mo faamoemoega tutusa. O le loloto iinei e sili atu (e oo i le afa mita). E na o le pau lenei o le ala e toe faʻafoʻi ai i le ola le masima masima. O le suauu e "tolu-storied" foi. I le taimi o le "fuaitau," o le vaega agavaʻa o le eleele o loʻo totoe i le pito i luga, ma le lua o vaalele maualalo maualalo. O le iʻuga, o "falesa" e faʻapipiʻi le polo, o le mea lea e faʻaaogaina ai meaʻai, ma o le tulaʻi mai o vao fou e toetoe lava a le mafai.

Fuafua le suotosina

Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua totoina ai oneone oneone, latou te saunia ai le eleele mo fua o laau (e aofia ai fualaau aina). Tulaga maualuga - i totonu o le 50-70 cm.

A o lei aveina se moa ma nifo nifo i totonu o le palapala, ona toe iloilo lea o mea lamatia. O le loloto o le suotosinaina e le talafeagai mo le galue ai ma vaega mo fatugala poʻo aʻa. E le mafai foi ona e umia i luga o le eleele ma se maualuga maualuga o le vai i lalo o le eleele - o le a mafua ai le toe faʻaleleia.

E te iloa? I le setete o Amerika o Alabama, ua faatuina ai se maafaamanatu i le faapaologa. O lenei meaola na faamalosia ai le aufaifaatoaga e lafoai le gaogao i le selau tausaga talu ai (iniseti na 'ai uma fua). Nai lo lena, na amata ona latou totoina ni paʻu, ma ua sili atu ona aoga. O lea la lenei maafaamanatu - E le o se mea faʻafefe, ae o se faʻaaloalo i le manuia.
Manatua o le suotosina e le o ni laupepa aupito sili ona lelei, lea ei ai foi sona aafiaga leaga i le gaosiga o oloa. I lenei tulaga, o le mulimuli ane faʻaaogaina o le tele o le faʻala, o le a toe faʻafoisia ai paleni paleni.

Totogi

O le faʻafeiloaʻiga o loʻo faʻamoemoe e faʻaleleia le faʻaleleia o alavai o loʻo i luga o tumutumu. O se naifi faapitoa po o se mea faʻapipiʻi solo e faia ai le loloto o le 40-60 cm (i luga o faʻatoʻaga).

O le va i le va oi latou e faʻatonutonuina ma se mata i le natura o le natura masani. Mo le eleele malogo eleele o le a 1 m, afai o loʻo i ai pea le susu, e mafai ona e fua ma 1.5 m.

Faʻasalaga

Faʻaleleia le faʻaleleia o alavai ma faʻatonutonu ai le faʻaauau. O masini faʻapitoa e tuʻuina i luga o le suavai, o le mea lea e mafua ai meaola o manu i le loloto o le 30-35 cm O le umi o ia minks e masani lava e le sili atu i le 8 cm. A o lei alu, o le alavai e seti i le lautele o le 1 pe 2 m.

E te iloa? O le faʻataʻitaʻiga muamua o le galulue faʻatasi ma le lalolagi atoa, o le Kolumbus exchange exchange. Ina ua maea le mauaina o Amerika i le Lalolagi Tuai, faatasi ai ma isi mea, na amata ona latou faaulufaleina mai sana ma pateta. Индейцы, в свою очередь, с удивлением взирали на невиданные доселе рис и капусту, рожь и фисташки.

O ia galuega o loʻo faia i le tautoulu ina ia le mafai e le kiona faʻavaitaimi ma le kiona ona tafia le eleele - o le a alu ifo le vai i ni ato faapitoa. O lenei ua e iloa le auala e taulimaina ai au fuafuaga. Matou te faʻamoemoe o le ae filifilia le sili ona talafeagai mai le tele o auala eseese. Faamaumau faamaumauga!