Tomato ituaiga

Tomatoes "Pink Elephant": uiga, totoina ma le tausiga

O le vaaiga i moega ma tamato tetele ua totoina i luga latou e fiafia i le toatele. O le vaaia o se "togalaau" faapea, e masani lava ona faamumu e le au fai togalaau le manatu e faia se fua tele i se tamai vaega. Ae o le fuaina o fualaau lapoa e manaʻomia ai le tele o le galuega, o lea e tusa lava pe leʻi faatauina ni fatu e fautuaina e fuafua ou malosi ma gafatia.

Mafaufau i mea manaia tele laʻau "Pink Elephant", ma pe o le a le mea e foliga mai ai o la latou togafiti.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

O le vaitau lea o le vaitau o le vaitau, lea e iloga i le tetele tele o vao ma fua. O le laau toto e oʻo i le 1.3-1.5 mita le maualuga. O laulaau e laʻititi, lanu meamata i lanu, e pei o se pateta. O le lanumeamata lanumeamata o loʻo tuputupu ae i se saoasaoa talafeagai, ae e le mafai ona e faia e aunoa ma le faʻaauau.

I le maeʻa o le 110-115 aso talu ona 'fatuina' fatu, 'ona aliali mai ai lea o fua muamua i le togavao, faʻaputuina i sina vaega itiiti (3-4 vaega). O le mamafa o le mamafa mai le 0.3-1 kg. O le fua tele i luga o lala laititi. E iloga i latou i se lanu piniki piniki mafiafia e aunoa ma ni pulu po o ni fusi. I foliga vaaia, o nei fualaau faisua e lapotopoto, ae faifaimalie, ma i le vaega o le ala, o le auivi taua e manino lava ona iloa. Afai e te tipiina se tamato, ona e iloa lea o fatu o loʻo i totonu e laʻititi, ma i luga o malologa o lobelu ei ai vaega o suka.

E taua! Ona o la latou lapopoa, o nei tamato e le talafeagai mo le faʻasaoina.

O mea manogi e maua i le maualuga: faʻataunuʻu, pulupulu tino i luga o le faʻataʻitaʻiga e foliga mai e suamalie, e aunoa ma le "inosia" o loʻo i totonu o le tele o ituaiga. Ae o le paʻu, e leaga tele, ae i le faʻamaoni - e aunoa ma se faʻaletonu le aoga.

Malosiaga ma vaivaiga

O se laau e iai se faʻamatalaga, o se mea sili ona fiafia i tagata e ona fale ma togalaau. Ae e oʻo lava aʻo leʻi faʻatau fatu, e taua le taulaʻi atu i malosiaga uma o le ituaiga ma ona vaivaiga. A aunoa ma se taʻua, o le uiga o le a le atoatoa, o lea o le a matou taumafai ai ia iloa tonu po o le a le mea e lelei i le, ma le laʻititi o isi tamato.

Faʻaauau

Faatasi ai ma le tele o finauga mo le sili ona taʻua:

  • fua tele;
  • naunau tele;
  • tino mafiafia;
  • maualuga gaosi (3-4 kg mai se vao);
  • umi umi o le ola ma maualuga le mafai ona feaveai (ona o le pisa);
  • lelei le puipuiga i, e aofia ai le afaina;
  • tetee i osofaiga o manu. E seasea ona lamatia i latou "tagata maoae."
E tele naua mea lelei, ae o le "elefane" o loʻo i ai ona toso.

Vaʻai ia ituaiga o tamato e pei o: "Red Red", "Cardinal", "Golden Heart", "Aelita Sanka", "White filling", "Persimmon", "Barefoot Bear", "Yamal", "Sugar Bison" "Leolele Laveʻa", "Gina", "Rapunzel", "Samara", "Laiti Uila Laiti" ma le "Mikado Pink".

Faʻasologa

O tagata ua i ai le poto masani iloa o ituaiga tele e manaomia le tausiga faifai pea. O loʻo faʻaalia i le manaʻoga:

  • faia masani ma le faʻaeteete o se vaomatua (pasynkovanie, shtambovanie ma garters);
  • taimi e faʻasusu ai ma faʻasusu. Le tuʻuina atu, lea e asiasi i ai i le vaiaso, o tamato e manino e le fetaui;
  • tuʻuina atu tulaga o le vevela. O fuamoa tetele ma o latou fua o loʻo tumau pea le lelei o laau totō.

E te iloa? I le tautoulu o le 2014, o le Guinness Book of Records na faʻafouina faʻamatalaga i le tele i totonu o tamato tupugo. Na aveese e Dan McCoy mai Minnesota se tamaʻitaʻi lapoa 3.8 kilokalama! Seʻi oʻo mai i lena taimi, o le tumato aupito sili ona tele na manatu o se fua e fua i le 3.5 kilokalama (o lenei faamaumauga na tumau mo le 28 tausaga).

Afai o ia faigata e le fefefe ese ma o le faaiuga e ave le utaina e tumau pea e le suia, e mafai ona e teuina fatu.

Tuputupuina o laau

O le algorithm mo le galue ai ma mea e gaosia i le fatu o le mea sili ona taatele, o se "tulaga masani" e faia i tausaga taʻitasi e le fia miliona o faifaatoaga. O nisi tomai faʻapitoa e le manaʻomia iinei, vagana ai lena saʻo, faatasi ai ma le malamalama i uiga o le galueaina o le ituaiga.

Totoina o aso

O fatu e sili atu ona amata i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Mati. O le lūlū muamua atonu e le manuia - o le "Fepuari" ipu (aemaise lava i itu i mātū) atonu e leai se mea avanoa. O se matafaioi tāua e faia e ala i fafo, aemaise lava le tau. Afai e mafanafana le fale ma ua maeʻa le la, e mafai ona e sauni mo le galuega. Ae o ni maʻa mafanafana, faatasi ai ma le "taumalulu e faavavau" i fafo atu o le faamalama, o le a le o le "amataga" sili ona lelei, ona faaosofia ai lea o le alualu i luma e tatau ona e liliuina le moli mo se taimi umi.

Malosiaga ma palapala

E pei o se fagu, o potopoto tetele ma puʻe faʻavaivai po o pusa lapopoa faʻatasi ai ma faʻapaʻu manino e fetaui. O le auai o se palatusi e faʻatagaina.

E taua! O fualaau e taoto i le 60-65 aso aʻo lei totoina i le laufanua. O le taʻiala lautele lea e taliaina, ae mafai foi ona faasaʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le tau "vagaries").

O le eleele lelei o le afa o le taua. E faʻatau atu i faleoloa, ae mafai ona e saunia le mea e fai i ou lava lima:

  • E fefiloi le eleele togalaau ma le humus i le tutusa. O le humus lea ua ave, o le susuga fou o le a na ona susunuina fatu mama;
  • mo le sili ona lelei e faʻatumu ai se apa o le vaitafe o le oneone poʻo le pefu laupapa (2-3 cm o le a lava). Ia mautinoa ia faʻafefiloi i le palapala seia lelei;
  • i le pito tonu lava, o le palapala i lalo o laau totoa ua pupuʻu.

Fatuina sauniuniga

Pe a faʻatau se taga o fatu, faʻalogo i lo latou "matua" - o le sili atu o le germination e maua mai mea na aoina 2-3 tausaga ua mavae.

E te iloa? I le 1822, o se motu o le faitau afe o tagata na potopoto i le faamasinoga a le aai i Salem, New Jersey. O le mafuaʻaga o le: i luma o le motu o tagata maofa, na 'ai e Colonel Robert Johnson se pakete pati atoa, lea na manatu i ai i lea taimi. I le maofa o tagata na matamata i ai, na ola le daredevil, ma o le amataga lea o le "toe faaleleia" o tamato.

Le amataga, o loʻo suʻesuʻeina ma le totoa, lafoai mea leaga. Mo le sili atu le mautinoa, o le "autasi-tagata" e mafai ona tofotofoina i se auala faigofie. O fatu mo le 30-40 minute e tuʻuina i totonu o se koneteina e tumu i vaivaiga vaivai o le potassium, ma siaki a latou tali. O i latou oe na o atu i le pito i lalo, e mautinoa lava e talafeagai mo laau. I le taimi lava e tasi o loʻo faʻamaʻiina i latou.

I le taimi lava lea ao le i luluina, o le mea ua filifilia ua faʻamaluluina mo le 8-12 itula i faʻafiafiaga faʻapupulaina o le tuputupu ae. O le tele o taimi mo nei faʻamoemoe e faʻaaogaina ai na fatuga:

  • "Kornevin" (1 g o le paʻu ua lava mo le 1 l o le vai);
  • "Zircon" i le fua faatatau o le 1-2 pa'ū mo le 300 ml vai;
  • "Epin-extra". O le lua pea o mataua ua faʻafefeteina i le 100 ml o le vai.

O vailaau aupito sili mo tamato o le: zucini, kukama, kāloti, kapisi, pi ma le pasili.

Lauina o fatu: le mamanu ma le loloto

O fatu ua togafitia ua totoina i totonu ua uma ona vela ma saunia le eleele.

Mo le lumanaʻi lumanaʻi "elefane" e maua ai se vaitaimi i le va o fatu o le 2.5-3 cm. I totonu o pusa lapopoʻa e fautuaina ai e tu i se laina avanoa 3-4 cm.

O le loloto o le pu e mai i le 1.5 i le 2 cm. A uma ona totōina, ona fufulu lelei lea o fatu i le palapala, ma vave ona mulimuluina i le vai mafanafana e faʻaaoga ai le pulumu. Ona ufiufi lea o le atigipusa i tioata manino, tioata poʻo le ata (e le tatau ona paʻi i le eleele).

Tuutuuga mo le totoina

O loʻo mafai ona tuʻuina atu faʻamalosi i laʻau i se nofoaga mafanafana, mago. A o leʻi oʻo mai le uluaʻi tupu, o le a lelei le vevela ile 18-20 ° C. I lenei taimi uma, e seasea aveeseina le ata tifaga (na o le tuusaunoaga o le faasusu).

E foliga mai e masani ona tulaʻi i le 7-10 aso. Ona aveese lea o le ufiufi, ma ave le pusa i se nofoaga ma se vevela tumau o le 15-17 ° C. A maeʻa le 6-7 aso o ia ituaiga o "hardening" e mafai ona toe faʻafoʻi i totonu o le potu ma masani ai le vevela mo le fale.

E taua! A o tausia le laau i lalo o le tioata, ia mautinoa ia aveese faʻamalosi o condensate mai puipui o le fagu po o le fagu.

O le mea moni, o manaʻoga autū mo lenei vaitau e tele le malamalama ma faʻafefeteina le malosi (mafanafana, ae le o le vevela).

Totoina o togalaau

E faʻavaivai i lalo i fua tutusa: faʻamautinoa le paleni o le vai, vevela ma le malamalama.

E le tatau ona nutunia le palapala, ae o le susu o le mea e le manaomia e le manaomia. I lenei taimi uma e tatau ai ona pamu vai, nai lo le sasaa i totonu o se vaitafe saʻo (lea e malepe ai le eleele ma mafai ona fufuluina fatu).

E te iloa? I le 2003, na toto ai e Rob Baur se tamato i luga o se fasi tapaa. O le mea na tupu o le hybride na taʻua o le tomacco.

O lea e taua le "puʻe" le paleni i le va o le malamalama ma le vai - afai e le lava le malamalama, ona faʻaitiitia ai lea ole taimi ole fafaga.

O se isi mataupu o le filifiliga. E faia i le maeʻa o le fualaau "tatuʻi solo" se pea o laulaau moni. E faia i le auala lenei:

  • Ua fufulu ma le faaeteete ia laau i se pusa tele. Ina ia aua neʻi faaleagaina le meaʻai, taofi i latou e le vae;
  • pe a uma ona aveese le laau mai le palapala, faʻapuupuu le faʻaogaina o le ogatotonu ile seleulu, ma le totoe e tusa ma le 2/3 o le rhizome atoa;
  • i totonu o le "fesiitaiga" o le ipu, e lelei le papaʻu (tusa lava pe i le maualuga o le tulaga tuputupu ae, lea e lagona e sili atu nai lo le aʻa). O le laau e mafai ona "vavaeeseina" ma le 4-5 mm le loloto nai lo lenei faasino tusi;
  • faʻafefe faʻafefete, faʻafefete fatu i le eleele;
  • E tumau pea le sasaa ma ave i se nofoaga paolo (mo 2-3 aso).
A uma ona pikiina, faʻaauau le faʻafeusuaʻi masani. E mafai foi ona e faia sina vaega tele o fugalaʻau moli mo tamato. Vaavaai i fuamoa - afai o le tele o pulu e lapotopoto pe pale, e mafai ona e fafagaina i latou i sina fua o le soona elemene (o lo o iai se aafiaga lelei i le tuputupu aʻe o le lanu meamata).

A o leʻi faia lenei mea, faitau faʻasinoala pe fefaʻatalanoa ma le tagata faʻatau - "vevesi" e leaga foʻi.

Totoina o laau i se nofoaga tumau

Ua uma ona "taofiofi" tomato ua tupu malosi ma fiafia i mata, ma o le kalena e faamanatu ai o le masina mulimuli o le tautotogo ua na o le tulimanu. Ua oo i le taimi e sauniuni ai mo le tulaueleele i nofoaga tatala.

Tuutuuga o le totoina

O le televavevave o le galuega e le aoga - e tatau ona faʻatali seʻi oʻo i le faʻalavelave faʻafefe faifai pea e leai se mea.

Ae o le ituaiga o vevela vevela e matua maʻaleʻale lava i le faʻavevelaina o le eleele. O le mea lea, o le taimi sili ona lelei e faʻafeiloaʻi ai i moega avanoa o le a oʻo lava i le faaiuga o Me - o le amataga o Iuni (tusa lava pe i ai le maualuga o le tau). E le mafai ona e faatali, totoina tomato i le amataga po o le ogatotonu o Me. E ui lava i ia tulaga, o laau toto i luga o le saite, e manaʻomia le ufiufi o le ata tifaga.

O le auala pito sili ona faigofie mo tagata e ona le tupe faavae, greenhouses - o le "elefane" e mafai ona siitia iina i Aperila.

Polokalame sili

O le tele o pu mo laau toto e iloa e soo se tasi na te feiloai i le totoina o tamato - mo le "umi," e te manaomia e eli se pusa faatafafa ma itu o le 20-25 cm.

E taua! I le lua ua maeʻa, e mafai ona e sasaa le 100 g o le pefu po o fuamoa fuamoa fuamoa, lea e fafaga ai aʻa i le calcium.

Ae o le polokalame lava ia, o lona uiga o se vavae o le 50 cm le umi i le va o vaovao o le 40-45 cm. O lona uiga, mo le sikuea sikuea. m e mafai ona tuʻu 2-3 vine (fa i luga o sea "latka" o le a vavalalata).

Vaega o le tausiga ma le galueaiina o agrotechnology

O le faʻatupulaia o le faagasologa e fetaui ma le masani masani mo tamato uma. Peitai o le tele o taualumaga e faia ma le faaeteete, ma le amanaʻia o manaʻoga o lenei laina.

Faʻasalaina ma faʻamalo

Laʻau faʻasolosolo tuputupu aʻe ma le tele o lanu lanumeamata e tatau ona faʻaauau pea ma faʻateleina le suāsusu. O le mea muamua e faia saʻo i le taimi o le totoina, pe a uma le eleele i le rhizome ua na o se mea e teu ai. Naʻo le vai mafanafana e faʻaaogaina. I le taumafanafana atonu e te manaʻomia 2-3 taʻiala i le vaiaso. Faʻaauau mo le tasi togavao "fualaau" - 10 l. O le tele o taimi o le vai masani, ae o le tasi le togafiti o le a faamamafaina ai le "sugar sugar content" o fualaau aina: i totonu o se taga e 10-lita ua tumu i le vai, tasi le ipu ipu ma 1 tbsp. l masima. I lalo o togavao latou te faia le 0.5 lita o lenei fofo.

O le "taulaʻi" e faigofie ae aoga (e ui lava e sili atu le teenaina o nei faʻaopoopoga i masima masima). I luga o eleele maʻaleʻale, e sili atu le faʻaopoopoina o le paʻu po o le otaota i totonu o le paʻu. Mo lea lava 10 l e manaʻomia ona e ave le 1 l o soʻo se tasi o nei "mea aoga", ma o le a tali lelei le laau i lenei susu.

E te iloa? O le oʻo mai i Rusia i le seneturi lona 18, ua tupuina togavao mo le luasefulu tausaga e avea o ni laau teuteu matagofie - o fua na le mafai ona fua. Ma naʻo le atiina ae o le auala o le matua (tuʻuina o fualaau le 'aina i nofoaga faʻapitoa e faʻapipiʻi) na amata ona faʻaaogaina i mea taufaatoaga.

O le taofiofi pe a uma ona faʻamusuina e tatau ai, a leai o aʻa o le a "uu luga", lea o le a aʻafia vave ai le tupu. Faʻatasi ma vao leaga le tulaga lava e tasi - e vave ona aveesea i latou, e le faatagaina ai i latou e ola i ni lapopoa tele.

Masking ma teuteuina le vao

Tausiga mo vao uumi e le masalomia e aunoa ma nei manipisi.

O Pysynok ua aveesea i le vave e mafai ai, i le tuu atu ia latou tuputupu aʻe e sili atu nai lo le 2.5-3 cm. O manuʻa na totoe i le sinuses, e vave televave.

Ina ia maua se seleselega lelei, o le togavao ua fausiaina e avea ma se mea e tasi. I le taimi lava e tasi, e 3-4 lamolemole ma se laʻau e ola i luga ae o le pito i luga. O le tulaga tuputupu ae o loʻo i luga aʻe o loʻo faʻataʻatia lelei. O nisi e ola i "elefane" i ni 'au e lua. I ia tulaga, e 2-3 lamolemole o totoe i luga oi latou taitoatasi, ma o le fua o le tuputupu ae o loo faapipii i luga ae o le pepa na fausia ina ua uma le pulumu maualuga.

Garter belt

A o latou tuputupu ae, o vao ma totoga mamafa e tatau ona fusia i lagolago.

I le amataga, o nei mea e mafai ona avea ma pine poʻo laʻau - o le a lava a latou laau toto. Ae sili atu le aoga o le tietie taavale ma tosoina le taʻavale i ni laʻasaga (e masani ona 3-4 laasaga e faatagaina).

E taua! A o lei totoina, o le eleele o loʻo faʻafefeteina i le copper sulphate poʻo le potassium faʻasalalau i se tulaga vaivai.

Amata mai i le ogatotonu o Iuni, o se asiasiga i aso taitasi o le "faatoaga" e manaomia - o le mea e gaosia e le gata o paʻu, ae o fua foi o le mamafa o fua. Afai e tatau ai, e vave ona uuina le totoa i le manoa vaivai (e mafai e le uaea malosi ona faaleagaina lala pe pipii i totonu).

Fafaga

I le vaitau 3-4 "faʻaaogaina" o faʻalavelave faʻasaina faʻapitoa. E mafai ona "salalauina" i le taimi, ae o le tasi o ia meaʻai e tatau ona paʻu i le taimi o le fausiaina o le ovary.

Manatua ao lei fuga, o le faamamafa o loʻo i luga o le vailaʻau oona, ae pe a uma ona faʻaalia le ovary, superphosphate ma magnesium sulfate o loʻo faʻaaogaina. O le vailaʻau e masani lava ona faʻaalia i faatonuga.

E iai foʻi se aafiaga lelei i le faʻaaogaina o le foliar i masina taitasi o le "organic" fale. O le faia o sea tali e faigofie:

  • I le 1 lita o le vai inu ua faaopoopo i ai le 1 ipu o le apa.
  • Ona tuʻuina lea o le "faʻafefiloi" e tu mo le 2 aso.
  • O le faʻafefiloi e faʻamamaina ma faʻafefe i sina vai itiiti.
  • Soso le pu ma lau. Lelei pe afai o le taualumaga e faʻatinoina i le vaitau o le vavao.
O le sola ese mai i luga o fuafuaga ma mea malolo e le aoga - o fua atonu e le o se mea lelei.

Na matou iloa le mea e logoina ai le tumama piniki elemene mo; matou te suʻesuʻeina uiga o tomato tetele ma le faʻamatalaga lautele o le ituaiga. Matou te faʻamoemoe o nei faʻamatalaga o le a fesoasoani ia matou au faitau ina ia maua se seleselega le muamua o nei fualaau matagofie. Manuia i le togalaau!